Co mogę o nich powiedzieć ? W mega słonecznym kolorze, pachnące świeżością tak jak wiosna! Aksamitnie wilgotne, na jogurcie naturalnym, o lekko cytrynowym posmaku z dodatkiem
Wanilia i KardamonZawsze podobało mi się, że w moim domu w robieniu mazurków chodziło głównie o to, żeby było zabawnie. Ja i moje rodzeństwo dostawaliśmy po kawałku biszkoptu
CiastkozercyTo ciasto mnie zachwyciło, swoją prostotą, elegancją i smakiem. Idealnie kruche ciasto, dżem, orzechy, a wszystko to spojone kremem budyniowym. Trzeba się trochę "pobawić" z jego
Cynamonowe szczęścieLekka i delikatna :) Składniki biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 3 jajka 3/4 szklanki
czarrna od kuchniŚwięta za pasem i czas wybrać co upieczemy na świąteczny stół dla naszych gości. Mazurki piekę nie za często ale ten mnie urzekł i postanowiłam go
Moje Małe CzarowanieUwielbiam czerwone pomarańcze. Smakiem nie różnią się aż tak bardzo od tych zwykłych (choć są słodsze i jakieś takie... Lepsze ), ale ten kolor... Intensywna, krwista czerwień
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBabka cytrynowa Babka piaskowa waniliowo-kakaowa Babka bananowa Fale Dunaju Sernik z polewą krówkową na spodzie migdałowym
Passions hobbies lifeSkładniki 2 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szaklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka kakao garść
czarrna od kuchniBardzo lekkie, smaczne i puszyste ciasto. Prawdziwie puch łabędzi. Dodatek wiórków otoczonych karmelem sprawia, że każdy kawałek jest dodatkowo pysznie chrupiący. Na bazie jasnego biszkoptu, który
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBardzo dawno nie robiłam tego ciasta, ale ostatnio miałam ochotę na coś słodkiego z makiem. Z głębokich czeluści starego zeszytu wyciągnęłam ten przepis i voila. Najlepsze
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNa kartach kalendarza zapisuje się pierwszy dzień jesieni. Lubicie naszą piękną, polską, złotą jesień ? Ja pamiętam ją z dzieciństwa jako porę roku bardzo kolorową. Lubiłam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPleśniak to ciasto popisowe mojej babci, które zrobione przez nią smakuje wyśmienicie. Babcia uciera idealne ciasto kruche, przekłada je kwaśną konfiturą a na wierzchu
Mango PapajaSkładniki: 85 g płatków owsianych 85g wiórków kokosowych 100g mąki 70g cukru pudru 100g masła 1 łyżeczka sody 1 łyżka miodu Przygotowanie: Płatki, mąkę, wiórki i
The Sweet DamselŚwięta tuż, tuż. W mojej kuchni od jakiegoś czasu czuć magię przygotowań. Przeglądam przepisy, planuję wypieki, potrawy, piekę ciasteczka i już nie mogę
Rozpustne gotowanieMacie ochotę na coś czekoladowego? Obłędnie czekoladowego? Jeśli tak, to zapraszam. Dziś przedstawiam Wam przepis na bardzo dobry, ba! mało tego, pyszny sernik
Rozpustne gotowanie