ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:547/1556)

Ciasto śliwkowe 147

Opis ciasto śliwkowe: Ciasto śliwkowe, do tego ciasta potrzebne są ładne, dojrzałe węgierki, z których pestka dosłownie sama wyskakuje, gdy przełamie się owoc na pół. Najlepszy przepis na ciasto w sezonie śliwkowym Ciasto pięknie pachnie i wyśmienicie smakuje. Najlepsze ciasto śliwkowe jest z kruszonką na górze. Składniki: 200 g masła 250 g mąki 4 jajka 200 g cukru pudru

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sen o fidze 229

delikatny, a jego krówkowy smak świetnie komponuje się z czekoladowym ciastem. Figi są tu kropką na i - można je pominąć, ale lepiej zastąpić jakimiś innymi owocami. Może świeżą żurawiną...? Wyjdzie wtedy ciasto z pazurem . Czekoladowe ciasto na ciemnym piwie z kremem krówkowym i figami Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) 250 ml ciemnego piwa 150 g masła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 137

Dla wszystkich tych którzy urlop maja już za sobą ;) ciasto drożdżowe z jagodami i pyszną chrupiącą kruszonką. Ciasto jest puszyste , idealne do kawy. Nie ma potrzeba

Różne smaki w kuchni
Tarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji bez glutenu, bez laktozy i bez cukru 134

Tarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy) 2 łyżki śmietany ryżowej 20 ml mleka ryżowego miód/agawa Pozostałe składniki: 5-6 dużych jabłek miód/agawa pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód

nietadieta
Ekspresowy dżem śliwkowy 163

chleb oraz Ekspresowy dżem śliwkowy i własnie na ten dżem chciałabym wam dać przepis bo sezon śliwkowy w pełni… aż szkoda nie wykorzystać tych świetnych owoców w zimie np. do ciasta drożdżowego, czy nawet do zwykłej chałki z masłem i dżemem śliwkowym… mniammmmm. A więc przepis jest bardzo prosty, wyjdą nam dwa słoiczki po około

moj przepis na
Migdałowe ciasto ze śliwkami 174

nawet po ciężkim dniu. Najprostsze ciasto ucierane ze śliwkami, które powoli się kończą. Na wierzchu migdałowo-cukrowa skorupka, która cudownie chrupie, kontrastując z miękkim jak gąbeczka ciastem i rozpływającymi się w ustach owocami. I nie mówcie, że nie macie już siły. Gwarantuję, że nagroda w postaci aromatycznego ciasta warta jest tych kilkunastu dodatkowych minut w kuchni. Przepis znalazłam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort z czereśniami. 221

wypiekach z truskawkami postanowiłam upiec ciasto z czereśniami. Czereśnie to jedne z ulubionych letnich owoców. Zwykle jadamy je w postaci surowej. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować z nich pyszne ciasta i desery. Mój wybór padł na tort z serowym kremem i czereśniami. Tort jest soczysty i przepyszny. Biszkopt nasączyłam likierem śmietankowym na whisky, co doskonale się(...)końcu wlać ostudzoną żelatynę. Krem schłodzić w lodówce, aby lekko stężał. Placki przełożyć połową kremu, resztę masy rozsmarować na wierzchu tortu. Ciasto wstawić do lodówki. Czereśnie umyć, wydrylować i ułożyć na torcie. Lekko tężejącą galaretką polać owoce (jeśli galaretki będzie za dużo, wykorzystać tylko część). Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tarta razowa z winogronami 152

Tarta to najszybsze ciasto świata przynajmniej dla mnie. Wystarczy wylepić blachę ciastem, zrobić jakieś płynne wnętrze, dodać owoce i do pieca, potem już tylko zajadamy i delektujemy się. Jeśli do tego mamy ciasto razowe na spód tarty to już samo zdrowie, polecam i zapraszam do pieczenia. Tarta razowa z winogronami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciastka francuskie z budyniem i owocami 343

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plOstatnio przeglądając lodówkę zauważyłam, że mam spory zapas ciasta francuskiego. Postanowiłam wykorzystać je na jakiś słodki deser. Wymyśliłam więc ciastka z budyniem i owocami. Wyszły bardzo smaczne i co najważniejsze powstały w kilka chwil. Wyglądają bardzo efektownie i zachwycą nie jedno oko. Zachęcam wypróbować mój przepis Post Ciastka

Marta Gotuje
Kruche ciasto ze śliwkami 270

opcji góra - dół 2. Przesianą mąkę, cukier, masło i żółtko zagnieść na jednolitą masę 3. Formę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć ciasto, równo rozgnieść je palcami. Ułożyć umyte i pokrojone owoce skórką do dołu 4. Piec 40 minut 5. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem - koniecznie

Matka Żywicielka
Sorbet cytrynowy 136

Sorbety są mniej kaloryczne od lodów śmietankowych tylko wtedy gdy nie dodamy do nich cukru. Często, zamiast cukru wystarczy naturalna słodycz owoców lub dodanie mniejszej ilości miodu. Jeśli chcecie zmniejszyć kaloryczność domowych lodów na mleku dodajcie do nich jogurt naturalny zamiast kremówki. Ale.. wiadomo, sezon letni to czas, w którym zajadamy się lodami. Dodają ochłody, smakują latem, słodko(...)jest o wiele krótszy niż w zamrażarce, gdyż od 15 do 40 minut. Czasem trzeba je jeszcze " domrozić" kilkanaście minut. Możecie je później podawać w waflach, na cieście, czy miseczkach z wydrążonych owoców, np. mango, melonie, kawałkach arbuza. Składniki: 12 cytryn 350 g cukru 2 szklanki wody Wykonanie: Cytryny dobrze wyszorować, osuszyć. Z dwóch większych cytryn zetrzyjcie skórkę

Zasmakuj Kuchni
Ciasto jogurtowo-czereśniowe z patelni (bez pieczenia) 638

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Sezonowe owoce idealnie nadają się do pieczenia różnego typu ciast. Jest jeden problem, bo nie każdy ma ochotę na spędzanie czasu przy gorącym piekarniku. Wszyscy myślą jak ochłodzić mieszkanie, a nie dodatkowo je ogrzać. Dlatego to ciasto jest idealnym rozwiązaniem na nie rezygnowanie z pysznych wypieków w momencie - kiedy wysoka(...)osobiście posiadam piekarnik gazowy i tylko dzięki pewnemu doświadczeniu oraz sporym kombinacjom unikam zakalca. Wracając do ciasta... Jest przepyszne, delikatne i puszyste. Nie wyczuwa się różnicy, że jest przygotowane na patelni. Użyłam czereśni, ale Wy możecie zamienić je na dowolne owoce. Szczerze polecam!  (Patelnia o średnicy 24 cm) 3 jajka (średnie) 120g cukru 1 łyżka cukru waniliowego

Di gotuje
Tartelki z owocami i budyniem 199

Pyszne kruche tartelki nadziane budyniem, owocami i galaretką. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Pyszne. Nr 6/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (8 sztuk): 200 g mąki pszennej 100 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli Składniki na nadzienie: 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 op. budyniu waniliowego(...)laska wanilii, przecięta wzdłuż 200 ml gorącej wody ulubione owoce (u mnie jeżyny i truskawki) 1/2 op. galaretki (u mnie owoce lasu) CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Galaretkę zalewamy ciepłą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Piekarnik rozgrzewamy

My Culinary Art
Polskie owoce sezonowe – kiedy i jakie 183

spożycia. Rabarbar powinien być przede wszystkim pozbawiony korzeni, liści oraz twardych pędów zewnętrznych. Spośród przepisów z malinami polecam wypróbować: Tort Malinowa rozkosz , Ciasto Malinowa rozkosz bez pieczenia , Ciasto Malinowa chmurka oraz lemoniadę malinową . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owoce dostępne od czerwca – arbuzy, czereśnie i truskawki W czerwcu rozpoczyna się w Polsce sezon na soczyste arbuzy. Okres ich łatwej dostępności(...)śliwki Jagody są w Polsce dostępne od sierpnia do października. Bez trudu można spotkać je na dziko, np. podczas wyprawy do lasu. Owoce te idealnie nadają się do przygotowania zaprawy, a także rozmaitych deserów czy ciast. Jagody są dość niewielkie, jednak posiadają sporą wartość odżywczą. Do września-października są w Polsce dostępne także śliwki. Ich smakiem nietrudno jednak delektować

Kulinarne Przeboje
Maślane ciasto z truskawkami i rabarbarem 410

blogu, a i dlatego zrezygnowałam w tym miesiącu z akcji Gotowanie za głosowanie. Od lipca natomiast wracamy już z nią normalnie! A tymczasem póki sezon trwa zrobiłam szybkie ciasto z rabarbarem i truskawkami. W końcu nie może zabraknąć wpisu z moimi kochanymi truskawkami!:) Przepis zaczerpnęłam z bloga Kuchnia u Krysi Składniki na foremkę 22x24 cm: 25 dag masła ¾ szklanki cukru(...)ucierając wbijać po jednym jajku. Połączyć obie mąki i proszek do pieczenia.  Przełożyć do masy i mieszać do czasu otrzymania gładkiego ciasta. Foremkę wypełnić ciastem, na wierzchu ułożyć dowolne owoce (u mnie truskawki i rabarbar). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.  Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów