ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:183/3191)

Kruche ciasteczka z nutellą 146

Pyszne w smaku, polecam. Do miski wrzucić wszystkie składniki i za pomocą miksera z końcówką do wyrabiania gęstych ciast utrzeć ciasto na gładką masę. Bez problemu uzyskacie taką masę. Wyjąć ciasto z miski i uformować kulę. Za pomocą łyżeczki nabierać ciasta i ukulać kulę w dłoni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą kulkę najpierw zamoczyć z jednej strony w mące

Kuchnia Pokoleń
Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem – przekąska idealna na kibicowanie 126

oliwa z oliwek do smażenia  250 gram żółtego sera salami w plastrach  sól, pieprz i majeranek  Z podanych składników na kruche ciasto zagniatam jednolitą masę. Wałkuję ciasto i oblepiam nim wnętrza mini tart. Podpiekam spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumieni.  Na patelni smażę posiekany czosnek i cebulę. Dodaję

Mango Papaja
,,Pawi ogon pod bezą” 141

ciasto (patrz podpunkt „Przełożenie”). Przełożenie Ciasto miodowe Połowa masy Rolady Pomiędzy rolady wylewamy tężejącą galaretkę i odstawiamy do stężenia galaretki najlepiej do lodówki. Druga połowa masy budyniowej Ciasto miodowe z bezą Smacznego

Podróż w kulinaria
Faworki - ciasteczka na karnawał. 133

dwie szczypty soli cukier puder do dekoracji Sposób wykonania :   Mąkę przesiej przez sito. Dodaj sól, spirytus, wymieszaj z mąką. Następnie dodaj żółtka, śmietanę , zagnieć ciasto na jednolitą masę. Gdyby ciasto było zbyt twarde dodaj trochę zimnej wody. Gotowe ciasto wybij wałkiem przez kilka minut. Rozwałkuj na grubość około 2 mm. Pokrój w paski za pomocą radełka lub ostrego noża

Przepisy i porady kulinarne
Zdrowe ciastka czekoladowe 221

płatki jaglane) 20g oleju kokosowego (rozpuszczamy) 0,5 łyżeczki cynamonu 40ml mleka koksowego Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą suche składniki do suchych dodajemy mokre wyrabiamy ciasto na jednolitą masę odstawiamy ciasto do lodówki na około 5 minut następnie wałkujemy ciasto między dwoma foliami na grubość około 0,5cm wykrawamy ciasto przy użyciu kieliszka (ja zabrałam kieliszek od wódki:)) pieczemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szarlotka z pomarańczą i bezą 156

startą skórką i gałką muszkatołową. Dodajemy pokrojone w kostkę schłodzone masło. Siekamy wszystko razem aż powstaną drobne okruchy ciasta.  Dodajemy żółtka i zagniatamy rękoma ciasto na jednolitą masę. Wkładamy ciasto od lodówki na około 20 minut. W tym czasie obieramy jabłka, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy je na dużą patelnię, dodajemy cukier, startą

Qchnia po prostu
Szarlotka 170

mniej zależne od słodkości jabłka 3 łyżeczki cynamonu lub przyprawa do szarlotki Wykonanie: 1. Suche składniki na ciasto przesiać przez sito, dodać masło pokrojone w kostkę, żółtka wyrobić ciasto na zwartą masę.  2.  Ciasto podzielić na 3 części, owinąć w folię spożywczą. 1 część ciasta włożyć do zamrażalnika, 2 pozostałe do lodówki na około 1 godziny

Mój pomysł na
Pizza serowa 123

gorąca (ma być letnia/ciepła – ok. 27 stopni) ponieważ ciasto nam nie wyrośnie (zabijemy drożdże). Mieszankę drożdży wlewamy do mąki, mieszamy i wyrabiamy ciasto na gładką masę. Jeżeli ciasto jest za lepkie to dosypujemy jeszcze trochę mąki. Po wyrobieniu ciasta odstawiamy go i przykrywamy ściereczką do wyrośnięcia (ok. 1 godziny). Podczas gdy ciasto nam rośnie robimy sos do pizzy

Kuchenne Wariacje
Pączki serowe 194

szklanki cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżki śmietany 18% - cukier puder - tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania:   Wszystkie składniki bardzo dobrze mieszamy. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Nabieramy ciasto małą łyżeczką, drugą zrzucamy ciasto bezpośrednio do garnka z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy na złoty kolor. Wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na ręczniku papierowym.  Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Pan i Pani Smith w kuchni
Kołacz ziołowy z boczkiem 197

śmietany 18%WYKONANIE:Ciasto: najpierw mąkę należy przesiać na stolnicę, dodać posiekane w kostkę masło i połączyć ze sobą. Następnie dodać wodę i ugnieść ciasto na gładką masę.Następnie ciasto uformować w kulę i zawinąć w folię spożywczą - włożyć do lodówki na 30 minut.W tym, czasie pokroić boczek w drobną kostkę, zetrzeć ser na małych oczkach - boczek i ser przełożyć

Serce zamknięte w formie pyszności

Proponowane wyszukiwania