Ciasto czekoladowe z malinami 227czekoladowe, które od razu mnie zachwyciło wygolądem. (przepis oryginalny z tej strony klik nieco zmodyfikowałam) CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszenne 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa czekoladowa: 250g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 150 g czekolady gorzkiej 3 łyżki cukru pudru
Bon appetit mon amie
Tarta z szparagami 192łyżki śmietany 18 % - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i gotujemy. Ciasto francuskie wykładamy w formie do tarty, boki ścinamy. Na wierzchu układamy ugotowane i przestudzone szparagi. Jajko roztrzepujemy z śmietaną, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Całość zalewamy przygotowaną masą. Na wierzchu układamy pokrojoną w kostkę zottarellę i pieczemy w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Życzę
Kulinarne życie
Placuszki z cukinii z tuńczykiem i rzodkiewką 174misce wymieszać cukinię, mąkę oraz żółtko i następnie delikatnie wmieszać pianę z białka. Na końcu masę połączyć z tuńczykiem i rzodkiewką. Całość doprawić do smaku (solą z pieprzem). Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor , a następnie
Di gotuje
Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką 216pędzelkiem jajkiem, pozostałe jajka wlać do patelni z wszystkimi składnikami i wymieszać. Farsz wyłożyć równomiernie na cieście francuskim. Na wierzch rozkruszyć mozzarellę i posypać oregano. Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawić na kilka minut, tak aby masa bardziej stężała
Passions hobbies life
Kulki kokosowe z ciecierzycy 196Te kulki, podobnie jak trufle kakaowe zrobione są z ugotowanej ciecierzycy, która sprawia, że z masy można w prosty sposób formować dowolny kształt. Czytaj więcej »
Przepisy Kulinarne
Fondant czekoladowy 223przygotowania: Zaczynamy od przygotowania foremek. Każdą dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Odstawiamy na bok. Samo ciasto szybko przygotujemy więc rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Całość mieszamy na gładką masę, bez grudek. Do oddzielnej miski rozbijamy jajka. Do tego dodajemy cukier i szczyptę soli. Mieszamy przy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Placuszki brokułowe z prażonym siemieniem lnianym i płatkami sojowymi (bez mąki) 209olej/masło do smażenia Brokuła, jajko oraz kaszę manną umieścić w misce i dokładnie zblendować. Masę doprawić do smaku, a następnie wymieszać z siemieniem lnianym oraz płatkami sojowymi. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć
Di gotuje
Placuszki brokułowe z prażonym siemieniem lnianym i płatkami sojowymi (bez mąki) 184olej/masło do smażenia Brokuła, jajko oraz kaszę manną umieścić w misce i dokładnie zblendować. Masę doprawić do smaku, a następnie wymieszać z siemieniem lnianym oraz płatkami sojowymi. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć
Di gotuje
Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo) 199spód lekko miękki i idealny w krojeniu. Smak nerkowców oraz kokosowy posmak wyczuwalny jest w całym cieście. Pycha! Koniecznie spróbujcie, nawet jeśli nie przepadacie za takimi zdrowszymi deserami. Szczerze polecam! (Tortownica o średnicy 16 cm) Spód: 200g daktyli 200g mąki z orzechów nerkowca (*) Masa: 200g orzechów nerkowca 150 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 3 łyżki syropu
Di gotuje
Ciasto a la Kinder Country 158Bardzo słodkie ciasto na wzór słynnego batonika, z mocnym akcentem białej i mlecznej czekolady oraz chrupiącej preparowanej pszenicy z miodem. Idealne do małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Biała masa: 350ml śmietany 30% 250g sera mascarpone 1 śmietan fix 200g białej czekolady 200g preparowanej pszenicy z miodem Czekoladowa masa: 150ml śmietany 30% 200g mlecznej czekolady Dodatkowo: 36 sztuk herbatników
Szalona Kuchnia Eweliny
CZEKOLADOWIEC Z JABŁKAMI 208spotkanie ze znajomymi. Ciasto mocno czekoladowe w smaku z kawałkami białej i gorzkiej czekolady, płatkami migdałowymi oraz dodatkiem winnych jabłek, które zwiększają wilgotność i przełamują smak czekolady. Dzięki temu ciasto nie jest za słodkie i można rozkoszować się jego smakiem z przyjemnością 😋 Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki oleju 2 łyżki kakao(...)kosteczkę. Płatki migdałowe lekko siekamy. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo olej, cały czas miksując. Następnie wsypujemy wymieszane składniki suche i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy posiekane płatki migdałowe, pokrojoną czekoladę gorzką i białą oraz jabłka. Mieszamy delikatnie za pomocą łyżki. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy
Kuchnia MagdaLeny
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 230lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło ubic na puszysta masę. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Krem
Słodki Zakątek
Pierniczkowe ciastko z kubka 235żółtkiem. 2. Dodaj mąkę, cynamon, imbir i sól - wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, aż uzyskasz jednolitą masę. 3. Wstaw do mikrofali i 'piecz' przez 2 min., jeśli moc mikrofali to 800W lub 1min, jeśli moc mikrofali to 1200W - lub do momentu, gdy wierzch ciasta przestanie być kleisty. 4. Zajadaj ciepłe, oprószone cynamonowym cukrem i z gałką waniliowych lodów. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpana
orzeszki z masą orzechową 245pieczenia na stolnicę. Dodajemy cukier puder, żółtka oraz margarynę. Wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Odrywamy po kawałeczku (wielkości orzecha laskowego) wylepiamy natłuszczone foremki. Pieczemy w 170st. C przez ok. 10- 15 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: ok. 300 g masy orzechowej z kawałkami orzeszków Helio ok. 50 g masła, miękkiego w temperaturze pokojowej
Domowy Smak Jedzenia
Bakaliowe kulki z miodem i cynamonem (Palline di frutta secca, miele e cannella) 214naszym świątecznym stole obok ciast i ciasteczek królują czekoladowe pralinki. W tym roku przygotuj ę kuleczki trochę oszukane;) i ciut zdrowsze. Z wyglądu przypominają czekoladowe pralinki, ale ich wnętrze wypełnia kremowa masa z suszonych moreli, śliwek, daktyli i rodzynek. Smak bakalii cudownie łączy sie z miodem i cynamonem, nadając kuleczkom niesamowitego, świątecznego aromatu. Przyznaj
La grande e la piccola cuoca