ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:355/654)

Imieninowo urodzinowy torcik z galaretka i owocami czyli Wiewiora swietuje 138

Mimo niezbyt sprzyjających okoliczności postanowiłam zrobić torcik.  Okazji kilka by się znalazło miedzy innymi taka, że MAMY TRUSKAWKI w rozsądnej cenie i już takie nasze, pyszne!!!! Cały weekend i dzień wczorajszy świętowaliśmy Dzień Dziecka a ja dzisiaj bardzo kameralnie, sama ze sobą, jeszcze własne imieniny, nawet sama sobie prezent zrobiłam kupując dwie książki. Kulinarne a jakże, i niebawem(...)łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa opcjonalnie: ok. 20 ładnych, dojrzałych truskawek 150 g. borówek (u mnie pokrojone truskawki i mrożone czerwone porzeczki) 1 galaretka jagodowa Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy, Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Dzieje kuchennej Wiewióry
BEZsernik truskawkowy 223

uzyskaniu masy- z kawałkami orzechów, dodajemy truskawki oraz syrop daktylowy, po czym całość ponownie blendujemy. Wodę zagotowujemy, dodajemy do niej agar i na małym ogniu gotując dokładnie mieszamy. Gdy proszek cały się rozpuści w wodzie, przelewamy go do zblendowanej masy i dokładnie mieszamy. Na koniec całość przekładamy do aluminiowej formy jako kolejną warstwę. Ciasto odkładamy na kilka godzin do lodówki

healthy dreams
Naleśniki kakaowe z twarożkiem i truskawkami 142

jednolita masa.  Ciasto powinno mieć dość płynną konsystencję, w razie potrzeby możecie dodać więcej wody i mleka. Ciasto na naleśniki odstawiamy na 10-15 minut. Teraz mamy czas na przygotowanie farszu: w tym celu wszystkie składniki na farsz, oprócz truskawek, umieszczamy w misce i blendujemy. Dla mnie farsz pod względem słodkości był w sam raz, ale wiadomo, każdy

Czerwona Porzeczka
Tort z truskawkami 161

świeże truskawki – czego chcieć więcej? :) Przepis na prosty biszkopt Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 ŚmietanFix +pomarańcza, świeże truskawki Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go sobie dzień wcześniej. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (można włożyć ją przed ubijaniem na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy(...)przesuwać po stole. Przecięte biszkopty nasączamy sokiem z pomarańczy, dobrze robić to od strony, która była przecięta, wtedy sok łatwiej wsiąknie w ciasto. Na dolny blat nakładamy warstwę kremu śmietankowego i układamy pokrojone na kawałki truskawki. Przykrywamy drugim blatem, nakładamy krem i dekorujemy truskawkami. Na koniec układamy na górze kilka listków świeżej mięty. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca 234

pokrojone w gładkie plastry o jak największej powierzchni i grubości ok. 0.5 cm) 4 łyżki cukru pudru małe, zdrowe listki świeżej mięty lub rozmarynu 3 łyżki puree ze świeżych truskawek (można zastąpić konfiturą) Narzędzia: okrągła wycinarka do ciastek (o średnicy ok. 8 cm) wycinarka do ciastek (w kształcie kwiatka, o średnicy ok. 7 cm) 1 małe sitko (z drobnej, metalowej(...)wąskim otworze lub pałeczka do ryżu (patyczek) Blachę z brownie dobrze schłodzić w lodówce (min. 60 minut). Używając okrągłej wyciskarki do ciastek (foremki, wykrajarki) , delikatnie wyciąć kształty z ciasta w blasze (przed każdym kolejnym wycięciem dobrze oczyścić wyciskarkę w bardzo zimnej wodzie, najlepiej z lodem) . Korzystajac z małego sitka równomiernie oprószyć cukrem pudrem górną część „dysków” brownie. Korzystajac

Jem więc Jestem
JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 252

wyglądu wszystkie trzy z powodzeniem można zaliczyć do grupy owoców jagodowych, także zamiennie można użyć borówek, jagód, porzeczek, malin, jeżyn, truskawek czy poziomek. My wybraliśmy borówki, ale możecie też pomieszać kilka różnych odmian. W grze receptura ciasta składa się z masła, mąki i owoców; od siebie dodaliśmy tam tylko cukru, soli i nieco wody. Poza tym robi się je szybko

Nerds Kitchen
Ananasowe z kremem budyniowym 306

wiecie ( bo już powtarzałam miliony razy ;) ) uwielbiam ciasta budyniowe!Na zimno … na ciepło …. z owocami i bez … wszystkie!Gościły już u mnie :  Budyniowe z truskawkami i galaretką Budyniowe z rabarbarem i kruszonką  Czekoladowe kratery z kremem budyniowym  Miętusek z kremem miętowo – budyniowym i wiele wiele innych , które nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały!Dziś

Ostra na Słodko
SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM 197

iście królewskim stylu, ha! ;) Dziś mam dla Was przepis na swoje ulubione białe szparagi w chrupiącym cieście z dodatkiem słodko-ostrego sosu / salsy. Panierka do szparagów jest z dodatkiem parmezanu , dzięki czemu jest niezwykle chrupiąca, a zarazem aromatyczna. Dodatek sosu z mango, truskawek i musztardy sprawia, że ciężko odejść od talerza. Gwarantuję, że Ci , którzy spróbują tego dania będą oblizywać(...)wrzątku z odrobiną cukru. SOS: Cebulę drobno siekamy, mango oraz truskawki kroimy w kostkę. Musztardę ucieramy z octem i oliwą, dodajemy cebulę, posiekaną natkę oraz pokrojone owoce – mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. SZPARAGI: Parmezan ucieramy z jajkiem, 2 łyżkami mąki oraz solą i pieprzem na gładkie ciasto. Odsączone szparagi panierujemy w reszcie mąki, a następnie w cieście. Smażymy

Ostra na Słodko
Pulchna zebra z wiśniami 114

Szybkie, tanie, proste i mega smaczne ciasto, czyli pulchna dwukolorowa zebra z wiśniami. Może być bez owoców, z owocami mrożonymi lub świeżymi, np. borówkami, malinami, truskawkami, jabłkiem, bananami…:) Z dodatkiem różnych aromatów,wiórkami kokosowymi lub bakaliami też będzie smacznie i inaczej niż klasyczna zebra. Zobacz również mój inny przepis na na zebrę z jabłkami – smacznego:) Gotowe ciasto można

Zasmakuj Kuchni
Tarta z makiem i bezą 140

Światecznym stole nie moglo zabraknać ciast z makiem i obok tortu, pojawiła się tym razem zamiast tradycyjnego zawijanego makowca tarta z makiem, bezą z dużą ilościa truskawek i mrożonych malin. Składniki na spód tarty: 200 g mąki 120 g masła 70 g cukru 2 zółtka 2 łyżki wody  Masa makowa: 500 g  suchego maku 150 g cukru(...)pomarańczowej szczypta soli Beza: 4 białka 100 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: truskawki mrożone malny gwiazdki czekoladowe listki melisy Sposób przygotowania: Do miski wsypać mąkę i cukier, godać pokrojone  drobno zimne masło, wodę i żółtka.Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę, owinać folią i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki

Gosia gotuje
Naleśniki z truskawkami - słodkie śniadanie dla dzieci 115

łyżka cukru szczypta soli 20 ml oleju dodatkowo: ulubiony dżem lub krem dzieciaków kilka truskawek zmiksowanych na mus oraz kilka w całości na wierzch Przygotowanie: Jajka miksujemy, dodajemy sól, mleko, wodę, olej. Cały czas miksując dodajemy stopniowo mąkę, aż do powstania jednolitej masy. Ciasto odstawiamy na 10 minut, jeśli uważamy(...)wyszło nam za gęste dodajemy mleka, jeśli za rzadkie dodajemy mąkę. Rozgrzewamy patelnię do naleśników.  Wlewamy porcjami ciasto i smażymy z dwóch stron.  Naleśniki serwujemy z ulubionym dżemem lub kremem dzieciaczków. Dodatkowo możemy ozdobić całymi i zmiksowanymi truskawkami. U dzieci jedzą głównie oczy więc propozycja podania jest niezwykle istotna

Życie zaczyna się w kuchni
Pierogi z truskawkami! - najlepszy przepis 135

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI! SKŁADNIKI: - 2 kubki mąki - 2 żółtka - 2 łyżki oliwy z oliwek - 8-12 łyżek letniej wody Ciasto zagniatamy, za pomocą noża, ciasto nie powinno być ani zbyt miękkie ani zbyt twarde.Gotowe ciasto przykryjcie ściereczką aby nie obsychało. Metod robienia pierogów tyle co gospodyń, ja ostatnio, robię pierogi na sposób mojej teściowej. Formuje wałek, który kroje na równe

SMYKWKUCHNI
Tort truskawkowy 159

delikatnie łączymy z przygotowaną masą. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy około 40 minut w 180 C. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na pół. Jogurt wyciągamy z lodówki, by miał temperaturę pokojową i ucieramy go z cukrem. 300 g truskawek miksujemy i łączymy z jogurtem. Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach gorącej wody i dodajemy do masy. Pozostałe 100 g truskawek

Zainspirowana w kuchni
Pierogi z jagodami 65

czasu do czasu namawiam do ich zrobienia, szczególnie w sezonie. Pierogi te możecie przygotować nie tylko z jagodami, ale również z malinami, truskawkami czy wiśniami są równe smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi z jagodami Składniki Na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżka oleju 0,5 łyżeczki soli około 1,5 szklanki ciepłej wody Na farsz

To co lubię - gotuję i polecam
Buchty z truskawkami. 143

jajka 1/2 szklanki ciepłego mleka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 125 g rozpuszczonego masła szczypta soli 1 żółtko do posmarowania dżem truskawkowy, najlepiej swojski 16 najlepiej zamrożonych truskawek (zamrożone nie wysuszają się podczas pieczenia, przez co nadzienie jest bardziej soczyste) KRUSZONKA: 50 g masła 1/4 szklanka cukru 1/2 szklanki mąki cukier puder do posypania      Mąkę(...)ciasto powinno podwoić swoją objętość, gdy to nastąpi przekładamy je na stolnicę i dzielimy na 16 równych części. Z każdej porcji ciasta formujemy placuszek (grubszy w środku, cieńszy na brzegach), nakładamy trochę dżemu (około 0,5-1 łyżeczki), truskawkę i sklejamy, tworząc okrąglutką bułeczkę. Drożdżówki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia sklejeniem do dołu, pozostawiamy na 20 minut. Nagrzewamy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania