ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:666/1378)

Tiramisu 219

Istnieje wiele teorii na temat historii tego deseru. Do miana stolicy tiramisu pretendują: Wenecja, skąd pochodzi twarożek mascarpone, Treviso, Siena i Florencja. Każde z tych miast

mojewypiekiinietylko
Fit ciacho bez pieczenia jak Kinder Country 140

Przyznam, się bez bicia, że nigdy nie jadłam Kinder Country. Ciężko mi się odnieść więc stricte do samego smaku. Za to wiem jedno, brakuje mi trochę

Mieszam w Garnku
Odwrócony włoski deser 150

Z wielką przyjemnością przedstawię Wam ten deser. Pochodzi on z Sycylii i jest tam uważany za jeden z najlepszych ( teraz już wiem dlaczego ). Jest puszysty , rozpływający

Różne smaki w kuchni
Biszkopt z masą , truskawkami i galaretką 389

W okresie gdy truskawki zerkają na nas z każdego możliwego miejsca takie ciacho to niemal obowiązek. Zakorzenione od lat ,ale wciąż niezmiennie lubiane i pożądane. O

Malinowa Kawiarenka
Sernik z musem wiśniowym 222

Latem, gdy za oknem ciepło i słonecznie, a w sklepach mnóstwo świeżych soczystych owoców  chętnie serwujemy sobie na deser serniki na zimno wypakowane po brzegi

Malinowa Kawiarenka
Tort z ptasim mleczkiem 199

obchodził 60 urodziny, dlatego musiałam mu zrobić torty i całą resztę cateringu. Czasu było mało, ale dzięki dobremu rozplanowaniu prac wszystko wyszło pomyślnie. Ciasto na torty upiekłam 2 dni przed urodzinami, dzień później je przełożyłam kremem, a około godziny przed samą imprezą robiłam dopiero dekorację. Oczywiście lepiej mieć na to trochę więcej czasu, bo im go mniej, tym gorzej dekoracja(...)tort podzielić na bardzo cienkie kawałki, by goście mogli spróbować jeszcze innych rzeczy. Polecam wszystkim, którzy nie lubią maślanych, tłustych i ciężkich kremów. PS. Tort zrobiłam wg przepisu na szybką babkę . Ciasto babkowe: 2 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki oliwy 2 łyżeczki sody 400ml kefiru 150ml dżemu (lub musu jabłkowego) 2 łyżki kakao 2 szklanki mąki Krem: 500ml śmietany kremówki

Smakowy Raj
ciastka-babeczki nadziewane 133

cynamonu ½ cytryny skórka ciasto na wypełnienie foremek 500-600 gr. ciasta francuskiego domowej roboty lub gotowe ze sklepu ciasto francuskie 500 g mąki pszennej 500 g bardzo zimnego masła, pokrojonego w małą kostkę 1 łyżeczka soli 250 ml lodowatej wody Wykonanie kremu i syropu Trzy łyżki mąki rozrobić w małej ilości zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cynamonem i skórką(...)masłem i zrolować .Zrolowane ciąć na 2,5 cm i takim kawałkiem wypełniać foremki posmarowane masłem. Blaszki z wypełnionym ciastem wstawić do lodówki na czas robienia nadzienia. Gdy mamy już wszystko gotowe ,wyjąć małe tarty z lodówki, i wlać krem do każdej foremki ,pozostawiając przestrzeń od góry na około 0,8 -1 cm. Piec w 220° C około

w mojej kuchni
Marakuja curd (krem) 160

najlepiej by występował solo. Marakuja curd to rodzaj budyniowego kremu owocowego na bazie jajek, masła i cukru o bardzo szerokim zastosowaniu. Nadaje się do ciast, tart, tortów, ciasteczek, muffinek, babeczek, naleśników i lodów. To rodzaj kremu bardzo popularny w krajach anglosaskich, szczególnie znany lemon curd, używany także jako popularne smarowidło do chleba. Marakuja curd jest to na pewno krem wyjątkowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marysieńka 170

pełnych łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na ciasto orzechowe: 250g orzechów włoskich 5 białek 200g cukru 1,5 łyżki płynnego miodu łyżka mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 0,5 litra mleka 1 cukier waniliowy/ ekstrakt waniliowy 5 żółtek 170g cukru 1,5 łyżki mąki(...)małych obrotach miksera.  Polewa: Zagotować 4 łyżki mleka z 4 łyżkami cukru i 4 łyżkami masła. Dodać 4 łyżki kakao  i dokładnie wymieszać.  Złożyć ciasto: blat biszkoptowy-połowa kremu-placek orzechowy-reszta kremu-blat biszkoptowy. Całość polać polewą czekoladową.  Gotowe

Tagebuch po polsku
Ciasto z kremem orzechowym i pijaną wiśnią 440

Krem 400 g orzechów włoskich 300 g masła 1/2 szklanki cukru pudru ok. 300 ml mleka spirytus   Biszkopt 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Białka ubić na sztywno powoli dodawać cukier oraz żółtka. Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto(...)wylać na blaszkę o wymiarach około 20x30 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20 minut. Ciasto schłodzić i przeciąć na pół, nawilżyć wodą - do której można dodać spirytus.   Orzechy podsmażyć na suchej patelni, mieszając aby się nie przypaliły - mają się przesuszyć i stać się chrupkie. Następnie orzechy zmielić w maszynce, przełożyć do garnka i zalać mlekiem

Jadło i czytadło
Tort czekoladowy z koroną bezową 121

około 30-35 min.  Letniego biszkopta przecinamy. Aby wyszło wam zawsze prosto obwiążcie ciasto nitką i krójcie ponad nią.  Rozcięte ciasto trzeba delikatnie wyskubać ze środka aby zrobić miejsce na krem. Postarajcie się nie zjeść tych okruchów, przydadzą się do kremu.  (* Ja biszkopt zostawiam w uchylonym i wyłączonym piekarniku jeszcze na około 5-10 min po czym(...)śmietanę do serka z czekoladą, na koniec wsypujemy do miski okruchy z biszkopta. Delikatnie mieszamy na gładką masę i chłodzimy w lodówce. Ciasto można nasączyć rumem czekoladowym, chociaż jest tak delikatne, że jest to zbędne. Przekładamy biszkopta kremem, zostawcie ze 2 łyżki kremu, trzeba na niego przykleić bezę. Teraz czas na polewę czekoladową, Wiec w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę

Kuba Gotuje
DOMOWE EKLERKI 154

zawsze robią furorę na stole. Poniższy przepis umożliwi przygotowanie popisowych eklerków, które idealnie wpasują się w słoneczny dzień :). SKŁADNIKI   Krem: 1 jajko 1 szklanka cukru cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki pszennej 500 ml mleka 200 g masła Ciasto: 1 szklanka wody 100 g masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jaj rękaw cukierniczy WYKONANIE Zaczynamy przygotowanie eklerków(...)następnie zmniejszamy temperaturę do 170°C i pieczemy jeszcze 20-25 minut. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia. Gdy ciasto się piecze. Kończymy  przygotowanie kremu. W misce miksujemyj 200 g masła, stopniowo dodajemy do niego  przestudzony budyń. Upieczone eklerki przekrawamy wzdłuż na pół. W środek nakładamy przygotowany

Mała w garnku miesza
Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 1 88

położyć na obrusie po lewej stronie. Nigdy nie robimy kanapek! Kawałki pieczywa odrywamy małymi kawałkami, ewentualnie nakładamy odrobinę masła i wkładamy do ust. Zdjęcie: aldi.pl/aldi_bulka_wiejska_z_ziarnami_711_486_472_14500.html Ciasta Ciasta suche jemy widelczykiem, torty, kremy, desery „budyniowe” (np. creme brulee) jemy łyżeczką. Drobne ciasteczka, ptysie, pączki jemy rękami. Gdy pojawiają się torty z ciasta francuskiego powinien zostać podany specjalny nożyk. Drób Jeśli

Kate's Kitchen
Kokosowe babeczki z budyniem i malinowym kremem 131

dekorować :) A co do samych babeczek - wierzę, że posmakują każdemu, no może poza tymi, którzy nie cierpią wiórków kokosowych ( są one dodatkiem do ciasta ) ;) Środek każdej babeczki skrywa budyń waniliowy, a wierzch udekorowany jest pysznym malinowym kremem, na bazie frużeliny malinowej i serka mascarpone, który nie spływa i zachowuje wyciskany wzorek. Takie babeczki mogą stanowić fajn ą alternatywę dla urodzinowego(...)łyżki ciasta, następnie kłaść po 1 łyżeczce budyniu, przykryć kolejną łyżką ciasta, zostawiając niewielki odstęp od górnych brzegów foremek. Piec około 20 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka ( patyczek wbijamy bardziej z brzega babeczki, pamiętając że pośrodku jest budyń ). Upieczone babeczki przełożyć na kratkę, wystudzić. Krem malinowy : Stężałą frużelinę malinową zmiksować z serkiem mascarpone na gładki, jednolity krem

Opowieści z piekarnika
Bezglutenowa krucha tarta z solonym karmelem 227

Sposób na pochmurny poniedziałek? Proponuję małe przyjemności: dobra kawa, bezglutenowa krucha tarta z solonym karmelem , dobra książka lub ulubiony serial i od razu dzień wydaje się

365 dni dookoła kuchni