ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:800/1040)

Babka orzechowo - czekoladowa. Bezglutenowa 201

Jak każdego roku, poszukuję przed  Świetami Wielkanocnymi nowych, ciekawych przepisów na babki i mazurki. Tak trafiłam na przepis M.Łebkowskiego z "Przysmaków poskiego stołu". Babka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto mega bananowe 250

obranych bananów) 2 galaretki bananowe lub cytrynowe 1 cukier waniliowy 16 g 1 łyżka soku z cytryny 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru czekolada do posypania ciasta Wykonanie: Biszkopt: Jajka - oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i dodawać po trochu cukru, cały czas ubijając (ubijać aż piana będzie "błyszcząca"). Następnie dodawać pojedynczo żółtka i olej(...)dodajemy banany i całość wylewamy na ostudzony biszkopt. Śmietanę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Po czym wykładamy na stęgniętą masę bananową. Całość posypujemy startą czekoladą lub płatkami czekoladowymi. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Domowe Ciastka XXL 152

razem nic z nich nie wyszło - to znaczy nie nic! Były pyszne, tylko nie takie jak te ze sklepu. Druga próba była już dużo lepsza. Ciastka wyszły chrupiące, bardzo czekoladowe z mleczną nutą. Żeby smakowały identycznie, prawdopodobnie nie powinno się dodawać żółtka - mi jednak w takim wydaniu smakują najlepiej. Przepis jest prosty, szybki i na prawdę przyjemny dla wszystkich(...)Masło z cukrem ucieramy, dodajemy mleko w proszku, żółtko, wodę i mleko. Czekoladę drobno siekamy i mieszamy razem z mąką pszenną, dodając ją stopniowo do masy maślanej. Z przygotowanego ciasta za pomocą łyżeczki wykładamy na blachę do pieczenia kulki które spłaszczamy łyżką zwilżoną wodą.   Tak przygotowane ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na około 8-10 minut

Słodkie Przyjemności
Wafle domowe z kremem z mlekiem w proszku, pischinger 262

być powinny. Aromatyczne, nie za suche. I po przeprowadzce do Krakowa, raz kupiłam identyczne w smaku wafle w sklepie. Tutaj zwą się one pischingerami i zwykle przekładane są masą czekoladową. I to też odróżnia wafle mojej mamy, która masę dzieliła na dwie części. Jedna była jasna a do drugiej dodawała kakao. Tak może zrobię i tym razem. Mimo, że ilość(...)kolejnego dnia, ale kto by wytrzymał:) 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/wafle-domowe-z-kremem-z-mlekiem-w-proszku-pischinger/ MieszamWGarnku Artykuł Wafle domowe z kremem z mlekiem w proszku, pischinger pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
KREMOWY SERNIK ZE ŚMIETANĄ I WIÓRKAMI CZEKOLADY 180

Prosty i szybki w wykonaniu. Bardzo delikatny, kremowy, aksamitny - wręcz "mazisty".  Idealny dla wszystkich lubiących tego typu serniki. Warunkiem uzyskania takiej konsystencji jest pieczenie ciasta w kąpieli wodnej, zmniejszenie temperatury pieczenia po 10 minutach, dodanie śmietany kremówki oraz pokojowa temperatura wszystkich składników. Tego typu serniki zawsze kroimy szerokim nożem, który zanurzamy za każdym razem w gorącej wodzie.  Polecam(...)szklanki cukru 1 cukier waniliowy skórka otarta z 1 sparzonej cytryny + łyżka soku z cytryny 2 budynie śmietankowe (lub waniliowe) bez cukru  4 jajka Dodatkowo: starta czekolada lub czekoladowe kropelki skórka pomarańczowa rodzynki inne ulubione dodatki Wykonanie:  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na dół piekarnika wstawiamy naczynie z wodą (u mnie żaroodporna miska). Jajka ubijamy z cukrem

Walijskie Pichcenie
Sernikobrownies z truskawkami 165

okazała się zgoła inna:) Muszę dodać, że gdyby nie ta warstwa serowa i owoce dla przełamania smaku, nie zdecydowałabym się by go upiec. I byłby to mój błąd. Bo ciasto jest obłędne. Sam za siebie mówi fakt jak szybko poszła cała blaszka;) 200 g czekolady deserowej 200 g miękkiego masła 350 g drobnego cukru do wypieków 5 jajek(...)mieszamy szpatułką. Mniej więcej połowę masy wykładamy do blaszki. W drugiej misce miksujemy krótko ser, resztę cukru (150 g), 2 jajka i cukier wanilinowy. Masę serową wykładamy na masę czekoladową. Na wierzchu rozprowadzamy resztę masy czekoladowej (najlepiej za pomocą łyżki robić małe kleksy i rozciągać by całość się połączyła). Na końcu układamy przekrojone na pół truskawki. Pieczemy w temperaturze 170ºC

Smaki Na Talerzu
Powidła czekoladowe 210

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Idealne do naleśników ciasteczek, ciast ale chyba najlepiej smakują wyjadane łyżeczką prosto ze słoiczka :) Składniki: 5kg śliwek węgierek 600g cukru 3 gorzkie czekolady   u mnie Goplana (300g)+ opcjonalnie 2-3 łyżki kakao Opcjonalnie(...)masa ładnie zgęstniała dodaję przyprawy korzenne i całość miksuję blenderem   na gładką masę. Oczywiście nie trzeba tego robić ale osobiście lubię gładką konsystencję bez wyczuwalnych skórek. Gorące powidła czekoladowe przełożyć do czystych słoiczków, po czym pasteryzować 20 minut

W garach u Gosi
Tort kokosowo - orzechowy 129

dodatkiem kokosa i siekanych orzechów włoskich. Jest pyszny, mięciutki, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Jedyną wadą tego tortu jest to, że tak szybko się  kończy! :) Biszkopt czekoladowy (przepis  tutaj ) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 250 g. wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru 250 g. masła 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Masa toffi: 1 puszka masy krówkowej(...)wystudzony blat biszkoptowy, przykryć drugim biszkoptem.  Przygotować masę toffi - puszkę masy krówkowej rozmieszać z miękkim masłem, aż wszystko się ładnie połączy.  Masę toffi wyłożyć na wierzch ciasto i po bokach. Wyrównać, posypać posiekanymi orzechami włoskimi.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Mocno czekoladowe ciasteczka z kawą i konfiturą różaną 148

Mocno czekoladowe ciasteczka z dodatkiem kawy rozpuszczalnej i fantastycznej konfitury z płatków róży. Wczorajsze popołudnie z dziećmi połączyłam z robótkami ręcznymi i wszyscy świetnie się bawili. Efekt: trzy słoje w kuchni stoją wypełnione ciasteczkami po brzegi :). Składniki na ok. 40-50 sztuk: 2 białe czekolady, każda po 10 dag  2 ciemne czekolady, każda po 10 dag 15 dag masła(...)miksujemy jajka z cukrem i konfitura różaną, dolewamy gorącą czekoladę z masłem cały czas miksując. Na koniec do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i sól miksujemy, a jeśli ciasto jest zbyt twarde zagniatamy ręką. Ostatnią czekoladę kroimy nożem na małe kawałki i dodajemy do ciasta, zagniatamy aby cząstki równomiernie się rozłożyły. 3. Przygotowujemy formy wyłożone papierem do pieczenia, formujemy

Apetyczna babeczka
Pająki na halloween 195

czekoladowych kuleczek z orzechami (na główki) - paluszki z makiem - biały lukier - rozpuszczona czekolada do sklejenia odnóży - posypka czekoladowa na źrenice Sposób przygotowania: Na główce malujemy oczy lukrem i przyklejamy czekoladową posypkę jak źrenice. Nie ograniczajcie się do jednej pary oczu tak jak ja to zrobiłam. Przecież porządny pająk ma minimum 3 pary oczu. Ja niestety wpadłam na to po fakcie(...)łyżeczki kakao 2 jajka 30g stopionej czekolady deserowej Sposób przygotowania: Ubijamy margarynę z masłem. Następnie dodajemy pozostałe składniki bez czekolady i ubijamy mikserem. Dolewamy czekoladę, dokładnie mieszamy mikserem. Ciasto wyjdzie dość ścisłe. Nie przejmujcie się, takie ma być. Wykładamy 12 foremek z papilotkami. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni

W kuchni wieczorem
ciasto z wiśniami 178

Składniki: - 1 kostka masła - 2 szklanki cukru - 4 łyżki kakao - 1/2 szklanki wody - 2 szklanki mąki - 6 jajek( można dac 4 jajka) - 2 łyżeczki proszku do

w mojej kuchni
Ciasto waniliowo-czekoladowe 117

pewno też tak czasem macie , że macie ochotę na szybkie i pyszne ciasto ? ja bardzo często tak mam i dlatego któregoś dnia po przejrzeniu książeczki " Czekolada" znalazłam świetny przepis , którym się z Wami teraz podzielę :) Wymiary blaszki: 30 x 12 cm Temp. pieczenia : 190 C Czas pieczenia : 30 - 40 minut Składniki: 3/4 szkl. cukru 3/4 kostki margaryny 1/2 łyżeczki esencji(...)pół. Do jednej części dolewamy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy całość. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wylewamy najpierw masę waniliową , wygładzamy ją i na to wylewamy masę czekoladową. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 C przez ok. 30 - 40  minut . Posypujemy na koniec cukrem pudrem i gotowe

Różne smaki w kuchni
sernik "banan w czekoladzie" 180

polewy. To musi być pyszne! *foremka 24*24 cm Składniki: na sernik: 20 herbatników kakaowych 1 kg sera na sernik z wiaderka  5 łyżek kakao 1 opakowanie budyniu czekoladowego  6 jajek 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru  na wierzch: 6 bananów 1 opakowanie żółtej galaretki 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietanki(...)następnie wystudzić. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i kiedy zacznie tężeć zalać nią banany. Odstawić żeby całkiem zastygła. Czekolady połamać, zalać śmietanką i rozpuścić nad garnkiem z wrzątkiem. Polać ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka majonezowa 144

Coś dla miłośników suchych ciast, a babki mają swoich smakoszy, ta babka oczarowuje pulchnością, mięciutka, jednym słowem przepyszna... Składniki: 5 jaj 3/4 szklanki mąki pszennej 34 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok i skórka otarta z 1 cytryny 4 czubate łyżki majonezu Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli(...)posypywać bułką tartą! Piec około 50 minut w temperaturze 180° C, po upieczeniu wyjąć, wystudzić w foremce, ostudzoną wyjąć i oprószyć cukrem pudrem, można polukrować, lub polać polewą czekoladową, jak kto lubi i preferuje. Smacznego

kgwjanczewo
Dietetyczny chlebek bananowy (wegański) 222

rety, uwielbiam ten chlebek!! Zwłaszcza na śniadanie ze śliwkowym kremem czekoladowym :) Zobacz, jaki prosty przepis, a przy tym w zdrowszej wersji - na mące pełnoziarnistej i bez dodatku cukru, cała słodycz pochodzi z dojrzałych bananów. Dla osób unikających glutenu cenną informacją będzie fakt, że mąkę pszenną można zastąpić migdałową lub kukurydzianą. Podobno... wersji bezglutenowej jeszcze nie próbowałam, więc głowy nie daję(...)Banany dokładnie rozgnieść lub zmiksować za pomocą blendera. 3. Mąkę wymieszać z karobem, sodą i solą. 4. Połączyć mąkę z bananami, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Gęste ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli konsystencja ciasta jest zbyt gęsta, tzn. ciężko miesza się łyżką, to trzeba dodać ciut więcej wody. 5. Piec przez

Domowa Cookierenka Agi