ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1566/3191)

Muffinki omletowe z kremem czekoladowym 172

koniec ubijania dodać ksylitol i jeszcze chwilę ubijać. Wrzucić żółtka i wymieszać do połączenia. Następnie dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przekładać do foremek na muffinki (najlepsze będą silikonowe), do środka wsadzić borówki i przykryć kolejną warstwą ciasta. Piec przez około 15 minut w 180ºC. Składniki na krem zblendować i polać po lekko przestudzonych muffinkach

Healthy food explorer
Z lucynowskiego gniazda 169

Calość Slawek energicznie ucierał na ogiu do momentu uzyskania gladkiej i lśniącej masy. Kolejny etap pracy należal do Sebastiana. Gdy masa wystygła przełożyliśmy ją do miski, pojedynczo wbijaliśmy jajka, a całość Sebek miksował na najwyższych obrotach.  Gdy ciasto było gotowe napełnialiśmy nim szprycę z jak najgrubszą końcówką. Radzimy zaopatrzyć sę w porządną szprycę, najlepiej metalową. Na wyciętych z papieru

Sprawni w smaku
Ciasteczka z konfiturą z czarnej czereśni 231

czereśni – do nabycia w sklepie Amus Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy dwa żółtka, cukier puder, odrobinę soli i maso. Masło najlepiej posiekać. Na koniec dodajemy kilka kropel ulubionego aromatu – polecam migdałowy. Całość dokładnie zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę. Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia (najlepiej na godzinę, choć u mnie zawsze leży krócej). Odrywamy kawałki ciasta

Słodkie okruszki
Placuszki z cukinią 176

większej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Wlać mieszaninę jajek i mleka i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.  Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, w razie potrzeby odcisnąć nadmiar wody i dodać do ciasta. Do ciasta dodać także drobno posiekaną dymkę, zieloną papryczkę chilli i kmin rzymski. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni

Codzienne Gotowanie
Racuchy gryczane z jabłkami i truskawkami 184

Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, dodać sodę oczyszczoną, wymieszać. Dodać zmiażdżonego banana, mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Włożyć do ciasta i wymieszać. Wykładać po około łyżce ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około 1,5 minuty na złoty

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Placuszki z jabłkami wg Ani Starmach 178

Powoli mieszamy rózgą lub łyżką.  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy do masy i mieszamy. Na koniec do masy dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Smażymy na patelni do naleśników lub innej beztłuszczowej, nakładając porcje ciasta

Życie zaczyna się w kuchni
Urodzinowy tort z matchą 159

pieczenia wyciętym w dopasowany krążek. Zarówno papier, jak i boki tortownicy smarujemy olejem. Do każdej z tortownic wylewamy po połowie porcji masy. Biszkopty pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez około 15 minut albo aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Bardzo łatwo przeoczyć moment, kiedy stracą swój jasno zielony kolor i ściemnieją, ale Mąż zapewnia mnie, że wygląd absolutnie

Lamarida.pl
Tarta z jarmużem i łososiem 177

stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Następnie wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście kolejno rozdrobnionego łososia, pora oraz jarmuż. Wszystko zalej mieszanką jajeczną. Piecz ok. 30-40 minut aż masa jajeczna się zetnie Artykuł Tarta z jarmużem i łososiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Babeczki na białkach z majonezem. 146

proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Podzielić na dwie nie równe części. Do mniejszej części dodać kakao i zmiksować żeby masa była jednolita. Foremki do babeczek lub formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Najpierw dużą łyżką wyłożyć jasne ciasto, a potem małą łyżeczką ciemne ciasto. Można delikatnie zamieszać łyżeczką to powstaną wzorki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Agusiowe smakołyki
Bananowe pancakes, czyli ekspresowe śniadanie na słodko 213

pieczenia 2 łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 2 średnie banany Przygotowanie: Zblenduj banana z mlekiem, cukrem i olejem. Dodaj do powstałej masy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było grudek. Następnie delikatnie wmieszaj w ciasto banana pokrojonego w plasterki. Rozgrzej patelnię, idealnie sprawdzi się teflonowa, lub taka na której można smażyć bez tłuszczu. Zmniejsz płomień, nakładaj

greenscarf
Zupa chińska z pulpetami i noodlami z cukini 260

cytryny, 2 łyżeczki sosu sojowego, łyżeczkę pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczkę mąki lub bułki tartej. Delikatnie wymieszaj, nie zarabiaj długo jak ciasta, chodzi tylko o połączenie składników. Przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut. Krok 2 Wyciągnij masę z lodówki. Rękami zwilżonymi olejem roślinnym formuj małe pulpety z mięsa. Rozgrzej mocno patelnię. Smaż pulpety, żeby ładnie się przyrumieniły

Niedzielny kucharz
CHLEB BEZGLUTENOWY LOW FODMAP, ŁATWY 325

dokładnie wymieszałam, następnie dolałam partiami jeszcze 50g. Masa była dość rzadka, ale taka jakby lepka (to za sprawą nasion chia). Masę przykryć w misce i odstawić na ok.30-40 minut, w dość ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy przesmarowanej delikatnie olejem (metalową najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia) i odstawiamy pod przykryciem na ok.30 minut, aż wypełni formę

Smaczne Zdrowe