ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:123/654)

Pierogi z truskawkami z sosem waniliowym 198

miski, wymieszać ze szczyptą soli i jajkiem. W goracej wodzie rozpuścić margarynę i dodać do mąki, wymieszać łyżką. Przełożyć na stolnicę i zagnieść elastyczne ciasto. Gotowe ciasto odłożyć na 30 minut. Truskawki umyć i lekko osuszyć, obtoczyć w cukrze. Następnie ciasto rozwałkować i wykrawać koła ( ja użyłam kubka o średnicy 8cm i zrobiłam małe pierożki z jedną truskawką w środku

Monia miesza i gotuje
Ciasto z rabarbarem (bez glutenu, cukru, paleo) 182

foremka wylądowała w piekarniku. U blogera jest rzadkością, aby przygotować dwa takie same dania w tak krótkim odstępie czasu Możecie się domyśleć, że samo ciasto z rabarbarem jest rewelacyjne, delikatne, soczyste, a rabarbar i truskawki robią swoje! Rzadko to piszę, ale to jest przepis, który koniecznie musicie zrobić, jeśli tylko lubicie rabarbar i ciasto prawie jak drożdżowe(...)osobnych naczyniach mieszamy jajka, miód, mleko i wanilię, a osobno sodę, sól oraz mąkę kokosową. Kolejno zawartość obu naczyń łączymy i znów mieszamy używając najlepiej blendera. Przygotowane ciasto wylewamy na rabarbar i truskawki, pieczemy przez około 45-50 minut, aż góra będzie złocista. Odstawiamy do ostygnięcia na 15 minut. Przed podaniem wyjmujemy ciasto z foremki obracając je do góry nogami

PaleoLife
Torcik szpinakowy z truskawkami 102

bardzo dziękuję. Zapraszam na bardzo smaczny torcik szpiankowy z masą śmietanową i truskawkami. Moja rodzina nie przepada za szpinakiem, ale w trociku jest on nie wyczuwalny, po torciku nie zostało nawet okruszka tak bardzo im smakował, nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia w przekroju. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 6 jajek 1 op. mrożonego(...)wciskając je do środka. Przykrywamy biszkoptem lekko go dociskając, wierzch smarujemy połową masy śmietanowej, pozostałą część przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy boki ciasta. Pozostałą część ciasta szpinakowego kruszymy, posypujemy wierzch, układamy truskawki. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
ciasto z kremem i truskawkami :) 184

Witam Kochani Truskawkowych wypieków ciąg dalszy-dziś przepis na niezawodne ciasto z kremem,truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml(...)zgęstnienia mieszając .Studzimy .masło ucieramy na puch (temp pokojowa) i dodajemy po łyżce ostudzonego  budyniu . Krem dajemy na biszkopt,wykładamy na niego pokrojone truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką (galaretkę przygotowujemy w 400ml wody) Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :) Polecam jest wspaniałe i można je przygotować z innymi owocami :) SMACZNEGO :) PS Uwielbiam kaktusy,mam małą kolekcję

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapach wspomnień, czyli olfaktoryczne wspomnienia dzieciństwa 127

wyjątkowo do tego ściany przesiąknięte domową miłością. Kompot co gasił pragnienie i przez okno wpadające słoneczne promienie. To mamy oczy, które pełne troski spoglądają gdy świeże mleko i ciasto z truskawkami zjadamy. To zapach rozgrzanego słońcem, topniejącego asfaltu, w którym “maczało się” palce – to dopiero była zabawa! Wielu z nas zapachy dzieciństwa kojarzą się w szczególności z babcią

Wędrówki po kuchni
Domowa frużelina truskawkowa 125

Najlepsza do domowych gofrów, naleśników czy też innych deserów. Sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych - truskawki idealnie się z nimi komponują! Do zrobienia domowej frużeliny warto użyć zapasów mrożonych owoców :) Składniki: 2 szklanki mrożonych truskawek 2 łyżki ciepłej wody 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody Truskawki zasypać cukrem i zalać ciepłą

Chocolate Muffin Blog
Lato, słońce i owoce - kolorowo nam - babeczki z owocami i zimne napoje 112

wodą zamiast tradycyjnych kostek lodu, dorzućcie odrobinę świeżej mięty. Zdziwicie się jak fajnie smakuje taki napój :) Wypieki i desery z owocami to latem podstawa. Królują drożdżowe ciasta obficie okraszone truskawkami, czereśniami, malinami. Rogaliki z ciasta francuskiego kuszą delikatnością i wspaniałym zapachem. Galaretki, bite śmietany i jogurty - wszędzie owoce. Kolorowo, pachnąco i smacznie :) Zapraszam do stołu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowy kompot 171

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowo kokosowa fasolinka :) 129

czubata łyżka miodu 2 małe jajka 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 80 g wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego 100 ml mleka Do ozdobienia: gęsty jogurt/serek naturalny truskawki  Przygotowanie: Ciasto ciemne - czekoladę rozpuść z kąpieli wodnej. Wszystkie składniki (w tym rozpuszczoną czekoladę) przełóż do malaksera i zmiksuj bądź przy użyciu blendera zblenduj na gładką masę.  Ciasto jasne - olej(...)Piec 30 minut w 180*C, a następnie 20 minut w 165-170*C. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego:) Po ostygnięciu można ozdobić białym serkiem i świeżymi truskawkami

Zdrowie na języku :P
Rolada z truskawkami 69

Dzisiaj polecam roladę z truskawkami. Składniki na ciasto: 5 jajek 125 g drobnego cukru 125 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia Krem 250 ml śmietanki 30% dobrze schłodzonej 250 g serka maskarpone 3 łyżki cukru pudru Frużelina 16 truskawek łyżeczka cukru pudru 50 ml wody łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie frużeliny. Truskawki opłukać i pokroić na mniejsze kawałeczki, wstawić do małego

Pomysłowa kuchnia
Czeko-sernik z truskawkowym wieńcem 79

Truskawki, czekolada, sernik – a wszystko to jednocześnie! Tyle radości w jednym cieście, właściwie deserze, bo czeko-sernik z truskawkowym wieńcem nie wymaga pieczenia. Dlatego jest idealny na gorące dni, kiedy to na samą myśl o włączeniu piekarnika czujemy front z Afryki Składniki na spód: ½ (100 g) kostki masła 12 ciasteczek petite beurre ¾ szklanki mielonych migdałów Składniki na sernik: ¾ kg mielonego(...)twarogu (może być z wiaderka) 3 czubate łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 150 ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1 (100 g) czekolada Dodatkowo: Truskawki Przezroczysta galaretka 2 kostki białej czekolady Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka rozdrabniam na piasek i dodaję do przestygniętego masła razem z migdałami. Mieszam i masę wykładam do 20 cm tortownicy. Dobrze ugniatam, wyrównuję

Słodki sentyment
Deser budyniowy z sosem truskawkowym 141

już kiedyś na blogu - chętnych odsyłam tutaj ( klik ) Ciasto czekoladowe wykonałam z tego przepisu ( klik ) Porcja dla 4 osób Składniki: ciasto czekoladowe, pokruszone (lub herbatniki, biszkopty itp.) 2 budynie waniliowe 1 litr mleka 4 łyżki cukru 350 g truskawek (użyłam mrożonych) cukier do smaku Z mleka, 2 budyni i 4 łyżek cukru(...)ugotować budyń. Warstwę ciasta ułożyć na dnie foremki lub blaszki zalać 1/2 budyniu. Na to znowu ułożyć ciasto i zalać resztą budyniu. Na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Całość odłożyć w chłodne miejsce. Truskawki rozmrozić i zmiksować na puree. Posłodzić wedle uznania. Całość zagotować. Gotowy deser polać gorącym sosem truskawkowym

My simple kitchen
Piankowy sernik na zimno z truskawkami 122

wymieszać, połowę przelać do tortownicy , posypać truskawkami i przykryć drugą połową masy. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Na górze sernika ułożyć truskawki, zalać ciasto gala retką i zostawić do całkowitego stężenia na ca ł ą noc do lodówki

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania