ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:47/654)

Sernik przekładany z truskawkami 123

waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej olejek waniliowy 1/4 kostki margaryny Masa budyniowa: 1 i 2/3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 1/2 kostka miękkiej margaryny/masła Truskawki: 500 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 1 szklance gorącej wody Sposób wykonania: 1. Biszkopt i sernik najlepiej upiec 1-2 dni wcześniej. 2. Zrobić biszkopt, oddzielić(...)puch, stopniowo dodawać zimny budyń. 6. Rozmrożone truskawki zmiksować na gładko, wymieszać z wcześniej rozpuszczoną galaretką. Odstawić do lekkiego stężenia. 7. Przełożyć ciasto: biszkopt - masa budyniowa - sernik - truskawki 8. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Bezglutenowa, bezmleczna tarta z truskawkami 104

Bezglutenowa, bezmleczna i bezlaktozowa tarta z truskawkami. Delikatne kruche ciasto, lekka, puszysta śmietanka i soczyste truskawki - połączenie idealne. Tarta jest przepyszna. Smakuje jak najlepszy tradycyjny wypiek, przy czym prosta i nieskomplikowana do wykonania. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: 225 g  mieszanki do ciast Nutri Free 110 g margaryny bezmlecznej ( lub masła) 100 g cukru lub ksylitolu 1 jajka 1 szklanka kokosowej(...)lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkuj i wyłóż nim nasmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piecz w temperaturze 160 stopni ok. 35 minut - ciasto musi się zezłocić. Całkowicie wystudź. Wystudzoną tartę posmaruj bitą śmietanką i ułóż truskawki. Udekoruj listkami mięty. Przechowuj w lodówce. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 198

Pyszne ciasto które powstało szybki sposób. Nie miałam czasu na pieczenia ciasta a miałam ochotę na ciasto z truskawkami więc postanowiłam zrobić ciasto podobne do 3-bita, zamiast masy toffi dodałam mus truskawkowy. Składniki: Masa budyniowa: 1 litr mleka 1 szklanka mąki krupczatki ¼ szklanki cukru 1 masło roślinne 1 cukier waniliowy Masa truskawkowa: 0,5 kilograma truskawek 2 łyżki cukru

Bajeczna Kuchnia
Knedle z truskawkami – orkiszowe, pełnoziarniste i bez cukru 134

Jedno z moich ulubionych letnich dań na słodko to właśnie knedle z truskawkami Moja wersja przepisu powstała z mąki orkiszowej pełnoziarnistej i twarogu półtłustego, który też częściowo wpływa na konsystencję. Z ciastem bardzo dobrze się pracuje, naprawdę świetnie się skleja i nie rozgotowuje. Knedle orkiszowe są zdrowe, bez dodatku cukru, a podałam je z naturalnym jogurtem i świeżymi truskawkami. Jeśli(...)jajko świeże truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać jajko, sól i mąkę orkiszową. Zagnieść gładkie ciasto. Odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego lub nieco większe (wszystko zależy od wielkości truskawek), spłaszczyć ciasto i nałożyć truskawkę. Zlepić tak, aby nie było przerw w cieście. Gotowe knedle gotować przez kilka minut w osolonej wodzie. Podawać z jogurtem, truskawkami, lekko posłodzone. Artykuł Knedle

Fitkot
Ciasto biszkoptowe z truskawkami. 129

Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 5 łyżek oleju 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: truskawki, lub inne owoce cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Truskawki umyć i usunąć szypułki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia.  Zmiksować przez chwilę, na wolnych obrotach(...)miksera. Następnie przemieszać łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć truskawki. Większość truskawek wyłożyłam w całości, tylko te bardzo duże, przekroiłam na pół. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 45-50 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Sernik z jogurtów greckich (dietetyczny) 1421

być z pestek winogron, ale nie polecam oliwy z oliwek, niektóre bywają zbyt dominujące w smaku i mogą popsuć smak, ja dałam olej ryżowy) Dodatkowo 2 galaretki morelowe truskawki Przygotowanie Ciasto kruche. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, zwinąć ciasto w kulę, włożyć do torby foliowej i wstawić do zamrażarki aż stwardnieje. Ciasto wyjąć z zamrażarki. Większą cześć porcji ciasta(...)połączyć delikatnie z białkami. Na ostudzone ciasto wylewamy masę serową i pieczemy 1,20 min w temp. 170ºC. Po upieczeniu zostawiamy kilka minut w otwartym piecyku. Na ostudzone ciasto układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto przechowujemy w lodówce (przed pierwszym podaniem najlepiej trzymać w lodówce noc). Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto kokosowe z truskawkami (bez glutenu, bez laktozy) 182

mąka kokosowa zaczęła gościć w mojej kuchni częściej. Kocham smak kokosa, a mąka z niego doskonale go tylko podkreśla. W połączeniu ze słodkimi truskawkami, na które mamy właśnie sezon tworzą duet idealny. Odkąd zrobiłam to ciasto pierwszy raz, powtarzam co jakiś czas w konfiguracji z różnymi owocami. Wg mnie jest najlepsze właśnie z truskawkami lub borówkami. W smaku przypomina kokosowy(...)obrotach miksera. Mąkę kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką do połączenia składników. Tortownicę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Truskawki umyć i pokroić na półówki, układać na wierzchu ciasta. Na koniec posypać ciasto wiórkami kokosowymi (ja dałam ok. 1 łyżki). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Fabryka pomysłów
Biszkopt kakaowy z galaretką i truskawkami 213

łyżka kakao 3 łyżki cukru lub ksylitolu dodatkowo: 4-5 łyżek dżemu truskawkowego albo wieloowocowego 250 ml kremówki 30/36% 1 galaretka truskawkowa krystaliczna (lub czerwona) ok 500 g świeżych truskawek Przygotowanie: Galaretka: Galaretkę rozpuścić we wrzątku (w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu czyli zazwyczaj w 1,5 szklanki zamiast w 2). Schłodzić. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek(...)stopni piekarnika i piec przez ok 20 minut. Po upieczeniu przez chwilę zostawić w uchylonym piekarniku. Po ostygnięciu biszkopt posmarować dżemem. Masa: Schłodzoną kremówkę ubić i rozsmarować na cieście. Truskawki umyć, pokroić na połówki i wyłożyć na śmietanę. Na wierzch ciasta wylać tężejącą galaretkę.  Przechowywać w lodówce

Ze smakiem i z pasją
Truskawkowy tort z migdałami 182

dnie tortownicy (o średnicy 25 cm).  Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem  na sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe  na suchej patelni. Posypujemy nimi

Aga w kuchni
Tiramisu truskawkowo – rabarbarowe z galaretką i bitą śmietaną 150

obieramy z szypułek, myjemy i przekrawamy na połówki. Gdy galaretka średnio stężeje wylewamy jej mniejszą część na ciasto. (Uwaga: galaretka nie może być płynna, bo wsiąknie w ciasto). Na galaretce układamy truskawki i ugotowany rabarbar, po czym zalewamy resztą galaretki i odstawiamy w zimne miejsce, by galaretka mocno stężała.   Gdy galaretka na cieście będzie już twarda, ubijamy na sztywno(...)koniec wyrównujemy całość długim nożem (może być z wzorkami). Gorzkie i słodkie kakao razem mieszamy, po czym przesiewamy przez drobne sito na wierzch ciasta. Umyte i dobrze osuszone truskawki układamy na cieście i znowu odstawiamy do lodówki lub innego zimnego miejsca. Ciasta z galaretką najlepiej smakują prosto z lodówki, zwłaszcza latem. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Smakowy Raj
Ciasto bez pieczenia z truskawkami i mascarpone 125

Pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami i mascarpone idealnie sprawdzi się jako deser w piękny słoneczny dzień. Kremowe warstwy z serka mascarpone świetnie pasują do soczystych truskawek zanurzonych w chłodnej galaretce. Lato u mnie rozpoczyna się wraz z sezonem na truskawki i wtedy najczęściej robię ciasta bez pieczenia. Tym razem powstało ciasto z serka mascarpone, który jest delikatnie kremowy(...)zapomnijcie również przed położeniem truskawek masę serową pokryć cienką warstwą galaretki. Czynność ta zapobiegnie reakcji świeżych truskawek z serem, czyli kwaśnieniu i rozpływaniu się soku z truskawek w serze. Truskawki powinny być dojrzałe. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Forma: 24 cm x 29 cm x 7 cm Składniki na ciasto bez pieczenia z truskawkami i mascarpone

Kuchcik gotuje
Ciasto grysikowe z galaretką i truskawkami 182

Dzisiaj zachęcam do przygotowania ciasta grysikowego z galaretką i truskawkami. Poniższe ciasto sprawdzi się idealnie jako słodka, letnia przekąska. Ponadto do jego przygotowania nie potrzebujemy piekarnika ani miksera. Ciasto grysikowe składa się z herbatników, białej masy z kaszy manny, galaretki o smaku truskawkowym i świeżych truskawek. Łatwe, proste i bardzo smaczne. P.S. Grysik to inaczej  kaszka manna :) Składniki(...)wystarczy, że powbijacie je wykałaczką ;). Przygotowane ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Kroić po zastygnięciu galaretki.  Spód z herbatników, masa z kaszy manny, truskawki i galaretka Pomysł na ciasto ze strony Moje Wypieki

Ugotować
Biszkoptowe z truskawkami 94

Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli pół szklanki oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 600 g truskawek cukier puder Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Owoce myjemy i odszypułkowujemy. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać sól i ubić na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę(...)Odmierzoną porcję mąki, przesiewamy z proszkiem, dodajemy do masy, łyżka po łyżce, mieszając delikatnie drewnianą szpatułką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), przelewamy ciasto. Na wierzchu układamy truskawki. Ciasto pieczemy w 175 stopniach przez ok 55 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Po wystygnięciu oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami. 117

tylko rozpoczyna się sezon na rabarbar w moim domu obok kompotu zaczyna się regularnie pojawiać ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką. Tym razem padło na rabarbar i truskawki. Ciasto wyszło idealnie puszyste i delikatne w smaku. Nie za słodkie, nie za kwaśne po prostu niebo w gębie. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 100 g cukru 250 ml mleka(...)pozostałe cukier i mąkę. Ciasto wyrobić mikserem i odstawić na chwilkę w ciepłe miejsce. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać do niego gęste ciasto i na wierzch ułożyć pokrojony w kawałki rabarbar i oczyszczone truskawki (ja pokroiłam je w plasterki). Składniki na kruszonkę wrzucić do miseczki i nie mieszając zbyt dokładnie porozcierać w palcach tak aby powstała kruszonka. Wysypać

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania