ciasta z kokosem - 1805 przepisów (strona:98/121)

Szybkie kokosanki z marmoladą 201

Dziś podzielę się z Wami jeszcze jednym słodkim przepisem, który możecie przygotować w ostatniej chwili – szybkie kokosanki z marmoladą. U nas w domu uwielbia się

Słodkie okruszki
*** Zapachy w moim domu , w mojej kuchni *** Piątki z Yankee Candle MIDSUMMER'S NIGHT / RED VELVET / HOME SWEET HOME / BEACH PA 137

zapalony wosk to Red Velvet. Zastanawiałam się nad jego kupnem już wcześniej i cieszę się , że go mam. Jak mówi nam producent to zapach kremowego lukru który otula puszyste ciasto i kusi swym słodkim aromatem. Zapach jest bardzo intensywny , słodki. Czy pachnie jak słynny tort? Dla mnie niestety nie , ale lubię go za piękną czerwień w kominku.  Home Sweet(...)jedno palenie. Już wiem , że cały wosk kupię. Zachód słońca w raju , bogaty zapach kokosa , drzewa cedrowego i kwitnących kwiatów obiecują wieczór luksusowego spokoju. Świeży. Słodki i przyjemny. Kokos wyczuwalny delikatnie. Trochę męski. Już ostatni wosk to Beach Wood czyli intrygujący zapach łączący w sobie nuty orzeźwiającego wiatru , soli morskiej i drewna dryfującego wśród spienionych fal. Tez tylko jedno palenie

Magiczne Życie Marty
Tort kokosowo- malinowy (bez glutenu, cukru białego i laktozy) 222

tylko dno tortownicy  (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasto i piec przez około 25 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika.  Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić go (w formie) na blat stołu(...)blat również snąć. Delikatnie docisnąć całość. Tort w obręczy pozostawić na kilka godzin w lodówce, po tym czasie odciąć obręcz nożem i zdjąć ją. Całość pokryć śmietaną kokosową, obsypać kokosem  i odpowiednio udekorować wierzch malinami. Dwumiesięcznik do pobrania za darmo tutaj

Candy Pandas
Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru 189

Pewnie powinnam się zabierać już za pieczenie normalnych pierników, ale cóż, próbuję innych kombinacji ;) Te ciasteczka wyszły bardzo kruche, aromatyczne i ciekawe w smaku, bo z

FitKot
Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym 162

https://www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Całkowicie przerobiłam przepis na pierniczkowe całuski i tym sposobem wyszły mi przepyszne ciastka z kokosowo-waniliową nutą. Są rewelacyjne w

Di gotuje
Kokosowo-makowy z masą adwokatową 195

pisze na opakowaniu jest NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI! Do tego pyszny i idealnie pomógł w przygotowaniu ciasta. Tak samo wiórki kokosowe. Jak sami widzicie, zużyłam całe opakowanie, po zrobieniu ciasta zostało troszkę, ale mąż się skusił :D                      TRUDNOŚĆ: średnie    CZAS: powyżej 60 minut  ILOŚĆ(...)placki i studzimy. MASA KOKOSOWA       Gotujemy masę kokosową. Odrobinę mleka odstawiamy do mąki ziemniaczanej. Resztę mleka gotujemy z cukrem następnie dodajemy margarynę, gdy się rozpuści dodajemy kokos. Gdy zacznie się gotować zalewamy mąkę ziemniaczaną roztrzepaną w odrobinie mleka. Ciągle mieszamy. Gdy zacznie gęstnieć odstawiamy z ognia. MASA ADWOKATOWA   W odrobinie zimnego mleka rozpuszczamy obie mąki, żółtka

Gotuję Testuję
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 140

Przepis autorski (mój). Bardzo lubię takie słodkie kuleczki, bo oprócz ekspresowego przygotowania - zachwycają swoim pysznym smakiem. Zapach to również pokusa nie do odparcia! Są kruche i

Di gotuje
Domowe ferrero rocher (kule, które dodają energii) 179

nerkowce, ziemne, laskowe)  3/4 szklanki migdałów 1-2 łyżki kakao 2 łyżeczki nasion chia (opcjonalnie) 1 łyżka oleju kokosowego co jeszcze można dorzucić do kulek? słonecznik płatki owsiane kokos rodzynki cynamon masło orzechowe Wykonanie Wszystkie składniki miksujemy i formujemy kulki. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach. Jeśli masz ochotę to możesz dodatkowo zanurzyć kulki w domowej czekoladzie. Najbardziej czasochłonne jest lepienie(...)kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kokos,domowe mleko i wiórki kokosowe - wartości zdrowotne 198

komórkach tłuszczowych i są spalane znacznie wolniej.Olej z kokosa nie zawiera cholesterolu,a według niektórych źródeł może nawet wyrównywać jego poziom,poprzez jego przekształcenie w pregnenolon przyspieszając metabolizm komórkowy.Kokos wyrównuje także poziom cukru we krwi.Woda kokosowa zawarta w sercu owoca jest niemal identyczna z ludzkim osoczem krwi.Ma zatem właściwości jak napój izotoniczny.Jest więc najlepszym sposobem na szybką regenerację(...)migdałowe.Stanowi znakomity zamiennik mleka krowiego,wprowadząjacy do codziennego jadłospisu szczyptę egzotyki.Warto zatem na stale włączyć produkty z kokosa do codziennej diety i przygotować słodki przysmak np.naleśniki czy ciasto lub spróbować użyć go do kawy.Mleko kokosowe możemy przygotowować smodzielnie w domu na 2 sposoby :z miąższu orzecha kokosowego lub z wiórkow kokosowych.Namawiam Was,by choć raz spróbować wyprodukować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ciasto powiew jesieni 553

dodajemy stopniowo cukier, cały czas miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy żółtka, miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową(...)ogniu, cały czas mieszając do zgęstnienia. Po ugotowaniu budyniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 100 g kokosu 2 łyżki cukru 1 łyża masła 2 opakowania delicji np. wiśniowych i pomarańczowych 2 galaretki brzoskwiniowe 500 ml gorącej wody wykonanie: Kokos podsmażamy na patelni z cukrem i masłem

Domowy Smak Jedzenia
ciasto jesienne 513

dodajemy stopniowo cukier, cały czas miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy żółtka, miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową(...)ogniu, cały czas mieszając do zgęstnienia. Po ugotowaniu budyniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 100 g kokosu 2 łyżki cukru 1 łyża masła 2 opakowania delicji np. wiśniowych i pomarańczowych 2 galaretki brzoskwiniowe 500 ml gorącej wody wykonanie: Kokos podsmażamy na patelni z cukrem i masłem

Domowy Smak Jedzenia
Keksowy PIERNIK 209

świetne rozwiązanie na ten zimowy czas, gdy rozleniwieni szukamy odrobiny słodyczy. By uniknąć szybkiego kursu do marketu po ciastka, warto zdobyć się zrobienie tego smacznego i prostego w wykonaniu ciasta. Dzięki obecności bakalii nasz piernik podwyższy swoją wartość odżywczą a my zyskamy np. spore źródło potasu czy wapnia (suszone figi).Pamiętajmy o namoczeniu wrzątkiem bakalii celem wypłukania konserwantu(...)sprawdzając przed ostatecznym wyjęciem suchym patyczkiem. 5/ Dobrze upieczony piernik jest wyrośnięty, odstaje od formy a na wierzchu ma lekkie podłużne pęknięcia. Ostudzony pieniki można polać czekoladą i posypać kokosem. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasteczka owsiane czekoladowo-kokosowe (chrupiące) 191

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Już Wam wspominałam, że uwielbiam ciasteczka owsiane , więc obowiązkowo i regularnie goszczą w mojej kuchni

Di gotuje
Kokosowe Kudłacze 200

Ciasteczka kudłacze kojarzą mi się bardzo z dzieciństwem. Mam wrażenie, że zawsze na jakieś imprezy szkolne w podstawówce typu Dzień Babci, Mamy, Bal karnawałowy zawsze któraś

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Szarlotka kokosowa 170

idealnym kruchym, maślanym spodzie - królowa jesiennych wypieków - szarlotka. Łatwa do przygotowania. Nie zawiedzie fanów klasycznej szarlotki, a zaskoczy amatorów poszukujących nowych smaków. To kokosowa kruszonka jest smaczną niespodzianką. Kokos, dżem pigwowy i jabłka odmiany koksa pomarańczowa, to one tworzą smak dzisiejszej szarlotki. Pycha! Składniki na kruchy spód: 170 g mąki orkiszowej jasnej 630 100 g mączki ziemniacznej 125 g masła(...)wymieszać z posiekanym, zimnym masłem, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki lub zamrażarki foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, a bok wysmarować masłem. Na dnie foremki ułożyć rozwałkowne kruche ciasto lub wylepić palcami. Nałożyć przestudzone jabłka i równomiernie rozkruszyć kruszonkę. Ewentalnie zetrzeć na tarce, jeśli przebywała w zamrażarce piec w 175`C 50-55 minut. Jeśli szarlotka za szybko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!