Delikatny "oszukany sernik" z jogurtu greckiego przypomina nieco piankę. Mimo, że nie ma cukru i wydawać by się mogło, że w smaku może być nijaki to
Kuchnia PaulettesZdrowy, ekologiczny i energetyczny deser bez pieczenia? Nie tylko dla dzieci? A co powiedzie na przepyszne połączenie daktyli, orzechów nerkowca, rodzynek, sezamu
IzaGotujelżejsze wersje z owocami i dużą ilością bitej śmietany. Składniki 800 ml jogurtu naturalnego 150 g cukru 4 płaskie łyżki żelatyny 200 ml wody 100 ml powideł z czereśni, truskawek lub inne 100 g jagód Biszkopt, przepis na który znajduje się tutaj , o średnicy 24 cm 200 ml śmietany 30 procent 50 g cukru pudru 1 nektarynka Dodatkowo(...)dokładnie odcinamy jogurtową masę dookoła całego blaszanego rantu), połowę bitej śmietanę wkładamy do szprycy cukierniczej (lub torebki foliowej w której odcinamy nożem jeden z rogów) i dekorujemy górny brzeg ciasta. Pozostałą bitą śmietanę nakładamy szerokim nożem na boki tortu. Owoc nektarynki kroimy na pół, wyciągamy pestkę, a następnie kroimy na bardzo cienkie plastry które układamy na wierzchu tortu
Miód i pieprzGorąca czekolada z bitą śmietaną. Czy u Was dzisiaj też tak pochmurnie i deszczowo? Mnie dziś niestety złapała ulewa. Dlatego po powrocie do domu przygotowałam pyszną
Słodkie okruszkiszpinaku. Zmiksuj na najwyższych obrotach, aż składniki całkowicie się połączą, a liście szpinaku rozdrobnią. Na koniec wlej gazowaną wodę i połącz z ciastem już na małych obrotach. Gotowe ciasto naleśnikowe najlepiej jest odstawić na kwadrans przed smażeniem, ale nie jest to konieczne. Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni z cienkim dnem. Gdy spód będzie już ścięty, należy je obrócić(...)udekoruj nią wierzch tortu naleśnikowego za pomocą rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki. Obok bitej śmietany ułóż otwarte owoce physalis. Możesz wykorzystać również dowolne inne sezonowe owoce, np. truskawki
Food SquareNie chce zapeszać ale jakoś ostatnio mam dobrą passę do nauki języków, zdecydowanie poprawiłam jakość swojej nauki, słówka wchodzą jakby szybciej i książkę też lepiej
ciastkarnia na kruchym spodziebyły bardzo często przyrządzane przez Litwinów. Nic dziwnego, cepeliny vel kartacze to potrawa pochodzenia litewskiego, która na stałe zagościła w kuchni regionalnej północno -wschodniej Polski. Pochodzę ze Szczecina. Zbierając truskawki w Skandynawii, nawet przez myśl mi nie przyszło, że kiedyś zamieszkam we wschodniej części Polski, gdzie kartacze na stole, są czymś powszednim. Wtedy patrząc na moje koleżanki Litwinki, które szybko(...)odciśnięciu ziemniaków zlać, ale pozostawić skrobię, która osadziła się na dnie naczynia. Starte ziemniaki połączyć z ugotowanymi, dodać skrobię z dna miski i wyrobić dokładnie rękoma na jednolite ciasto. Jeśli ziemniaki są mało mączyste i ciasto nie jest zbyt zwarte można dodać łyżkę, maksymalnie 2 łyżki skrobi ziemniaczanej. Z ciasta uformować kulki wielkości zielonego orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozpłaszczyć
na moim stole...Proponuję dziś przepis na przepyszne domowe lody miętowe bez maszyny do lodów , wystarczy tylko mikser, dobre składniki i cierpliwość . Te dobre składniki to przede wszystkim mleko
Kawa z mlekiemwsypać barwnik, oraz obie mąki i delikatnie wmieszać je szpatułką, starając się by piana opadła jak najmniej. Im bardziej puszysta będzie, tym większy i bardziej puszysty urośnie biszkopt. Przelewamy ciasto do tortownicy, wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 35 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika, energicznie odkładając go na blat. Ostudzony przekroić na 3 blaty. Krem(...)jednak Kremowe i mocno Sernik na zimno ” Oreo „ Delikatny i puszysty sernik na zimno z ciasteczkami Oreo, swoją konsystencją przypominający nieco piankę. Sernik Kakaowe babeczki z truskawkami Mocno kakaowe babeczki z truskawkami i kawałkami mlecznej czekolady. Babeczki wbrew pozorom nie są słodkie. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu
NiePieprz.plktóre jadła w jakiejś restauracji, kolorowymi kompozycjami Brittany Wright, Sarabeth’s Kitchen czy obfitością Ottolengiego. Sporo jest inspiracji kuchniami krajów, gdzie mieszkała wcześniej. Czeski hermelin, wypieki jak San Francisco, ciasto z amerykańskimi batonikami, brownie z cukierków Michałków, arabska woda różana czy mieszanki przypraw robione od podstaw w domu. Jej filozofia smaku zakłada, że warto stawiać na sezonowe smaki(...)chią i owsiany koktajl z suszonych śliwek. Chętnie zjadłabym pikantną sałatkę z owoców w marynacie, pieczoną ricotte z pamezanem, pasztet z wątróbek, omlet biszkoptowy, sałatkę z fenkuła i truskawek, warzywne spaghetti z sosem cytrynowym, meksykański chłodnik, kalafiorową zupę z krewetkami, sałatkę z ziemniaków i kalafiora, ziemniaczane hasselbacki, pęczotto z burakami i malinami czy sałatkę z kiełków gryczanych A na deser
Ugotowane pozamiataneKolejny kwietniowy dzień. Niby zwyczajny, a jednak dla nas wyjątkowy. Za nami 27 wspólnych lat. Tyle wspomnień: tych pogodnych, radosnych oraz wywołujących zadumę czy cień smutku
W mojej kuchniwybudzić się z zimowego letargu i podążać w krainę fantazji! Erotyzm oznacza brak monotonii w kuchni. Wprowadzaj afrodyzjaki do codziennego menu. Do najpopularniejszych należą: ostrygi, kawior, chili, wanilia, figi, truskawki, seler, szparagi, kawa, czekolada, gałka muszkatołowa, cynamon i imbir, które pobudzają krążenie krwi. . Bawcie się jedzeniem, róbcie bałagan, śmiejcie się i eksperymentujcie z przepisami. Nie zwracajcie uwagi na sąsiadów(...)układamy karmelizowane orzechy, które możemy zrobić sami. Wystarczy podsmażyć orzechy na maśle z dodatkiem cukru albo miodu. Orzeszki z Lidla są bardzo smaczne. Słodkie i chrupiące. Idealne do ciast i deserów, albo do wieczornego podjadania przy TV ;) Puszkę z orzeszkami możecie kupić podczas tygodnia amerykańskiego. Polecam
Bon Appetit MałgorzatyPodstawą jest dla mnie to, że nic nie może się zmarnować ! Staram się tak planować posiłki, aby nic nie wylądowało w koszu. Składniki Po drugie. Sezonowość. Jest zima. Styczeń. Truskawki? Serio? Mrożone ok, ale świeże lepiej sobie odpuścić. Obecnie mamy sezon na buraki , fenkuł, marchewkę (mój króliczek jest w siódmym niebie), pietruszkę, por, seler, gruszki, jabłka . Obiad na już(...)żeby jednego dnia nie narobić się za bardzo ;). Obiady prawie codziennie przygotowuję inne (inspiruję się blogami, korzystam ze sprawdzonych przepisów i je modyfikuję). Raz na tydzień piekę zdrowe ciasto, a kiedy już je zjemy to najczęściej w ramach przekąski (podwieczorka) jem owoce z płatkami owsianymi, jogurtem i orzechami. Na kolację często zjadam resztki warzyw i sera (jakkolwiek to brzmi
rabarbarowoRacuchy serowe są bardzo udanym pomysłem na letnią kolację lub śniadanie. Gdy mamy więcej czasu i nigdzie nam się nie śpieszy pozwólmy sobie na spokojne przygotowanie
sierotka maRysia w kuchni