ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:746/2544)

Kakaowe markizy z kremem orzechowym bez cukru (białkowo-tłuszczowy deser) 114

pieczenia tarty na twarogowym spodzie. Zostało mi trochę ciasta na spód tarty, więc postanowiłam wykorzystać je na ciasteczka.  Kiedy je już upiekłam skojarzyły mi się z markizami. I tak też postanowiłam je wykorzystać. Wyrób był "z przypadku", ale okazał się bardzo trafiony, więc z czystym sumieniem polecam jako zdrową przekąskę. Można oczywiście zrobić je w wersji jasnej bez(...)kakao oraz pobawić się różnymi wersjami kremu.  PRZEPIS ZDROWE MARKIZY Z KREMEM ORZECHOWYM Czas przygotowania 10 minut + czas pieczenia 15 minut Z podanych składników wychodzi 9 ciastek Masa na ciastka 100g sera twarogowego typu włoskiego Pół jajka Mąka kokosowa - 2-3 łyżki Łyżka kakao Nadzienie 100g sera twarogowego typu włoskiego Łyżeczka miodu Łyżka masła orzechowego  CIASTKA Twaróg

HealthyCreations
Piernik biszkoptowy bez ważenia 86

śmietany. Kiedy połączę wszystko, ubijam pianę z białek na sztywno i mieszam z ciastem. Tak jak ciasta biszkoptowe po dodaniu białek używam tylko delikatnego mieszania, łyżką czy szpatułką. Dobrze, ale delikatnie wymieszane ciasto przelewam do formy wysmarowanej i wysypanej bułka, oczywiście można też użyć papieru do pieczenia.  To jest porcja na sporą blachę, moja ma w dolnych wymiarach(...)centymetrów. Wkładam do piekarnika ciepłego, rozgrzanego do 170 stopni i piekę do uzyskania suchego patyczka, czyli około 40 minut. Ważne, żeby nie otwierać drzwiczek wcześniej niż po 30 kilku minutach, żeby nie opadło rosnące ciasto.   Wystudzone ciasto można od razu kroić i jeść jak prosty piernik bez żadnych dodatków, ale można go też dodatkowo przełożyć powidłami

I tu będę miała takie te
Ciasto Makowa Panienka 56

Ciasta z makiem kojarzą nam się głównie ze świętami Bożego Narodzenia. Z tej okazji zazwyczaj pieczemy strucle z makiem, jednak na zrobienie tego ciasta trzeba poświęcić trochę czasu, zwłaszcza na przygotowanie masy makowej. Dlatego dzisiaj chciałam się z wami podzielić przepisem na ciasto Makowa Panienka, które jest łatwiejsze w przygotowaniu. Ciasto Makowa Panienka składa się z dwóch blatów biszkoptowo-makowych(...)Składniki na Ciasto Makowa Panienka: Makowy biszkopt: 4 jajka 2 białka 3/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 5 łyżek suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem budyniowy: 1 litr mleka 5 łyżek cukru 2 żółtka 3 budynie śmietankowe (bez cukru, 3×40 g) 1 kostka (200 g) masła

Danka Pichci
Ucierane Ciasto Jabłkowo - Gruszkowe 160

łyżki cukru 1 budyń waniliowy w proszku bez cukru (40 g) Masa z mascarpone: 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 gruszka 1 łyżeczka soku z cytryny Ciasto 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i esencję waniliową

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka z migdałami 85

jakości produkty możecie nabyć w sklepie https://www.koro-shop.pl/ Bogaty asortyment, świetne produkty, duże opakowania. Duże opakowania są wydajne i starczą na dłużej. To idealne rozwiązanie dla osób, które kochają piec i gotować. Sklep KoRo jest naprawdę wart uwagi. Jeśli chcielibyście zrobić tam zakupy, to zostawiam Wam kod zniżkowy Na hasło OKRUSZKI5 macie 5% rabatu na zakupy w sklepie https://www.koro-shop.pl(...)miksujemy do otrzymania a la kruszonki. Następnie szybko zagniatamy ciasto ręką. Ciasto schładzamy w lodówce przez 20-30 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Z ciasta formujemy w dłoniach kulki. Spłaszczamy je i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciasteczka dość mocno wciskamy migdał

Słodkie okruszki
Tarta z zielonymi warzywami i kurczakiem 230

podczas pieczenia nie robiły się bańki powietrza. Tak przygotowaną blachę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach Na patelni pod przykryciem smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oraz kilka różyczek brokułu.  Cukinię kroimy w plastry grubości max 1 cm. I smażymy ją na patelni bez dodatku tłuszczu(...)każdej strony, by zmiękła i puściła wodę. chcemy w ten sposób uniknąć sytuacji, gdy cukinia w trakcie pieczenia pozbędzie się płynów, które wsiąkają w ciasto i nie możemy się ich pozbyć, a czasem powodują zakalec.   Ugotowanego ziemniaka kroimy w drobną kostkę, podobnie jak zdjęty z patelni brokuł. Składniki wykładamy na formę z ciastem. Następnie dodajemy usmażoną pierś

Taste Of My Day
CIABATTY ORKISZOWE BEZ WYRABIANIA 169

ciabatty pszenno- orkiszowe , tym razem stworzyłam  ciabatty na samej mące orkiszowej. To ciasto wyrastające kilkanaście godzin jest po prostu genialne. Zarówno smak jak i aromat wypiekanego ciasta jest wręcz bajeczny. Polecam bardzo gorąco, pracy przy nich niewiele, a smak wynagradza czas oczekiwania. Piekłam w 2 żaroodpornych formach, o wym. 24x8cm i 26x8cm. Składniki na 2 ciabatty: - 640g mąki orkiszowej(...)mnie rolę przykrywek pełni blaszka do pieczenia ciasta). Nagrzane formy wyjmujemy ostrożnie z piekarnika (UWAGA: BARDZO GORĄCE), zdejmując w pierwszej kolejności blaszkę, do każdej z form zsuwamy delikatnie ciasto na ciabattę.  Formy wstawiamy z powrotem do piekarnika, przykrywamy blaszką i pieczemy pod przykryciem ok. 30 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Następnie blaszkę zdejmujemy z form

Smaczne Zdrowe
Chałka 73

miski z mąką dodaj jajko, a następnie masło z mlekiem. Wyrabiaj ciasto ręcznie lub w robocie kuchennym. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw w misce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Ciasto po wyrośnięciu podziel na 2 części. Następnie każdą z nich podziel na 4 części (możesz także podzielić ciasto na 3 części i zapleść chałkę tak jak warkocz). Z każdej(...)sobą. Z drugą częścią ciasta zrób to samo. Gotowe chałki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach od siebie. Żółtko jajka wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj chałki. Następnie posyp je kruszonką. Włóż chałki do nagrzanego piekarnika i piecz je 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). kruszonka Wszystkie składki zagnieć

Przepisy na widelcu
Sernik pychotka pod kokosową pierzynką 339

Jest na pokładzie ktoś kto nie lubi serników? Ja osobiście mogę się nazwać sernikoholiczką. Gdybym miała wybrać jakie ciasto jest moim ulubionym bez wahania powiedziałabym, że sernik.  Przepis na ten sernik jest w mojej rodzinie od kiedy pamiętam, niegdyś piekła go moja babcia, później mama i ja od kiedy "zakochałam się" w kuchni. Przepis może wygląda na skomplikowany(...)miękkiego masła  2 łyżki śmietany 18%  1 łyżeczka proszku do pieczenia  parę kropli aromatu migdałowego  Wykonanie: Mąkę i cukier puder przesiać. Dodawać po kolei, masło, śmietanę, proszek do pieczenia i aromat migdałowy. Zagnieść ciasto. Wyłożyć na wysmarowaną olejem i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni

Krakowskie smaki Ani
Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym 173

borówką amerykańską i kremem budyniowym. Składniki na ciasto półkruche (forma do tarty o średnicy 28 cm): - 500 g mąki krupczatki - 125 g cukru pudru - 250 g schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 5 opakowań budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru(...)500g borówki amerykańskiej - 1 galaretka no smaku leśnych owoców - 350 ml wrzątku (do rozpuszczenia galaretki) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja miałam już ciasto gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki (na tarce jarzynowej). Palcami łączymy starte masło z mąką

mojewypiekiinietylko
Tarta z jabłkami 147

Tarta z jabłkami – Składniki Tarta z jabłkami – Składniki na ciasto kruche 200 gram mąki pszennej 100 gram schłodzonego masła 1/4 szklanki cukru 2 żółtka 1 łyżeczka śmietany kwaśnej 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego odrobina soli Tarta z jabłkami – Składniki na bezę 2 białka 1 opakowanie budyniu waniliowego bądź śmietankowego 1 łyżka cukru(...)kilogram jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu odrobina masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z jabłkami – Wykonanie Przygotowanie tarty z jabłkami rozpoczynamy od ciasta kruchego. Schłodzone masło podziel na niewielkie kawałki, włóż do miski. Następnie dodaj mąkę pszenną, cukier, żółtka, łyżkę śmietany, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i sól. Wszystkie składniki wymieszaj i wygnieć

To Musisz Wiedzieć
Ciasto czekoladowe 143

szklanki mąki pszennej 6 żółtek cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny 1 łyżka kakao Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Składniki na masę czekoladową ze śmietaną: 6 białek szklanka cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3 śmietany 18 % tłuszczu (po 330 g każda) Białka ubijamy(...)sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy całość. Dodatkowe składniki: mały słoik powideł śliwkowych cukier puder do posypania WYKONANIE: ½ ciasta kruchego + powidła   masa czekoladowa ze śmietaną   ½ ciasta kruchego startego na tarce   pieczemy 60 minut w temp 180 stopni, zostawiamy w zamkniętym piekarniku

Domowe ciasta
Chałka maślana 171

tych maślanych chałek jest trochę czasochłonne, gdyż na wyrastanie trzeba sobie zarezerwować ok. 3 godzin + ok. 45 minut na pieczenie. Jednak smak chałek zrekompensuje z nawiązką ten „zmarnowany” czas poświęcony na ich przygotowanie. Ciasto można też upiec bez zaplatania w blaszce podobnie jak chałkę z tego przepisu. Najlepsza Chałka maślana (przepis na 2 sztuki): 1 kg mąki(...)Wyrabiamy dokładnie ciasto, a następnie dodajemy pozostałą mąkę (ok. 150 g ciut mniej lub ciut więcej) w zależności od tego, jakiej konsystencji jest ciasto, które powinno być dosyć elastyczne i luźne, niezbyt zbite, ale nie powinno kleić się do rąk, powinno odstawać od ścianek miski. Wyjmujemy ciasto je na blat i wyrabiamy dalsze 5 minut. Formujemy z ciasta kulę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche ciasto z rabarbarem 210

Wiosenna klasyka czyli kruche ciasto z rabarbarem :). Proste, nieprzekombinowane, łatwe do wykonania. A smakuje oczywiście wybornie :). Kruche ciasto jest naprawdę apetycznie kruche, pięknie pachnie masłem i wanilią, a kruszonka chrupie nawet na drugi dzień. Starajcie się wybierać rabarbar o jak najbardziej czerwonych łodygach; taki rabarbar jest słodszy no i ładniej wygląda po upieczeniu. Cóż więcej mogę powiedzieć(...)pozycja obowiązkowa w sezonie na rabarbar :).  Kruche ciasto: 160 g masła, zimnego 360 g mąki pszennej 3 duże żółtka 100 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie z rabarbaru: 650 g rabarbaru ( waga samych łodyg, bez liści i końcówek ) 4 łyżki cukru 2 łyżki

Opowieści z piekarnika
Kruszonka z malinową pianką budyniową 148

masę piankową: 5 białek 3/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie malinowe bez cukru 1/2 szkl oleju Dodatkowo: borówki lub maliny cukier puder Wykonanie: Masło posiekać nożem, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, cukier puder, żółtka. Zagnieść porządnie ciasto podzielić na dwie części. Schłodzić w zamrażarce co najmniej 30 minut. Wysmarować blaszkę i oprószyć

Trufelkowo
CHLEB Z PŁATKAMI OWSIANYMI 129

godziny. Ciasto będzie gotowe gdy co najmniej podwoi swoją objętość. Przygotujcie formę do pieczenia, możecie wysmarować ją masłem. Przełóżcie tam ciasto, przykryjcie folią  lub ściereczką i odstawcie do garowania na kolejne 1-1,5 godziny. Nagrzejcie piekarnik do 220 st. , koniecznie bez termoobiegu (termoobieg wysusza pieczywo).  Chleb posmarujcie wodą, obsypcie płatkami owsianymi i włóżcie do zaparowanego

OliveandThyme

Proponowane wyszukiwania