Uwielbiam chałwę i serniki, dlatego prezentuję Wam już kolejny przepis (po serniku z chałwą i bakaliami), który łączy te dwa smaki. Inspirację znalazłam na blogu „
WiszniówkaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pączki – chyba nie muszę ich nikomu przestawiać, ponieważ wszyscy je dobrze znamy To wypiek z ciasta drożdżowego uformowany w
Marta GotujeTylko 3 składniki a jaki efekt :). Domowe galaretki z musu jabłkowego obtoczone w cukrze. Jak będziecie je przygotowywać, pamiętajcie, by obtaczać je tuż przed samym
Nastoletnie Wypiekaniesprawdza się dla dzieci, zawiera więcej wapnia niż mleko. Komosa ryżowa w kuchni nadaje się zarówno do przygotowywania dań głównych, jak i deserów. Możemy dodać ją do zup, ciasteczek i deserów. Ma orzechowy posmak, który zostanie nam jeśli najpierw kaszę dobrze wypłuczemy pod bieżącą wodą, ja prażę ziarenka jeszcze na suchej patelni, a potem gotuję. Proporcje to 1 szklanka
kruche babeczkiprzepisy na: Kremy i sosy ( np krem migdałowy, mus cytrynowy) Proste przepisy na proste ciasta ( np ciasto marmurkowe) Ciasta różne ( np Rolada z dżemem, ciasto z makiem) Ciasteczka ( np makaronik z sosem karmelowym) Tarty ( np tarta cytrynowa z bezą) Tytuł: Ciasta i desery Gotowanie krok po kroku Autor: Marianne Magnier- Moreno Wydawnictwo
Kukuleczkiostatniej wizyty na Ukrainie nowe szklane cuda. Oglądajcie, przymierzajcie i kupujcie. Są naprawdę piękne. Dla typowych słodyczoholików też się coś znajdzie :) Tym razem spróbować można było ciasteczek, makowca, Apple Pie, chlebka bananowego i tofurnika na zimno. Nastya ❤ Kącik cudów - rękodzieło Joli, suszona lawenda, syropy i wiele innych... Uśmiech, cytryna i masa rozmów czyli sobotnie spotkanie
CzarnawisienkaOprócz przepysznych, włoskich Cenci, klasycznych polskich faworków , tłuściutkich pączków czy też serowych oponek na Tłusty Czwartek przygotowuję genialne, chrupiące kokardki. Są niesamowicie delikatne i błyskawiczne do
Ostra na SłodkoSmaczne faworki powinny być kruche i pełne pęcherzyków powietrza. Delikatne faworki nazywane również chrustami muszą rozsypywać się podczas się podczas jedzenia... jak chrust. Czytaj dalej »
Przepisy Kulinarnewęglowodany 72,8 % Sposób użycia: Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej - do wypieku chleba, bułek, ciasteczek oraz innych wyrobów. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań - gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową, np jako dodatek do: -makaronu - omletów z jaj - placków ziemniaczanych (dodając
Di gotujePan mąż uwielbia chałwę. Ponieważ ostało mi się trochę sezamu, a w szafce miejsce chałwowe świeciło już pustką, postanowiłam ratować honor pani domu i zrobić coś
Mieszam w GarnkuBłyskawiczne faworki z ciasta francuskiego . Co robi leniwa żona gdy jest na diecie, a mąż domaga się czegoś słodkiego? Wyciąga z lodówki gotowe ciasto francuskie i
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNajlepsze oponki serowe jakie kiedykolwiek jadłam. Wychodzą pulchne, miękkie, delikatne. Robi się je bardzo szybko i szybko znikają :) Składniki: * 400 g mielonego twarogu * 3 jajka
Zrób to smaczniebiszkoptu i orzechowej bezy, przełożonych maślanym kremem z dodatkiem ubitych na parze żółtek, zwieńczony czekoladową polewą - klasyka! Tort upiekłam miksując kilka przepisów z odziedziczonej po Babci książeczce "Ciasta, ciastka, ciasteczka. Wypiek domowy" z 1987r... Nutellę dodałam do kremu, z którego zrobiłam ozdoby na wierzch tortu - mały akcent, ale jest:) składniki: biszkopt: 6 jaj 1,5 szkl cukru 2 łyżki
6nieboProsty przepis na pyszne ciasteczka z mąki orkiszowej, która nadaje im delikatny orzechowy smak. Z dodatkiem siekanej czekolady. Szybkie w wykonaniu, równie szybko znikają z talerza
babka w formie