spróbować. Idealnie nadają się na podwieczorek lub drugie śniadanie. Bez problemu można je zapakować i zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. To moim zdaniem świetna alternatywa dla sklepowych ciasteczek. Zdrowe bo domowe oraz dodające energii. Dzięki bakaliom bardzo słodkie, dlatego dodatek cukru nie jest konieczny. Jedno ciastko (z podanej porcji wyszło 9 sztuk) to 220 kcal(...)łyżki słonecznika - 2 jajka - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 20 g oleju kokosowego - 2 łyżki cukru/słodzika (opcjonalnie) - 3 łyżki wody/mleka Posypka - sezam - słonecznik Polewa - 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie Całe jajka miksujemy z cukrem/słodzikiem oraz olejem. Następnie dodajemy mąkę oraz sodę oczyszczoną. Kolejno dodajemy bakalie oraz sezam i słonecznik. Na koniec dodajemy wodę lub mleko i dokładnie miksujemy
Health-Fit-LifeCiasteczka na patyku czyli cakepops - w końcu nadeszła pora, że pojawiły się także u mnie. Mam nawet maszynkę do wypieku kuleczek, ale tym razem wersja bez pieczenia. Całą rodzina była zachwycona ich smakiem. Niby to tylko takie jakby ziemniaczki na patyku, ale jednak smak trochę inny, no i ta urzekająca dekoracja! Dla kogo: dla lubiących przepisy "bez pieczenia" dla chcących(...)zaskoczyć gości dla mających ochotę trochę pobrudzić kuchnię wraz ze swoim dzieckiem Składniki na bazę ciasteczkową: 400g pokruszonych herbatników lub innych ciastek (np. digestive bez czekolady) mogą być także resztki ciasta (bez mas) 125g sera mascarpone 50g białej czekolady 2–3 łyżki miękkiego masła 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego Składniki na dekorację: 200g mlecznej lub gorzkiej czekolady
Mania Wypiekaniapyszne babeczki. Wielkanocne babeczki są delikatne, kruche, idealne do pochrupania przy wielkanocnym stole, a zapakowane w folię mogą być słodkim prezentem dla gości. Spody babeczek bazują na przepisie na ciasteczka wielkanocne czy ekspresowe mazurki . Babeczki idealnie komponują się z bakaliami, które stanowią zarazem ładną dekorację. W środku babeczek znalazła się pomada śmietanowa i pomada kakaowa. Wielkanocne babeczki z pomadą(...)łyżeczki sody * szklanka ma pojemność 250 ml Do wypełnienia babeczek przygotowałam pomadę białą i kakaową, a do dekorowania babeczek wielkanocnych wykorzystałam migdały, kandyzowane skórki i orzechy w kolorowej czekoladzie. Składniki na pomadę: *1/2 szklanki śmietanki 30% *1 szklanka cukru 1 łyżka kakao * szklanka ma pojemność 250 ml Przygotowanie babeczek: Suche składniki na kruche spody mieszamy hakiem robota, wbijamy jajko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMikołaj tuż tuż, dlatego przedstawiam Wam mikołajowy wariant brownie - z truskawkami i orzechami laskowymi. Jeśli chcecie rzucić okiem na pierwsze brownie, które pojawiło się na blogu
CiastkozercyChili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie : 40 minut Koszt: Tanie Zapewne nie wiele osób spotkało się z odmianą ciastek z dodatkiem ryżu. Zaletą takich ciasteczek jest to, że nie są kruche ani twarde. Są miękkie i nie pozostawiają okruchów, dzięki czemu łatwiej można je zjeść w ukryciu, nie pozostawiając po sobie śladu.😀 Ryż, jaki użyłam(...)temu unikniemy przyklejeniu się masy do papieru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na wykończenie posyłam je cukrem pudrem (w moim przypadku zmielonym słodzikiem), ale dla większych łasuchów, można je dodatkowo oblać czekoladą z wierzchu. Wtedy wyjdą nam ciastka na wzór jeżyków. Możecie nawet dodać bakalie i wtedy wyjdzie Wam autentyczny zdrowy zamiennik tych ciastek. Dopiero wpadłam na ten pomysł pisząc artykuł, także
zdrowo i aktywnieryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie : 40 minut Koszt: Tanie Zapewne nie wiele osób spotkało się z odmianą ciastek z dodatkiem ryżu. Zaletą takich ciasteczek jest to, że nie są kruche ani twarde. Są miękkie i nie pozostawiają okruchów, dzięki czemu łatwiej można je zjeść w ukryciu, nie pozostawiając po sobie śladu.😀 Ryż, jaki użyłam(...)temu unikniemy przyklejeniu się masy do papieru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na wykończenie posyłam je cukrem pudrem (w moim przypadku zmielonym słodzikiem), ale dla większych łasuchów, można je dodatkowo oblać czekoladą z wierzchu. Wtedy wyjdą nam ciastka na wzór jeżyków. Możecie nawet dodać bakalie i wtedy wyjdzie Wam autentyczny zdrowy zamiennik tych ciastek. Dopiero wpadłam na ten pomysł pisząc artykuł, także
Zdrowie i pysznie na talerzuLubisz ciastka pod każdą postacią? Na pewno spodoba Ci się ich dzisiejsza odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru. Ciasteczka są też bezglutenowe i wegańskie. Miękkie i słodkie dzięki bananom oraz daktylom ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa(...)sody oczyszczonej 50 g kokosu 50 ml oleju (1/4 szklanki) Składniki – mus: 100 g musu kokosowego (lub twardej części mleczka kokosowego) 3 łyżki mleka (roślinnego) 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Banany i daktyle zblenduj. Powstałą masę wymieszaj z amarantusem, płatkami jaglanymi, sodą oczyszczoną, kokosem i olejem. Następnie uformuj ciastka. Piecz
Via Gustowkładała, moje marzenia spełzły na niczym... Za to...Moja kulinarna pasja powróciła ze zdwojoną siłą. Mam już w kuchni chyba wszystkie możliwe do zrobienia przetwory, ciasta, ciasteczka, smoothies ...a nawet pomysł na moją jutrzejszą urodzinową wódkę ;P Kto by pomyślał, ile różnorakich przysmaków może człowiek wynaleźć na jedne, jedyne truskawki? I kiedy to zostało już powiedziane, porozmawiajmy o tym cieście(...)buzie. Uwielbiam je za, za...za wszystko! Za prostotę, za szybkość wykonania, za przystępne składniki...za nieziemski smak- lekko chrupiący na zewnątrz i rozpływający się w ustach środek. I czekoladę. Omm... i, oczywiście, a może i przede wszystkim, TRUSKAWKI! Może wydało Wam się dziwne to, co napisałam w pierwszej części posta. "..Kto wie, kiedy znów będę miała okazję
Gotowanie to kochanieJeszcze jest czas, zdążymy zrobić takie małe, smaczne ciasteczka :) Składniki: 180 gram zimnego masła 230 gram mąki pszennej 90 gram cukru pudru 1 płaska łyżka cynamonu szczypta soli 40 gram mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej Przygotowanie: Podane składniki wrzucić do malaksera i zmiksować, musimy uzyskać gładką kulę (można tez posiekać nożem i krótko wyrobić do połączenia składników), pozostawić zawinięte w folię(...)chłodzie Po schłodzeniu rozwałkować na grubość 4 mm , podsypując mąką Wykrawać gwiazdki, piec w temp. 180 stopni C przez około 12-15 min Studzić na kratce, można ozdobić dekoracyjnie czekoladą lub lukrem :) Przepis podpatrzony gdzieś na blogach w sieci
Proste Potrawy[Głosów:2 Średnia:5/5] składniki na jeden biszkopt: (pieczemy dwa takie same) 50 g mąki krupczatki 70 g cukru 4 jajka (białka, oddzielone od
Domowy Smak JedzeniaLemoniada gasi pragnienie i orzeźwia, szczególnie w upalne dni. Jest wyjątkowo prosta do przygotowania i pyszna. Najsmaczniejsza będzie schłodzona i podana z kostkami lodu. Polecam Składniki
Oryginalny smakPyszne mini serniczki na zimno nadziewane musem z mango na spodzie z biszkoptów. Pięknie się prezentują na talerzu dzięki kolorowej lustrzanej polewie (niestety na zdjęciach wygląda
Oryginalny smakWarstwy tortu: Pierwszy blat biszkoptu. Pierwszy blat nasączamy sokiem z cytryny (cukier dodajemy według uznania). smarujemy od góry cienką warstwą kremu. Owocowe ciasteczko Kolejną warstwą jest Owocowe Ciasteczko , które kładziemy na pierwszy blat, cienko posmarowany kremem. Owocowe Ciasteczko stworzyłam specjalnie dla mojej siostrzenicy, która bardzo lubi ciasto na cakepops-y. To pomieszanie pasty owocowej i kruchego ciasta. Przepis znajdziesz klikając(...)Włóż tort do lodówki na min. 30 min. Jeśli dalej widzisz niedoskonałości na powierzchni swojego tortu, nanieś na nie niewielką ilość tynku. Ciepłą skrobką wyrównaj niedoskonałości. Drip z białej czekolady na bazie wody. Drip na bazie wody to bardzo fajny przepis, który dostałam od nauczycielki w szkole artystycznego zdobienia tortów. Jest prosty i bardzo wydajny. Wodę możemy śmiało zastąpić sokiem
SmartBake.pl