ciasteczka - 38126 przepisów (strona:1581/2542)

MUFFINKI BANANOWO-DAKTYLOWE 126

Uwielbiam te babeczki ;) robi się je szybko i są naprawdę pyszne,pulchne i bardzo słodkie :). Składniki (wychodzi 8 szt.babeczek o średnicy ok.6cm) 1 dojrzały banan 120g

Mała w garnku miesza
CHAŁWA SŁONECZNIKOWA 113

Przepis na tę chałwę znalazłam na którymś z blogów bardzo mi posmakowała więc udostępniam Wam :) I jeszcze ten słonecznik bardzo zdrowy :). Słonecznik, pyszne ziarenka niezwykle cenne

Mała w garnku miesza
PYSZNE BUŁECZKI MAŚLANE Z RODZYNKAMI 117

Takie bułeczki można zjeść na kolację i na śniadanie.Smakują nie tylko dorosłym ale także maluchom. SKŁADNIKI 1 kg mąki pszennej 150 g masła 500 ml

Mała w garnku miesza
Mini serniczki cappuccino 141

kawowego + 300 ml śmietany kremówki cukier puder kawa rozpuszczalna (proszek) Ciastka pokruszyć na piasek za pomocą wałka lub blenderem. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Na dno foremek wykładać pokruszone ciasteczka, wyrównać. Kremówkę podgrzać, dodać kawę, mieszać, do rozpuszczenia kawy. Zdjąć z ognia, przestudzić. Do misy przełożyć twaróg, jajka, kremówkę z rozpuszczoną kawą, cukry, mąkę pszenną i likier kawowy. Zmiksować tylko

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto kruche i francuskie – jak je przygotować? 183

Niekiedy przepisy na ciasta i ciasteczka wydają się być skomplikowane. Nic bardziej mylnego, bo w łatwy sposób można przygotować efektywne ciasta. Nieważne czy zdecydujemy się na ciasto kruche czy francuskie, warto zrobić je w domu. Te z pozoru trudne ciasta naprawdę można łatwo przygotować, a efekty zaskoczą wszystkich, którzy ich skosztują. Artykuł Ciasto kruche i francuskie – jak je przygotować

COOKMAGAZINE
Wegańskie, bezglutenowe Ferrero Rocher 133

Przepyszne. Obłędne. Wyśmienite. Do tego w wersji bezglutenowej i wegańskiej. Czego chcieć więcej? Hmm może trochę więcej samozaparcia, żeby kulek a'la Ferrero Rocher nie zjeść

CookYourself
Deser Pavlowa wg Aleex 129

łyżkę cukru pudru. 2. Przygotować szklaneczki lub pucharki. 3. Na dno każdej szklaneczki wsypać pokruszone dość drobno herbatniki. Można je zastąpić biszkoptami – jeśli wolimy. 4. Orzechy posiekać, rozsypać na ciasteczkach. 5. Do każdej szklaneczki rozłożyć porcję kremu śmietanowego pomieszanego z pokruszonymi bezikami. 6. Wierzch deseru ozdobić porcją frużeliny. 7. Podawać najlepiej zaraz po przygotowaniu. Te, które zostaną, przechowywać w lodówce

W mojej kuchni
Kruche półksiężyce Inka 157

włożyć do lodówki na minimum 30 minut, można dłużej. Piekarnik rozgrzać do 190 st.C. Ciastka piec przez ok. 10 minut, aż z piekarnika wydobywać się będzie piękny zapach, a ciasteczka przyrumienią się od spodu. Upieczone wyjąć z piekarnika, a po kilku minutkach, gdy stwardnieją zdjąć z blaszki i odstawić do wystudzenia na kratkę. Posypać cukrem pudrem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Miseczki zbożowe z musem malinowo-miętowym 172

Gdy kiedyś na Pinterest  zobaczyłam takie miseczki, wiedziałam od razu, że je przygotuję. Pytanie tylko z czym... Pomysłów na "wypełnienie" miałam wiele, ale zwyciężyły maliny

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Delicja 1340

Wiecie pewnie, że określenie delicja oznacza jakiś smakołyk, specjał. Abstrahując od znanych ciasteczek, nazwa tego ciasta jest według mnie jak najbardziej zasadna. Ciasto jest przewspaniałe. Zarówno całościowo jak i każda z warstw z osoba smakuje bajecznie. Delikatny biszkopt, brzoskwinie zatopione w galaretce a wszystko to przykryte czekoladową masą śmietankową. No prawdziwa delicja(specjał), mówię Wam:) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl

Smaki Na Talerzu
Taszka - Petiscos, vinho i śpiew 125

dżemu z oliwy z oliwek. Moja rada jest taka, że najlepiej zamówić od razu oba na raz  — są tak dobre! Oczywiście jako najlepsze sobremesa sprawdzi się tradycyjne lizbońskie ciastko — pastel de nata (przedstawione na głównym zdjęciu). Podane na ciepło z odrobiną cynamonu wprawi każdego w prawdziwy błogostan. Myślę, że nic więcej nie pozostaje mi do dodania, może poza

Food Square
Sycylijskie cannoli 384

  Cannoli, czyli tradycyjny włoski deser- kruche rurki nadziane kremem z ricotty na mój sposób... nie na białym winie a na whisky (to akurat

Nastoletnie Wypiekanie
Bezglutenowa w-z z mascarpone 236

Moja wersja w-z z kremem na bazie mascarpone i biszkoptem bezglutenowym. Ostateczny efekt to lekkie, puszyste i smakowite ciastko. Przepis ten będę powtarzała niejeden raz:-) Składniki na ciasto - na bardzo dużą blachę: 6 dużych jaj 250 g cukru 1 cukier waniliowy 80 ml oleju 240 g mąki biszkoptowej bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki bezglutenowej 2 czubate łyżeczki proszku

Ze smakiem bez glutenu
Chrustowe świderki z mąki kukurydzianej - bezglutenowe 137

pozwala mi na dobranie się do popularnych wypieków z cukierni.  Z tego względu zmodyfikowałam stary przepis i zastąpiłam mąkę pszenną mąką kukurydzianą i skrobią ziemniaczaną. Wyszły fajne ciasteczka - wchłonęłam połowę zaraz po usmażeniu:-) Składniki: 85 g skrobi ziemniaczanej 165 g mąki kukurydzianej 2 żółtka 2 duże łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli 1 czubata łyżka cukru pudru 1 łyżka spirytusu

Ze smakiem bez glutenu
Sernik bez pieczenia z marmoladą różaną na spodzie z herbatników 288

przepis dla tych, którzy nie mają czasu na piekarnik, a lubią zjeść ciasteczko zrobione w domu. Idealne do kawy, na spotkanie z przyjaciółką. Gwóźdź tkwi w prostocie! Składniki herbatniki (ilość zależy od wielkości blaszki) marmolada różana   400 g gęstego serka homogenizowanego waniliowego 3 płaskie łyżki żelatyny opcjonalnie cukier puder Żelatynę rozpuść w odrobinie wody,wymieszaj, lekko podgrzej i dodaj

Z Kuchni Do Kuchni