My Blueberry Corner by "jagodzianka" Babeczki z kremem budyniowym zobaczyłam po raz pierwszy kilka lat temu, na blogu Asi z Delicious Titbits . W Portugali … Przeczytaj
My Blueberry Corneroczekiwania na kolejne smakołyki chłopcy zapoznali się z lokalem zajmując miejsca przy oknie i urządzając wyścigi samochodowe. Podczas oczekiwania na deser dostaliśmy również miły dodatek od obsługi w postaci ciasteczek (również wypiekanych na miejscu) co niezwykle osłodziło nam czas oczekiwania :) Deser był bardzo smaczny i został pochłonięty szybciutko (i to mimo zjedzonego obiadu). Zanim się spostrzegłam już go nie było
Kolizje SmakówNa zbliżający się weekend polecam do kawki i herbatki kruche babeczki z budyniem. Wprost rozpływają się w ustach. Pychotka Składniki: 300 g mąki pszennej 150 g
Cukiernia Pychotkibyło. Nie pojawił się też w dniu porodu, ani tuż po. Skały były ważniejsze... Joanka poznaje jednak Olusia i Przemcia, którzy w lokalu należącym do Matyldy prowadzą "piekarnię" Słodkie Ciasteczko. Kobieta długo nie wie, co się kryje pod tą nazwą ;) Dzięki niej wpada na pomysł założenia własnej firmy, bo pieniądze są potrzebne. Wspólnie z Agnieszką, która wychowuje Kacpra w podobnym
Weekendy w domu i ogrodzieKolejne ciasto z bananami w roli głównej :) Puszysty biszkopt, masa bananowa i śmietanowa, ciasto jak marzenie... Pięknie się prezentuje a i w smaku jest rewelacyjne. Smakuje
Domowa cukiernia Ewypatelnię przecieramy kawałkiem masła, smażymy z obu stron, na słomkowy kolor. Gorące naleśniki smarujemy serkiem, rozkładamy kawałki pomarańczy, obficie posypujemy pokrojonymi wafelkami i rolujemy. Ciepło spowoduje, że nadzienie z ciasteczek lekko połączy się z serkiem i tym sposobem go osłodzi, reszta zostanie cała, będzie przyjemnie chrupać w czasie jedzenia. Po lekkim ostygnięciu, posypujemy cukrem pudrem. Takie naleśniki dla dorosłych
Dieta moja pasjaPączki , chrust , faworki , oponki i karnawałowe róże – genialne słodkości, które królują na naszych stolach w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Dziś mam dla Was
Ostra na SłodkoRozpłaszcz powstałe ciasto i włóż do lodówki na 1h lub do zamrażarki na 15-20 min. 5. Blat do wałkowania oraz ciasto podsyp mąką. Rozwałkuj je i powycinaj ciasteczka. 6. Włóż do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz ok. 10 min. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* 3 ciastek (1/10 całości): 191 kcal 3,5 g białka
Vroblewska-fitlifeSłodkie ciasteczka z masą kokosową, chrupkie na zewnątrz , mięciutkie w środku, idealne do herbaty. Kokosanki można polać roztopioną gorzką lub mleczną czekoladą. Składniki: 3 białka szczypta soli 150 g cukru 150 g wiórków kokosowych sok z połowy cytryny ( opcjonalnie) Przygotowanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej W misce ubijam białka z odrobiną soli, gdy białka zaczną
KukuleczkiObie mąki są także źródłem potrzebnych nam pierwiastków jak fosfor, żelazo, wapń, czy magnez. Oczywiście są w nich także węglowodany złożone, ale to nie te same węglowodany, co w ciasteczkach, czy innych słodkościach. Jeżeli jednak słowo na "W" w dalszym ciągu wywołuje w Was niepokój, dorzućcie do ruchanek trochę cynamonu, który spowalnia wchłanianie węgli i przyspiesza przemianę materii. Na koniec
Pełny talerzrozkosznie i pysznie spędzić Walentynki? Skorzystaj z moich propozycji <3 W rozkosznym menu znajdziesz: Tosty z mango i domową nutellą z koktajlem truskawkowo-pomarańczowym Tostowe serduszka czyli ekspresowe ciasteczka z cynamonem Zupa kokosowo-czekoladowa z bananami w karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Krem czekoladowy Sangria, czyli owocowe orzeźwienie Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem
Eat me! Fit me!całość przy pomocy drewnianej szpatułki, następnie schładzamy ciastkowo-owsianą masę przez kilkanaście minut w lodówce. Nagrzewamy w tym czasie piekarnik do 160 stopni C. Wyjmujemy masę z lodówki, formujemy ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mi wyszło łącznie osiem ciastek średniej wielkości. Pieczemy przez ok. 15-20 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Smacznego
Kuchnia Elliekluskami, czerwoną kapustą i marynowaną gruszką. Stek Tomahawk z antrykotu z kością. Stek Tomahawk z antrykotu z kością, podawany z marynowanymi cebulkami, kim chi oraz masłem z palonym sianem. Ciastko czekoladowe, mus z białej czekolady, słony kajmak. Beza, mus z mango i marakui, wasabi. Dekonstrukcja sernika z lodami z hibiskusem. * Menu Motto | ul. Hubska 54, Wrocław
Food SquareLubię serniki choć nie uwielbiam. Podobne odczucia ma reszta rodziny. Kiedy zobaczyłam przepis na mini serniczki na Moich Wypiekach nie mogłam się im oprzeć i
Dzieje kuchennej Wiewióryjednej połowy dodałam kakao. Z ciasta formować kulki, spłaszczać je i układać na papierze do pieczenia lub macie. Ja dodatkowo po położeniu odciskałam wzorki widoczne na zdjęciach. Ciasteczka piec w 180 stopniach na złoty kolor, ok 15 minut
Państwo Wojtczuk gotują