ciasteczka - 38126 przepisów (strona:1109/2542)

Pączki ultra lekkie 136

Blueberry Corner by "jagodzianka" Pączki to ciastka jednoznacznie kojarzące się z Tłustym Czwartkiem, nieuchronnym końcem karnawału. Jak często pieczecie i jecie pączki? W moim … Przeczytaj cały artykuł Post Pączki ultra lekkie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 157

jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam. Naprawdę polecam. SPÓD CIASTECZKOWY  Opakowanie herbatników wieloziarnistych, bądź zwykłych ( lub ciasteczek Digestive – te są najlepsze. 80 g roztopionego masła Masło roztopić, ciastka pokruszyć, najlepiej malakserem/ blenderem. Wymieszać składniki, tak by powstał mokry piasek i wyłożyć go na dno tortownicy, uprzednio smarując blachę tłuszczem. Masę ciastkową wstawić do lodówki na czas przygotowania

Calzonella.com
Babeczki marchewkowe z aromatycznym lukrem pomarańczowym 205

mąki. Masę wyłóż do papilotek umieszczonych w formie lub w jednorazowych papilotkach, ustaw na kratce w piekarniku i piecz przez ok. 25 minut (aż patyczek włożony w środek ciastka będzie czysty). W międzyczasie przygotuj lukier: Wymieszaj cukier puder ze skórką i 2 łyżkami soku z pomarańczy. W razie potrzeby dolej więcej soku aby uzyskać odpowiednio gęstą konsystencję lukru. Babeczki

Calzonella.com
Jak zrobić doskonały lukier? 125

ewentualnie olejek. Za pomocą drewnianej pałki lub łyżki utrzeć cukier z wodą i ewentualnie aromatem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Stosować od razu na lekko ostygnięte wypieki. Małe ciastka najlepiej smarować za pomocą pędzelka, a większe polewać w dowolny sposób. Do pączków lepiej jest dodać więcej wody, bo lukier łatwiej jest wówczas rozsmarować (0,5-1 łyżki

Calzonella.com
Najprostsze na świecie kruche ciasteczka z marmoladą 1788

łyżeczkę konfitury. Ciasto można składać w koperty (zlepiając wszystkie rogi) lub tak jak widzicie na zdjęciach - zlepione tylko dwa rogi, bądź w rurki (wtedy marmoladę wykładamy wzdłuż ciasta). Wykładamy ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, które należy wcześniej posmarować masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25 minut (aż się zrumienią). Ja piekłam na środkowej półce

Calzonella.com
Ptysie z pianką 207

układać porcje ciasta łyżką lub wyciskać przy pomocy rękawa cukierniczego w dość dużych odstępach, bo ptysie mocno rosną wstawić do nagrzanego piekarnika do 220`C. Piekarnik lekko zaparować. Gdy ciastka wyrosną, zmniejszyć temperaturę do 180`C i dopiekać, by były chrupiące, w sumie 20-25 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia, bo ptysie opadną. Jeszcze ciepłe przekroić, najlepiej nożem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
chleb wiedeński 136

składniki na zaczyn: 150 g mąki orkiszowej 3/4 łyżki drożdży, suchych instant 1 łyżeczka cukru 120 ml mleka, ciepłego 120 ml wody, ciepłej wykonanie: Drożdże oraz

Domowy Smak Jedzenia
Róże karnawałowe 122

mocno przycisnąć, aby dobrze się skleiły. Róże wkładać do gorącego oleju [ najmniejszym krążkiem do dołu]usmażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Do środka każdego ciastka nałożyć odrobinę konfitury lub marmolady. Oprószyć cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
ciasto pleśniak 627

składniki na ciasto kruche: 390 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g cukru 200 g masła 5 jajek 1-2 łyżeczki kakao 1 i 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka pieguski bezglutenowe z czekoladą. 322

Zastanawiałam się, czy jest możliwa zdrowsza wersja kultowych piegusków , ciasteczek z czekoladą?   Udało się! Bezglutenowa mąka kokosowa ( dostępna tutaj ) i świeży olej kokosowy ( ten jest tłoczony na zamówienie ) zdominowały mój przepis.   Miałam jedynie problem z czekoladą, ale z pomocą przyszła Terravita i jej nowa czeko 70% cocoa.   Długo nie mogłam zdecydować, która będzie najlepsza (z miętą(...)kostkę lub utartą na duże kawałki czekoladę i delikatnie mieszamy. Tak powstałą masę wykładamy na blasze na papierze do pieczenia, ja używam łyżki do lodu. Proponuję na koniec spłaszczyć ciasteczka zwykłą łyżką. Piec około 15 minut. Gotowe!     Jeśli zastanawiasz się, gdzie kupić dobrej jakości, świeży i nierafinowany olej kokosowy i mąkę kokosową to polecam gorąco niszową, lokalną

IzaGotuje
Kora orzechowa 152

galaretki pomarańczowe brzoskwinie pozostałe z puszki pokrojone w plasterki Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i odstawiamy do stężenia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu, na nim układamy ciastka maczane w likierze kawowym ( czekoladą do dołu ) na wierzch wykładamy pozostały krem ( odkładając kilka łyżek -  będzie na potrzebny do posmarowania drugiego spodu). Na krem wykładamy drugi blat, smarujemy

Słodka Kraina Wypieków
Domowe Raffaello 174

Po cieście Snickers znów przyszła pora na odrobinę cukierniczej klasyki czyli Raffaello – wariantów jest sporo, większość z alkoholem, ja mam dla Was jednak dzisiaj wersję

Ciastkozercy
domowy humus 110

składniki: 200 g ciecierzycy, suchej 100 g pasty tahini sok z 1/4 cytryny 2 ząbki czosnku 75 ml wody sól, pieprz opcjonalnie: oliwa z oliwek kumin

Domowy Smak Jedzenia
Pączki wiedeńskie z rumem - Spritzkrapfen 296

pokręcić wtedy nieco i zmniejszyć gdy temperatura ustabilizuje się. Wyjmować pączki przy pomocy szczypców lub łyżki cedzakowej, odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Następnie przekładać na kratkę do studzenia ciastek. Rumowa glazura: 200 g cukru pudru 2 łyżki rumu 1-2 łyżki wody Cukier puder utrzeć z rumem, stopniowo dodając wodę. Lukier nie powinien być zbyt gęsty, łatwiej smaruje

maniapieczenia
rozgrzewające kakao dla dorosłych [+18] 146

składniki: 3 łyżeczki ciemnego kakao, niesłodzonego 250 ml mleka ok. 65 ml czerwonego wina 3-4 łyżeczki cukru 1 szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki oprócz wina

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania