ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:803/3191)

cynamonowy sernik z brzoskwiniami 203

dziś wiadomo, że sernik jest dobry na każdą okazję.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 125 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 7 białek(...)mąkę ziemniaczaną i cynamon. Zmiksować. Białka ubić na sztywno. Delikatnie za pomocą dużej łyżki wmieszać do masy serowej. Wyłożyć ją na podpieczony spód, na masę serową położyć pokrojone brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć pozostały kawałek ciasta. Piec w 170*C przez około 45 minut. Studzić w uchylonymi piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pani Walewska 474

moreli, rodzynek i prażonych pestek słonecznika - następnym razem zrobimy z orzechami włoskim. Ciasto: 500 g. mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 200 g. margaryny (lub masła) 6 żółtek Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka(...)zacznie gęstnieć nie przestawać mieszać, aby budyń się nie przypalił. Masę wystudzić. Następnie zmiksować z miękkim masłem i ewentualnie z aromatem migdałowym. Wystudzone placki przełożyć masą budyniową. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jak ciasto się zmaceruje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Torcik naleśnikowy z serem i rukolą 225

Pesto i Rukola świeża rukola pomidorki koktajowe Przygotowanie ciasta naleśnikowego: Świeżą rukolę miksujemy w blenderze ze szklanką wody gazowanej i jajkiem, wlewamy zmiksowaną masę do miski i dodajemy stopniowo przesianą mąkę pszenną i sól, łączymy ciasto naleśnikowe za pomocą trzepaczki. Ciasto naleśnikowe zostawiamy na kwadrans. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni posmarowanej niewielkaą ilością oleju z obu stron. Przestudzone naleśniki smarujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort angielski-ombre 249

masła lub margaryny 6 jajek  1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.  Stopniowo dodawać jajka. Miksować do całkowitego połączenia. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.  Ciasto podzielić na trzy porcje i wlać do przygotowanych wcześniej form (wysmarowanych i wyłożonych papierem do pieczenia) Piec w temperaturze 180 stopni(...)zważył -nie przejmujcie się tym i miksujcie, aż masa będzie jednolita) Do ozdobienia będziecie potrzebowali: Około 600 g mas cukrowej Barwnik spożywczy w żelu (użyła fiolet wiltona)  Wykrawaczkę okrągłą do ciastek (użyłam nakrętki od wina) Wykonanie: Wystudzony pierwszy blat ciasta ułożyć na podstawce i posmarować kremem czekoladowym.  W taki sposób złożyć cały tort. Schłodzić w lodówce co najmniej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 159

masy serowej, sernik może wyjść troszkę mniej słodki. Jeśli używamy sera z wiaderka, wybierzmy ten o zwartej konsystencji. Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową(...)połączenia się składników, po to, aby za bardzo nie napowietrzyć masy serowej). Gotową masę wylewamy na podpieczony spód, wkładamy do piekarnika i pieczemy od 1 godz. 15 minut do 1,5 godziny (ja piekłam swój sernik dokładnie 1 godzinę 22 minuty, do momentu, aż środek ciasta przestał być płynny). Na czas pieczenia sernika na spodzie piekarnika umieszczamy duże naczynie żaroodporne

KulinarneImpresje.pl
Leśne babeczki z mascarpone 190

również będą świetnym deserem na piknik. Na łonie natury babeczki będą smakować jeszcze lepiej! Gwarantuje, że Wasza rodzinka i bliscy będą zachwyceni tym deserem.  Składniki (17 babeczek): ciasto: szpinak 250 g, jajka 4 szt, margaryna Optima Omega 3 pół opakowania, mąka pszenna 1 szklanka, mąka krupczatka 1,5 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki(...)szpinak i mieszamy ciasto łyżką. Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę pszenną, mąkę krupczatkę oraz proszek do pieczenia. Następnie suche produkty dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Standardową formę do muffinek wykładamy papilotkami. Ciasto nalewamy do 3/4 wysokości papilotek. Piekarnik rozgrzewamy. Wkładamy blaszkę do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 40-45 min. do suchego patyczka

kulinarne odsłony pati
ciasto weselna dama 413

wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, ubijamy. Dodajemy żółtka, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz makiem i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy delikatnie np. drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową

Domowy Smak Jedzenia
Pani Walewska 495

następnie rozwałkowujemy na prostokątne placki (ja robiłam w dużej blaszce i rozwałkowywałam bezpośrednio na papierze do pieczenia ). Ciasto wraz z papierem wkładamy do dwóch foremek, smarujemy dżemem i pieczemy jednocześnie w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 175°.Masa bezowaBiałka ubijamy na sztywno i stopniowo, wciąż ubijając dosypujemy cukier puder, na końcu  dodajemy mąkę ziemniaczaną. Masę rozprowadzamy(...)Mieszamy i jeszcze raz zagotowujemy, odstawić z ognia i ostudzić.Masło ucieramy  i dodajemy po 1 łyżce ostudzonej masy budyniową\ej. Całą masę wykładamy  na 1 placku (na warstwie bezy), przykryć drugim.* Ciasto najlepsze jest po kilku godzinach lub następnego dnia, przechowywać w chłodnym miejscu.Smacznego

charlotte gotuje
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 616

był to weekend świąteczny miałam gości.  Ciasto wszystkim bardzo smakowało,było wręcz hitem wieczoru :-)  Jakiś czas temu podawałam przepis na bardzo podobne ciasto, tym razem zrobiłam je z inną masą i wyszło pyszniejsze :-) Wyglądało pięknie. Bardzo zachęcam Was do jego przygotowania SKŁADNIKI PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ BISZKOPT -6 jajek -3/4 szklanki cukru -8 łyżek oleju rzepakowego(...)waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier, ubijamy. Następnie dodajemy wciąż miksując żółtka. W osobnej miseczce mieszamy mąkę oraz proszek do pieczenia i kakao. Dodajemy do masy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Na koniec

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik adwokatowy 278

prostu place lizać. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Ksenia Platin z Porcelana Bogucice. Składniki: Kruche ciasto: 3/4 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 60 g masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń śmietankowy b/c (proszek(...)włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki, ciasto gęsto nakłuć widelcem i podpiec około 20 minut w 180 stopniach. Wyjąć i przestudzić. Ciasto nie może być zbyt gorące przed wylaniem masy serowej. Masa serowa: Twaróg zmielić w maszynce na drobnych oczkach, dodać jajka, cukier i chwilkę miksować na wolnych obrotach. Dodać budyń w proszku, olej i znowu zmiksować

Ala piecze i gotuje
Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem 211

czosnku przyprawy sól, pieprz, bazylia, papryka ostra, oregano, majeranek Sos do zapieczenia 1 opakowanie startej mozzarelli (może być parmezan) 1 małe opakowanie śmietany 18% 4 łyżki prażonych pestek słonecznika Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej 2 średnie jajka 1,5 szklanki wody gazowanej 1,5 szklanki mleka 1 szczypta soli 1 łyżka bazyli lub oregano 3 łyżki oleju listonic_name(...)odcinamy twarde łodygi. Cebulkę oraz czosnek szklimy na maśle (około 2 łyżek), dodajmy jarmuż, dusimy aż zmięknie. Dodajemy przecier pomidorowy, soczewicę, przyprawy i blendujemy. Masa nie ma być w 100% gładka, blendujemy do połączenia. Ciasto naleśnikowe Krok 2 Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę. Smażymy na minimalnej ilości oleju albo na suchej patelni. Sos do zapieczenia Krok

CoolinarniePL
Makowiec na kruchym cieście… 322

szybki, a jeśli mielenie maku nie należy do Waszych ulubionych zajęć, możecie nawet pójść na skróty i użyć gotowej masy makowej (chociaż osobiście uważam, że raz do roku można się trochę poświęcić… Continue reading Makowiec na kruchym cieście

brunetkawkuchni
Ciasto kajmakowe 258

więcej! Zdecydowanie każdy chociaż raz powinien tego przysmaku spróbować. Jestem na 99,999999... % pewna, że jak ktoś go spróbuje to na jednym kawałku się nie skończy. Dodatkowym atutem tego ciasta jest jego niesamowita prostota. Tak jak już pisałam robi się je w dosłownie 10 min - wystarczy tylko mieć składniki. Musi ono oczywiście swoje odleżeć w lodówce i zmięknąć (jednak(...)balkon (gdy jest zima) albo po prostu odstawiamy do ostygnięcia gdzieś w chłodne miejsce. Jak budyń całkowicie ostygnie rozmiksowujemy go na puszystą masę i dodajemy masło. Całość dalej miksujemy do uzyskania puszystego, miękkiego kremu. Przekładanie ciasta: Najpierw wykładamy warstwę herbatników. Na to połowę przygotowanego kremu budyniowego. Ponownie herbatniki. Teraz całą masę kajmakową. Herbatniki. Pozostałą część kremu budyniowego. Ostatnia już warstwa

Jedzeniomania
Sernik Banoffee z bananami i masą kajmakową 222

Wyjątkowy sernik, który powstał dzięki połączeniu przepisu na sernik i Banoffee Pie, czyli ciasto z bananami, bitą śmietaną i masą kajmakową. Składniki na spód: 120 g ciastek typu digestive 50 g masła (roztopionego i wystudzonego) Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)ciemniały). Sernik przełożyć na paterę. Boki i wierzch posmarować pozostałą częścią masy kajmakowej  (fot.5) . Na górę sernika poukładać plasterki bananów, w taki sposób, by na siebie zachodziły  (fot.6) .  Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając przesiany cukier puder. Wyłożyć na banany  (fot.7) . Górę ciasta pospać kilkoma kostkami startej czekolady  (fot.8) .  Przechowywać w lodówce

Świat Ciasta
Serowa tarta z jabłkami 224

jabłkami – przepis: W misce miksujemy do połączenia się składniki: ser na sernik, serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy, mąkę i jajko. Formę do pieczenie tarty wyklejamy ciastem francuskim , przekładamy przygotowaną chwilę wcześniej masę serową i na wierzchu układamy obrane, pokrojone w półplasterki jabłka. Wierzch jabłek posypujemy odrobiną cukru. Tartę pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 minut. Następnie odstawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania