Myślałam, że ciasto drożdżowe nie jest w stanie mnie już zaskoczyć, a tu… miła niespodzianka. Tak prostego, wręcz banalnego przepisu się nie spodziewałam. Kto ma problemy
mojewypiekiinietylkoNie znam osoby, która nie lubi tradycyjnej szarlotki na kruchym cieście. Mój przepis lekko udoskonaliłam o dżem, który nadał bardzo ciekawy smak jabłkom. Myślę, że Wam
Via GustoSkładniki na biszkopt: 4 duże jajka szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki kakao
Proste Potrawyciasto : 130 g mąki pszennej, 120 g miękkiego masła, 120 g cukru pudru, 3 jajka, 1 białko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki brandy, 2
królestwo garówSernik bez sera? Czemu nie... Delikatny jogurtowiec, śmietanowiec lub jogurtowo-śmietanowiec- w zależności czy przygotujemy go na bazie jogurtu greckiego czy kwaśnej śmietany. U
Smaczne ZdroweFenomenalne ciasto z malinami! Biszkopt w smaku przypomina wilgotnego murzynka. Przełożony masą z prażonym słonecznikiem, kajmakiem i mleczną czekoladą jest obłędny. Masa śmietankowa z malinami jest
VioletoweKucharzenieKiedy zaczął się sezon na jagody, zamarzyły nam się prawdziwe, domowe Jagodzianki . Przepisów na drożdżówki z jagodami jest wiele i trudno zdecydować się ten jedyny. Niestety
Moja DelicjaKilka dni poza miastem, w rodzinnym domu a tu kuchnia aż wrze od gotowania i pieczenia. (Czytaj: nawet tu nie próżnuje;) – tacy z nas miłośnicy
Zasmakuj KuchniSkoro sezon na rabarbar w pełni to dzielę się swoim przepisem na pyszne, nieco "uzdrowione" ciasto z dodatkiem tego warzywa ;). Podobne trochę do szarlotki , która niedawno
Healthy food explorerKolejne słodkości z dodatkiem truskawek. Tym razem pyszna i nieco uzdrowiona tarta kokosowa z budyniem. Spód to kruche ciasto wykonane z pomieszania różnych mąk, można też
Healthy food explorerW jesienne dni musi być szarlotka! U mnie zagościła w wersji bezglutenowej, na spodzie z mąki kokosowej i ryżowej, z pysznymi jabłkami przyprawionymi aromatycznym cynamonem, do
Healthy food explorerCiasto z truskawkami i galaretkę w sezonie zawsze musi być. Oczywiście najlepsze i najszybsze jest to na biszkopcie. Dziś więc przepis na takie pyszne ciasto, ale
Healthy food explorerSłodka, chrupiąca beza przełożona bitą śmietaną z drobinkami białej czekolady. Słodycz przełamuje kwaśna, czerwona porzeczka, tworząc przepyszny, lekki deser. 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru
https:KKuchniaMniam