ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:265/367)

Sernik truskawkowy na zimno 190

Pyszny..zjedzony w ekspresowym tempie..taki sernik można zrobić nawet na biszkoptach. Składniki ciasta: 140 g mąki pszennej 140 g margaryny 140 g cukru pudru 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.Margarynę utrzeć z cukrem, dodając pojedynczo jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem .Wymieszać wszystkie składniki, do uzyskania gładkiej masy.Ciasto przelać do tortownicy(...)piec przez około 25 minut. Wyjąć z blaszki i pozostawić do wystygnięcia. Krem twarogowo-truskawkowy 2 czubate łyżki żelatyny  400 ml 36% śmietany 8-10 łyżek cukru pudru  80 dag twarogu mielonego 30 dkg truskawek Dodatkowo kilka truskawek galaretka [ u mnie pomarańczowa]  Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić  z cukrem, po łyżce dodawać twaróg

Moje domowe kucharzenie
Ciasto marchewkowe najlepsze 218

każdym czegoś brakowało. Ale to było idealne (było, bo zniknęło w mgnieniu oka ;)). Wilgotne w środku, z orzechami i rodzynkami. Do tego kremowy lekko słonawy mascarpone. Niebo w gębie. 'ciasto marchewkowe' Składniki (na tortownice o sr.20cm (chociaż ja piekłam w 22cm)): - 1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki, dobrze ubitej i lekko odciśniętej z soku - 140g mąki pszennej - 150g cukru(...)jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki soli - 100g rodzynek - 0,5 szklanki posiekanych (średnio) orzechów włoskich - 1 łyżeczka cynamonu - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej * krem: - 250g mascarpone - 150g śmietany kremówki - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - szczypta soli Jajka zmiksować, do białości, z olejem i 1/2 łyżeczki soli. Dodać mąkę, cukier

CookYourself
Marcinek 177

temat.Przepis znalazłam tutaj . Ciasto  (na ok. 11-12 placków o średnicy 26 cm): 6 jajek (żółtka oddzielone od białek) 300 g masła (rozpuszczonego i przestudzonego) 1,5  szkl. cukru 15 łyżek (lekko czubatych) mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli odrobina aromatu waniliowego Krem: 1200 ml śmietany kremówki(...)rozsmarować. Piec w nagrzanym do 190°C piekarniku przez około 5-7 minut, do zarumienienia.Upieczony placek zdjąć z papieru i wystudzić na kratce kuchennej.Postąpić tak samo z resztą ciasta. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na sztywno i przekładać tą masą upieczone placki. Gotowe ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą

Moje domowe kucharzenie
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 206

eklerki z kremem budyniowym do karpatki.  Eklery przygotowane w domu to niebo w buzi. Są kruche i delikatne. Wprost rozpływają się w ustach. Składniki (około 40 małych eklerów): krem do karpatki + 100 g masła + 500 ml mleka 1 szklanka wody (250 ml) 125 g masła 1 szklanka mąki (250 ml) 4 jajka Przygotowanie kremu: Krem do karpatki przygotowujemy(...)mąkę i gotujemy jeszcze około 1 minuty, cały czas energicznie mieszając. Masa zgęstnieje i zacznie odchodzić od brzegów garnka. Czekamy, aż ciasto ostygnie. Do zimnego ciasta dodajemy kolejno jajka i dokładnie całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami zostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika

Smak mojego domu
Keto sernik raffaello 209

wiórków kokosowych (60 g) szklanka mleka (250 ml) krem 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego (90 g) 30 g odżywki białkowej * opcjonalnie kilka kropel aromatu kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych *wykorzystano odżywkę białkową o smaku białej czekolady **olej rzepakowy lub kokosowy Czas przygotowania: 10 minut + 65 minut pieczenia Ilość : 12 porcji, ciasto o średnicy 21 cm Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto

WegePrzepis
Wilgotne i wyraziste brownie – w czym tkwi jego sekret? 97

Zanim dodasz ją do ciasta, musisz rozpuścić ją w prawidłowy sposób. Grudki lub oddzielony tłuszcz nie są mile widziane. Najlepiej sprawdzi się czekolada gorzka klasyczna 64% E.Wedel, ponieważ ma odpowiednio głęboki i mocny smak. Posiekaj ją na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Pamiętaj o tym, żeby cały czas mieszać, aż do uzyskania gładkiego kremu. Nie gotuj, aby masa się(...)masa. Zwróć uwagę także na to, w jaki sposób łączysz ze sobą składniki. Gwałtowne i intensywne mieszanie może przyczynić się do zaburzenia konsystencji. Zawartość tłuszczu w maśle Sekret wilgotnego ciasta tkwi w maśle dobrej jakości. Musi być go dużo, aby brownie było odpowiednio mokre i gęste. Zadbaj o to, żeby masło miało minimum 82% tłuszczu mlecznego. Dzięki temu ciasto będzie

Moja smaczna kuchnia
Ciasto leśny mech -ciasto ze szpinaku 214

planowałam szpinakowe ciacho,  słyszałam różna opinie, jednym smakowało innym nie. Postanowiłam sama to sprawdzić i nie żałuję, ciasto przepyszne, szpinak wcale niewyczuwalny.  Piękne wizualnie i godne polecenia ciasto ze szpinaku, u mnie z bitą śmietaną, brzoskwiniami i  granatem na wierzchu.  Warto je upiec np na Święta:) Szczerze polecam :) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) kupicie tutaj(...)jajka 1 i 1/3 szkl oleju  2 szkl mąki krupczatki  3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 500 ml śmietany 30 % + 2 śmietanfixy 1 łyżka cukru pudru (do kremu) granat Brzoskwinie z syropu Do ponczu: syrop z brzoskwiń + sok z limonki Odmrożony szpinak odciskam z wody i zostawiam na sitku. Całe jajka ucieram z cukrem na puch, następnie dolewam

Takie tam pichcenie
Biszkopt orzechowy z tartym jabłkiem 77

Przepis dziwny i budzący wątpliowości. Proszę o kredyt zaufania. Pachnące orzechami, jabłkami i czekoladą ciasto. Puszyste jak chmurka, jednocześnie wilgotne dzięki jabłkom. Biszkopt bez tłuszczu, ucierany dwuetapowo, bardzo orzechowy. Zdobył uznanie wszystkich, którym dane było uszczknąć kawałek. Przepis kserowany na prośby wielokrotne,  w końcu i w Kronice swe miejsce znajduje. Składniki: na formę o rozmiarach około(...)szklanki cukru,  do momentu uzyskania jasnego kremu. Do utartych żółtek dodajemy 5 łyżek wymieszanych wcześniej  sypkich składników, mieszamy szpatułką. Czas na jabłka - odciśniete z soku bardzo delikatnie mieszamy z masą. Na koniec wsypujemy resztę sypkich składników  i powoli mieszając, w kilku ratach dokładamy pianę z białek. Gotowe ciasto przekładamy do formy  wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy

Kronika Piekarnika
Keto smarowidło dyniowe (Paleo, LowCarb) 78

keto smarowidło dyniowe. Sprawdza się ono świetnie na keto pieczywie , ale nie tylko… Keto babeczki cynamonowe z kremem dyniowym Możliwości jego zastosowania jest wiele, choć sprowadzają się one do dwóch głównych opcji – właśnie jako pasta na kanapki albo jako krem do ozdoby jakiegoś jesiennego wypieku. Ja posmarowałam nim keto grzanki biszkoptowe (płaski biszkopt pokrojony na kwadraty i podgrzany(...)keto deserów i ciast . Dodałam ją w formie wcześniej upieczonego purée. W sezonie dyniowym, zawsze gdy włączam piekarnik lądują w nim także kawałki dyni do późniejszego zastosowania… 🙂 Keto smarowidło dyniowe (pasta kanapkowa) Mus kokosowy Jest to pasta z miąższu kokosa . Bardzo bogata w tłuszcz kokosowy, ale lekko słodkawa w smaku. Czasami stosuje się nazwę krem lub pasta kokosowa. Można

Modern Cave Girl
Torcik lekko kokosowy 183

100g masła 50g cukru Krem: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada  Przygotowanie tortu jak zawsze rozpoczynamy od upieczenia biszkoptów. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie dosypujemy przesianą mąkę oraz aromat. Te składniki mieszamy już ręcznie by biszkopt nie stracił swojej puszystości. Następnie dzielimy ciasto na dwie równe części(...)sposób biszkopty będą miały  różne odcienie brązu. Na koniec masę przekładamy do dwóch wcześniej przygotowanych foremek (nasze były kwadratowe) i pieczemy 35 min w 170 stopniach Celsjusza (ciasto umieszczamy we wcześniej nagrzanym piekarnik). Kiedy biszkopt jest już gotowy odstawiamy go do wystygnięcia. My nasze biszkopty przecięłyśmy jeszcze na pół. Jeśli ktoś zdecyduje się piec w jednej blaszce wówczas jeden

Kolizje Smaków
Zazie Bistro - Chapeau bas 150

faworyt - przegrzebki w maśle na cieście francuskim z kaszanką i musem jabłkowym. Przyznaję, że cholernie trudno spotkać restaurację serwującą przegrzebki. A jak smakują? Jakby wyciągnąć aromat z najświeższych owoców morza - delikatny, wręcz zmysłowy - zamknąć go w malutkiej poduszeczce, która położona na języku wręcz rozpływa się. To tak mniej więcej coś takiego. Zupa dnia - krem pomidorowy z kozim serem. Ser, który(...)Oczywiście mięso pierwsza klasa. Sałatka z krewetkami obsmażanymi w pomidorowym pistou, cukinią, serem Gruyere. Świetnie doprawiona sałatka i wybijająca się świeżość mięciutkich krewetek. Deser - tarta tatin z lodami waniliowymi. Ciasto francuskie nadzwyczaj kruche, leciutkie, lody dobrej jakości no i miła niespodzianka - pod lodami są jabłka obtoczone cynamonem. W oczekiwaniu na deser przechadzka po lokalu. Wchodząc do restauracji mamy niewielką

Right Behind The Kitchen
Sernik gotowany na herbatnikach z Lemon Curd 144

Uwielbiamy sernik gotowany. Nie wymaga pieczenia. Łatwy w wykonaniu. Niezwykle pyszny. Wyszedł mi bardzo słodki, ale połączyłam go pysznym kremem cytrynowym i to był strzał w

Izabelawkuchni
Torcikowe ciasto z owocami 192

swoje małe przyjemności trzeba znaleźć czas, choć odrobinkę. Tym razem wyczarowałam torcikowe ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami lata - brzoskwiniami i jagodami. Bardzo, bardzo smakowite :) Składniki: (na tortownicę 24cm) BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 1 litr śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania