Różne nazwy ma to ciasto: makowiec japoński, szarlotka japońska, szarlotka makowa czy makowiec z jabłkami. Obojętnie jak się nazywa, to smakuje tak samo
To co kochamWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, kremowy serniczek z dodatkiem brzoskwiń, które nadają mu wspaniałego smaku i soczystości. Idealnie sprawdzi
Rozpustne gotowanieTradycyjny sernik na ciemnym spodzie z pyszną puszystą masą serową. Dobry na każdą okazję czy są to święta czy imieniny zawsze jest obecny u mnie w
Czekoladowa muffinkaCiasto , które doskonale smakuje i przyciąga swoim wyglądem. Polecam na długi weekend. SKŁADNIKI Ciasto jasne: 6 białek 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru
W kuchennym oknie EwySkładniki 4 szklanki mąki 3 dag drożdży + 2 łyżki cukru 3 żółtka 2 jaja 1 łyżka octu 1 kostka margaryny 2 łyżki smalcu/oleju śmietana 1/2 łyżeczki
czarrna od kuchniPrzed świętami wg mnie nie ma co robić placków z masą lepiej takie zostawić sobie na święta. Do kawy w weekend jednak coś obowiązkowego.W
Kubki smakuNajsmaczniejszy keks jaki jadłam, a próbowałam ich naprawdę sporo. Takiego keksu nie znajdziecie dziś w żadnej cukierni. Ciasto jest przepełnione bakaliami, przepięknie pachnie i naprawdę obłędnie
maniapieczeniaWitam serdecznie Propozycja na pyszne ciastka czekoladowe z których zrobiłam choinki na święta . Ciastka połączyłam ze sobą lukrem i ułożyłam w kształcie choinek . Ciastka w połączeniu
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na pyszne pierniczki , są wyjątkowo delikatne i puszyste i nadają się do jedzenia od razu po upieczeniu . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie
Uwaga Babcia GotujeŚwiąteczne babeczki z zabawną dekoracją w kształcie czapeczki Świętego Mikołaja. Mocno korzenne, piernikowe, wilgotne, z nutką bananów. Bez glutenu i jajek. Proste do zrobienia i bardzo
maniapieczeniaPyszna w smaku, nie za słodka, lekko kwaskowa za sprawą dżemu porzeczkowego. Polecam nie tylko od okazji, ale i od tak - do kawy :) Wbrew pozorom rolada
Kolorowy PrzepisownikKlasyczne, włoskie, mocno migdałowe, popękane ciasteczka. Chrupkie z wierzchu i lekko ciągnące w środku. Bez mąki, 100% bez glutenu. Doskonałe do czarnej kawy, pokruszone często służą
maniapieczeniakojarzy mi się z Bożym Narodzeniem, makowcem, seromakiem. Połączenie masy makowej z ciastem drożdżowym jest jednym z moich ulubionych. Zwykle nie korzystam z gotowych mas makowych, tym jednak razem użyłam właśnie takiej masy. Okazało się, że rogaliki wyszły pyszne, nie za słodkie, a wykończenie lukrem było strzałem w dziesiątkę :) Składniki: 2 jajka 550g mąki pszennej 25g drożdży 1/2 szklanki
Cakes By KejtDziś przedstawiam Wam mój sprawdzony przepis na pyszne, korzenne ciasto na miodzie, czyli na ekspresowy piernik. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnego piernika
Rozpustne gotowanieDziś kolejny sernik, wczoraj upiekłam dwa :) a w sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego
Kolorowy Przepisownik