Sezon jagodowy uważam za rozpoczęty, gdyż jagody pojawiły się w naszych lasach, trzeba to wykorzystać i zrobić jak co roku jagodzianki, tym razem nietypowe, bo zakręcone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcukrem i ekstraktem z wanilii. Następnie, nie przerywając miksowania, kolejno dodajemy jajka. Cały czas miksując (na wolnych obrotach) dodajemy na zmianę mieszankę mączną z wymieszaną razem maślanką i zimną kawą. Powinniśmy otrzymać ciemne (wręcz czarne), dość gęste ciasto. Ciasto przekładamy do formy, wyrównujemy jego powierzchnię i pieczemy ok. 40-45 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika(...)wierzchu rozprowadzamy wystudzoną, ale wciąż płynną, polewę posypując ją następnie pokruszonym ciastem. W ciasto ostrożnie wbijamy nasze bezowe duszki (oczy i buźki robimy z polewy kakaowej używając pędzelka) oraz ciasteczka imitujące nagrobki (odcinamy boki ciasteczek, a następnie pędzelkiem robimy lukrowe napisy). Ciasto przechowujemy pod przykryciem w lodówce wyjmując je na ok. 30 minut przed podaniem, aby krem pomarańczowy i polewa
MyCookBook.plJesień pełną parą, cieplejsze ubrania wyciągnięte z szafy, a rano trawa już jest mocno wilgotna. Pada deszcz, później jest słońce, blisko mamy wiele lasów, a w
dom-agi.plskładniki na ciasto makowe: 200 g maku 500 g jabłek 200 g cukru 100 g masła 5 jajek 90 g kaszy manny 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak JedzeniaOdwrócone ciasto bananowe z karmelem, który przyjemnie wsiąka w placek. Bardzo proste do przygotowania – możemy podawać je na ciepło (np. z lodami dla kontrastu) lub
Poezja smakugorzkiej czekolady 100 g śmietany 30 % Wykonanie: Ser, śmietanę oraz jajka należy wyjąć z lodówki dużo wcześniej aby osiągnęły temperaturę pokojową. Ciasteczka miksujemy w blenderze na sypki proszek. Do ciasteczek dodajemy ciepłe roztopione masło i przesiane kakao. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasteczkowy spód wykładamy i wyrównujemy na tortownicy o średnicy 25 cm. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy przez(...)pieczemy od 45-60 minut. Studzimy przy otwartym piekarniku, Następnie chłodzimy w lodówce, ponieważ sernik będzie mocno "kremowy" Kremowy sernik jeszcze bardziej smakuje wraz z mleczną kawą :) PS: Korzystając z okazji, chciałabym wam wszystkim życzyć: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
W Moim Magicznym DomuZawsze podobało mi się, że w moim domu w robieniu mazurków chodziło głównie o to, żeby było zabawnie. Ja i moje rodzeństwo dostawaliśmy po kawałku biszkoptu
Ciastkozercyłyżeczek cukru, a w Kubusiu 7. Niech nie zwiodą Was wody smakowe - w litrze mają aż 10 łyżeczek cukru. Prawda jest gorzka, pijemy wodę i zieloną herbatkę. Kawa - w ograniczonej ilości. 4) Urozmaicaj! Zadbaj, aby każdy Twój posiłek zawierał różnorodne produkty. Staraj się nie jeść chleba z szynką na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Przygotowuj różnego rodzaju pasty, twarożki(...)ściśle określony cel to każdy stracony kilogram przybliża Cię do sukcesu. Przechodząc obok cukierni mówisz "To już połowa tego co chcę osiągnąć. Szkoda byłoby to stracić przez to małe ciasteczko." Określenie celu mobilizuje, pozwala dłużej utrzymać dietę, a jednocześnie pomaga ocenić jej efekty . Najlepiej więc dokładnie określić ile kilogramów (lub centymetrów) chcesz stracić i w jakim czasie. Zapisz
Fit & Healthy LifeCiasto góra lodowa choć nieco pracochłonne, to zdecydowanie jest warte wypróbowania. Co prawda swoim wyglądem bardziej od góry lodowej przypomina kaloryfer, ale zwał jak zwał. Szczególny
Poezja smakuCiasto czekoladowe bez mąki, na bazie czerwonej fasoli z dodatkiem oleju rzepakowego. Można zrobić z masą lub bez. W sam raz dla osób, które są na
Poezja smakuPrzyłapałam się na tym, że codziennie jem lody. Oblane czekoladą i kaloryczne. Jako że zrobienie domowych lodów zajmuje około dziesięć minut, to ochrzaniłam się w myślach
Poezja smakuPowinno być raczej pączki łyżką kładzione , ale w moim rodzinnym domu zawsze była słynna łycha. Niech tak zostanie:) Nie dziwcie się ich kształtem - mają być
Zasmakuj KuchniMiały być Fale Dunaju, a skończyło się na samym spodzie ciasta (które co jak co, ale samo też jest dobre :). Przepis na ciasto znalazłam w rodzinnym
Przepisy AleksandryLubiłam Wielkanoc w dzieciństwie, choć muszę przyznać, że do tych wiosennych świąt jako dziecko miałam wyjątkowego pecha! Zazwyczaj w Wielką Sobotę, gdy niosłam swój przystrojony
Raj dla PodniebieniaCiasto jasne, ciasto ciemne i masa maślano-budyniowa – ot, cały tort czarno-biały! Prosty, minimalistyczny w wyglądzie, ale wyjątkowo smaczny i delikatny. Ze składników, które
Poezja smaku