ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:304/654)

Sernik na zimno z serków homogenizowanych z mrożonymi truskawkami 209

sprawdzony przepis na fajny deser. Dzieciaki go uwielbiają a i dorośli nie pogardzą.  Wykorzystuję do niego truskawki mrożone, które powodują, że masa serniczkowa szybko się ścina.  Spód można zrobić z biszkoptów, z ciastek lub można ułożyć kawałki jakiegoś ciasta.  Ja właśnie wykorzystałam resztki ciasta bezglutenowego, które jakoś nie poszło. Składniki - na średnią tortownicę 4 serki homogenizowane(...)czubatych łyżeczek żelatyny 300 ml śmietany 30% 4 czubate łyżki cukru pudru truskawki mrożone - ok 500 g 2 galaretki truskawkowe Galaretki rozpuścić w normalnej ilości wody i odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami lub ciastem i odrobinę polać galaretką - najlepiej łyżką polewać każdy biszkopt czy kawałek ciasta. Żelatynę wsypać do szklanki, zalać wodą do wysokości 1 cm ponad suchy

Ze smakiem bez glutenu
Kruche ciasto z rabarbarem i kwaśną śmietaną 250

które czekają na wypróbowanie. Dzisiejsze kruche ciasto z rabarbarem i kwaśną śmietaną jest tak pyszne, że wiem, że upiekę je częściej. Może z truskawkami lub innymi owocami. Ciekawe, jak posmakuje z jabłkami? Bardzo lubię takie owocowe ciasta

dolcevitainmykitchen
Tartaletki z truskawkami i galaretką 161

łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 25 dag truskawek, 1 opakowanie galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Wkładam na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam szklanką krążki. Kawałkami ciasta wyklejam foremki na babeczki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Śmietanowiec z czereśniami 106

pianka. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego, kakakowego ciasta przygotowanego na maśle. Śmietankowa masa, która przypomina sernik przygotowana jest na bazie ubitej piany z białek oraz dużej ilości gęstej śmietany 18%. Całość dopełniają kwaśne połówki czereśni, dzięki temu ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku. Ciasto świetnie też smakuje z innymi owocami, np. malinami, truskawkami, wiśniami, porzeczkami

Kuchnia MagdaLeny
Śmietanowiec z czereśniami 106

pianka. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego, kakakowego ciasta przygotowanego na maśle. Śmietankowa masa, która przypomina sernik przygotowana jest na bazie ubitej piany z białek oraz dużej ilości gęstej śmietany 18%. Całość dopełniają kwaśne połówki czereśni, dzięki temu ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku. Ciasto świetnie też smakuje z innymi owocami, np. malinami, truskawkami, wiśniami, porzeczkami

Kuchnia MagdaLeny
Koktajl, co przynosi słońce. KOKTAJL TRUSKAWKA-ANANAS. 196

W końcu, nareszcie!Wyszło słońce.Wczorajszy dzień dał chyba większości nam w kość. I przedwczorajszy.W ogóle cały początek tegorocznych wakacji cały czas zaskakuje nieprzewidywalnąpogodą. Zachmurzone, toporne

W kuchni Karmel-itki
Kokosowe crumble z truskawkami 114

Crumble to nic innego jak soczyste, świeże owoce lub jagody zapieczone pod kuszącą warstwą maślanej kruszonki. Wymyśliły go gospodynie domowe w czasach mocnego deficytu produktów, bo

Kuchnia Łukasza
Łatwy torcik z pianką i truskawkami bez pieczenia 223

Galaretki rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Studzę. Truskawki kroję na mniejsze kawałki. Dno tortownicy wykładam biszkoptami. 2. Schłodzone mleko miksuję z tężejącą galaretką. Dodaję truskawki. Mieszam. Masę wylewam na tortownicę wyłożoną biszkoptami. 3. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekoruję owocami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżowe kwiatuszki z budyniem i owocami 171

łyżka cukru waniliowego ⅓ szklanki cukru kryształu 80g stopionego masła Ok ½ kg mąki tortowej Szczypta soli Dodatkowo: 8 łyżek dowolnego budyniu ( u mnie rabarbarowy ) 8 truskawek Kilka łyżek jagód leśnych 1 małe jajko Przygotowanie ciasta w Tefal Companion: Odmierzoną ilość mleka wlewamy do misy, podgrzewamy 2 minuty na 30⁰C. Następnie zakładamy nóż do wyrabiania, dodajemy pokruszone drożdże, cukry, jajko, sól(...)zależności od własnych upodobań. Studzimy. Przygotowanie drożdżówek: Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 części. Ponownie wyrabiamy w dłoniach i nadajemy kształt kuli. Następnie spłaszczamy szklanką na środku, a boki kroimy na 12 ramion. Bierzemy po dwa i sprawnym ruchem skręcamy je pod spód, tworząc płatki kwiatu. Na środek dajemy odrobinę budyniu, truskawkę i jagody. Smarujemy jajkiem boki i wstawiamy do piekarnika

Kuchnia w czekoladzie
Bambino-deser z lodami w tle 158

jajka 3 szklanki mleka 1 łyżka oliwy olej do smażenia Nadzienie: 20 dag białej czekolady 150 g płatków migdałowych 1/2 litra ulubionych lodów owoce:truskawki,kiwi,winogrona sos czekoladowy do deserów Sposób przygotowania Ciasto:  Jajka ubić mikserem na puszystą pianę z cukrem,dodać zeskrobany miąższ z wanilii wlać mleko wsypać mąki dodać szczyptę soli i zmiksować gładkie lejące ciasto

Wanilia i Kardamon
664. Tost trochę inaczej.. w panierce! 188

Pieczony czekoladowy tost francuski w panierce z płatków śniadaniowych(lion)z truskawkami i jagodami (potem jeszcze jogurtem z mascarpone)(inspiracja)Gdy tylko zobaczyłam tego tosta, wiedziałam

More food, love and dreams
Lekka babka biszkoptowa z owocami 189

minut). Następnie dodajemy przesiane i zmieszane z proszkiem do pieczenia oba rodzaje mąki. Delikatnie mieszamy. Wlewamy gorące  rozpuszczone  masło, całość mieszamy. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy (24 cm). Dekorujemy truskawkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy  ok. 45 min do suchego patyczka

Mia Cucina Sofieta
Ciasto tres leches z owocami (Pastel de Tres Leches con Fruta) 192

godziny do lodówki. Wierzch 250 g śmietany 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru pudru (można zrezygnować) dowolne owoce sezonowe (truskawki, morele, maliny, jagody, borówki) Śmietanę ubić. Pod koniec dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Rozsmarować na schłodzonym cieście. Obłożyć owocami. Smacznego! * Piekłam ciasto w cienkiej formie ceramicznej, metalowe nagrzewają się szybciej, więc czas pieczenia może być krótszy. moja inspiracja

Pełny talerz
Na pożegnanie sezonu rabarbarowego - Pavlova 118

Uwielbiam bezy. Mega słodkie - praktycznie sam cukier, z niewielkim dodatkiem białek. Mają jednak w sobie coś uzależniającego - chrupiące z wierzchu i delikatnie ciągnące w środku, najlepiej

Pożeraczka, czyli raz adobrze