ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:508/1040)

CHURROS 121

NONE MicrosoftInternetExplorer4 Churros to hiszpański wypiek z ciasta parzonego,   który smażymy na głębokim oleju. Ciasto jest chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku , podobne jest do gniazdek. Podajemy posypane cukrem pudrem lub drobnym cukrem z wanilią   czy cynamonem oraz z sosem czekoladowym.   Z poniższych składników wychodzi   spora ilość , taka jak na zdjęciu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)rozpuszczenia i mamy gotowy sos czekoladowy Wykonanie: wodę zagotowujemy razem z masłem i szczyptą soli, kiedy masło się rozpuści do wrzątku wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż uzyskamy w jednolitą masę, która powinna odchodzić od brzegów naczynia, odstawiamy do ostudzenia do przestudzonej masy dodajemy pojedynczo jajka, miksując po każdym dodaniu (ciasto musi być gładkie) masę przekładamy do worka cukierniczego zakończonego

Słodkie zapomnienie
Tort czekoladowy z musem czekoladowym i wiśniami 430

gotowy należy nacisnąć ciasto palcami na środku, powinno stawiać lekki opór i wydać odgłos przypominający syczenie. Nie można piec za długo bo wtedy wyjdzie suchy i twardy i trzeba będzie piec jeszcze raz. Biszkopt odstawić na 3-4h do ostygnięcia. Ja piekłam biszkopt dzień wcześniej, z 1,5 porcji (na formę ø 18cm) Mus czekoladowy /inspiracja: Jacqueline Bellefontaine "Czekolada(...)nasączyć, wyłożyć resztę kremu oraz połówki wiśni (dość gęsto, nie żałować). Przykryć trzecim blatem, nasączyć. Przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa 30g masła 120g czekolady Masło roztopić. Dodać kawałki czekolady. Mieszać do uzyskania jednolitej, aksamitnej polewy. Od razu polać nią ciasto. Dekoracja orzechy laskowe Orzechy laskowe uprażyć chwilę na patelni. Następnie przy pomocy blendera, przygotować posypkę. Krokantem obsypać brzegi tortu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Mazurek czekoladowo-bakaliowy wg Aleex 133

Możemy użyć tych, które najbardziej lubimy. Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście, który mazurek wybrać, proponuję Wam właśnie ten. Nie zawiedziecie się. Składniki: Ciasto: • 160 g masła • 100 g cukru pudru • 2 żółtka • 250 g mąki • 2 łyżki kakao Masa czekoladowa: • 1 puszka gotowej masy kajmakowej • 100 g ciemnej czekolady deserowej lub gorzkiej • 6 łyżek mleka Dekoracja: • bakalie: skórka pomarańczowa oraz morele

W mojej kuchni
Rany cięte oraz kłute i najlepsze ciasto bananowe 167

Musiało być pysznie. I było! Dawno nie widziałam, żeby C. wcinał coś z taką przyjemnością. Stwierdził, że to jedno z najlepszych ciast, jakie mu upiekłam. Wyszło wilgotne, dość ciężkie, ale jednak lżejsze, niż się spodziewałam. Przyjemnie bananowe, obłędnie czekoladowe. Jedyne, do czego mogę się przyczepić, to polewa - wystarczyłoby mniej cukru pudru. Troszkę się bałam, że konsystencja będzie nie taka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ciasto orzechowo biszkoptowe z masą kokosową 652

zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy masę kokosową i miksujemy do połączenia się. wykonanie ciasta: Na ciasto z wkładką orzechową rozsmarowujemy całą masę. Następnie układamy biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy, ja posypałam wirkami kokosowymi oraz drobno posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Zakręcona wuzetka 110

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis #188 FIT Kopiec Kreta - bez glutenu 261

Witajcie, czekoladowy biszkopt z bananami i puszystym kremem czyli Kopiec Kreta.  Znane i popularne ciasto oryginalnie z kremem z bitą śmietaną, którą zamieniłam na ser mascarpone (ale może być ricotta lub inny). Biszkopt zrobiłam z mąki kukurydzianej dzięki czemu powstał Kopiec Kreta w odchudzonej i bezglutenowej wersji:) Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal

Health-Fit-Life
Krem kakaowy 216

mieć całej kuchni w kakao ;) Ilość kakao można modyfikować wg. swojego gustu. Wystarczy spróbować gotowego kremu i sprawdzić, czy jest dla nas wystarczająco czekoladowy. Krem nadaje się idealnie do dekoracji, można wykorzystać go także do przełożenia ciasta. Bardzo dobrze znosi oczekiwanie na gości – gotowy tort czy babeczki mogą stać w temperaturze pokojowej nawet przez kilka godzin i dalej będą

Ciastkozercy
Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek 334

bardzo szybkie do przygotowania i zwykle ich podstawę stanowią herbatniki, krakersy, ciasteczka oreo i sucharki. W dzisiejszym wpisie przedstawiam Wam przepis na świetne ciasto bez pieczenia, którego głównym składnikiem są ciasteczka... Tryb czytania Artykuł Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 296

kuchni. Podsumowując. Czy polecam? Zdecydowanie tak. Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez

Słodkie okruszki
Tort Snickers 297

torcie jest tyle pyszności, że nie wiem od czego zacząć! Puszyste czekoladowe biszkopty, delikatny krem śmietankowy, chrupiące orzeszki i kajmak. Dla mnie bomba! To ciasto naprawdę na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki

Ciastkozercy
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 151

kakao. Wsypujemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Formujemy niewielkie kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/czekoladowe-trufle-orzechami-herbatnikami/ MieszamWGarnku   Artykuł Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec bez pieczenia - bezglutenowy – hit tegorocznych Świąt 181

będzie gęsta. Tortownicę o średnicy 23 cm posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia i  przełóż do niej ciasto. Ciepłą polewą posmaruj wystudzone ciasto, udekoruj pomarańczami i włóż do lodówki na całą noc. Składniki na polewę czekoladową: 2/3 puszki mleka kokosowego 100 g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie składniki włóż do garnuszka i cały czas mieszając podgrzewaj

Moja Mama Gotuje
wykwintny tort czekoladowo-orzechowy 215

elegancki, pyszny! Tradycyjny; składa się z dwóch warstw ciemnego biszkoptu i orzechowej bezy, przełożonych maślanym kremem z dodatkiem ubitych na parze żółtek, zwieńczony czekoladową polewą - klasyka! Tort upiekłam miksując kilka przepisów z odziedziczonej po Babci książeczce "Ciasta, ciastka, ciasteczka. Wypiek domowy" z 1987r... Nutellę dodałam do kremu, z którego zrobiłam ozdoby na wierzch tortu - mały akcent, ale jest:) składniki

6niebo
Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 218

jaglany. Dekorujemy owocami. Wkładamy ciasto do lodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  Na upały polecam też inne moje ciasta i desery bez pieczenia, m.in.: - błyskawiczne babeczki z kremu rafaello - pyszny blok czekoladowy - jaglany makowiec

Smakuje zdrowo
Fit ciasto jogurtowe z orzechową nutą 218

Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Wlać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku temperaturze 180 stopni około 35-40 minut. Ciasto przełożyłam serkiem grani i posypałam pokruszonymi orzechami i malinami. Dodatkowo polałam syropem czekoladowym. Wyszło pysznie :)  Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Kinder Country? - Jagielnik bez pieczenia 249

daktylowa góra miała być spodem, ale jak to często bywa, nie zawsze wychodzi po naszej myśli, dlatego musiałam dorobić inny spód do ciasta, a ten dół wylądował na górze, choć w planie miał być wierzch czekoladowy. Czysta improwizacja!  Mistrzyni Mama? Tak jak i Ty  ♥ Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Tort makowy z białą czekoladą 154

czekoladową ubić do uzyskania gęstego kremu (uważać, by się nie zważył!) Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptowy, nasączyć 1/3 herbaty, rozsmarować 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć drugim plackiem, nasączyć i posmarować kolejną porcją kremu. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta, nasączyć resztą herbaty i pozostałą 1/3 kremu, udekorować wierzch tortu. Schłodzić. Udekorować podprażonymi wiórkami kokosowymi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Najlepsze pomysły na majówkę 196

wygodnie przechowywać w lodówce aż do podania. Do dekoracji możemy wybrać dowolne owoce – borówki, maliny czy truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem zawsze są ciasteczka – tak do pochrupania :) Większość z nich można przygotować

Ciastkozercy
Babka majonezowa z Advocaatem 115

Znana babka majonezowa z tego przepisu. Tym razem bardziej wilgotna, trochę podchmielona, oblana czekoladą. Wersja dla lubiących ciasta z odrobiną alkoholu. Ciasto : Upiec wg wspomnianego wyżej przepisu. Do nasączenia: 2/3 szklanki likieru Advocaat Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Wszystkie składniki oprócz czekolady wrzucić do garnka

Praktyczna pl
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 151

przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów i bułek napiekli w te trzy dni, nawet nie zliczę. Dzisiaj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTKA BARDZO CZEKOLADOWE NA MAŚLANCE 107

cukier, maślankę (kefir), ekstrakt z wanilii i dokładnie miksujemy. Następnie partiami dodajemy mąkę wymieszaną z solą i sodą, mieszamy. Na końcu wsypujemy czipsy czekoladowe, lub tak jak u mnie czekolady pokrojone na małe kawałeczki i mieszamy. Ciasto jest dość gęste i klejące. Wykładamy po ok.1/2 łyżki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Ciasto"Delicja" 121

Ciasto"Delicja" Kwaskowata masa jabłkowa na puszystym biszkopcie, do tego budyniowa masa i czekoladowa polewa. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka

Słodka Kraina Wypieków
Piernik (bez leżakowania) 85

Przepis na ten piernik dostałam kiedyś od koleżanki. Jest lekko wilgotny (dzięki dodatkowi dżemu w cieście), korzenny, wprost przepyszny! Gotowy do jedzenia tuż po przełożeniu i zastygnięciu polewy czekoladowej, więc idealny tuż przed Świętami :) Wiem, że przepis pochodzi z jakiegoś bloga, ale nie wiem teraz z jakiego, bo przepisałam go do zeszytu-przepisownika, a e-mail z linkiem do niego

Kolorowy Przepisownik
Babeczki fistaszkowe z czekoladą i karmelem 186

masła, zmiksować. Następnie cały czas mieszając dodać mąkę i mleko w dwóch porcjach. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić mniej więcej do połowy ciastem. Piec w 180°C przez 20-22 minuty. Odstawić do ostudzenia. Masa czekoladowa (Ganache) 150 g posiekanej gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30% Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do miseczki. Śmietankę zagotować, zalać czekoladę i wymieszać

Pełny talerz
Babka czekoladowa 160

Święta tuż, tuż więc najwyższy czas zacząć wybierać i testować przepisy na Wielkanocny stół :) Babka czekoladowa jest idealną propozycją dla wszystkich łasuchów, którzy cenią wilgotne, intensywne w smaku ciasta.  Bardzo prosta w wykonaniu, uda się każdemu laikowi w kuchni. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Babka o średnicy 23 cm i wysokości 11 cm Czas przygotowania

Kolizje Smaków
Piernik z konfiturą Roberta Sowy 150

ciasta. Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy około 1 h w temperaturze 160 - 170 stopni c. Ostudzone ciasto przekrawamy wzdłuż na pół, i smarujemy konfiturą. Ponownie składamy i polewamy polewą czekoladową.  piernik z konfiturą

Bon Appetit Małgorzaty
Torcik urodzinowy 133

minut. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt jest gotowy do dalszej zabawy.    W trakcie pieczenia i studzenia ciasta przygotowujemy krem. Składniki kremu: -kostka masła lub margaryny -opakowanie 400 g kremu czekoladowego -odsączone z alkoholu przygotowane wcześniej suszone śliwki -5-10 dkg orzechów włoskich Do nasączania biszkoptu przygotowujemy szklankę mocnego naparu z herbaty, który wymieszamy z pozostałym po śliwkach alkoholem

Maminek kulinarny
Cukrowe różyczki 180

Cukrowe różyczki to efektowna i nietrudna dekoracja, która świetnie pasować będzie nie tylko do walentynkowych wypieków-prezentów, ale także do tortów i ciast, które po prostu powinny wyglądać elegancko i klasycznie. Przepis na proste babeczki czekoladowe znajdziecie tu . Do wykonania różyczek nie potrzeba, żadnych specjalnych akcesoriów przyda się jednak czysta foliowa koszulka do segregatora i nożyczki.     Koszulkę rozcinamy

Ciastkozercy
Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 118

cukru na pianę wsypać mąkę, wlać mleko, dodać wyjęty rdzeń ze środka wanilii i zmiksować wszystko razem. Białka ubić na sztywno połączyć z ciastem delikatnie wymieszać. Smażyć na małej ilości oleju pojedyncze placki . Gdy przestygną posmarować czekoladowym kremem, każdy zwinąć w rulon i ostrym nożem pokroić na kawałki tworząc ślimaczki. Na wierzchu ułożyć po plasterku banana mandarynki i jednym owocu

Malinowe Pocałunki
Tartaletki czekoladowe z kremem cytrynowym i owocami 230

Czekoladowe babeczki z   cytrynowym kremem z serka mascarpone - pyszny i prosty deser SKŁADNIKI   Ciasto: 300g mąki 200g masła 100g cukru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki naturalnego kakao sól Krem: 250g serka mascarpone 150g śmietany kremówki 1/2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny Do przystrojenia - ulubione owoce   PRZYGOTOWANIE  Ciasto: Mąkę siekamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Wiśniowy "murzynek" w pajęczynie ... 194

wiśniowa do nasączenia ciasta. Ciasto przekroić na dwie części , nasączyć sokiem wiśniowym , bądź wiśniówką. Na spodnią część nałożyć wiśnie ,  przykryć drugą częścią ciasta , na nią wyłożyć ubitą śmietanę. Schłodzić w lodówce . Polać odlaną wcześniej polewą czekoladową. Dowolnie udekorować. ( ja zrobiłam okręgi z białej czekolady i za pomocą wykałaczki utworzyłam pajęczynę ) Smacz nego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania