ciasta wielkanocne - 3578 przepisów (strona:87/239)

Jajka faszerowane - wielkanocne inspiracje 465

tygodnie Wielkanoc - podrzucam Wam inspiracje na faszerowane jajka. Wszystkie pyszne!  Duży wybór foremek do  babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! A  TUTAJ - KLIK!  znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu Jajka faszerowane łososiem i chrzanem  Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane sardynkami na pomidorach Jajka faszerowane serem pleśniowym   Jajka faszerowane szpinakiem i serkiem

Moje Kuchenne Rewelacje
Biszkoptowa babka z zajączkiem 154

też kolorowo. Wypieki i potrawy muszą zachwycać i cieszyć oko. Biszkoptowa babka z zajączkiem,bardzo lekka i puszysta to jedna z moich propozycji na wielkanocny stół. Na początek,można dzień wcześniej przygotować i upiec ciasto zielone. ciasto zielone: 2 jajka 1/2 szkl. cukru 250 g mrożonego szpinaku 1 szkl. mąki

Kolorowa kuchnia Elki
Wielkanocna Pascha 148

Przyznam szczerze, że paschę robiłam po raz pierwszy. Pewnie, w planach miałam ją od wielu lat, ale u nas w Święta, jest dość stały repertuar ciast. No bo przecież na Wielkanoc musi być babka, mazurek, sernik… jeśli dorzucić kolejne pozycje, to robią się ilości nie do przejedzenia. Do paschy więc podeszłam po prostu jako sernika na zimno i sprytnie(...)Wykładamy na nią masę. Przykrywamy formę i odstawiamy na noc do lodówki. Rano wyjmujemy paschę na talerz, dekorujemy. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/wielkanocna-pascha/ MieszamWGarnku   Artykuł Wielkanocna Pascha pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Babka cytrynowa przekładana dżemem 81

Dzisiaj przepis na klasyczną wielkanocną babkę o intensywnym cytrynowym aromacie. Babka jest pyszna, wilgotna, polana cytrynowym lukrem i dla urozmaicenia przełożona dżemem. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min   Składniki: (na formę o poj. 1,7-2 l) 4 większe jajka lub 5 małych 1 szklanka cukru szczypta soli 3/4 szklanki oleju skórka otarta z jednej cytryny(...)masy jajecznej w kilku porcjach, miksując na małych obrotach tylko do połączenia się składników Formę dokładnie wysmaruj masłem i oprósz mąką (jeśli używasz silikonowej nie musisz tego robić) Przelej ciasto do formy Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka Po upieczeniu odstaw babkę na 15 min a następnie wyjmij z formy Po ostudzeniu

Słodki Blog
Ciasta na Święta – Najlepsze Propozycje na Świąteczne Wypieki 73

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Święta, zarówno Wielkanocne, jak i Bożego Narodzenia to bardzo ważne wydarzenia w całym roku. Wówczas spędzamy czas z rodziną i najbliższymi przy obficie zastawionym stole. Pośród różnego rodzaju smakołyków nie można zabraknąć świątecznych wypieków, które podczas świąt smakują najlepiej. Święta to idealna pora na wypróbowanie nowych przepisów na ciasta, by pozytywnie zaskoczyć swoich domowników i gości. Oczywiście

Damusia.pl
Zbiór wielkanocnych przepisów 2047

Mazurek z wiśniami i masą kawową  Mazurek kokosowo - czekoladowy z nutką pomarańczy  Wielkanocny mazurek z masą krówkową  Mazurek fistaszkowy z czekoladą        Mazurek kokosowy na kruchym cieście Mazurek z białek    Mazurek orzechowy na andrucie   Mazurek migdałowo - czekoladowy      Sernik waniliowo - czekoladowy Sernik czekoladowy

Z miłości do słodkości
Jajka sadzone na słodko 174

miara....Trzeba było zobaczyć Jej minę, pełną  konsternacji i niedowierzania!! Oj nie ładnie tak żartować z dzieciaków)) Po drugie, ciasto zostało zakwalifikowane przez Dorotę z bloga Moje Wypieki do finałowej 20-tki Konkursu Wielkanocnego. To naprawdę wielkie wyróżnienie!! Jeśli Wam się podoba, to poproszę o głosik pod ten link)) Dodam tylko, że sam pomysł na ciasto zaczerpnęłam ze starego

Mia Cucina Sofieta
Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa 38

cytryn 2 łyżki wiórków kokosowych 80 g cukru pudru Wykonanie Skłądniki na ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. Można opcjonalnie dodać 1 łyżkę zmnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią i umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, nakłuwamy w wielu miejscach i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy ok. 15 min. W czasie(...)najniższych obrotach. Podpieczoną tartę wyciągamy z piekarnika i wylewamy na nią masę. Ponownie umieszczamy ciasto w piekarniku i pieczemy jeszcze przez 15-20 min do ścięcia się wierzchniej warstwy. Tartę pozostawiamy do ostygnięcia. Upieczone ciasto oprószamy cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Smacznego!     Artykuł Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa 36

cytryn 2 łyżki wiórków kokosowych 80 g cukru pudru Wykonanie Skłądniki na ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. Można opcjonalnie dodać 1 łyżkę zmnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią i umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, nakłuwamy w wielu miejscach i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy ok. 15 min. W czasie(...)najniższych obrotach. Podpieczoną tartę wyciągamy z piekarnika i wylewamy na nią masę. Ponownie umieszczamy ciasto w piekarniku i pieczemy jeszcze przez 15-20 min do ścięcia się wierzchniej warstwy. Tartę pozostawiamy do ostygnięcia. Upieczone ciasto oprószamy cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Smacznego!     Artykuł Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa 93

nią masę. Ponownie umieszczamy ciasto w piekarniku i pieczemy jeszcze przez 15-20 min do ścięcia się wierzchniej warstwy. Tartę pozostawiamy do ostygnięcia. Upieczone ciasto oprószamy cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Smacznego!     Artykuł Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Najlepsze przepisy na Wielkanoc 47

powraca więc zakładka, w której zgromadzone są przepisy na babki, ciasta, sałatki , faszerowane jajka i propozycje obiadowe.  Mam nadzieję, że znajdziecie tu dla siebie ciekawe inspiracje! Przepisy na Wielkanoc KLIK! Duży wybór foremek do pieczenia ciast i ciasteczek, a także mięs możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! Jeśli szukacie wielkanocnych ozdób do domu zajrzyjcie  Tutaj - Klik! Zapraszam do polubienia

Moje Kuchenne Rewelacje
Piaskowa babka cytrynowa 197

Piaskowa babka cytrynowa to zdecydowanie obowiązkowy wypiek wielkanocny w naszej rodzinie. Jej największym fanem jest mój Tato, który nie wyobraża sobie bez niej Świąt. To naprawdę pyszne ciasto, a cytrusowy smak sprawia, że jest przyjemnym orzeźwieniem. Oczywiście moim zdaniem najlepiej smakuje z cytrynowym lukrem, ale możecie podać ją posypaną tylko cukrem pudrem.     Składniki: 1 szkl. mąki pszennej

Pasja Smaku
Najłatwiejsza babka łaciata 189

dziś coś bardzo prostego i dobrego :) Bardzo łatwa babka łaciata, którą możecie przygotować zarówno w keksówce, keksówce karbowanej czy zwykłej formie na babkę wielkanocną. Babka super wygląda, a polana czekoladą smakuje rewelacyjnie.  Jest to ciasto idealne, gdy macie np niezapowiedzianych gości, robi się je szybko, jest idealne do kawki :) SKŁADNIKI *przepis na keksówkę ok 10x25cm -4 jajka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TARTA Z ŻURKIEM I OLEJEM RZEPAKOWYM 83

Niedługo Wielkanoc. czas pomału mysleć o tym co znajdzie się na stole podczas wielkanocnego śniadania. Jedną z moich propozycji jest Tarta z żurkiem Składniki: CIASTO KRUCHE: 400 g mąki pszennej 200 g masła schłodzonego 2 żółtka 1 łyżeczka soli 6 łyżek wody FARSZ: 4 cebule czerwone 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu biała kiełbasa(...)Mieszamy do połączenia się składników. Ugotowaną kiełbasę kroimy w plasterki. Ciasto wykładamy do formy. Nakłuwamy spód widelcem. Dodajemy na sam spód cebulę. Zalewamy cebulę żurkiem. Dodajemy jajka i kiełbasę Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut.. Dlaczego Oleju rzepakowego nie może zabraknąć podczas wielkanocnego przygotowania * olej rzepakowy to nieograniczone możliwości; desery, mięsa, sałatki

Kuchnia w oparach
Babka keksowa z lustrzaną polewą 154

Kolejny przepis z cyklu Wielkanocnych wypieków….Będziecie mieć w czym wybierać :)  Piaskowa babka, zdaje się tradycyjna, pełna mieszanki keksowej, jest delikatna o cytrynowej nucie , sypka, nowoczesności dodaje jej lustrzana polewa . Kusi wyglądem i smakiem, a przy tym prosta do pieczenia, chyba o to chodzi ? Mój ideał babki na świąteczny stół. Składniki: Ciasto: 4 jajka ¾ szklanki cukru 20 dag masła

Wanilia i Kardamon