Po długiej przerwie spowodowanej... brakiem weny? Chyba tak. No więc.. po długiej przerwie wracam z banalnym, ale pysznym przepisem na muffiny. Babeczki, mufiny, cupcakes to
Taste of imaginationzrobienia, nie wymaga dużo pracy, a wychodzi lekkie i delikatne, dodatkowo jest bez cukru. A mąka dyniowa jako ciekawostka, bo zazwyczaj ciasta dyniowe robi się z miąższu Po ciasteczkach to kolejny sposób na wykorzystanie tego nietypowego składnika, więc polecam spróbować Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 3 jajka 5 płaskich łyżek ksylitolu 0,5 szklanki mąki dyniowej (z pestek dyni
Fitkottakiego przepisu. Rok temu próbowałam zrobić podobne, ale ciasta wyszło za mało i całość nie wyglądała dobrze, więc odpuściłam sobie publikację i w zamian na blogu pojawiły się kruche ciasteczka . Ciasto, jak na biszkopt przystało, jest bardzo delikatne, puszyste i kokosowe Nie zawiera glutenu i jest słodkie dzięki dodatkowi ksylitolu. Środek, czyli kotek jest z dodatkiem karobu, ale możecie też
Fitkotmiski wlewamy mleko skondensowane, dodajemy żółtka i całość dokładnie miksujemy, następnie wlewamy sok z cytryny i wszystko jeszcze chwilę mieszamy. Gotową masę wlewamy na podpieczony i wystudzony spód z ciasteczek i dokładnie ją rozprowadzamy, po czym ponownie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp.170 st. C i całość pieczemy jeszcze 15 minut. Formę z ciastem odstawiamy do wystudzenia, po czym wstawiamy
Smakowite Daniasmaku. Jeśli mam czekoladę piekę je czekoladowe, jeśli mam owoce wtedy są owocowe a jeśli mam dynię…dyniowe Dynia użyta jako składnik do słodkiego chlebka, ciast czy ciasteczek sprawdza się rewelacyjnie. Jako warzywo jest dość słodka, więc naturalnie wpasowywuje się w naturę słodkich ciast. Muffinki z przepisu poniżej urozmaiciłam białym serkiem. Dynia i ser smakowo połączyły się bardzo fajnie
mecooksryżu. Mąka z brązowego ryżu jest jednym z podstawowych składników kuchni japońskiej. Nie tylko makaron ryżowy, jak sama nazwa mówi, jest z niej zrobiony. Jest ona także podstawą ciast, ciasteczek, placków czy klusków. Ja postawiłam tym razem na placki. W przyszłości postaram się zastosować ją także do słodkich wyrobów. Kiedy przygotowywałam to danie zauważyłam, mąka iż połączona z mokrymi składniami
mecooksChłodne, zimowe wieczory uwielbiam spędzać w domu, pod ciepłym kocykiem oglądając ulubiony ( najchętniej komedie romantyczne! ) film i popijając ulubione wino. A jak jest wino – to
Ostra na Słodkosię próbować nowości. Na portalu społecznościowym Facebook czy Instagram jest mnóstwo reklamujących się restauracji z daniami, w których góruje kolor czarny oraz wiele osób, które eksperymentują w kuchni. Burgery , ciasteczka, makarony, drinki, lemoniady, paluszki i szereg innych dań, które są koloru czarnego. Czym barwione są dania? Barwniki spożywcze Atrament z kałamarnicy Węgiel bambusowy Węgiel leczniczy Czarny sezam Czarny ryż Lukrecja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukru 2 łyżeczki żelatyny 3 żółtka 1 budyń waniliowy 200 g śmietanki kremówki 30% DEKORACJA: 100 g czekolady białej ok 100 g okruchów ciasta ze szpinakiem 1 łyżka masła ciasteczka typu oreo cząstki pomarańczy Liście świeżego szpinaku umyć pod bieżącą wodą, a następnie zmiksować blenderem na jednolite puree. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Stale ubijając wlać cienkim strumykiem
https:KKuchniaMniamBatony owsiane z orzechami i żurawiną Dziś pomysł na smaczne i zdrowe batony owsiane z dodatkiem żurawiny i orzechów ziemnych. Batony owsiane świetnie sprawdzą się jako
Kuchenne innowacjeDługo się broniłem przed tym bo wydawało mi się, to raz za proste ba osobny wpis, a dwa większość z nich przygotowuje się podobnie. Ale prosiliście
PaleoLifesłodko – ostry z korzenną nutą. Stosowany jest on przede wszystkim do mięs, ryb ale również do słodkich i ostrych potraw. Natomiast jego korzenny smak wykorzystywany jest przede wszystkim do ciasteczek, lodów, deserów a także często stosowane do przyrządzenia pysznej kawy . Jakie właściwości odżywcze ma kardamon? Wspomaga wydzielenie się soku żołądkowego, który z kolei przyczynia się do przyspieszenia przemiany materii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ryżu. Mąka z brązowego ryżu jest jednym z podstawowych składników kuchni japońskiej. Nie tylko makaron ryżowy, jak sama nazwa mówi, jest z niej zrobiony. Jest ona także podstawą ciast, ciasteczek, placków czy klusków. Ja postawiłam tym razem na placki. W przyszłości postaram się zastosować ją także do słodkich wyrobów. Kiedy przygotowywałam to danie zauważyłam, mąka iż połączona z mokrymi składniami
mecooksLekki sernik o aksamitnej konsystencji, z delikatnie wyczuwalnym smakiem mleka w proszku. Jako spodu użyłam pokruszonych maślanych ciasteczek a wierzch wykończyłam odrobiną lukru z likierem, domowej polewy i dużą ilością kandyzowanej skórki pomarańczowej. Wyglądał klasycznie ale niewielkie detale sprawiły, że miał nietuzinkowy smak. *forma 25*34 cm Składniki: na spód: duża paczka maślanych herbatników 100 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrzepis autorski (mój). Jestem baaardzo zadowolona z tych muffinków, ponieważ powstały przypadkowo i były jedną wielką improwizacją. Wyszły takie pyszne, że ostatnio piekę je co drugi
Di gotuje