ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:488/1040)

Słodkie pizzerinki z masłem orzechowym, malinami, borówkami i bezami 155

Dodatki: 200g masła orzechowego  200g malin 100g borówek kilka sztuk małych bezików sos czekoladowy czekoladowa posypka mięta do dekoracji  1. Drożdże, cukier puder i śmietanę dokładnie mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Łączymy z margaryną (w temperaturze pokojowej), mąką i żółtkiem, zagniatamy energicznie ciasto do połączenia składników. Odstawiamy na 15-20 minut.  2. Po tym czasie odrywamy po małym(...)kawałku ciasta, formujemy kulę. Rozwałkowujemy ją cienko, brzegi sklejamy na kształt pizzy. Postępujemy tak do wyczerpania składników. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut. Studzimy.  3. Wcześniej przygotowane spody smarujemy masłem orzechowym, wykładamy maliny, borówki, pokruszone bezy. Polewamy sosem czekoladowym, posypujemy czekoladową posypką, dekorujemy liśćmi mięty

Szefowa kuchni
Choinki zbożowe 118

Największym odkryciem z posypek Delecty są kulki zbożowe. Pięknie udekorowały moje choinki z piernikowego ciasta. Wyglądały jak kolorowe bąbeczki na moich choinkach. Ale to nie wszystko. Kulki zbożowe cudownie strzelały pod zębami przy jedzeniu - to co lubię najbardziej! Na miękkich pierniczkach takie chrupiące czekoladowe kuleczki zbożowe  - to jest to! Zapewne nie raz jeszcze po nie sięgnę. Choinki zbożowe(...)pozostałe składniki sypkie wymieszaj. Dodaj do ostudzonej masy i zagnieć szybko ciasto. Oprósz wierzch mąką - odstaw do lodówki najlepiej najlepiej na kilka dni. Z rozwałkowanych na około 0,5cm placków wykrawaj choinki. Piecz pierniczki na wysmarowanych tłuszczem blaszkach ok.10 minut w temperaturze około 160oC.  Dekoruj choinki polewą czekoladową, posyp kuleczkami zbożowymi

Gotuj Sam!
drożdżówki z budyniem 166

Składniki: 50 g drożdży 3 łyżeczki cukru szklanka mleka 500 g mąki pszennej łyżka masła szczypta soli 2 jajka nadzienie: budyń czekoladowy Wykonanie: Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże. Dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Kiedy będzie ono elastyczne odstawiamy i czekamy około 1.5 godziny gdy ciasto wyrośnie. Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przekładamy ciasto

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta z czekoladowym musem 145

wcześniej spód czekoladowy. Całość włożyć do lodówki na minimum kilka godzin – najlepiej na całą noc. Tartę z czekoladowym musem można udekorować bitą śmietaną, ewentualnie owocami i listkami mięty. Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related(...)transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Tarta z czekoladowym musem pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami 164

masła lub margaryny 100 g cukru 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% Szczypta soli Krem: 1 budyń o smaku czekoladowym (40 g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 125 g masła 100 g marcepana Dodatkowo: 250 g truskawek Ciasto: Na stolnicy łączymy ze sobą mąkę, cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone zimne masło, żółtko oraz śmietanę. Wszystko szybko

VioletoweKucharzenie
Czekoladowa tarta ze śliwkami (bezglutenowa, wegańska) 198

miseczki i rozpuszczamy podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą na jednolite ciasto.  Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C.  na czekoladowe nadzienie: 200 g kaszy jaglanej  ok. 5 łyżek naturalnego kakao 3 łyżki cukru (lub innego słodzidła(...)lodówki wyjmujemy ciasto, rozmrażamy. Wylepiamy nim dno i boki formy do tarty (wcześniej delikatnie natłuszczonej). Podpiekamy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Do kaszy dodajemy kakao, cukier, suszone śliwki, roztopiony olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta - dodajemy niewielką ilość wody. Podpieczoną tartę wypełniamy czekoladowym nadzieniem. Na wierzchu dekorujemy

Kuchnia Ellie
TORT MOKA 122

krążek biszkoptu nasącz syropem, a następnie posmaruj kremem. Nałóż drugi, nasączony syropem krążek i rozsmaruj kolejn ą warstwę kremu kawowego. Przykryj trzecim blatem biszkoptu, posmaruj kremem wierzch i boki ciasta, udekoruj resztą kremu przy użyciu rękawa cukierniczego.** Możesz dodatkowo wykonać wzorki z rozpuszczonej czekolady przy pomocy łyżeczki. Wstaw na minimum 1 godzinę do lodówki.  *Największa trudność w przygotowaniu tortu(...)Masło do sporządzenia kremu powinno być miękkie (ale nie roztopione), dużo wcześniej wyjęte z lodówki. **Zamiast czekolady do dekoracji możesz również użyć czekoladowych ziarenek kawy, lub uprażonych na suchej patelni płatków migdałowych, którymi możesz posypać boki ciasta, możesz także posypać tort z wierzchu przesianym przez sito gorzkim kakao. Ja użyłam dodatkowo do dekoracji kremu ganache, przygotowanego z czekolady kawowej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami 186

Składniki: Około 100 sztuk herbatników 1 kg sera mielonego z wiaderka 2 jajka 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 kostka (250) masła, lub ewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka rodzynek Pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej Opakowanie orzechów włoskich Puszka kajmaku lub skondensowanego słodzonego mleka w puszcze Jeżeli nie masz gotowego(...)gorącą masę kolejną warstwą herbatników. Kolejną warstwą jest kajmak, który delikatnie smarujemy całe ciasto. Kolejno na kajmak sypiemy posiekane orzechy oraz startą czekoladę. Ciasto musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, po wystudzeniu wkładamy do lodówki. Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami

Kocham Czekoladę
Sernik z masłem orzechowym 466

 Kolejny mój sernik , tym razem dwa różne sery i masło orzechowe :)    smak rewelacyjny ,delikatny....nie za słodki ....lekko słony za sprawa masła orzechowego

Wypieki Rene
Czekoladowy makowiec 140

makowców - jak ja ;)  A zmiany tej dokonała Aga i to od niej jest przepis :) Czekoladowy makowiec    Składniki: 1/2 kg maku 10 jajek 1/2 kg cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek mleka 1 tabliczka czekolady 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Wykonanie ciasta trzeba rozpocząć dzień wcześniej. Mak namoczyć, sparzyć i zmielić i zmielić - najlepiej zmielić w maszynce

Lawendowe Niebo
Seromakowiec. 787

minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni ciasto przykrywamy folia aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy i całkowicie studzimy. POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 1 płaska łyżka ciemnego, gorzkiego kakao 3 łyżki mleka      Kakao łączymy z mlekiem

Rozpustne gotowanie
SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 200

użyłam?  Niemniej ciasto było pyszne i gorąco polecam przepis. Składniki na masę serową : 1kg mielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 2 łyżki kaszy manny 1 op. budyniu waniliowego z cukrem 1 pomarańcza dodatkowo: 3 opakowania herbatników (moje były jasne, w oryginale są  kakaowe) słoik powideł śliwkowych polewa czekoladowa: 125g masła 1/2 szkl. cukru pudru(...)herbatników.   Masę serową wykładamy na herbatniki. Wstawiamy  do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy około godziny. Po upieczeniu ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik smarujemy powidłami i przykrywamy warstwą herbatników. Herbatniki polewamy przygotowaną polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Tort orzechowy z nadzieniem kawowo migdałowym. 232

mleka 1 budyń śmietankowy   mielone orzechy do dekoracji czekoladowe cukierki do dekoracji     Przygotowanie; Białka ubić z cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować. Dodać przesiane mąki z proszkiem i orzechy, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy o średnicy 26cm. Piec około 30 min w 170C. Po ostudzeniu ciasto przekroić na dwa krążki.   Białka ubijamy, dodać cukier, nadal ubijać(...)końcu powoli porcjami wlewać kawę. Ubić do połączenia składników. Dolny biszkopt nasączamy herbatą, smarujemy kemem, następnie kładziemy ciasto orzechowe, ponczujemy i smarujemy kremem. Układamy drugi krążek biszkoptowy, nasączamy i po wierzchu a także bokach smarujemy kremem. Po wierzchu dekorujemy czekoladowymi cukierkami a boki obsypujemy mielonymi orzechami.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Czekoladowo-orzechowe brownie z... kaszy jaglanej! 364

istna bomba kaloryczna zawierająca sam cukier i tłuszcz. Jednak bez obaw- nie pierwszy raz powtórzę, że na wszystko można znaleźć sposób. Dzisiejsza wersja brownie to połączenie nie tylko pysznego, czekoladowego smaku i słodyczy, ale również bogactwo cennych składników odżywczych i witamin. Samo zdrowie w każdym kawałku i to bez żadnych pustych kalorii! Można? Można! Jakiś czas temu doszłam do wniosku(...)kulinarnych eksperymenty, mówi jedno: udało się. Ciacho wyszło wprost idealnie: lekko wilgotne, mocno czekoladowe, z orzechową nutą. Ostrzegam, że znika w ekspresowym tempie! U mnie nie przetrwało nawet jednego dnia. Tak, jak wspomniałam na początku- nie dość, że pyszne to i zdrowe. Wszystkie użyte do przygotowania ciasta składniki to bogate źródła wartościowych związków. W bardzo dużym skrócie :  kasza jaglana

peanutbuttermonster
Sernik Agnieszki. 144

Jest z nami już ładnych parę lat i jeszcze nigdy nie zawiódł. Serniczek jest puszysty, kremowy, nie opada, a kakaowy spód i czekoladowa polewa w niebanalny sposób równoważą słodycz masy serowej. Pychotka!!! Składniki na sernik Agnieszki CIASTO: 25 dag mąki pszennej 125g margaryny 4 łyżki cukru pudru kakaowego 1 żółtko 1 jajko całe 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA

Rozpustne gotowanie