ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1046/1378)

KOSTKA ORZECHOWO-WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA – ciasto w 10 minut! 378

postanowiłam pochwalić się przepisem! Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie! Robi się je błyskawicznie! Warto zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce ” do przegryzienia” – smaki idealnie się połączą, a całość zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam! SKŁADNIKI: * krakersy – 2 duże op * masło orzechowe – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 300 g * dżem

Ostra na Słodko
Sernik pieczony z serków waniliowych z gruszkami 90

dodatkiem słodkich gruszek z syropu, oblany kremem orzechowym HELIO i posypany skórką pomarańczową kandyzowaną. No pysznie!! Jest bardziej zwarty niż tradycyjny sernik z twarogu, bardziej mięsisty, także inny w smaku, jakby przypominał masę budyniową… ale sami się przekonajcie jeśli przepis Wam się spodoba a mi się spodobał, bo wyrobienie ciasta to niecałe 10 minut i do pieca

Zasmakuj Kuchni
Placki dyniowo- waniliowe 199

temperatury pokojowej) – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: – 100g jogurtu typu greckiego – 3-4 łyżki ulubionego gęstego dżemu ( u mnie czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni

Smaki Armine
Pączki na suchych drożdżach i "Łabędź i złodzieje" 202

które przyjdzie jeszcze czas, musiałabym przygotować krem budyniowy  😉 Składniki (na 16 pączków): 500 g mąki pszennej + mąką do podsypania przy wałkowaniu szczypta soli 100 ml cukru saszetka suchych drożdży (7 g) jajko ok. 200 ml ciepłego mleka 30 g miękkiego masła kieliszek spirytusu (u mnie limoncello , które dodatkowo perfumuje ciasto) Dodatkowo 0,6 l oleju cukier puder konfitura

Weekendy w domu i ogrodzie
Szybki sernik bez pieczenia z malinami 619

okrążenie herbatników jest naprawdę niewielkie. Ponownie wykładamy wilgotne herbatniki i wszystkie rzędy uzupełniamy masą. Wyrównujemy górę. Ciacho najlepsze jest na następny dzień, kiedy to dobrze się połączy. Oczywiście przechowujemy ciasto w lodówce. Jeśli długo poleży nam na zewnątrz, będzie niestety się maślił i nie trzymał ładnego kształtu. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/sernik21.jpg(...)cukru waniliowego\r","250 g herbatnik\u00f3w\r","125 ml mleka do moczenia herbatnik\u00f3w \r","owoce\r","\r"," Polewa\r","100 g mas\u0142a\r","60 ml \u015bmietanki krem\u00f3wki\r","70g cukru\r","2 \u0142y\u017cki kakao\r","\r"],"name":"Szybki sernik bez pieczenia z malinami","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Mas\u0142o ucieramy z cukrem

Mieszam w Garnku
koszyczki ptysiowe 161

łączę mikserem, i dopiero potem kolejne jajko. Ciasto przekładam do rękawa i wyciskam za pomocą szprycy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia koła. Osobno wyciskam rączki. Wyszło mi sześć koszyczków. Nadzienie : Do wysokiego pojemnika przekładam łososia wędzonego, dodaję serek, jogurt, majonez, sól, pieprz i miksuję blenderem. Do wystudzonych koszyczków wyciskam krem rękawem. Dodaję liście salaty, rzodkiewkę, natkę pietruszki, rzeżuchę, pomidorki

wesoła kuchnia
Eklery z kremem i malinami 143

już ostygnie ucieramy je z jajkami. Tak przygotowane ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyciskamy eklerki o długości ok 6 cm. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez ok 20-25 minut. Po upieczeniu eklerki należy przekroić wzdłuż. Śmietanę, serek mascarpone oraz cukier puder ubijamy na sztywny krem. Spodnią połowę eklerka smarujemy przygotowanym serkiem oraz malinami

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
___Wiosenna tarta cytrynowa z bezą___ 126

włożyć do lodówki na 1 godzinę.  Ciasto rozwałkowa. Wyłożyć całą formę (łącznie ze ściankami). Spód ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika do   190 stopni C   (góra i dół bez termoobiegu). Piec przez około 25 minut. Można zastosować obciążenie z fasoli. W tym czasie możemy wykonać krem cytrynowy. Należy wycisnąć sok z cytryny

KuukBuuk
Kokosowy pudding chia. Dla zabieganych 163

drożdżóweczkę, albo - czyste szaleństwo! - po kawałek ciasta z bitą śmietaną...  W końcu jednak powiedziałam sobie: dość! Tak dalej być nie może. Nie chcę skończyć praktyk dwa razy grubsza i ani trochę wyższa, niż zaczęłam. Pierwszy krok - śniadanie w domu, które nasyci mnie na tyle, że będę mogła smarować biszkopty kremem, i nie podjadać. Kanapki są na drugie śniadanie, owsianka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO Z HERBATNIKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I POSYPKĄ MIGDAŁOWĄ 111

Herbatniki migdały  bita  śmietana Lekkie puszyste ciasto . . . . . SKŁADNIKI: 6 paczek herbatników masa kajmakowa 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru budyń waniliowy szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 kostka masła 0,5 l. śmietany kremowej 30 % 3 łyżeczki żelatyny 10 dag płatków migdałowych cukier waniliowy SPOSÓB WYKONANIA: Krem:  3/4 litra mleka zagotować z cukrem , dodać

Darcia w kuchni
Rurki z kremem 143

kiedyś robiłam z moją mamą rurki z kremem. Teraz zaś ja robię ze swoimi dzieciakami. Miło się wspomina takie chwile. Dlatego dziś na tapecie właśnie rurki. Takie robione wspólnie, domowo i z humorkiem:) Tak się pracuje z dziećmi i takie chwile pozostają w pamięci na zawsze:) Wspólna praca przy nawijaniu ciasta na foremkę zaowocowała takim oto rezultatem. Składniki

Ciasteczkowy Potwór
Jajko sadzone w wersji na słodko 161

łyżki proszku do pieczenia, 1/3 łyżki octu, Krem: 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, Dodatkowo: 3 połówki brzoskwiń z syropu. PRZYGOTOWANIE: 1. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję naprzemiennie żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ocet. Mieszam. Ciasto wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary

Tradycyjna kuchnia Kasi
Smak Lata, czyli...warsztaty kulinarne w Siedlisku 114

dwóch spodach – oliwkowym i maślankowym) z pieczonymi warzywami, kremem z fety i sałatą Lawendowa panna cotta z pieczonymi morelami z tymiankiem SOBOTA Carpaccio z żółtej cukinii z kozim serem i orzechami oraz supełkami pietruszkowo-cytrynowymi Chłodnik tarator Pizza z miodowym kozim serem, borówkami, miodem i miętą, sałata Gruszki zapiekane w cieście z miodową gorgonzolą, orzechami i lodami z kolorowym pieprzem

KUCHARNIA
Mandarynkowy tort na Walentynki 182

chciałabym zacząć (bo jeśli ktoś chciałby takie ciasto przygotować, to warto się za nie zabrać nieco wcześniej). Jakiś czas temu C. stwierdził, że zjadłby biszkopcik... Nie ma sprawy , pomyślałam. Z biszkopciku wyszedł pokaźny i naprawdę pyszny tort - ozdobiony mandarynkowym sercem idealnie nada się na świętego Walentego. Jest lekki, wilgotny, poza kremem maślanym (z którego śmiało można zrezygnować na rzecz ubitej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 145

znacznie więcej czasu. Zmielone orzechy mieszamy z kremem czekoladowym, dodając w razie potrzeby trochę wody lub mleka. Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej margaryny (nie musi być zimna, ale nie może parzyć) dodajemy cukier oraz jajka i dokładnie mieszamy. Mieszamy razem margarynę, mąkę i drożdże. Ciasto wyrabiamy przez chwilę łyżką lub rękami i odstawiamy

Ciastkozercy
Wilgotny sernik z mlekiem skondensowanym, orzechami i krówkami 1023

Ostatnio się zastanawiałam, że jeśli miałabym wybrać jedno ciasto i zabrać je na bezludną wyspę (hehe, ciekawe po co;p) to pewnie byłby to sernik. Kto wie, może ten… Lubimy serniki, oj lubimy… W zasadzie ja sernik mogłabym piec co tydzień, a jeść pewnie jeszcze częściej Co tam, nie ma świąt bez sernika. Pamiętam jak mama robiła(...)szkl. \u015bmietanki krem\u00f3wki"],"name":"Wilgotny sernik z mlekiem skondensowanym, orzechami i kr\u00f3wkami","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Sp\u00f3d\r","Herbatniki kruszymy i mieszamy z rozpuszczonym mas\u0142em.\r","Blaszk\u0119\u00a0wyk\u0142adamy papierem do pieczenia i na niego wyk\u0142adamy herbatniki.\r","Ugniatamy sp\u00f3d ciasta.\r","\r","Masa\r","Ucieramy ser z mlekiem skondensowanym

Mieszam w Garnku
Rurki z kremem 162

masła (zimne, z lodówki) 50 g margaryny (zimna, z lodówki) 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany szczypta soli         Składniki na krem: 900 ml mleka 50 g masła 4 żółtka 2 jajka 200 g cukru pudru 80 g mąki pszennej tortowej 80 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka   ekstraktu waniliowego   Dodatkowo(...)Wykonanie: Do misy przesiałam mąkę, dodałam cukier waniliowy, masło i margarynę pokrojoną w kostkę. Posiekałam. Kiedy masa osiągnęła strukturę kaszy   wlałam śmietanę i szybko zagniotłam gładkie ciasto. Zawinęłam w folię i wstawiłam na godzinę do lodówki.   Ciasto rozwałkowałam (między dwoma arkuszami papieru) na placki   o grubości około  1 - 1,5 mm. Radełkiem wycinałam paski

Kuchnia u Krysi
Wytrawne Babeczki vol au vent 167

Eleganckie, wytworne, zwykle zaskakują nadzieniem. Świetne jako przystawka, zakąska, niezastąpione na cocktail party. Ile babeczek, tyle nadzień. Tutaj wersja wytrawna, ale nie bójcie się eksperymentować z owocami i słodkimi kremami. Składniki: – 32 babeczki vol au vent* Składniki nadzienie kurkowe: – 150 g kurek – 200 ml śmietany 30% – łyżka masła – sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Składniki(...)jajka ugotowane na twardo – posiekana natka pietruszki – kilka plastrów szynki pokrojonej w drobną kostkę – majonez – kilka rzodkiewek   * Przepis na babeczki vol au vent Z ciasta francuskiego ( przepis tutaj lub gotowego) przygotować 32 babeczki. Babeczki wykonuje się następująco: na 1 babeczkę – kieliszkiem lub innym podobnym „narzędziem” wycinamy 3 kółka z ciasta francuskiego tego

Pociąg Do Kuchni
Tort pomarańczowy z masą kubusiową 614

cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem „kubusiowy” ( jak w tym przepisie ) : duży pomarańczowy lub marchwiowo-jabłkowy sok przecierowy, np. Kubuś 3 budynie śmietankowe Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, można użyć 30% 4 śmietany fix (w proszku) 1 łyżka cukru pudru czubata łyżka żelatyny + 1/4 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia. Mus pomarańczowy(...)koniec łyżką, a najlepiej rózgą kuchenną wmieszać przesianą wcześniej mąkę tortową i ziemniaczaną. Wyłożyć dno tortownicy (ok. 26 cm średnicy) papierem do pieczenia, nie smarować boków tłuszczem. Wyłożyć ciasto. Piec w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. (do suchego patyczka). Uwaga! Wyciągnięte z piekarnika ciasto upuścić w tortownicy z ok. 30 cm na podłogę i dopiero

kuchcikownia
Tort Makowy z Kremem z Białej Czekolady 247

mąk i maku i musimy delikatnie wymieszać wszystko szpatułką do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, tylko samo dno. Boków tortownicy nie smarujemy niczym. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w piekarniku  nagrzanym do 180 stopni i pieczemy przez około 45 minut do tzw, suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy i dopiero zimny możemy przekroić(...)trzy blaty biszkoptowe. Nasączenie: 0,5 szklanki przegotowanej, wystudzonej wody 3 łyżki rumu Opcjonalnie: gorzka czekolada na dekorację kwaśny dżem, np. morelowy przyprawa do kawy i deserów KAMIS Krem z białej czekolady: 300 g białej czekolady, posiekanej 400 ml śmietany kremówki 36% Śmietankę kremówkę wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia, po tym czasie zestawiamy z palnika i wrzucamy posiekana

Blondynka Gotuje
Tort Rocher wg Aleex 157

zmielonych orzechów laskowych • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli Krem Rocher: • 400 g serka mascarpone • 400 g nutelli • 100 g mlecznej czekolady • pół szklanki posiekanych orzechów laskowych Krem śmietankowy: • 500 ml śmietany kremówki 36% • 100 g serka mascarpone • 2 łyżki cukru pudru • 1 łyżeczka żelatyny Do nasączenia: • 1/2 szklanki likieru orzechowego lub wódki orzechowej Soplica • 1/2 szklanki wody(...)składniki i wymieszać delikatnie łyżką, aż wszystko się połączy. 5. Dno tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Nie smarujemy jej masłem – ani dna, ani boków. Przygotowane ciasto czekoladowo – orzechowe przełożyć do formy, wyrównać szpatułką. 6. Piec w temperaturze 170ºC przez około 40 minut lub dłużej w opcji góra – dół lub dół i termoobieg, do tzw. suchego patyczka

W mojej kuchni
Szwedzki tort kanapkowy 140

Szwedzki tort kanapkowy pięknie wygląda na każdym przyjęciu, a nawet na stole wielkanocnym. Smörgåstårta to danie popularne w całej Skandynawii. Wyglądem przypomina tort z kremem, a

dolcevitainmykitchen
Na zbliżający się Dzień Kobiet zrobiłam -karpatkę bez pieczenia z ciasteczkami oreo 168

Mało pracy a efekt wspaniały . składniki 3 paczki herbatników ciemnych 1/2 puszki masy krówkowej o smaku kakao 2 opakowania śnieżki 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie

Moje Wyroby
Wieniec bezowy z żurawiną i pomarańczami 124

Przepiękna i smakowita ozdoba świątecznego stołu. Wymaga trochę czasu ale dla takiego efektu naprawdę warto. Bezę i konfiturę z żurawiny można przygotować wcześniej, a wieniec przełożyć

Smakołyki Asi
TARTA SEROWO – ORZECHOWA BEZ PIECZENIA 381

Dawno nie było tutaj żadnej słodkiej tarty , więc pora nadrobić zaległości. Dziś mam dla Was przepis na genialna tartę serowo – orzechową bez pieczenia. Ciasteczkowy spód

Ostra na Słodko
Tiramisu. 146

Witajcie kochani :) Chciałam Was dzisiaj zaprosić na pyszny włoski deser Tiramisu. Do jego przygotowania nie potrzeba aż tak wielu składników. Wystarczą biszkopty , serek mascarpone i śmietana

Sama słodycz i szczypta chili
Pavlova z wiśniami i serkiem mascarpone 135

Pavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami.  Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7 białek

Pychotkaaa
Ciasto pomidorowe z kremem i owocami 119

O pomidorach i ich właściwościach przeczytacie na LokalnyRolnik.pl. Ja przygotowałam dla Was przepis z użyciem domowego soku pomidorowego. Wypasioną wersję ze słodkim i tłustym kremem przygotowałam

Szybko Tanio Smacznie