ciasta ze szpinakiem - 2000 przepisów (strona:91/134)

CALZONE Z KURCZAKIEM I SOSEM BESZAMEL 327

beszamel – najlepiej domowej roboty pierś z kurczaka – 1 sztuka świeży szpinak – 1 garść pieczarki – 4 – 6 sztuk czarne oliwki – 6 – 8 sztuk kukurydza – 2 łyżki ser – 4 plasterki szynka – 2 plasterki przyprawa do kurczaka – 1 łyżeczka jajko – 1 sztuka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Ciasto na calzone : Do dużej miski wsypać mąkę, sól i drożdże. Następnie dolać 150 ml wody

kuchniabellissima.wordpress.com
Tarta z pieczarkami, szpinakiem i karmelizowanym czosnkiem… 141

Cześć i czołem ;) Wracam do Was po świątecznej przerwie troszkę jeszcze rozleniwiona, ale gotowa do pracy :) Mam nadzieję, że zdążyliście już trochę odpocząć po świątecznych smakołykach

brunetkawkuchni
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 13.01.2017r. 115

kurczakiem     Justyna Francuskie ślimaczki z makiem     Magdalena  Ciasto z konfiturą z borówki   Agnieszka Wegański sos bolognese     Magdalena  Piwny piernik z marmoladą   Marzena  Chlebek bananowy z chia     Małgorzata  Spaghetti florentine z kurczakiem, grzybami i szpinakiem A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Rolada szpinakowa z łososiem 175

wody. 2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół. 3. W mikserze umieszczamy szpinak, 3 żółtka, sok z cytryny i przyprawy. Dokładnie miksujemy. 4. Trzy białka, ze szczyptą soli, ubijamy na sztywno. 5. Delikatnie łączymy szpiank z białkami. 6. Ciasto rozsmarowujemy cienko na blaszce 30 x 40 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto powinno się delikatnie zrumienić

Atlas Smaków
Kluseczki szpecle ze szpinakiem (Spätzle di spinaci) 167

osuszamy i mielimy do uzyskania gładkiej masy. Do szpinaku dodajemy jaja, sól, pieprz i mleko. Całość dokładnie mieszamy. Możemy również delikatnie zmiksować, aby uzyskać kremową masę. Do szpinakowej masy stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając. Ciasto na kluseczki odstawiamy pod przykryciem

La grande e la piccola cuoca
Szpinakowe naleśniki z ryżem waniliowym na musie truskawkowym 139

soli 1 łyżeczka cukru mąka - ilość taka, aby uzyskać konsystencję średnio gęstej śmietany olej do smażenia Szpinak opłukać i osuszyć. Przełożyć do malaksera razem z jajkami - zmiksować. Dodać wodę, mleko, sól, cukier i kilka łyżek mąki (ilość mąki powinna być taka, aby ciasto nabrało konsystencji średnio gęstej śmietany).  Zmiksować wszystko razem. Odstawić na 10-15 minut, aby ciasto "odpoczęło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta ze szpinakiem i jajkiem 120

kostkę) szczyptę soli Składniki umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Na ok 20 minut umieszczamy w lodówce. Po tym czasie wyjmujemy i cienko rozwałkowujemy. Wylepiamy formę i pieczemy przez ok 15 minut (aby całość się zarumieniła). Wyjmujemy i studzimy. do nadzienia: 4 jajka 250 ml śmietany 15% 350 g szpinaku szczyptę gałki muszkatołowej szczyptę soli szczyptę pieprzu 4 jajka ugotowane

Szybko Tanio Smacznie
Szpinakowe placuszki z karmelizowanymi gruszkami 249

tradycyjne naleśniki. Wylewać porcję ciasta na rozgrzaną suchą patelnię i smażyć z dwóch stron. Placuszki smarować kremem gruszkowym, nakładając jeden na drugim i wykładając kawałki karmelizowanych gruszek. Placuszki można też jeść pojedynczo smarując kremem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania z patelni , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Naleśniki, gofry, placuszki Tagged: gruszki , szpinak , twaróg

https:KKuchniaMniam
Domowy makaron ze szpinakiem 136

szczypta soli   Składniki na farsz: szpinak brykiet 6 szt ser biały z pomidorkami suszonymi 300 g czosnek 6 ząbków sól do smaku pieprz do smaku jogurt naturalny do smaku 300 g Makaron: Na stolicę silikonową wsypujemy mąkę, robimy w niej dołek i wbijamy jajo oraz wsypujemy szczyptę soli. Raz dwa wyrabiamy ciasto, wałkujemy je cieniutko,podsypując mąką.Kroimy(...)kiedy wypłynie znaczy , że już gotowy.Wyjmujemy,przepłukujemy pod wodą  i zostawiamy na chwilę. Farsz: Na patelnie wkładamy ser z pomidorkami suszonymi i podsmażamy( rozpuści nam się).Dodajemy szpinak i mieszamy chwile, zostawiamy aby się rozmroził.Czosnek obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy do szpinaku, doprawiamy sola i pieprzem.Jeszcze chwilę niech się dusi. Dodajemy jogurt nadal mieszamy.Do gotowego

Różowa kuchnia
Kluski śląskie z zielonym groszkiem, szpinakiem i skórką cytryny 140

Odważyłam się podać kluski śląskie  - specjał kuchni śląskiej z nietypowym połączeniem: groszkiem, szpinakiem, skórką z cytryny i parmezanem. Wiecie dlaczego? Bo nie udało mi się kupić pieczarek do sosu. Jedyne co zastałam w sklepie co można byłoby połączyć z kluseczkami były te produkty. Miałam już przeciśnięte ziemniaki musiało się udać. 1 kg ziemniaków, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka(...)miski, w której będzie wyrabiane ciasto. Kiedy wystygnie, lekko ugnieć. Podziel ziemniaki w misce na cztery równe części, 1/4 z całości wyjmij a w jej miejsce wsyp mąkę ziemniaczaną. Dodaj wcześniej usuniętą część ziemniaków. Zagnieć ciasto.Formuj kulki.W każdej z nich palcem wskazującym wykonaj dziurkę. Gotuj w lekko osolonej wodzie szklanka mrożonego groszku opakowanie szpinaku baby skórka z jednej połówki cyryny

AZgotuj!
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 178

sensie wizualnym, ani technicznym. Krótko blanszowane liście świeżego szpinaku zachowują strukturę na tyle, aby ułatwić utrzymanie kształtu przez cannelloni nadziane miękkim przecież farszem. Niektórzy do cannelloni ze szpinakiem i ricottą dodają również nieco słodkiej śmietany. Można to oczywiście zrobić jeśli ktoś lubi, ale pamiętajmy, że już sama ricotta ma dość śmietankowy smak. Zawiera również sól, podobnie jak użyty w naszym(...)drugiej osobie Jest też dość łatwe w przygotowaniu, z tym że warto skorzystać z jakiegoś narzędzia wspomagającego nadziewanie rurek cannelloni farszem – np. urządzenia z tłoczkiem używanego do dekorowania ciast. Oczywiście zawsze można użyć łyżeczki i palców, ale umówmy się, że to akurat jest średnio wygodne rozwiązanie. Jak przy każdym przepisie na cannelloni spierać mogą się zwolennicy i przeciwnicy jego wstępnego

Kulinarna Pokusa
Naleśniki bolognese z tofu 175

naleśniki są świetną propozycją na smaczny obiad. Jednym z moich ulubieńców jest wersja z tofu i szpinakiem. Jednak dziś naleśniki wypełnimy zupełnie czymś innym. Kiedyś myślałam, że sos bolognese nadaję się jedynie do tradycyjnego makaronu spaghetti czy lasagne. Dziś wiem. że wystarczy wypełnić ciasto naleśnikowe tym pysznym sosem i zapiec posypane wegańskim serem, by otrzymać niebanalne danie, które

wegujemy
Muffiny z boczkiem i szpinakiem 170

wędzonego boczku 2 ząbki czosnku 1-2 cebule sól, pieprz, gałka muszkatołowa - do smaku garść listków szpinaku Przygotowanie Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Przestudzić i połączyć ze wszystkimi składnikami. Wymieszać, doprawić do smaku. Foremkę do robienia muffinów wypełnić ciastem i piec 15 min w 190 st C... Smacznego

Gaździnka warzy
Rolada szpinakowa z łososiem 631

solą. Odsączamy na sitku i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku, białka ubijamy na sztywno. Do szpinaku dodajemy mąkę, mieszamy, następnie dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 190 stopniach. Później ciasto smarujemy serkiem almette, na to kładziemy łososia i zwijamy ściśle w roladę. Zawijamy w folię spożywczą

Pelusiowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania