ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:549/1556)

Ciasto drożdżowe z wiśniami i kruszonką 265

cieście równomiernie rozkładamy wiśnie (jeśli używacie mrożonych tak jak ja, dobrze jest wyjąć je z zamrażarki ok. 1-2 godziny przed pieczeniem, żeby trochę się rozmroziły). Owoce posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40 minut (lub trochę dłużej - kruszonka ciasta powinna być ładnie zezłocona, a ciasto przyrumienione). Jeszcze ciepłe drożdżowe

MyCookBook.pl
SZYBKIE, MAŚLANE CIASTO Z CZEREŚNIAMI I CYNAMONEM 171

Potrzebowaliśmy czegoś dobrego.  Najlepiej jak najszybciej- zabawa w ogródku nie mogła poczekać. To ciasto załatwiło sprawę. Szybkie, pyszne, z ukochanym cynamonem i czereśniami. Dodało tyle energii, że o nudzie nie ma już mowy. Dzieciaczki maja zabawę w ogródku, a mama w kuchni. W końcu są wakacje, nie ma czasu na nudę :) Składniki 125 g masła 200 g maki pszennej(...)puszysta masę (ubijajcie około 8 minut). Do masy jajecznej dodajcie ekstrakt z wanilii, cały czas mieszając dosypcie mąkę, wlejcie masło. Mieszajcie do połączenia składników. Dodajcie owoce i migdały, lekko przemieszajcie, wlejcie do formy. Ciasto pieczcie około 30-35 minut- do suchego patyczka. Ostudzone posypcie cukrem pudrem

OliveandThyme
Kruche ciasto z morelami i budyniową pianką 152

rozpuszczenia się składników, a na koniec cienką strużką wlewamy olej. 4. Upieczone ciasto lekkolposypujemy bułką tartą. Na to wykładamy morele skórkami do dołu. Pianę wykładamy na owoce, a na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy 35-40 minut w 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Pinterest

Kuchnia domowa Ani
Trzy kolory, włoskie ciasto 208

kratce, która idealnie zostawiła ślad na cieście:). To nie było zamierzone. Polałam ciasto delikatnie lukrem, zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny. Dodatkowo ozdobiłam kandyzowanymi owocami kiwi i żurawiną. Po upieczeniu ciasto wygląda zwyczajnie, bez żadnej rewelacji. Dopiero środek ciasta i jego smak powalił mnie na kolana. Przepis dostałam od Babci Zosi z Podkarpacia, która w pieczeniu ciast

Leśny Zakątek
Śnieżna rolada 150

Rolada biszkoptowa – rodzaj ciasta deserowego, gdzie w ciasto właściwe (biszkopt) zawinięte jest nadzienie w postaci kremu do tortów, galaretek, lodów lub owoców. Śnieżna rolada jest „zrolowaną” wersją ciasta śnieżny puch , ale z pominięciem kokosu. Składniki na biszkopt: - 4 jajka (temp. pokojowa) - 2 czubate łyżki mąki tortowej - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków * - 1/4 szklanki

mojewypiekiinietylko
Łatwe ciasto z rabarbarem + film 323

Puszyste, wyrośnięte, wyjątkowo smaczne ciasto z rabarbarem należy do najłatwiejszych na świecie wypieków. Świetnie smakuje również z innymi owocami, truskawkami, wiśniami czy jagodami. Łatwe ciasto z rabarbarem to wyśmienita propozycja na wiosenny piknik lub podwieczorek do kawy lub herbaty.     składniki na tortownicę 26 cm 8-10 łodyg rabarbaru 200 g rozpuszczonego masła 4 jajka 1 szklanka cukru

Smakowite Dania
Krucha czekoladowa tarta z gruszkami 189

cytryny Przygotowanie spodu/kruchego ciasta: Na duży blat przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, zimny olej kokosowy oraz banana. Siekaj wszystkie składniki dużym nożem dotykając jak najmniej masy. Po około 10 minutach takie pracy ciasto zacznie „samo” zlepiać się w kulę. Zagnieć je szybko i uformuj kulę. Rozwałkuj ciasto możliwie najcieniej i za pomocą wałka (nawiń ciasto na niego) przełóż(...)minut. Rozgrzej piekarnik do 180-190 C i od razu po wyjęciu z lodówki wstaw schłodzone ciasto. Piecz 20 minut na środkowej półce piekarnika. Przygotowanie gruszek: Gdy spód ciasta będzie się piekł obierz w tym czasie gruszki, powycinaj gniazda nasienne. Ułóż połówki owoców równomiernie w garnku/głębokiej patelni, dodaj szklankę wody i sok z cytryny. Jeżeli lubisz ten aromat

greenscarf
NUMBER CAKE 191

niezwykle delikatnie, uroczo aż szkoda je jeść ;). Przygotowywane są na bazie uniwersalnego ciasta kruchego , zdobionego np. kremem budyniowym lub bitą śmietaną, na której układa się świeże owoce, makaroniki i inne ciasteczka. SKŁADNIKI Ciasto         400 g mąki             200 g masła  80        80 g cukru

RAROSSA
Racuchy z jabłkiem i bananem 141

czas mieszając stopniowo dodawać mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. 4) Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do wcześniej przygotowanego ciasta. 5) Na koniec dodać pokrojone owoce i jeszcze raz delikatnie wymieszać. 6) Na patelni rozgrzać olej i chochelką nakładać ciasto. 7) Smażyć z obu stron na złoty kolor. 8) Usmażone racuchy najlepiej

Fitsweet.me
Ciasto z arbuzem. przepis na przepyszny sernik arbuzowy. 125

udane wypieki? Zazwyczaj inspiruje się kilkoma przepisami, zmieniam co nieco i powstaje jakieś ciasto - więc przepisy takie trochę moje, trochę zaczerpnięte od innych :) Dziś proponuję Wam ciasto z arbuzem - sezon na ten owoc jeszcze trwa, więc warto to wykorzystać i przygotować ten przepyszny sernik. Jak przygotować ciasto z arbuzem? Składniki: masa serowa: 600 g serka homogenizowanego  360 g serka

Pani domowa
Kruche ciasto z kokosową pianką 296

Kruche ciasto z lekką kokosową pianką na białkach i kwaśnej śmietanie. Jestem pewna, że Wam zasmakuje! U mnie znikło migiem i bardzo wszystkim smakowało. Ciasto możecie wzbogacić o dowolne drobne owoce, np. maliny, jagody, porzeczki. Polecam!    Składniki: (na blaszkę o wymiarach ok. 30x20 cm)   Ciasto kruche: 250 g zimnego masła 150 g cukru pudru

Nastoletnie Wypiekanie
Pleśniak razowy z jabłkami i marmoladą z pigwy 163

Pleśniak, to ciasto które wszyscy znają. Jest bardzo lubiane, no bo jak tu nie lubić - dwie warstwy kruchego ciasta, bezowa pianka i świeże, sezonowe owoce. Dziś zapraszam na moją jesienną wariację pleśniaka z jabłkami i marmoladą z pigwy. Ciasto kruche jest wyjątkowe i w smaku, bo w połowie upieczone z mąki orkiszowj pełnoziarnistej i posiada super kruchą strukturę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rozpustny sernik z brzoskwiniami 190

dopiekam kolejne 45 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym kakaem. * bardzo ważne jest dokładne osuszenie owoców z syropu ** używam szklanki o pojemności 250 ml Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Puchate drożdżowe ciasto z morelami i zapiekanym kremem 176

całość zostało u nas zjedzone. Jest naprawdę wyjątkowo dobre. Latem takie ciasta udają się doskonale bo rosną jak szalone i można do nich wrzucić dowolne owoce, które akurat mamy. Lubię robić ciasta drożdżowe właśnie w upały mimo tego, że odpalanie piekarnika w takie dni jest mało przyjemne. Ta drożdżówka rosła tak pięknie, że nawet chciała uciec z formy

Smaczna Pyza