Przepis pochodzi z jednego z niemieckich czasopism. Jest bardzo prosty, szybki i smaczny. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy :) Jeśli ktoś chce zredukować cukier, którego
Tagebuch po polskuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Lubicie żółty ser? Ja bardzo, więc wszystko co z serem, serowe - z pewnością podbije moje serce. A
Di gotujekarmelowym nadzieniem i polewą czekoladową z orzechami. Bardzo słodkie, no ale przecież ciasto musi być słodkie :) Jeśli ktoś lubi słono - słodkie smaki może użyć solonych orzeszków. Polecam, bo to ciastko zawsze się udaje :) Masa mleczna: 200 g. masła 3 szklanki mleka w proszku 400 g. serka waniliowego homogenizowanego 1/2 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowo - orzechowa: 1 czekolada mleczna 1 czekolada
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieW sobotnie przedpołudnie zapraszam na pyszne rogalki drożdżowe z serem. Rogalki są bardzo miękkie i rozpływają się w ustach. Doskonale smakują z kubkiem gorącego kakao.
Tradycyjna kuchnia KasiDość często na drugie śniadania wybieram pudding chia, ale ostatnio też powróciłam do zapomnianego mug cake'a i nocnych owsianek. Mug cake czyli babeczka z kubeczka to szybkie fit ciastko, do którego wykonania potrzebujemy zaledwie kilka składników, które po dokładnym wymieszaniu i przełożeniu do naczynka wstawiamy na 4 minuty do mikrofali. Jeśli mikrofali nie macie, skrzystajcie z piekarnika, jednak tutaj
Tetiisheriszparagi będą miękkie. Przełożyć do miski, zmiksować, przetrzeć przez sito. Odstawić do ostudzenia. Do szparagów dodać serek mascarpone, wymieszać, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Każde ciastko przekroić w poprzek na pół napełnić farszem i dodać kawałek ryby wędzonej. zastawa
królestwo garówProsty, szybki w przygotowaniu i do tego uroczy i pyszny deser z ciasta francuskiego i truskawek :) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 op. gotowego ciasta francuskiego
My Culinary ArtTo po prostu moja kolejna deserowa wariacja z ciasta francuskiego, którą postanowiłam nazwać bardziej światowo (nie żeby poprawnie w jakimkolwiek języku) Ale jeśli lubicie domowe budynie
gutfutPavlova to chyba jeden z najpiękniejszych deserów na świecie. Biała chmurka z soczystymi owocami na wierzchu prezentuje się niemal wytwornie. A przecież teoretycznie to nic
Kulinarne Inspiracjehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne i można nimi zajadać się bez wyrzutów sumienia (oczywiście z umiarem). Idealnie zaspokajają mały głód
Di gotujeOczywiście nadzienie do rogali można zrobić dowolne. Mogą to być powidła śliwkowe, gotowa masa makowa z puszki (wersja dla zapracowanych), nutella lub np. kostki białej
Walijskie PichceniePostanowiłam zrobić ciasteczka czyli wzięłam udział w akcji Ciasto na Niedzielę . Powiem wam , że warto brać udział w tych akcjach wypiekania bo można się dowiedzieć jak
Różowa kuchniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z: Mirabelkowego blogu . Pogacze to takie niewielkie, węgierskie bułeczki, które są dostępne w każdej tamtejszej piekarni. W restauracjach podawane są
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Moje Wypieki . Ciasteczka o smaku chałwy? Właśnie tak! Posiadają kruchą, piaskową strukturę i ten kuszący aromat! Są tak
Di gotuje1 opakowanie ciasta francuskiego*, 1 kg rabarbaru, 4 żółtka, 2 jajka, 220 g cukru, 75 g mąki pszennej, 75 g mąki ziemniaczanej, Ciasto rozmrozić i upiec
królestwo garów