spodobał Ci się przepis, prześlij go dalej :-) Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Chcesz być na bieżąco
lady-och-mistrzyni.blogspot.comDelikatny, puszysty serniczek na zimno w sam raz na upalne dni ;) szybki i prosty przepis, a uraduje nie jedno podniebienie ;) Lekka pianka wręcz rozpływa się w ustach, a ciasteczka znikają w mgnieniu oka :D Składniki: 300 g herbatników (wszystko zależy od wielkości blaszki, tak żeby starczyło na 2 warstwy) 300 ml śmietany kremówki (30%) 1 kg serka (u mnie(...)nadal płynną galaretkę, krótko zmiksuj do połączenia składników (można dodać kawałki dowolnych owoców). Wlej masę do blachy i ułóż na wierzchu drugą warstwę herbatników (zrób minimalne odstępy między ciasteczkami żeby później było lepiej kroić w kosteczki). Włóż do lodówki. Ubij pozostałą śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i ozdób ciasto za pomocą worka cukierniczego. Ozdób cukiereczkami. Ciasto musi być cały czas
Kulinarna (nie)codziennośćskładniki 150 g mąki orkiszowej 1 jajko 250 ml kwaśnego mleka lub jogurtu greckiego 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki sody borówki, jagody dodatkowo: masło, miód
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2500 g ogórków gruntowych, świeżych 750 ml octu 10% 750 ml wody 3 szkl cukru 1/2 -1 łyżka curry 1/2 łyżki kurkumy 2-3 ząbki
Domowy Smak Jedzeniachałwą, a śmietanę ubić na sztywno. Masę serkową delikatnie i stopniowo połączyć z kremówką. Na dnie niewielkiej formy ściśle ułożyć warstwę herbatników, a następnie rozsmarować masę i ponownie umieścić ciastka. Całość schłodzić w lodówce - przez około kilka godzin. Po tym czasie w rondelku rozpuścić czekoladę i płynna przelać ciasto. Wierzch można udekorować dodatkowymi kawałkami chałwy. Ciasto ponownie wstawić
Di gotujeDodatek do obiadu, który uwielbiam odkąd sięgam pamięcią. Zielona czy żółta… nieważne. Każda jest pyszna " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Do
Oryginalny smakOstatnio zrobiłam ciastka w typie Delicji, ale przez wykrawanie krążków z ciasta i galaretki zostało mnóstwo skrawków, a że Wielkopolanie słyną ze sknerstwa, no powiedzmy oszczędności, to zrobiłam z nich deser. Dodatkowo ubiłam na sztywną pianę połowę puszki mleka kokosowego, które pozostało mi z obiadu, i tak oto powstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych
greenscarfskładniki na ciasto: 250 g mąki orkiszowej 40 g cukru pudru 150 g masła, schłodzonego 1 jajko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy
Domowy Smak Jedzeniaponieważ pieczarki w czasie pieczenia urosną. Szyjkę z butelki plastikowej z półlitrowego napoju zanurzyć w kakao a następnie wcisnąć w kulki ciasta, tak by powstały grzybki - pieczarki. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut
Camilla w kuchnipyszny i szybki w przygotowaniu deser na bazie pełnoziarnistych ciasteczek SKŁADNIKI 1 banan, 6 szt. herbatników zbożowych , 4 łyżeczki nutelli, 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki ajerkoniaku, jagody, ziarna granatu, rurki czekoladowe do dekoracji WYKONANIE Banana obieramy, kroimy w plasterki. Ciastka kruszymy. Na dnie pucharków układamy banany, na przemian polewamy jogurtem oraz nutellą, wierzch posypujemy ciasteczkami, polewamy
słodki bratekskładniki: 400 g cukinii, obranej bez pestek 1000 ml bulionu lub wywaru z warzyw 1 mała cebula 200 ml słodkiej śmietany ok. 40 g masła 4
Domowy Smak Jedzeniausuwam ją przed dodaniem żelatyny) a następnie mocno rozgrzać, ale nie zagotować. Odlać trochę mleka do kubeczka/miseczki i rozpuścić w nim żelatynę, następnie połączyć ją z resztą mleka. Ułożyć ciastka na dnie formy. Pokroić galaretki na mniejsze kawałki. Gdy mleko ostygnie włożyć do niego kawałki galaretek i delikatnie zamieszać. Następnie ostrożnie przełożyć do formy i odstawić do lodówki
Lubię to gotujęstarannie je wymieszać. Dodać margarynę i rozetrzeć, na koniec dodać jajka i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować wałeczki (owijając kilkukrotnie w folię spożywczą) o takiej średnicy jakiej mają być ciasteczka. Wałeczki włożyć do zamrażalnika na ok. godzinę ( aż całe stwardnieją ). Kroić na talarki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180*C przez(...)minut. Ciasteczka świetnie nadają się na deserek do szkolnej śniadaniówki
Lubię to gotujęPulpety to danie proste, szybkie i smaczne. Z apetytem zje i dorosły i dziecko. Ważne jest aby mięso na pulpety nie było zbyt chude, ponieważ wyjdą
kuchnia doskiskładniki: 1 kalafior woda sól wykonanie: Kalafiora obierany z liści, myjemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy al dente. Gdy kalafior
Domowy Smak Jedzenia