ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:485/2544)

Chleb orkiszowy pełnoziarnisty - Gdańskie Młyny 130

minut na szybkich obrotach). Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wyrośnięte ciasto zagnieść i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, w której będzie pieczony (ja zostawiłam go w misce i później piekłam na kamieniu, bez formy). Przykryć ponownie ściereczką i odstawić na 1h w ciepłe miejsce. Podczas rośnięcia powierzchnię ciasta należy kilkakrotnie nawilżać

CookYourself
Drożdżowe na twarogu 102

rozpuszczone masło, wyrobić jeszcze raz, do połączenia. Ciasto ma się lekko kleić do rąk. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, w zależności od temperatury, może to potrwać nawet dwie i pół godziny. Ciasto odgazować, mocno uderzyć o blat. Krótko wyrobić. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto, wyrównać, równomiernie posypać owocami. Posypać kruszonką. Odstawić(...)Kruszonka: 100 gr mąki 50 gr roztopionego masła 50 gr cukru Składniki na kruszonkę wyrobić między palcami. Piekarnik nagrzać do 180 st (bez termoobiegu). Piec 30-40 min do suchego patyczka i zezłocenia się ciasta. Wyjąć, ostudzić, podawać. Przechowywać w temperaturze pokojowej, jak całkiem ostygnie, zawinąć w folię spożywczą lub przechowywać w szczelnym pojemniku na żywność. ps. Czasami

moj przepis na
Drożdżowe na twarogu 97

rozpuszczone masło, wyrobić jeszcze raz, do połączenia. Ciasto ma się lekko kleić do rąk. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, w zależności od temperatury, może to potrwać nawet dwie i pół godziny. Ciasto odgazować, mocno uderzyć o blat. Krótko wyrobić. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto, wyrównać, równomiernie posypać owocami. Posypać kruszonką. Odstawić(...)Kruszonka: 100 gr mąki 50 gr roztopionego masła 50 gr cukru Składniki na kruszonkę wyrobić między palcami. Piekarnik nagrzać do 180 st (bez termoobiegu). Piec 30-40 min do suchego patyczka i zezłocenia się ciasta. Wyjąć, ostudzić, podawać. Przechowywać w temperaturze pokojowej, jak całkiem ostygnie, zawinąć w folię spożywczą lub przechowywać w szczelnym pojemniku na żywność. ps. Czasami

moj przepis na
Drożdżowe na twarogu 171

ciasto będzie się bardzo kleić cały czas, ale nie trzeba dosypywać mąki, tak ma być, ja wyrabiałam 20 minut na niskich obrotach. Dodać rozpuszczone masło, wyrobić jeszcze raz, do połączenia. Ciasto ma się lekko kleić do rąk. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, w zależności od temperatury, może to potrwać nawet dwie i pół godziny. Ciasto(...)Kruszonka: 100 gr mąki 50 gr roztopionego masła 50 gr cukru Składniki na kruszonkę wyrobić między palcami. Piekarnik nagrzać do 180 st (bez termoobiegu). Piec 30-40 min do suchego patyczka i zezłocenia się ciasta. Wyjąć, ostudzić, podawać. Przechowywać w temperaturze pokojowej, jak całkiem ostygnie, zawinąć w folię spożywczą lub przechowywać w szczelnym pojemniku na żywność. ps. Czasami

moj przepis na
Piernik z serem 98

wszystkiego dotychczasowe moje serniki . Aromatyczny, wilgotny, rozpływający się w ustach. To łaciate ciasto znane jest wszystkim pod różnymi nazwami: jako ciasto cielak , sernik Isaura , ciasto kakaowe z serem, murzynek z serem, murzynek z sernikiem, czy sernik z murzynkiem nazw znam wiele, a dotyczą jednego z najlepszych ciast z dodatkiem sera. Tym razem do ciemnej masy kakaowej dodałam jeszcze przyprawę(...)Wielkanoc czy też w zwykły dzień piekę sernik Izaura bez dodatku przyprawy do piernika jest idealnym ciastem do kawy, jest łatwy i tani. Ser w tym cieście za każdym razem zachowuje się inaczej i inaczej wygląda, przeważnie rozkłada się na spodzie, ale czasami ser zostaje na powierzchni ciasta, ale sernik Izaura zawsze jest smaczny! Ponadto przygotowany w domu piernikowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto ze szpinaku 153

dobrze. Do masy dodaj przesianą mąkę wraz z solą i proszkiem do pieczenia, wymieszaj do połączenia składników. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 30-40 minut do suchego patyczka. Czas pieczenia może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika

Zasmakuj Kuchni
letnie ptasie mleczko z owocami 340

Ciasto idealne na letnie dni- lekkie, soczyste a co najważniejsze: bez pieczenia. Do jego użycia można użyć dowolnych ulubionych owoców, ja wykorzystałam truskawki, jagody i poziomki. Chyba specjalnie nie trzeba go zachwalać, myślę że skusi się na nie każdy miłośnik ciast z galaretką.  *blaszka 25*34 cm Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 250 g truskawek szklanka jagód

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
smaczne,łatwe,szybkie ciasto śliwkowe... 212

forma silikonowa 26 cm, ciasto rozsmarować, wierzch posypać tartą bułką (wchłonie sok z owoców i nie będzie zakalca), gęsto ułożyć śliwki bez pestek, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać cukrem pudrem - najlepsze, najsmaczniejsze dla dorosłych i dzieci ciasto ucierane z owocami jakie się lubi

W Mojej Kuchni Lubię
Serowe ciasteczka – “Gęsie łapki” 121

odpowiadają ciastka takiej grubości, dlatego składam je tylko raz i nadziewam borówkami. Do ciasta wykorzystuję całą kostkę sera i najczęściej jest to 275 g. Chociaż zdarza mi się je piec na twarogu 250 g. Smaczniejsze są jednak, kiedy mają więcej sera. Ciasto na serowe ciasteczka jest bez cukru i nie jest to błąd. Czytaj dalej "Serowe ciasteczka

Moja Delicja
Serniczki z czekoladowym musli (na kruchym cieście) 204

mąką ziemniaczaną. Na koniec dodajemy musli i krótko mieszamy. Masą wypełniamy podpieczone tartaletki. I wkładamy całość ponownie do piekarnika (180 stopni, grzanie góra dół, bez termoobiegu, gdyby brzegi ciasta za mocno się piekły można zmniejszyć temperaturę do 160 stopni). Pieczemy do czasu aż nasza serowa masa ładnie się zetnie. Po przestudzeniu oprószamy całość cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Kruche z bitą smietaną i owocami 200

Stęskniłam się za owocami z bitą śmietaną i pomyślałam ,że coś ala Benoffee ale na pieczonym spodzie i z galaretką i owocami będzie w sam raz

Wypieki Rene
Kruche ciasto z budyniem i owocami 102

pieczenia, żółtka i jajko. Ciasto posiekać nożem lub "siekaczką" do ciasta kruchego, a następnie szybko zagnieść ciasto. Ciasta kruchego nie należy za długo zagniatać, aby tłuszcz się nie ogrzał. 2/3 ciasta wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny, resztę ciasta umieszczamy w zamrażarce. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 st C. Po pół godzinie większy kawałek ciasta(...)piekarnika. Na budyń wyłożyć równomiernie odsączone z soku owoce. Ciasto, które było w zamrażarce wyjąć z niej. Następnie na jarzynowej tarce o dużych oczkach zetrzeć równomiernie ciasto wprost na owoce. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piec je przez 45 minut na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Jeszcze gorące ciasto posypać cukrem pudrem. Podawać

Krylowa Kuchnia
Ciasto z budyniem i brzoskwiniami 93

ponownie wymieszać nożem. Następnie dłońmi zagnieść szybko gładkie ciasto. Zrobić wałek. Podzielić na 2 nierówne części (3/4 i 1/4). Oba kawałki ciasta zawinąć oddzielnie w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na 15 minut. Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Większy kawałek ciasta wyjąć z lodówki. Wykleić nim spód blachy (można ciasto rozwałkować na papierze i razem z papierem przełożyć(...)budyniu delikatnie wciskając. Następnie wyjąć drugi kawałek ciasta z lodówki, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach na brzoskwinie. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 45 minut. Upieczone i ostudzone ciasto przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Polecam wypróbować przepis na szarlotkę orzechową z bezą . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto z budyniem i brzoskwiniami

Danka Pichci
Rustykalna tarta z jabłkami 180

Rustykalna tarta, bardzo krucha, delikatna, smaczna. Pieczona bez użycia formy do tarty. Można piec ją z różnymi sezonowymi owocami np. śliwkami czy gruszkami. Warta wypróbowania 😊. Składniki na ciasto: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej  2 łyżki cukru pudru 125 g zimnego masła, pokrojonego w kawałki  3 łyżki zimnej wody  szczypta soli  Składniki na nadzienie: 4 duże(...)roztopionego masła  1 roztrzepane jajko  Przygotowanie ciasta:  Mąkę wymieszać z cukrem i solą, dodać masło i 3 łyżki wody. Posiekać nożem do otrzymania kruszonki, następnie szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30-60 minut.  Na blat wyłożyć papier do pieczenia tak, aby zmieścił się 30 cm krążek

Słodka Strefa
Bezglutenowa malinowa chmurka 762

Pianę rozsmaruj na papierze na wielkość blaszki i posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na 60 minut. Bezę całkowicie wystudź. Spód: Schłodzone kruche ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno formy wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam formy ok. 22x34 cm). Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut - musi(...)nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin - a najlepiej przez całą noc. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa