Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie (3/4 szklanki) i przelewamy do dwóch niezbyt głębokich talerzy. Kiedy przestygnie wstawiamy do lodówki żeby szybciej zastygła. Z galaretki wycinamy foremką do ciastek serduszka. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając fix do śmietany. Do 1/4 ubitej śmietany dodajemy 1 łyżeczkę cukru pudru i odkładamy, aby później użyć na wierzch deseru. Do pozostałej śmietany
Bon appetit mon amieskładniki: 1000 g ziemniaków 100 g marchewki 120 g cebuli 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej majeranek, sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie
Domowy Smak Jedzeniadość słodki, bardzo sycący. Nie wygląda na gwiazdora, a le zapewniam Was, że smak zachwyca... Spód: 200 g płatków czekoladowych z nadzieniem (u mnie Figuraki Choko z Lubelli) lub ciastek czekoladowych 80 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 220 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki mleka 4 żółtka 2 jajka niepełna szklanka cukru pudru
Czerwień i błękitOstatni raz rozwałkować i pokroić na 32 równe paski (8 cięć pionowo i 4 poziomo). Każdy z pasków złapać za końce i jeden z nich przekręcić o 90 stopni. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni
Kuchnia w opałachskładniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 500 ml piwa o smaku cytrynowym ok. 400 g podłużnych biszkoptów 4 banany, dojrzałe 4 żółtka
Domowy Smak Jedzeniamiodem płynnym, o jasnosłomkowej barwie. Wielką zaletą miodu jest to, że przez długi okres czasu nie krystalizuje się i pozostaje płynny. Miód akacjowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów, sosów i marynat. To także doskonały słodzik napojów. Miód akacjowy jest szczególnie lubiany przez dzieci. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie użyję go do swoich
Tradycyjna kuchnia Kasikostkę czekolady rozdrobniłam na 4 części) . Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki o średnicy ok. 3 cm. i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstęp między ciastkami ponieważ w czasie pieczenia się rozleją. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 15 min. W trakcie pieczenia pierwszej partii pozostałą schowaj do lodówki. Smacznego
Magia jedzenia.rzędy po 6 herbatników. Herbatniki smaruję masą czerwoną, przykrywam drugą warstwą i wykładam krem cytrynowy. Na środek kremu układam pasek galaretki. Całość składam w trójkąt podnosząc ciastka do góry trzymając za folię. Wstawiamy chatkę do lodówki do całkowitego zastygnięcia masy. Na drugi dzień chatka jest wyśmienita. Na dekorację zabrakło nam czasu
Moje Słodkie Piekiełkoskładniki: 180 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody ok. 100 g suszonych pomidorów w oleju (ok. 1/2 słoiczka) 100 g sera feta
Domowy Smak JedzeniaPrzez ostatni czas, żyłam głosowaniem na Blog Roku. Przeglądając wszystkich kandydatów odkryłam tyle wspaniałych blogów kulinarnych, że z każdym nowym coraz bardziej krytycznie zaczynałam patrzeć na
Ciastkozercyłyżeczki (18g) żelatyny 60ml wody garść prażonych orzechów ziemnych do dekoracji Wykonanie: - markizy rozdrobnić, masło roztopić, wymieszać z ciastkami - tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia - na spód wyłożyć masę z ciasteczek, wyrównać, schłodzić - masło orzechowe zmiksować z serkiem homogenizowanym, jogurtem oraz cukrem (UWAGA jeśli wykorzystacie masło orzechowe bez soli, np. domowej roboty, prawdopodobnie będzie trzeba zmniejszyć ilość dodanego cukru) - żelatynę zalać(...)lekkiego ostygnięcia - do letniej żelatyny dodać 1-2 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszać, całość wlać do reszty masy, wymieszać lub zmiksować - większość masy wyłożyć na schłodzony spód z ciasteczek - do pozostawionej masy dodać kakao oraz 1 łyżkę cukru, wymieszać lub zmiksować - masę kakaową wyłożyć cienką warstwą na wierzch sernika, zamieszać wykałaczką lub końcówką noża, żeby w środku utworzył się nieregularny
Smakołyki Berenikidekoracji 1/2 czekolady gorzkiej E. Wedel (dodałam więcej) 1 opakowanie pianek Ptasie Mleczko E. Wedel WYKONANIE Masło rozpuścić w garnuszku, przelać do miski, lekko ostudzić i dodać rozdrobnione ciasteczka Amerykanki. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia w całości lub posmarować boki lekko masłem (u mnie na spodzie był papier do pieczenia, a boki wysmarowałam masłem). Na spód(...)formy wyłożyć równomiernie masę z ciasteczek i docisnąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 ° C. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać twaróg, śmietanę, skórkę startą z jednej cytryny, sok z cytryny i zmiksować krótko do połączenia składników. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i startą białą czekoladę, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do pozostałej
Passions hobbies lifeJeśli tak jak mnie marzy Wam się już wiosenna pogoda mam dla Was deser, który nieco ożywi tę szaroburą aurę za oknem – zielone babeczki z
Ciastkozercyskładniki na ciasto kruche: 3 szkl mąki 1 i 1/2 szkl cukru 4 jajka 200 g masła, schłodzone 1 kisiel bez cukru (o czerwonym kolorze) 1
Domowy Smak Jedzenia