Ciasto które kusi wyglądem i smakami. Malinowy pocałunek z morelami i malinami. Ciasto lekkie lekko kwaskowe za sprawą jogurtu. Do kawy w sezonie letnim idealne. Mogą
wesoła kuchniaBabeczki z wiosennej rabatki. Z kremem z dodatkiem szpinaku , czekoladowe i przysłowiową wisienką w środku. Takie małe co nieco do kawy. Szpinak zalecam dodać świeży i
wesoła kuchniaBardzo dobre ciasto. Dobrze jest mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również
W kuchni u MonikiNa początek kolejnego tygodnia, chciałam Wam lekko osłodzić ciężki poniedziałek. Jedynie co mnie wyciąga rano z łóżka to duży kubek kawy. By jeszcze lepiej ją się
Pink Envelopezapiekłam je na kokosowo-maślanym spodzie z ciasteczek. Po nocy spędzonej w lodówce wierzch tarty posmarowałam moim najnowszym odkryciem, dyniowo-pomarańczowym curdem, który prezentowałam Wam wczoraj:) Tarta ma bardzo kremową konsystencję, jest aksamitna i totalnie rozpływa się w ustach. Dzięki dodatkowi curdu jest wyrazista w smaku i doskonale smakuje z filiżanką kawy z mlekiem. Bardzo Wam polecam!SKŁADNIKI NA KOKOSOWO(...)gałki muszkatołowejNA WIERZCH DYNIOWO-POMARAŃCZOWY CURD:3/4-1 szklanki dyniowo-pomrańczowego curdu z tego przepisuWYKONANIE:Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.KOKOSOWO-MAŚLANY SPÓD:W malakserze zmiel na drobny piasek ciasteczka, dodaj do nich roztopione masło i wiórki kokosowe i jeszcze raz wszystko krótko zmiksuj.Przesyp całość do formy do tarty o średnicy 24 cm i uklep porządnie spód i boki, tworząc
Słodko-Słony Świat Ilonypołączenia składników. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, sodę oczyszczoną, kawę rozpuszczalną (suchą) i sól. Mieszając ciasto na najniższych obrotach miksera dodawać powoli, porcjami mąkę wymieszaną z sodą, kawą i solą. Całość wymieszać mikserem, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. W razie potrzeby ściągnąć szpatułką ciasto z boków misy, tak aby wszystko dokładnie się wymieszało. Wyłączyć mikser. Do ciasta(...)piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną blachę nakładać łyżką (najlepiej łyżką do lodów), w sporych odległościach, porcje ciasta (u mnie na jednej blasze zmieściło się 9 ciastek). Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez około 20 minut, aż staną się złociste. Upieczone ciastka wystudzić na kratce. SMACZNEGO! Uwagi
Gospodyni Miejskadzień dobry kawa. Niezmienny rytuał od kilku lat. I o dziwo - nawet przy dwójce szkrabów jest ciepła. Bez podgrzewania w mikrofalówce. A kolejność reszty rzeczy - jak dzień przyniesie... Razem z małą M piekłyśmy niedawno ciasteczka i pierniczki dla św. Mikołaja. Wśród nich były również kokosanki. I to one wszystkim najbardziej smakowały! Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Na święta
My simple kitchenBardzo wilgotny, mocno korzenny piernik przekładany domowymi powidłami śliwkowymi. Kawa zbożowa wprowadza bardzo ciekawy i nietypowy smak do ciasta, a pyszna polewa czekoladowa doskonale komponuje się z korzennym smakiem ciasta. Świąteczny piernik przekładany powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorciktutaj , był strzałem w dziesiątkę dla mnie - miłośnika wszystkiego co migdałowe 😊 Niestety moje ciasteczka za mało obtoczyłam w cukrze pudrze, dlatego nie wyszły mi tak pięknie, jak w oryginale na blogu "Sprawdzonej kuchni". Ale wcale nie ucierpiały na smaku ... i to najważniejsze. Gorąco polecam do kawy lub herbaty 😉 Składniki: (cyt. za autorką) 1 jajko 150 g mielonych
Walijskie Pichcenieskładnika nie wyprodukuje się czekolady? Kto zawodowo przyrządza kawę? Czyim dziełem są pyszne desery i torty? Dlaczego piekarz może być niewyspany? Jakie witaminy znajdują się w owocach i warzywach? Skąd pochodzi sushi? Ponadto zawiera: - 73 naklejki - sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka - pomysł na apetyczne kanapki Podsumowanie
Di gotujeparu minutach dla mnie ten zapach jest nie do wytrzymania. Zapach ciasteczek z odrobiną cynamonu, polanych waniliową polewą to , to nie jest. Bo takie ciastko chętnie bym zjadła, a wosk poszedł do kosza. Fireside Treats Ja pianki marshmallows uwielbiam. Najbardziej w kakao bądź kawie. Takich z ogniska jeszcze nie próbowałam, co na pewno uczynię w te wakacje
Magiczne Życie Martyciasteczek. Bardzo kruchutkie i korzenne. Jeśli ktoś zapomniał odpowiednio wcześnie upiec pierniczki, to ten przepis jest dla niego! Nie wymagają leżakowania w puszce, bo są to tak naprawdę kruche ciasteczka z dużą ilością korzennych przypraw. Z dnia na dzień coraz smaczniejsze. Polecam! Składniki: (na 35-40 sztuk) 1 banan 80 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 15 g melasy(...)kawy. Następnie wymieszać go w misce z mąką, sodą oczyszczoną, przyprawą do pieczenia, szczyptą soli, cynamonem i imbirem w proszku. Banana obrać ze skórki, zmiksować blenderem do gładkości z olejem kokosowym i melasą. Bananową masę wymieszać z suchymi składnikami w misce, następnie zagnieść dłońmi w jednolitą kulę ciasta. Ciasto od razu rozwałkować na stolicy oprószonej mąką, wykrawać dowolne ciasteczka
Nastoletnie Wypiekaniedzienne. W związku z tym proszę o jeszcze chwilę cierpliwości- dajcie mi trochę czasu, by wrócić na dobre z nowymi przepisami. Na dzisiaj przygotowałam dla Was wegańskie i bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z białej fasoli. Z białej fasoli? Pewnie! Może na pierwszy rzut oka (eee ucha :P ) brzmi to dziwnie, ale są pyszniutkie, zdrowe, takie na jeden kęs. Serdecznie(...)młynku do kawy. Mleko podgrzać aż będzie gorące. Dodać do niego zmielone siemię, wymieszać i odstawić do wystudzenia i powstania gluciku. Odsączoną fasolę wraz z cukrem trzcinowym, kakao, mąką ryżową, sodą i glucikiem z siemienia zblendować do otrzymania jednolitej czekoladowej masy (bez widocznych śladów fasoli). W razie potrzeby dosłodzić, jeśli lubicie słodsze ciasteczka. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Płaską blaszkę
Nastoletnie Wypiekanierozmowy są burzliwe. Dziękuję za towarzystwo i za zjadanie pieczonych z radością ciasteczek. Dzisiaj podzielę się przepisem na portugalskie babeczki z budyniowym kremem. Tradycyjne, od wielu wieków wypiekane w Lizbonie pasteis de nata, pasteis de Belen. Słodziutkie i delikatne. Dla dorosłych doskonałe w towarzystwie czarnej kawy, dla dzieci świetny podwieczorek ze szklanką zimnego mleka. Do ich przygotowania potrzeba
I tu będę miała takie tePrzepis z bloga Kulinarna Maniusia . Składniki: (u mnie 22 sztuki, ale można zrobić więcej mniejszych) 200 g miękkiego masła 3 łyżki kawy Inki 200 g
Lejdi of the house