Skoro sezon na rabarbar w pełni to dzielę się swoim przepisem na pyszne, nieco "uzdrowione" ciasto z dodatkiem tego warzywa ;). Podobne trochę do szarlotki , która niedawno
Healthy food explorerKolejne słodkości z dodatkiem truskawek. Tym razem pyszna i nieco uzdrowiona tarta kokosowa z budyniem. Spód to kruche ciasto wykonane z pomieszania różnych mąk, można też
Healthy food explorerW jesienne dni musi być szarlotka! U mnie zagościła w wersji bezglutenowej, na spodzie z mąki kokosowej i ryżowej, z pysznymi jabłkami przyprawionymi aromatycznym cynamonem, do
Healthy food explorerCiasto z truskawkami i galaretkę w sezonie zawsze musi być. Oczywiście najlepsze i najszybsze jest to na biszkopcie. Dziś więc przepis na takie pyszne ciasto, ale
Healthy food explorerSłodka, chrupiąca beza przełożona bitą śmietaną z drobinkami białej czekolady. Słodycz przełamuje kwaśna, czerwona porzeczka, tworząc przepyszny, lekki deser. 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru
https:KKuchniaMniamBardzo smaczne, ucierane ciasto z dodatkiem maku i czerwonej porzeczki :). Wychodzi mięciutkie, bardzo wilgotne, w sam raz słodkie. Dodatkowego aromatu dodaje mu skórka z cytryny, która
Opowieści z piekarnikaPrzepyszne ciasto z porzeczkami aromatyczne wilgotne, puszyste długo zachowuje świeżość SKŁADNIKI 20 dag czarnej porzeczki 2 jajka ¾ szklaki kefiru Szklanka cukru 2 szklanki mąki łyżeczka proszku
RAROSSAŁatwiej już chyba nie można, a efekt z pewnością Was zadowoli, jeśli tylko lubicie miękkie, wilgotne (dzięki maślance), odpowiednio słodkie ciasto z jabłkami . Polecam Wam przepis
babka w formiePyszny i szybki w przygotowaniu deser w szklankach! Sezon malinowy w pełni, więc tylko korzystać. Przygotowanie takiego deseru zajmuje dosłownie kilka minut. A szczerze wiecie co
VioletoweKucharzenieCzasem, oprócz Internetu, przeglądam stare zeszyty z przepisami i trafiam na takie perełki. To ciasto królowało na naszym stole ładnych kilka lat temu. Sprawdzało się znakomicie
babka w formieRustykalna tarta to bardzo proste kruche ciasto, nie potrzebujesz do niego nawet foremki. Wystarczy blacha z wyposażenia piekarnika. Moje ciasto jest ogromne, o średnicy ponad 30
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo dobre ciasto, trochę z nim pracy ale warto. Polecam bardzo. Przygotowanie bezy – białka ubić na sztywną pianę. Jak już białka są sztywne powoli wsypywać
Kuchnia Pokoleń