Kiedy najdzie Cię ochota na coś słodkiego, to masz dwie opcje. Albo biegniesz do sklepu po coś średnio zdrowego i mało odżywczego, albo pieczesz sama pyszne
Natka Pietruszkiponad 2 tygodni. Prawie codziennie jej używałam do przygotowywania różnych potraw. Inne patelnie poszły na razie w odstawkę ;) Robiłam już na niej placki ziemniaczane, naleśniki, omlety, placuszki i ciasteczka z patelni (o których napiszę w następnym wpisie). Używałam jej do zapiekania kurczaka w piekarniku (przepis niebawem), odgrzewania potraw i powiem Wam, że jestem z niej baaardzo zadowolona :) Zauważyłam, że zużywam
Smakołyki AsiDelikatny maślany krem, bita śmietana oraz kajmak, wszystko w kruchej tartaletce, to nasze 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Bez wątpienia, to doskonały pomysł na oryginalny
Kuchnia Na WypasieJeśli szukacie przepisu na proste i miękkie pierniczki to trafiliście idealnie. Na dodatek zrobienie ich zajmuję kilka chwil, a ten zapach roznoszący się po domu
Pani na deserkrakersami. Zalej krakersy masą serową. Wstaw ciasto do lodówki na minimum 2 godziny. Jest to konieczne do tego, by stężało. Przygotuj galaretkę według przepisu, odstaw by lekko przestygła. Wyjmij ciastko z lodówki, ułóż na jego powierzchni wybrane owoce i zalej galaretką. Wstaw ciasto do lodówki. Sernik na zimno z owocami Gotowe! Artykuł Sernik na zimno z owocami pochodzi z serwisu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Oponkom zawsze ciężko się oprzeć ;-) moje dzieci bardzo lubią takie domowe oponki. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 ml letniego mleka 50 g roztopionego masła
Kuchnia domowa AniPyszne kruche ciasteczka, które rozpływają się w ustach. Przepis jest niezwykle prosty i składa się tylko z trzech składników. Ciasteczka bardzo smakują dzieciom ale też są
Słodki BlogUwielbiam to ciasto i mogłabym je jeść bez końca. Chyba wszyscy znają to ciasto i wbrew pozorom nie jest trudne do zrobienia. Jedyne co wymaga
Bon appetit mon amieSzybkie twarogowe ciasteczka na sodzie Lubicie szybkie desery? Dziś mam dla was prosty i ekspresowy przepis. Wystarczy zagnieść ciasto, zrobić odpowiedni kształt i usmażyć. Takie
Słodkie okruszkiwody, więc para musi mieć gdzie uciekać. Zbierz dokładnie całą pianę z góry (i wyrzuć, choć jak nie masz problemu z kazeiną, to możesz z niej na upartego zrobić ciasteczka). Następny krok zależy od tego, czy chcesz zrobić klasyczne masło klarowane, czy też ghi . W tym pierwszym przypadku zostaw masło, żeby cząstki stałe osiadły na dnie (np. na godzinę
PaleoSMAKTym razem mam coś dla wszystkich łasuchów. Obłędnie pyszne, kruche ciasteczka chałwowo-pomarańczowe. Są naprawdę genialne! Jeśli macie akurat słoik pasty sezamowej tahini, to koniecznie musicie
Natka PietruszkiWafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone
Kuchnia MagdaLenyKocham amarantuski! Zawsze smakują rewelacyjnie choć przygotowuję je na wiele różnych sposobów. Tym razem amarantuski kakaowe. Idealne dla maluchów. Oczywiście bez dodatku cukru, a słodkie tylko
Natka Pietruszki