ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:123/1040)

Czekoladowe muffinki z wiśniami 181

Kawałki czekolady połączone z wiśniami i pysznym ciastem- zapraszam na rewelacyjne muffinki! ;-) Smak tych muffinek jest fantastyczny! Mocno czekoladowe ciasto i wiśnie to połączenie, wobec którego nie można przejść obojętnie. Pieczemy? Pieczemy! ;-) SKŁADNIKI: - 250 gram mąki pszennej - 125 gram roztopionej margaryny do pieczenia - ok. 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego

Wielopokoleniowo
Ciasto czekoladowe (bez jajek) z kremem z mleka w proszku 174

Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO CZEKOLADOWE (BEZ JAJEK) Z KREMEM Z MLEKA W PROSZKU Składniki na ciasto: - 230 gram mąki pszennej   - 50 gram kakao   - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 230 mililitrów gorącej wody

Życie zamknięte w smaku
Czekoladowe ciasto z białek / Chocolate egg white cake 209

zrobić niezwykle łatwe i szybkie ciasto na bazie białek, z rozsądną ilością gorzkiej czekolady i mielonymi migdałami. To ciasto jest prawie bezgrzeszne, polecam! Scroll down for recipe in English Czekoladowe ciasto z białek (tortownica o śr. 22 cm) Składniki: 150 g gorzkiej czekolady (min 70% kakao), posiekanej 6 białek z jaj kurzych ½ łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru

karmelowy
Ciasto wiśniowe z kremem 145

kilku dni chodzi za mną jakieś ciasto czekoladowe a skoro jeszcze mamy wiśnie to postanowiłam je połączyć. Dwukolorowe ciasto, słodka masa budyniowa i zatopione w cieście kwaskowate wiśnie. Składniki: ciasto - 1 kostka masła - 1 szklanka cukru kryształu - 2 łyżki cukru waniliowego - 6 jajek - 400 g mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 4 łyżki mleka - 2 łyżki rumu - 2 łyżeczki proszku

Zainspirowana w kuchni
Zestawienie przepisów na Wielkanocne pyszności! 247

nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto

karmelowy
Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową 229

razem sernik, który „chodził za mną” od dłuższego czasu – Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową. Inspiracją był dla mnie przepis Szarlotka na blogu Cukiernicze kreacje, z moimi zmianami (tym razem niemałymi). Składniki na spód – proporcje na tortownicę 26cm (ciasto półkruche): - 250 g mąki krupczatki - 62g cukru pudru - 125g masła - 1 żółtko - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1 łyżka(...)zdążyła zastygnąć trzeba ją rozpuścić i ponownie wystudzić). Mieszamy masę z czekoladą i przekładamy do worka cukierniczego z okrągłą 1 cm końcówką. Do masy serowej w tortownicy wciskamy porcje ciasta czekoladowego zachowując odstępy (aby się podczas pieczenia nie połączyły), tworząc kropki. Do brytfanny, w której umieściliśmy tortownicę wlewamy wrzątek do ok. połowy wysokości tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
CIASTO BAJADERKA 449

SKŁADNIKI  NA MASĘ :  100-200 g herbatników szkolnych  150 g biszkoptów  300 g ciasta czekoladowego lub pierniczków czekoladowych 50 g rodzynek namoczonych we wrzątku i odcedzonych 50 g kokosu 100 g orzechów (ziemne, laskowe, włoskie ) 1 olejek rumowy 2 łyżki gęstego, kwaśnego dżemu(...)PRZYGOTOWANIE :  Wszystkie składniki na masę rozdrabniamy ( ciasta, ciastka i orzechy ), można robotem, blenderem lub tłuczkiem. Wsypujemy do miski, dodajemy rodzynki, kokos, olejek i masę czekoladową. Mieszamy aż składniki dokładnie się połączą i będą stanowiły jedną zwartą masę. Blaszkę o wymiarach 25/30 wykładamy folią aluminiową. Na dno i boki rozkładamy herbatniki.  W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier waniliowy i nasączamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto czekoladowe z nutą wiśni 85

Uwielbiam czekoladowe ciasta, przełożone słodkim kremem budyniowym i kwaskowatymi owocami. Wiem, że wśród moich czytelników jest sporo osób z nietolerancją laktozy dlatego tym razem wśród składników znalazły się produkty bez laktozy. Składniki na ciasto   2 czekolady deserowe-gorzkie 3/4 szklanki mleka bez laktozy marki MLEKOVITA 100 g masła bez laktozy 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki(...)wszystko mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz masę czekoladową. Wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną masę wlewamy do małej prostokątnej formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Gdy ciasto przestygnie przekrawamy je na dwie części. Pierwszą układamy w foremce i smarujemy frużeliną wiśniową. Krem

Kasia i jej kobiecy świat
Tort chałwowo - czekoladowy z bezami 223

pokruszoną chałwę. Następnie dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Dodatkowo:  300g bez,  1/3 szklanki nalewki z czarnej porzeczki,  czekoladowe serduszka oraz cukier błyszczący do dekoracji. Nalewkę wymieszać z 1/4 szklanki wody.  Pierwszy blat ciasta nasączyć przygotowanym ponczem. Posmarować połową masy(...)czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez. Delikatnie wcisnąć je w masę. Wstawić na 15 minut do lodówki.  Następnie posmarować 1/4 masy chałwowej i przykryć drugim blatem ciasta. Nasączyć ponczem. Rozsmarować resztę masy czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez, wciskając je w masę. Schładzać 15 minut.  Posmarować znów 1/4 masy chałwowej i przykryć ostatnim blatem ciasta. Nasączyć resztą ponczu. Wierzch

Z miłości do słodkości
Bułeczki czekoladowo-cynamonowe 95

akcji. Bułeczki są rewelacyjne, zmniejszyłam tylko ilość cukru i w cieście i w  nadzieniu, a lukier zamiast zwykłego zrobiłam cytrynowy. Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Czas przygotowania: 180 minut Składniki na 20 bułeczek Ciasto: 250 ml letniego mleka 50 g drobnego cukru trzcinowego 20 g świeżych pokruszonych drożdży 100 g topionego masła 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1 jajko(...)dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto wykładamy na omączony blat, odgazowujemy i wałkujemy na prostokąt o wymiarach  25 x 40 cm o grubości 8 mm. Na całej powierzchni ciasta rozsmarowujemy czekoladową masę, następnie ciasto zwijamy w rulon, wzdłuż dłuższego boku. Rulon kroimy ostrym nożem na plastry o grubości  centymetrów. Ruloniki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowy tort z masłem orzechowym :) 159

mianowicie tort :D Przepis zapożyczony z Moje Wypieki , z lekkimi modyfikacjami :) Przepyszne ciacho kakaowe, wyśmienity krem orzechowy i wspaniałe dodatki - "niebo w gębie" :D - tak słyszałam :D Składniki na czekoladowe ciasto: 5 średnich jaj  200 ml mleka 170 ml oleju rzepakowego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 200 g mąki pszennej 80 g kakao pół łyżeczki(...)boki i wierzch tortu. Dodatkowo: ​2/3 szklanki powideł śliwkowych  50 g masła orzechowego piegowatego Primavika  opakowanie polewy czekoladowej 2 banany, pokrojone w plasterki i obtoczone w soku z cytryny (dzięki temu nie będą ciemniały) do namaczania ciasta: 1 kieliszek wódki + 2/3 szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej z 2 czubatych łyżeczek  Wykonanie: Pierwszy blat ułożyć na paterze. Nasączyć

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowy tort czekoladowy z konfiturą malinową 216

przy okazji jakiegoś wyjątkowego święta lub właśnie w światowy dzień czekolady :) Przepis jest stosunkowo prosty a przygotowanie ciasta wcale nie zajmuje dużo czasu. Wypróbuj go koniecznie! Jeśli lubisz czekoladę, a akurat nie masz ochoty na tort to wypróbuj przepis na mocno czekoladową granolę w wersji klasycznej z płatkami owsianymi lub w wersji z kaszą gryczaną . Koniecznie daj mi znać, jeśli(...)łyżki wybranego tłuszczu na polewę. 19 Pierwszy blat ciasta smaruję konfiturą. 20 Układam równo drugą warstwę ciasta i smaruję ją kremem czekoladowym. 21 Kładę trzeci blat na cieście i smaruję kremem czekoladowym wierzch oraz boki. 22 Polewam wszystko rozpuszczoną czekoladą i odstawiam aż czekolada lekko się zetnie. 23 Na lekko ściętej polewie układam dekorację według uznania - mogą to być świeże

Book of spells
Zasmutkowanie. I bananowo-czekoladowe rożki z ciasta filo 158

miałam trzy banany, które wymagały natychmiastowej interwencji. Nie było sensu robić całego ciasta, stwierdziłam więc, że znajdę jakiś prosty, szybki deser. W Czekoladzie Erica Lanlarda trafiłam na samosy czekoladowe z ciasta filo. To ostatnie jakiś czas temu kupiłam, i ciągle zastanawiałąm się, co z nim zrobić. Szybko więc zdecydowałam, że ten deser to bardzo dobry pomysł. Okazało się(...)więcej, polecam zlepić ciasteczka i odstawić, a smażyć tuż przed podaniem. Gwarantuję, że ciężko będzie jakieś donieść na stół - u nas znikały prosto z patelni. Chrupiące rożki bananowo-czekoladowe z ciasta filo Składniki: (na 8 sztuk) 2 duże płaty ciasta filo 20 g masła 3 banany 1 łyżka cukru trzcinowego 25 g ciemnej czekolady (70%) 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu Banany

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Garść wspomnień i ciasto kasztanowe. Czekoladowe...? 124

składnikach nie ma już dodatkowe cukru. Jest za to czekolada, która w połączeniu z kasztanami zyskuje niebagatelny, oryginalny smak. Tak naprawdę ciężko powiedzieć, czy to ciasto kasztanowe z czekoladą, czy czekoladowe z kasztanami... Ma ciekawą, mazistą konsystencję(...)jest naprawdę wyjątkowe. Smakuje obłędnie lekko podgrzane, z kulką lodów waniliowych. Poza tym świetnie się nada dla alergików, bo nie ma w nim ani mąki, ani mleka.  Ciasto kasztanowo-czekoladowe Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) 4 jajka 125 g masła 100 g ciemnej czekolady (58%) 500 g kremu z kasztanów 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Stefanka czekoladowa bez pieczenia 1006

Ciasto stefanka czekoladowa bez pieczenia to przekładaniec z herbatników i kaszy manny, ugotowanej na mleku tak jak budyń. Smak obu mas, zarówno jasnej, jak i ciemnej, wzbogaca dodatek czekolady, odpowiednio białej i gorzkiej. Całość zwieńcza polewa powstała z połączenia obu czekolad. Stefankę przygotowuje się szybko, bez użycia piekarnika, ciasto zaskakuje smakiem i pięknie się prezentuje. Przepis można wykorzystać w formie(...)wymiarach 23x23cm . Stefanka czekoladowa bez pieczenia Składniki: CIASTO 2x250g herbatników typu petitki (zwykłe i kakaowe) lub nieco więcej (może zabraknąć kilku herbatników) 2x900ml mleka 2x120g czekolady (gorzkiej i białej) 2x60g masła 2x140g kaszy manny 2x40g cukru POLEWA 80g gorzkiej czekolady 20g białej czekolady 1 i 1/4 łyżeczki oleju kokosowego (lub innego) Wykonanie: - formę wyłożyć papierem do pieczenia - na dnie ułożyć

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania