ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:345/654)

Tort czekoladowo truskawkowy 244

Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Truskawki myjemy i odkładamy na ściereczkę do wyschnięcia. Biszkopty przekrawamy na pojedyncze blaty – mi wyszły 4. Można poukładać je sobie na kawałkach papieru do pieczenia wtedy łatwiej przenosić je na stole i mniej się kruszą. Jeśli ciasta nie będą jadły dzieci poncz przygotowujemy z wody i wina w proporcjach(...)mascarpone i mieszamy na wolnych obrotach miksera. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na kremie. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Nakładamy na tort cienką

Ciastkozercy
Mocno owocowe ciasto biszkoptowe 199

piekarnika do 220 st.. Piec 10-15 min do suchego patyczka, u mnie trwało to 15 min. Wyjąć z piekarnika, z wysokości 60 cm zrzucić formę na podłogę. Ciasto w formie położyć na kratce do całkowitego wystudzenia. Nożykiem delikatnie odkroić boki biszkoptu od formy. Biszkopt przekroić na dwa blaty*. Składniki na mus rabarbarowo-morelowy:** 600 gr moreli(...)ciasto biszkoptowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 jajek (u mnie każde po 50 gr) w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki i 1 łyżka mąki ziemniaczanej 600 gr moreli 600 gr rabarbaru 1/4 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny namoczona w 4 łyżkach zimnej wody 1 kg truskawek

moj przepis na
Kanapki drożdżowe a'la drożdżówki 191

łyżka mąki 1 łyżeczka cukru Ciasto : 500 g mąki pszennej ECO u mnie typ 500  Młyn Kopytowa 4 duże żółtka 150 g cukru torebka cukru waniliowego małego 150 ml mleka 100 g masła spora szczypta soli Kruszonka: 75 g mąki 50 g cukru u mnie Diamant 40 g masła Na nadzienie truskawki powidła śliwkowe domowe cukier puder do posypania(...)plastry, tak jak się kroi chleb. Przygotować dwie blachy. Pokryć je papierem do pieczenia. Na każdej blasze układać "kanapki" ciasta. Powinno wyjść 12 dużych ciach. Każdy krążek spłaszczyć w środku, tam będziemy nakładać najpierw powidła śliwkowe a następnie na wierzch- truskawki. Przygotowujemy kruszonkę. Z podanych składników , najlepiej rękami robimy kruszonkę- rozcieramy składniki między palcami. Ja użyłam robota. Posypać kruszonką truskawki

Z Kuchni Do Kuchni
NUMBER CAKE 186

szkoda je jeść ;). Przygotowywane są na bazie uniwersalnego ciasta kruchego , zdobionego np. kremem budyniowym lub bitą śmietaną, na której układa się świeże owoce, makaroniki i inne ciasteczka. SKŁADNIKI Ciasto         400 g mąki             200 g masła  80        80 g cukru(...)śmietanowy      Dodatki np. t     truskawki       maliny       kiwi r    rafaello      makaroniki      ciasteczka       wiórki i płatki kokosowe       Szablon Cyfr/liter SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na gładkie ciasto, i najlepiej schłodzić w lodówce godzinę

RAROSSA
Tartaletki owsiane z kremem czekoladowym z awokado i truskawkami 179

naturalnego kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 spora łyżka miodu 50 g gorzkiej czekolady 70% (u mnie z miętą) Dodatkowo: odrobina oleju kokosowego do wysmarowania foremek 3 duże dorodne truskawki do dekoracji Przygotowanie: Owsiane spody:  Żurawinę zalać wrzącą wodą, pozostawić pod przykryciem na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć z wody i zmiksować blenderem do gładkości. Płatki owsiane zmielić(...)namoczeniu do uzyskania lepkiej masy (nie może się kruszyć). 6 niskich foremek do tartaletek (u mnie o dolnej podstawie 9 cm i wysokości 2 cm) wysmarować olejem kokosowym. Owsiane ciasto podzielić na 6 równych części i wykleić nim dokładnie foremki. Schłodzić w lodówce przez 30-60 minut do stwardnienia. Po tym czasie podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez

Nastoletnie Wypiekanie
tarta truskawkowa z miętą 154

truskawkowy do rondelka wkładamy pokrojone truskawki, dodajemy cukier i zagotowujemy gotujemy ok. 10 minut, a następnie miksujemy na gładki mus spód mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier, kroimy na kawałki zimne masło i rozcieramy je palcami z mąką, aż powstanie kruszonka dodajemy nie więcej niż połowę jajka, tak aby połączyć składniki w gładka kulę ciasto wkładamy do lodówki na godzinę(...)ciasto się zarumieni ciasto wyjmujemy z piekarnika, a piekarnika nie wyłączamy masę serową wykładamy na spodnią część ciasta mus wykładamy w kilku miejscach po łyżeczce wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni dekorujemy świeżymi truskawkami i miętą

zobacz ich smak
Tarta z truskawkami 148

wszystkim spragnionym ciepła i słońca. Składniki potrzebne do przygotowania tarty truskawkowej: Składniki na ciasto: 250g mąki (ja użyłam krupczatki), 100g masła, 2-3 łyżki cukru pudru, szczypta soli, 1 jajko, cukier z wanilią Składniki na wypełnienie tarty: 250ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 500g truskawek, kilka tafelków gorzkiej czekolady. Sposób przygotowania tarty truskawkowej: Mąkę, cukier, sól i cukier(...)ciastem foremka na tartę Tak przygotowaną formę wkładam na 30 minut do lodówki. Rozgrzewam piekarnik do 190 o C i piekę spód do tarty przez około 20 minut, odstawiam do wystygnięcia. Upieczony spód do tarty Ubijam śmietankę, dodaję cukier puder i jeszcze chwilę ubijam uważając żeby śmietanka się nie zmaśliła. Wykładam bita śmietanę na spód do tarty. Truskawki kroję

Gotuj Się Kto Może
Przytulone drożdżówki z owocami lata 120

Przepis inspirowany Roksaną ( klik ), natomiast ciasto z innego przepisu, wypróbowane wielokrotnie, ulubione. Składniki Ciasto 1/8 l mleka 20 g świeżych drożdży 75 g cukru 80 g masła 400 g mąki pszennej 2 duże jajka 1/4 łyżeczki soli garść malin, borówek, nektarynka, 2 śliwki (renklody), kilka truskawek + ok. 1/4 kostki masła rozpuszczonego w rondelku Podgrzać mleko. Drożdże rozkruszyć w miseczce(...)masło (80 g). Do miski z mąką i drożdżami dodać 1 żółtko i 1 jajko. Dodać resztę cukru i mleka. Za pomocą drewnianej łyżki, wykonując ruchy jakby od spodu ciasta, wyrobić na gładką masę. Przy tego rodzaju mieszaniu można zobaczyć jak ciasto ‘bąbluje’ – odpowietrza się (to dobry znak). Następnie wlewać rozgrzane (ale nie gorące) masło po ściankach miski i wykonując

Słodkie inspiracje
Gofry z sosem truskawkowym 140

Włożyć do rondelka wraz z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż truskawki rozpadną się. W razie potrzeby zmiksować na gładką masę. W czasie studzenia sos jeszcze zgęstnieje. 6. Rozgrzać gofrownicę, wlać ciasto, piec około 3 min ( w zależności od gofrownicy). Studzić na kratce. 7. Gofry oprószyć cukrem pudrem, polać musem truskawkowym

Moja Galeria Smaku
Najszybsze ciasto kakaowe z truskawkami 128

Znacie to uczucie, że nagle nachodzi Was zachcianka na domowe ciasto i nic poza tym ciastem nie jest w stanie zaspokoić tej ochoty? A może doświadczyliście kiedyś nagłego zapowiedzenia się gości? W takich sytuacjach uratować nas może sprawdzony przepis na szybkie w wykonaniu ciasto, ze składników, które zazwyczaj w każdym domu są. Ja wykorzystuję wtedy poniższy przepis, którym podzieliła się(...)łyżka octu szklanka (250 ml) wody ok. 350 g truskawek Truskawki wypłukać i odszypułkować. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 190 stopni C. ;opcja pieczenia góra/dół. W misce umieścić wszystkie składniki (z wyjątkiem truskawek). Miksować na gładką masę. Przelać masę do foremki. Na wierzchu ułożyć truskawki szerszą częścią do dołu. Piec ok. 40 minut w temp

Weekendy w domu i ogrodzie
Daktylowe ciasto z kremem jagodowym (bez glutenu i białego cukru) 71

Czas na letni klimat! Jagodowy krem, truskawki, borówki i daktylowe ciacho to idealne połączenie 💚  Na naszym IG możecie zobaczyć krótki filmik z przygotowania tego ciacha, więc zapraszamy w razie wątpliwości 😉       Daktylowe ciasto (śr: 18cm) -350 g daktyli -80 g mąki ryżowej -80g mąki gryczanej -50 g ciemnego kakao -100 ml oleju rzepakowego -100g napoju

Candy Pandas
Wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem 103

Najlepszy przepis na wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem na dużą blachę. Proste w wykonaniu i nieziemsko pyszne. Tradycyjna drożdżówka, w której smak kwaśnego rabarbaru przełamuje słodycz ciasta. Idealne deser w sezonie wiosennym. To kolejny wypiek z rabarbarem w tygodniu. Dla mnie o tej porze nie ma lepszego ciasta niż z sezonowymi owocami 🙂 Wilgotna drożdżówka szybko znika z talerza. Polecam. Zrobiliście(...)mama. Smak dzieciństwa pozostaje w mojej pamięci 🙂 . Ciasto idealnie smakuje ze szklanką mleka lub filiżanką kawy. Uważam, że jest to zdecydowanie najlepszy przepis. Składniki na dużą blachę: Szklanka to pojemność 250ml. Drożdże powinny być oczywiście w temperaturze pokojowej. Ciasto jest z rabarbarem, ale możecie także przyrządzić je z innych sezonowych owoców: malin, truskawek, wiśni, borówek… Kaloryczność drożdżówki 320 kcal / 100g

Ania gotuje
Ciasto trzepane 2250

zrobienia, puszyste i bardzo smaczne. Ja zrobiłam z jabłkami, ale można wykorzystać dowolne owoce sezonowe np wiśnie, gruszki, truskawki.... zapewniam Was, że zawsze się udaje. Piekłam go trzy razy i zawsze jest wyrośnięty, pulchny. To jedno z tych szybkich ciast. Polecam Wam również ciasto ucierane z owocami , które również zawsze się udaje. Żródło ciasta s. Anastazji Składniki 8 jajek

O kuchni z uczuciem
Biszkopt z budyniem i galaretką. 191

się pieczenia i robienia mas do tortów, które trzeba łączyć poprzez miksowanie lub po prostu jeżeli chcesz zrobić ciasto, do którego nie potrzeba dużo pracy, to ten biszkopt jest idealny :)   Składniki: 2 spody biszkoptowe do tortów, 2 galaretki, 400g truskawek. Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe, 6łyżek cukru (jeżeli budynie są bez dodatku cukru), 200g masła, 1l mleka. Przygotowanie(...)gorącego budyniu. Odstawić na chwilę by budyń odparował. Przykryć drugim spodem i wylać drugą połowę budyniu. Poukładać truskawki, lekko je wciskając w masę - nie trzeba czekać aż budyń wystygnie, ja układałam na gorącym. Gdy galaretka zacznie tężeć, a reszta ciasta już całkowicie wystygła można tą galaretkę wylać na górę. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania