ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:863/1556)

Piernik z powidłami 231

piekarnika. Piec przez 45 – 50 minut, aż wetknięty patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gotowe! Można przeciąć ciasto na pół w poziomie i wysmarować pozostałymi powidłami, można zrobić polewę czekoladową i ozdobić orzechami lub owocami. Piernik zachowuje świeżość przez 3-4 tygodnie ale u kogo by się tyle uchował? Prosty piernik z powidłami i olejem

Mama z miasta
Rabarbar z jabłkami pod pierzynką z pianek 135

białych pianek marshmallows. Pianki po zapieczeniu karmelizują i tworzą twardą skorupkę, która skrywa kwaskowe, pieczone owoce. Kwaskowość rabarbaru doskonale wyrównuje słodycz pianek. Zapiekankę przygotowuje się bardzo szybko i jest świetną alternatywą dla ciasta do kawy. Najlepiej użyć do deseru białe pianki, chociaż trudniej je dostać, bo najczęściej spotykam w sklepie kolorowe. Składniki

To co kocham
Herbaty i inne produkty od Natjun! 141

podgrzewanie do temperatury maksymalnie 42 C. Malina 105%.... .... czyli kolejny pyszny dżem, tym razem z jednych z moich ulubionych letnich owoców. Tak jak czarny bez, tak i malina zawiera dodatek skoncentrowanego soku jabłkowego 400%. Można nim przełożyć ciasto albo posmarować świeżą chałkę. Wyjątkowo aromatyczny, idealnie oddaje smak i zapach malin. Sok z jabłek 400%... ... czyli czterokrotnie skoncentrowany sok jabłkowy

Poranek na słodko
Poczwórnie sezamowy sernik! 171

natłuszczonego naczynia przełożyć jedną masę, następnie drugą. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu, podane z pastą sezamową kakaową i owocami. Smacznego! *** Zestaw past sezamowych w różnych smakach możecie nabyć w sklepie internetowym

Poranek na słodko
Tort czekoladowy 180

drugim blatem. Ponownie smarujemy częścią masy i przykrywamy ostatnim blatem ciasta. Całe ciasto smarujemy masą czekoladową. Możemy posmarować również boki ciasta. Masę czekoladową możemy przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić górę tortu. Tort możemy również udekorować świeżymi owocami. AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Tort czekoladowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
GOFRY NA KRUPCZATCE 202

WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, następnie mleko i olej, a na końcu mąki. Ciasto nakładamy do gofrownicy posmarowanej olejem, pieczemy ok. 5 minut. Podajemy z bitą śmietaną lub serkiem oraz owocami

słodki bratek
OWSIANE PLACUSZKI ŚNIADANIOWE 159

olej do smażenia (najlepiej masło klarowane lub olej kokosowy) Sugerowane dodatki: 400 g jogurt naturalny, 480 g dowolnych owoców np. malin Płatki owsiane zblenduj prawie na mąkę. Połącz wszystkie składniki, odstaw na kilka minut, aby ciasto troszkę zgęstniało. Smaż placuszki na patelni cienko wysmarowanej tłuszczem. Podawaj z wybranymi dodatkami :) Zainspirowane przepisem Nigelli Lawson "Oat pancakes with raspberries

Vroblewska-fitlife
Biszkopt z jabłkami - szybkie ciasto na weekend 452

Najszybszym ciastem jakie robiła nam mama w dzieciństwie (i jednym z ulubionych) był biszkopt z jabłkami. Dosłownie każdy owoc pasuje do niego. W lato truskawki/maliny, na jesień śliwki/jabłka. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Owsianka chia z naturalną słodyczą melasy i owoców. Zdrowe śniadanie bez cukru. 133

Ostatnio na blogu sporo słodkości. Ciasta, pierniczki, desery... Dziś zapraszam Was na zdrowe śniadanie. Pyszna owsianka chia z naturalną słodyczą melasy i owoców, to wspaniały początek dnia. Idealnie sprawdzi się również jako kolacja. Ja właśnie tak zakończyłam dzień pełen wrażeń i... remontów. Łyżka pysznej, zdrowej owsianki i kilka stron wspaniałej książki. Składniki: (na 1 porcję) 1 szklanka mleka

Słodkie okruszki
Pierogi z serem na słodko 110

ostatnio naszło mnie na słodkie pierogi z serem, które przypominają mi smak dzieciństwa. Można je podawać z ulubionymi dodatkami owocami, jogurtem, śmietaną czy po prostu posypane cynamonem. Jestem pewna, że będą smakować każdemu. Zapraszam!!!   Składniki na ciasto: 1 kg. mąki, 0,5 l gorącej wody, szczypta soli   Składniki na farsz: 1kg twarogu, 4- 5   łyżek cukru

Passion of Cooking
Kaszak "Dzieciństwo Mańki" ze śliwkami 142

czasów dzieciństwa, kiedy musiałam ją jadać lub wypijać codziennie z mlekiem przez kilka lat. W wakacje Bratowa poczęstowała mnie ciastem wykonanym z tej kaszy. Było bardzo smaczne, ale brakowało mi w nim jakiegoś świeżego smaku, np. owoców.  Skoro na bazarku p. Jabłuszko" nadal ma węgierki, postanowiłam dorzucić je do tego deseru. Manna przypomniała dzieciństwo, ale jakże przyjemniej jadło

Weekendy w domu i ogrodzie
Chrupiące gofry 302

Całość miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponownie miksujemy. Gofrownicę smarujemy cienko rozpuszczonym masłem i nakładamy ciasto na gofry. Pieczemy ok. 6 - 7 minut (w zależności od właściwości posiadanej gofrownicy). Podajemy ze świeżymi owocami (u mnie ukochane borówki) i ulubionymi dodatkami

Emcia Pichci
Przetwory tradycyjnie zakręcone by Spiżarnia Lidla. Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim. 186

noże i obieraki. Na pierwszy ogień poszły gruszki w syropie w wersji klasycznej lub z dodatkiem malin dla zabarwienia owoców. Czas przygotowania 15 minut + 10 minut pasteryzacja. Nic skomplikowanego i mamy znakomity dodatek do deserów i ciast.    Powidła śliwkowe (4 słoiki 0,2 l):  2 kg śliwek węgierek (dojrzałych i słodkich) 1 pomarańcza 100 g cukru

SzczyptaSmaQ
Ciasto bez pieczenia. Jogurtowiec z wiśniami na herbatnikach 629

Znowu robi się zbyt gorąco na włączanie piekarnika więc trzeba sobie radzić inaczej i przygotować ciasto bez pieczenia . Ponieważ uprzejmy sąsiad obdarował mnie wiśniami i mirabelkami ze swojej działki to te właśnie owoce przerabiałam w miniony weekend. Część wiśni zalałam syropem i zapakowałam do słoików żeby mieć dodatek do zimowych deserów, ale nie mogłam się oprzeć i część wykorzystałam

Smaczna Pyza