ciastka orzechowe - 1143 przepisów (strona:10/77)

Ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia+ film 138

uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy posiekane orzechy i wszystko mieszamy łyżką. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Na warstwę ciastek przekładamy masę orzechową i dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Na ciastka przekładamy masę kajmakową i starannie ją rozsmarowujemy. Do wysokiej miski wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy

Smakowite Dania
bezglutenowe ciastka z masłem orzechowym 153

książkę i popijając kawę, takie naprawdę leniwe, letnie popołudnie. A tak z ciekawości, możecie polecić jakąś lekturę, którą ostatnio czytaliście? Niekoniecznie kucharską Dzisiejsze bezglutenowe ciastka są niezwykle delikatne, aksamitne, a dla każdego fana masła orzechowego i kokosa pozycja obowiązkowa. Pewnie już się też do tego przyzwyczailiście – robi się je dosłownie w kilka chwil. Sam byłem zdziwiony jak szybko(...)chwilę do zamrażarki, aby stężało. Po dekoracji odstawiamy ponownie do zamrażarki do chwili, aż będzie twarde. Na 10 minut przed podaniem wyciągamy z zamrażarki. Smacznego! Artykuł bezglutenowe ciastka z masłem orzechowym pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
CIASTECZKA ŻURAWINOWO-ORZECHOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 181

Córka. Jak można się domyślić 4 baby w jednej kuchni...zamęt ogromny. Z racji tego, codziennie powstają nowe, pyszne ciasteczka. Tym razem ja, mama swoich pociech postanowiłam upiec ciastka żurawinowo-orzechowe, tak bardzo uwielbiane przez moja najmłodszą Córkę. Z reguły jest tak, ze ciastka, które zostały upieczone raz, a bardzo nam zasmakowały, w tak wielkiej rodzinie jak moja

Smaczne Zdrowe
CIASTECZKA "ZIARENKA KAWY" 378

Moja córka dostała od swojej tureckiej przyjaciółki przepisy, o których wspominałyśmy już w poprzednich postach ( ciastka zebra , ciastka kawowo-orzechowe ). Wczoraj wypróbowałam kolejne ciasteczka i ponownie jestem bardzo mile zaskoczona. Ciastka są kruche i delikatnie kawowe. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij

Przepisy Aleksandry
Ciastka z kawałkami czekolady na wypasie 141

rodzą się jeszcze lepsze rzeczy. Miałam ogromną ochotę na ciastka jednak w lodówce dostrzegałam deficyty masła. Wpadłam na pomysł aby zastąpić go masłem orzechowym i tak zrodził się nowy przepis na jeszcze smaczniejsze ciastka

Ditecz
Ciasto Snickers bez pieczenia + film 2959

układamy pierwszą warstwę krakersów. Masę kajmakową ( można ją lekko podgrzać ) rozprowadzamy na ciastkach, po czym układamy kolejną warstwę krakersów. Na krakersy wlewamy jeszcze ciepły budyń i dokładnie go rozprowadzamy a na wierzchu masy budyniowej umieszczamy ostatnią warstwę krakersów.         masa orzechowa W garnku(...)małym ogniu rozpuszczamy masło, miód i cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na ciastka przekładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało na kilka godzin a najlepiej

Smakowite Dania
Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka 148

Ciastka Kasztanki - kuchnia podkarpacka Ciastka Kasztanki to dwa delikatne kruche ciasteczka z bezą, przełożone maślano-orzechowym kremem. Boki ciastek obtoczone są mielonymi orzechami. Całość jest lekka, krucha i bardzo smaczna. Pewnie większość z Was zna tego typu ciasteczka, ale uwierzcie na słowo, te są wyjątkowe :) Składniki na około 80 sztuk: ciasto: 500 g mąki pszennej

Trzeci talerz
Przepis #111 Wegańskie ciastka "Oreo" bez pieczenia 259

Wartości odżywcze ( na jedno ciastko): 187 kcal w tym: B: 5 g; W: 13 g; T: 13 g.   Składniki (6 ciastek - wykrojone typową szklanką) - 80 g zmielonych płatków owsianych (mąki owsianej) - 30 g masła orzechowego 100% - 70 ml mleka roślinnego - 1 łyżka kakao - 4 kostki gorzkiej czekolady Nadzienie - 100 ml mleczka kokosowego - 50 g wiórek kokosowych - 1 łyżka(...)wystudzenia.  Z lodówki wyciągamy nasze  ciastka. Na jednym układamy nadzienie i przykrywamy drugim. Tak przygotowane ciastka chowamy do lodówki na kilka godzin .   Ciastka mają lekko orzechowy posmak. Idealnie sprawdzą się na podwieczorek lub drugie śniadanie;) Smacznego

Health-Fit-Life
PROSTE KRUCHE CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I PŁATKAMI OWSIANYMI 130

lekką nienawiścią i zaglądałam w jego czeluść tylko w niezbędnych ku temu momentach, więc dzisiejszy dzień - deszczowy i mroczny (jak określił, z uwielbieniem, mój syn) rozjaśniłam pysznymi ciastkami z masłem orzechowym i płatkami owsianymi. Zatem szybko i sprawnie wyrobiliśmy ciasto, ulepiliśmy kuleczki i po chwili pieczenia, parząc sobie palce zajadaliśmy się ciastkami, patrząc w zachlapane okno, czekaliśmy(...)SKŁADNIKI NA CIASTECZKA: 1 szklanka mąki 1/2 szklanka płatków owsianych (blenduję je na proszek) 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 1/2 kostki masła w temp, pokojowej 3 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki cukru kokosowego  ( zwykłego, lub innego słodzidła) 1 duże jajo 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii opcjonalnie pół kostki czekolady (posiekanej) WYKONANIE: łączę w misce suche składniki  mąkę

Upiecz sobie babeczkę
Ciasteczka orzechowe 867

zmielone, są bardziej wyczuwalne w smaku ciasteczek. Z orzechami doskonale komponują się dodatki aromatyczne: ziarenka wanilii oraz skórka pomarańczowa. Z poniższych proporcji można przygotować około 40 sztuk. Ciasteczka orzechowe Składniki: 120g mąki pszennej 20g (2 łyżki) mąki ziemniaczanej 70g masła 60g cukru pudru 50g orzechów włoskich 1 żółtko 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia ziarenka z 1/2 laski wanilii skórka starta(...)dodatkowej blaszce - 15 minut) - upieczone ciasteczka pozostawić do lekkiego przestygnięcia na blasze, następnie przełożyć na talerz, pozostawić do całkowitego ostygnięcia - formować i piec kolejne ciasteczka - wystudzone ciastka przechowywać w pojemniku spożywczym Ciasteczka orzechowe dość mocno rosną podczas pieczenia, więc nie należy nadawać im finezyjnych kształtów. Jeśli ciasto po schłodzeniu jest zbyt twarde i uformowane kuleczki nie dają się ładnie

Smakołyki Bereniki
Ciastka Pieguski czekoladowo-pomarańczowe 176

bakalii. Właśnie dlatego tak idealnie wpisują się w założenia dzisiejszego wypiekania :) Na poprzednie, Pieguskowe wariacje zapraszam poniżej: Ciastka Pieguski z Żurawiną Ciasteczka Pieguski mocno czekoladowe Pełnoziarniste ciastka Pieguski z masłem orzechowym Składniki na 2 i 1/2 blachy ciastek: 1 kostka masła (200g) - musi być miękkie, czyli wyjąć wcześniej z lodówki i zostawić

Grunt to przepis!
Jeden przepis na dwa rodzaje ciasteczek 119

Dzisiaj przychodzę do Was z jednym przepisem na dwa rodzaje ciasteczek. Z jednego ciasta upieczemy kruche gwiazdki ze słonecznikiem oraz ciastka z chrupiaca orzechowa beza i dżemem. Najlepiej jest wybrać dość kwasny dzem, może być np. z czarnej porzeczki, ponieważ ciastka sa dość słodkie. Gwiazdki w smaku przypominaja mi przepyszny sekacz, może dlatego, ze ciasto zrobione jest

dolcevitainmykitchen
CIASTECZKA ORZECHOWE Z PAJĄKAMI NA HALLOWEEN 620

Przygotowanie tych ciastek zajmuje naprawdę niewiele czasu, a frajda przy tym murowana:D Ja część naszych ciasteczek schowałam do metalowej puszki, by Dzieci mogły się nimi cieszyć na przyjęciu Halloweenowym:) Bardzo polecam!  SKŁADNIKI (na 13 dużych  lub 16 mniejszych sztuk):6 łyżek masła (najlepiej niesolonego, choć ja użyłam zwykłego)1/2 szklanki gładkiego masła orzechowego (użyłam Domowego Masła(...)łyżki do lodów maczanej w gorącej wodzie (ciasto mocno się klei, dlatego woda jest konieczna). Rozpłaszcz lekko każde ciastko i posyp białym cukrem.Piecz przez około 8-9 minut (ja piekłam 12-13 minut) na złoty kolor.Gorące ciastka wyjmij z piekarnika i na środku każdego z nich wciśnij lekko orzechy w czekoladzie lub kulki czekoladowe i draże

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasteczka z masłem orzechowym 251

Ciasteczka z masłem orzechowym to jedne z tych smakołyków, od których nie można się oderwać i trudno poprzestać na jednym. Ciasteczka są lekko słone w smaku

Smakołyki Bereniki
Ciastka z orzechami w miodzie przekładane kremem wanilowym 179

łyżki kwaśnej śmietany Krem: 150 g miękkiego masła 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego (użyłam z prawdziwą wanilią) Masa orzechowa: 1,5 szklanki niesolonych orzechów arachidowych 2 łyżki miodu 50 g jasnego brązowego cukru 50 g masła 4 łyżki mleka Masło zagnieść z mąką, cukrami, jajkiem, żółtkiem i śmietaną(...)minut. Zdjąć z ognia. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Kwadratową foremką wykrawać ciastka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na połowę ciastek wyłożyć masę orzechową. Piec na lekko złoty kolor 15-20 minut w 175oC.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać porcjami budyń, dobrze łącząc ze sobą. Przekładać ciastka, nakładając krem

Czerwień i błękit