ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:108/654)

Waniliowe ciasto z truskawkami - (kubeczkowe) 369

Sezon truskawkowy już się rozpoczął  ... a więc i wypieki z truskawkami goszczą w wielu domach. U mnie na początek tegorocznych truskawkowych ciast takie proste , mocno waniliowe , wilgotne i szybkie w wykonaniu . Składniki : Foremka  18x25 cm   2 kubeczki serka danio waniliowego  po 150g każdy ( ja użyłam w zastępstwie serków tutti z Biedronki ) 2 kubeczki cukru(...)jajka , wsypujemy cukier i całość mieszamy na jednolita masę rózga lub łopatką . Wlewamy olej  , znów mieszamy. Dosypujemy pozostałe składniki  i łączymy całość .  Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy .  Truskawki oczyszczamy , duże kroimy na mniejsze kawałki . Mieszamy z mąką ziemniaczaną i wykładamy je na ciastoCiasto pieczemy ok 50 min (do godziny

Malinowa Kawiarenka
Ciasteczka francuskie z truskawkami i rabarbarem 129

wtorkowe popołudnie mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka z truskawkami i rabarbarem. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kwadrans. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 15 sztuk truskawek, 15 dag rabarbaru, 2 łyżki cukru. PRZYGOTOWANIE: 1. Truskawki oraz rabarbar obieram i kroję na mniejsze kawałki. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na kwadraty o boku 4 cm. Kwadraty dzielę na dwie równe(...)części. Jedną część kwadratów nacinam w środku w kilku miejscach.  2. Na kwadratach bez nacięć układam kawałki truskawek i rabarbaru. Oprószam cukrem. Owoce przykrywam ciastem z nacięciami. Dociskam lekko brzegi, aby się skleiły.  3. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 13 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami 121

tarta to moje ostatnie odkrycie i jednocześnie ciasto, które piekę kilka razy w miesiącu. Jest nie tylko pyszne, mega proste i szybkie do zrobienia, ale przede wszystkim zdrowe: nie zawiera ani cukru, ani nabiału, ani glutenu oraz ma dobry bilans makroskładników — to praktycznie samo białko i dobre tłuszcze. Spód upiekłem z mąki kokosowej z dodatkiem jajek, a panna cottę zrobiłem(...)Rozprowadzoną żelatynę połącz z mlekiem kokosowym. Panna cottę wylej następnie na kokosowy spód i wstaw do lodówki do stężenia. Wierzch gotowego ciasta ozdób połówkami winogron i truskawkami. Na wierzch ciasta możesz wylać również cienką warstwę galaretki, przegotowaną na przykład z soku z cytryny i żelatyny. Dzięki temu owoce będą się trzymały podczas krojenia

Food Square
Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką 191

sklepach zaczęły pojawiać się truskawki. Nie mogłam się im oprzeć i kupiłam pojemniczek. Przygotowałam z nich pyszne ciasto jogurtowe z kruszonką. Przygotowanie ciasta zajmuje zaledwie 10 minut. Można je oczywiście zrobić z dowolnych owoców. SKŁADNIKI: Ciasto: 1 jajko, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 100 ml oleju(...)kopiasta szklanka mąki tortowej, 1/3 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, Kruszonka: 1 łyżka masła, 1,5 łyżki cukru, 2 łyżki mąki, Dodatkowo: 25 dag truskawek. PRZYGOTOWANIE: 1. Wszystkie składniki ciasta przekładam do miski. Dokładnie mieszam ciasto łyżką. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 22cm, wyrównuję. 2. Truskawki obieram z szypułek, kroję na mniejsze kawałki. Owoce układam na cieście

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowe ciasto z rabarbarem i truskawkami 154

Czekoladowe ciasto z rabarbarem i truskawkami jest pyszne, kwaskowe – idealne na letni deser. To rabarbar sprawia że ciasto nabiera … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Czekoladowe ciasto</span> z rabarbarem i truskawkami pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM 162

wyrosnąć nierówno.Może być pofalowane. Zazwyczaj mniej owoców jest na bokach. Możecie po wystudzeniu posypać je cukrem pudrem. Smacznego! Ładnie wygląda również w okrągłej formie. Dodałam oprócz rabarbaru - truskawki. Polecam inne ciasta z rabarbarem: KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM CIASTECZKA SEROWE Z RABARBAREM CIASTO Z RABARBAREM CZERWONĄ PORZECZKĄ I MAŚLANKĄ CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI

potrawyregionalne
Proste ciasto z truskawkami 127

takiego przypadku, żeby mi nie wyszło :) Dodatkową jego zaletą jest to, że można je zrobić z każdymi owocami. Ja użyłam truskawek, bo wypatrzyłam je na zaprzyjaźnionym straganie, ale każde owoce będą dobre! Nawet głęboko mrożone - wystarczy je wrzucić do ciasta tuż przed włożeniem do piekarnika. Składniki: 4 duże jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tarta z truskawkami i masą budyniową 565

końca dobrze wykorzystać;)) Dlatego zrobiłam kruchą tartę z pyszną masą budyniową i świeżymi truskawkami. Krem jest bardzo delikatny i wspaniale komponuje się z truskawkami. Zapewniam, że na jednym kawałku się nie skończy!  Ciasto: 125g masła lub margaryny,  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,  3 łyżki cukru,  3 łyżki zimnej wody,  szczypta soli.  Mąkę przesiać(...)się mleka wlać rozrobioną masę z żółtek i mąki oraz żelatynę. Ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wyłożyć na ciasto, w masę wetknąć kilka truskawek, resztę rozłożyć na wierzchu. Schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku, przestudzić. Tężejącą galaretką posmarować truskawki, by nie ściemniały. Schłodzić

Z miłości do słodkości
Truskawkowa karpatka 598

ugotować jak budyń a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń cały czas miksując do momentu uzyskania konsystencji kremu. (kilka łyżek kremu odłożyć do dekoracji wierzchu ciasta). 3. Mus z truskawek: Rozmrożone truskawki przełożyć do garnka i zagotować. Zblenderować blenderem, wsypać galaretki i dokładnie mieszać do całkowitego rozpuszczenia galaretek, a następnie pozostawić do lekkiego stężenia. 4. Jedno z ciast(...)przełożyć do formy, wyłożyć połowę kremu, wylać tężejący mus z truskawek, wyłożyć resztę kremu i przykryć drugim ciastem. Wierzch ciasta udekorować kremem przy pomocy szprycy i czerwonymi cukrowymi perełkami, a następnie wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Raffaello z truskawkami 1020

Ciasto Raffaello z truskawkami na puszystym biszkopcie. Krem jest na bazie śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady

Oryginalny smak
drożdżówki z serkiem i letnimi owocami 121

cóż...nigdy nie możemy się powstrzymać.  *na 12 sztuk: Składniki: na ciasto: 500 g mąki 2 jajka szklanka letniego mleka 1/2 szklanki cukru 30 g drożdży świeżych 75 g masła szczypta soli na nadzienie: 150 g serka homogenizowanego waniliowego 100 g borówek amerykańskich kilka truskawek 2 łyżki kokosu jajko Masło rozpuścić. Mąkę przesiać do miski, wsypać sól i cukier(...)wąskiej szklanki (od zewnątrz) oprószyć mąką i przyciskać środek każdej części ciasta tak, żeby zrobiło się okrągłe miejsce na nadzienie. Truskawki pokroić na połówki. Na każdą część ciasta nałożyć po łyżce serka, truskawki i borówki. Jajko rozbełtać i posmarować nim brzegi ciasta. Posypać całość kokosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Po wystudzeniu można

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SZYBKIE, SMACZNE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 194

szybki wypiek z tymi dodatkami. Ciasto jest smaczne, pachnące idealne do kawki, polecam.   SKŁADNIKI :  3 duże jajka 3 szklanki mąki pszennej, tortowej ( szklanka 120 g ) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju  1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka śmietany 18 % ( około 300 ml ) 300 g świeżych truskawek 300 g świeżego rabarbaru 3 łyżki(...)PRZYGOTOWANIE :  Truskawki i rabarbar wyjemy, oczyszczamy,  rabarbar tniemy na małe kawałki a truskawki w talarki. Owoce przekładamy do miski, wsypujemy 3 łyżki cukru i mieszamy.  Budyń gotujemy na dwóch szklankach mleka, słodzimy.   Ciasto - białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli, dodajemy żółtka i cukry, chwilę ubijamy. Wlewamy ojej i ucierając stopniowo dodajemy śmietanę. Na koniec

Kulinarne Fantazje Marioli
Obłędny deser czekoladowy 121

szklanki gorącej wody  sos czekoladowy 100 ml śmietanki 30% 200 g czekolady mlecznej dobrej jakości  dodatkowo  100 g mrożonych truskawek 8 gałek lodów waniliowych dobrej jakości ( najlepsze domowe )  Sposób przygotowania: Ciasto: Piekarnik nagrzej do 150 stopni. Składniki (poza wodą umieść w misie miksera i miksuj przez 2-3 minuty aż do połączenia składników). Dodaj wodę(...)garnek z gotującą wodą połóż miskę- tak aby nie dotykała tafli wody) wlej śmietankę i wymieszaj. Truskawki lekko rozpuść i zmiksuj blenderem. Deser: Na spodzie daj kropelkę truskawek, potem pokruszony kawałek ciasta, następnie 2 łyżeczki sosu czekoladowego (ciepłego). Następnie lody, truskawki, sos czekoladowy. Deser podawaj od razu po przygotowaniu. Ciasto można upiec wcześniej i pokruszone podgrzać chwilkę w kuchence mikrofalowej

Wielki apetyt
Sernik na zimno truskawkowe ombre 232

Sernik na zimno bez sera, czyli niesamowite ciasto z truskawkami i bitą śmietaną w wersji na zimno. Ten deser bez pieczenia robi się super prosto. Efekt ombre wygląda cudownie a ciasto jest lekkie i pyszne! Gorąco polecę przy okazji mój przepis na ciasto pieczone, ale z dodatkiem zarówno galaretki, owoców i delikatnego kremu.. kostka biszkoptowa z truskawkami jest warta

AniaGotuje.pl
Sernik z galaretką i truskawkami 243

Sernik z galaretką i truskawkami to pomysł na ciasto na zimno, które w smaku jest idealne - nie za słodkie i naprawdę sycące. Najlepiej sernik na zimno przygotować dzień przed podaniem, ponieważ wszystkie warstwy muszą mocno stężeć. Jeżeli macie ochotę na inne ciasta na zimno to zajrzyjcie TUTAJ .  Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 2 galaretki o smaku(...)szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego (150 g) 3 płaskie łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzącej wody 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (100 g) truskawki (co najmniej 0,5 kg) Truskawki umyć, osuszyć i odciąć z nich szypułki. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wody. Odstawić do ostudzenia. Galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody

Ugotować

Proponowane wyszukiwania