Słodka tarta o nieregularnych chrupiących brzegach, z cienką warstwą dojrzewających w słońcu słodkich, świeżych truskawek, posypana chrupiącą kruszonką to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu sezonowy deser. Składniki: Ciasto: 270g mąki pszennej 125g margaryny Palma Bielmar 1 całe jajko 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Kruszonka: 50g mąki pszennej 25g cukru 30g margaryny(...)tarty margaryna Palma do wysmarowania blachy Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na plasterki. Owoce przełożyć do miski, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie wymieszać. 2. Kruszonka: Margarynę, mąkę i cukier wymieszać, rozetrzeć palcami aż powstaną okruchy kruszonki. 3. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką i zagnieść na jednolite ciasto. Wstawić
Szalona Kuchnia Ewelinyzakochali :) Przepis naprawdę jest super prosty i sądzę, że spokojnie można dodać zamiast róży inną konfiturę czy owoce, byle nie bardzo mokre. A.. dlaczego inne pączki ? bo dzięki róży i kolorze uzyskanym z mieszanki mąk wyglądają troszkę jak pączki, ciasto zresztą w środku też wygląda podobnie. Muffiny z różą ( 12 sztuk ) suche składniki 140 gram cukru
Kuchnia na wzgórzuowoców: jabłka, gruszki, mango lub innych, które nie puszczają dużo soku), wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem.Całą masę przelać do keksówki (30/11 cm) wysmarowanej i wysypanej bułką tartą lub tortownicy może być z wyłożonym dnem papierem do pieczenia.Piec w temp. 180 stopni, ok. 50 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto
Mix smakuUpieczcie pleśniaka by przypomnieć sobie jego smak. Warto! Polecam! Składniki: Ciasto: 400 g mąki krupczatki 150 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 50 g cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g ciemnego kakao (2 łyżki) Nadzienie: 650 g niskosłodzonego dżemu / konfitury z kwaśnych owoców np. z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych Beza: 5 białek(...)cukru Mąkę przesiać, wsypać do miski. Dodać proszek do pieczenia i cukier puder, wymieszać. Masło pokroić w kostkę i wraz z żółtkami dodać do sypkich składników. Zagnieść ciasto. Następnie podzielić je na 3 równe części. Do jednej części ciasta wgnieść kakao. Wszystkie części ciasta zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30-40 min. Standardową, podłużną formę
maniapieczeniaNie wiem jak wam ale mi lato kojarzy się z owocami. Ten sernik powstał z przepysznych ogrodowych malin które sama nazbierałam. Na biszkoptowym czekoladowym spodzie
wesoła kuchniaSerniki to zdecydowanie jedne z moich ulubionych ciast, ale niestety wymagają troszkę czasu no i nie należą do najlżejszych deserów. Jem je zazwyczaj od święta albo
Healthy food explorerSzybka i pyszna tarta na zimno. Można ją udekorować dowolnymi, kolorowymi, sezonowymi owocami, dzięki czemu wygląda baaardzo apetycznie i smakuje jeszcze lepiej. Na letni
Simply FoodKeks to ciasto które uwielbiam, piekę go często. Ten przepis dostałam od koleżanki, która pracuje przy obsłudze wesel i wypieka go dla gości. Wszyscy są zachwyceni
Moje Małe CzarowanieSkładniki : • dzbanek wody mineralnej 1,5 l • 1 pomarańcza • 1 cytryna • kilka listków mięty • lód w kostkach Przygotowanie : Owoce dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem. Do
KUCHNIA POLSKAMama zrobiła kolejne ciacho! Jak wiecie Ona woli takie bardziej piankowe, z owocami i galaretką, ale tym razem poszła zdecydowanie w moje klimaty! Karmel i
Ostra na SłodkoTo ciasto dla wszystkich wielbicieli połączenia czekolady z truskawkami. Prawdziwy afrodyzjak! Czekoladowy biszkopt z musem truskawkowym i mocno czekoladową masą, a do tego truskawki i polewa
Kuchnia MagdaLenyRolada na zimno z łososiem w szpinakowym cieście to super pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto
KuchniaWeDwoje.plDelikatny torcik bezowy z kremem kawowym na bazie serka mascarpone z owocami leśnymi. Idealny na lato, elegancki i przepyszny. Inspiracja z bloga Moje Wypieki. SKŁADNIKI
Kuchnia bezglutenowaDżem o niskiej zawartości cukru to doskonały dodatek do ciast. Amatorzy kwaśnych smaków będą nim zachwyceni. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 łyżeczka cukru 1. Wiśnie
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyJako ,że sezon owocowy mamy już w pełni, co prawda na razie truskawkowy ale nim się obejrzymy kolejne owoce będą pojawiały się bardzo szybko przygotowałam
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia