ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1773/2544)

Otrębowy placek z czereśniami (bez tłuszczu) 127

Sezon letni trwa, więc owocowe ciacha sprawdzą się na ten okres idealnie. Jednak nie jedna z nas pomyśli sobie „matko, ile to ma kalorii”. Nie musi

Fabryka pomysłów
Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli 158

jest gliniaste, lecz dzięki pianie z białek nieco lżejsze. Dużym atutem jest to, że nie ma w składzie mąki. Orzechy mielone dają bardzo ciekawy smak. Zachęcam do upieczenia. Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli Składniki: 4 jajka 200 g masła 200 g zmielonych orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 150 g drobnego(...)Formę o średnicy około 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Przelewamy gotową masę. Pieczemy około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. W tym czas przygotowujemy krem. Serek mascarpone miksujemy z Nutellą. Jeśli krem będzie według za mało słodki oczywiście możecie dodać więcej Nutelli.  Wierzch ciasta smarujemy marmoladą pomarańczową, następnie dekorujemy ciasto kremem

Mania Gotowania
Sufletowy sernik z białą czekoladą i kokosowym budyniem (bezglutenowy) 196

Znacie takie dni kiedy to macie ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie macie czas na przygotowanie wybornego deseru ??. Mam rozwiązanie szybki, lekki i szalenie smaczny sernik

vaniliowoczekoladowa
Brownie na mleczku kokosowym – bez glutenu, laktozy, cukru, słodzików, z niskim ŁG. Absolutnie genialne! :) 113

Czas na coś słodkiego w zdrowej wersji! Tym razem stworzyłam ekspresowe brownie na mleczku kokosowym. Propozycja idealna dla osób z różnymi nietolerancjami, np. glutenu, czy laktozy. Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu z zaledwie czterech składników. Konsystencją przypomina nieco ptasie mleczko. Serdecznie zachęcam do skorzystania z przepisu Kto się skusi? Tylko nieco ponad 100 kcal w kawałku Składniki (foremka 23x15cm(...)przygotowania Przygotowanie tego ciasta jest ekstremalnie proste. Wystarczy umieścić w naczyniu wszystkie składniki, czyli: jajka, banany, mleczko kokosowe oraz kakao i dokładnie wszystko zblendować na gładki mus. Następnie przelewamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez około 40 minut. Kroimy po wystygnięciu. Smacznego! Ciasto po wyjęciu z piekarnika

Natka Pietruszki
ROLADA TRUSKAWKOWA (bez glutenu, białego cukru) 111

Sezon na truskawki trwa więc nie może tutaj zabraknąć pięknego ciasta z ich udziałem! Znów postanowiłyśmy zrobić roladę, która również wyszła bardzo smacznie jak i efektownie 😍 Na naszym profilu n IG ( tutaj ) możecie zobaczyć na zdjęciach etapy jej wykonywania 💜     Składniki (26x36cm): Biszkopt - 4 średnie jajka -50g ksylitolu -50g mąki migdałowej -50g skrobi kukurydzianej(...)Krem -dżem truskawkowy -250g chudego twarogu -300g serka homogenizowanego -2 łyżki mąki kokosowej -ksylitol -truskawki Polewa: biała czekolada (u nas bez cukru) BISZKOPT 1)Oddziel białka od żółtek i ubij żółtka wraz z ksylitolem na jasno żółtą masę. 2)Dodaj mąkę migdałową oraz przesianą skrobie i miksuj. 3)Ubij na sztywno białka i partiami dodawaj do żółtek

Candy Pandas
RURKI PIERNIKOWO - MIGDAŁOWE 77

garść pokruszonych migdałów Przygotowanie: Ciasto -  mąkę z przyprawa do piernika i solą przesiać. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wbić jajko oraz śmietanę. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Odkroić kawałek ciasta i rozwałkować na grubość około 2 - 3 mm. Rozwałkowane ciasto przeciąć za pomocą radełka(...)długość paska zależy od tego jak duże mamy foremki do robienia rurek). Paseczki ciasta nawinąć na foremkę do rurek zaczynając od wąskiej strony, tak aby ciasto nachodziło na siebie (do połowy już nałożonego paska). Ciasto nawijać do 2/3 wysokości foremek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mi wyszło 23 szt. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Halloweenowe babeczki bandaże 123

Chyba to są najbardziej przeraźliwe babeczki jakie do tej pory zrobiłam. Chyba przez tą krew stają się potworne ;) Składniki: (12 babeczek) - 300 g mąki (pszennej), - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 100 g cukru, - szczypta soli, - sok z połówki cytryny, - 1 opakowaniu cukru wanilinowego, - 2 jajka, - 250 ml kefiru lub maślanki, - 125 g masła, - 12 łyżeczek lemon curd. Krem maślany(...)mokrych składników. Mieszamy delikatnie łyżką tylko do połączenia składników. Zalewamy ciastem połowę formy na muffiny. Nakładamy łyżeczkę lemon curd (domowy przepis ), następnie dopełniamy formę resztą ciasta. Musimy pamiętać, żeby zostawić trochę miejsca gdyż muffiny trochę urosną. Krem cytrynowy jest słodki, nadaje fajny aromat. Dzięki niemu muffiny nie są suche. Piec ok. 20 - 25 minut do zarumienienia się babeczek i suchego

Ana Mari's world
Halloweenowe babeczki bandaże 123

Chyba to są najbardziej przeraźliwe babeczki jakie do tej pory zrobiłam. Chyba przez tą krew stają się potworne ;) Składniki: (12 babeczek) - 300 g mąki (pszennej), - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 100 g cukru, - szczypta soli, - sok z połówki cytryny, - 1 opakowaniu cukru wanilinowego, - 2 jajka, - 250 ml kefiru lub maślanki, - 125 g masła, - 12 łyżeczek lemon curd. Krem maślany(...)mokrych składników. Mieszamy delikatnie łyżką tylko do połączenia składników. Zalewamy ciastem połowę formy na muffiny. Nakładamy łyżeczkę lemon curd (domowy przepis ), następnie dopełniamy formę resztą ciasta. Musimy pamiętać, żeby zostawić trochę miejsca gdyż muffiny trochę urosną. Krem cytrynowy jest słodki, nadaje fajny aromat. Dzięki niemu muffiny nie są suche. Piec ok. 20 - 25 minut do zarumienienia się babeczek i suchego

Ana Mari's world
Fasolowo-bananowe brownie 98

Pyszne ciasto, bezglutenowe, ciasto bez grama mąki. Wyszło idealne, wysokie, mięciutkie, rozpływające się w ustach, nic nie czuć fasoli. Takie nie za słodkie, jak ktoś chce bardziej słodkie to można dodać więcej cukru czy miodu. Upieczcie, a zaskoczycie nim każdego. Bardzo polecam.        Potrzebujemy: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 4 jajka 2 łyżki ciemnego kakao(...)mieszamy. 2. W osobnej większej misce miksujemy jajka z cukrem i miodem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce fasolowej masy i dokładnie miksujemy. 3. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka przez około 45-50 minut

Izabelawkuchni
Czekoladowy torcik z rabarbarem 82

sprawdza się w różnego rodzaju wypiekach. Moim faworytem jeśli chodzi o ciasta z rabarbarem zdecydowanie jest ciasto maślankowe z rabarbarem oraz to na bazie ricotty . Oba są bardzo proste do przygotowania, a chociaż są bez masy, są bardzo wilgotne i pyszne. Jeśli jednak miałabym wskazać fajne ciasto z rabarbarowym musem, z pewnością byłoby to właśnie to z poniższego przepisu(...)taki niewielkich rozmiarów torcik, przygotowany na kakaowym biszkopcie. Dalej mamy dwie warstwy musu rabarbarowo-truskawkowego, w tym jedna z dodatkiem czekolady. Inspirację na to bardzo fajne, lekkie i orzeźwiające ciasto znalazłam na blogu KuchniaMniam. Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki mąki pszennej 1 lekko kopiasta łyżka kakao 1 łyżka oleju Dodatkowo: 400 g rabarbaru 100 g truskawek

Smaki Na Talerzu
Beza Pavlova z kremem cytrynowym 74

Masz ochotę na coś słodkiego? Coś bardzo słodkiego? Proszę, oto ona królowa Pavlova w całej okazałości. Kusi swoim wyglądem i słodyczą przełamaną kwaśnymi czerwonymi porzeczkami i

kulinarnyJa
Ciasto Wiśniowiec / Cherry Buttercream Layer Cake 106

Ciasto Wiśniowiec Wiśniowiec to pyszne ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem . Takie warstwowe ciasto wiśniowe z galaretką sprawdza się świetnie na różne rodzinne uroczystości. Może to być ciasto z wiśniami mrożonymi, z wiśniami z kompotu lub świeżymi w sezonie. Duża blacha ciasta znika w mig i wszystkim smakuje! Zobaczcie przygotowanie ciasta z wiśniami krok po kroku na moim filmie: Kliknij(...)takich wiórków świetnie sprawdza się obieraczka do warzyw. Jeśli wolicie, wierzch ciasta możecie oblać polewą czekoladową. To świetne ciasto na święta, urodziny, imieniny i inne okazje. To całoroczny wypiek, który zawsze się udaje i smakuje gościom. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na moje pyszne ciasta warstwowe :) Ciasto Wiśniowiec, składniki: na blaszkę o wymiarach 25x35 cm: na biszkopt: (do odmierzania

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania