ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1769/2544)

Brownies BEZ - bananowe i wegańskie... 90

Bez rafinowanego cukru. Bez glutenu. Bez nabiału. Bez oleju. Bez jajek... :) Przepis z bloga My Quiet Kitchen . Składniki: (blaszka 20/20cm) suche 1 szklanka (100g) mąki owsianej (certyfikowanej bezglutenowej, jeśli jest taka potrzeba) 1/2 szklanki naturalnego kakao (jeśli używasz holenderskiego, alkalizowanego kakao zamień sodę na proszek do pieczenia) 1 łyżeczka sody (proszku do pieczenia(...)garść posiekanych/połamanych orzechów włoskich Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W sporej misce wymieszaj wszystkie suche składniki.  W osobnej misce wymieszaj zgniecione banany z resztą mokrych składników. Wlej mokrą mieszankę do suchej, szybko zamieszaj na w miarę gładkie ciasto i wmieszaj orzechy, jeśli używasz. Przelej do przygotowanej foremki i piecz okolice 30 minut

Lejdi of the house
Dlaczego białka nie chcą się ubić? 75

Przygotowujesz babkę albo pieczesz bezy? Piana z białek to podstawa! Nie zawsze jednak jest ona sztywna i dobrze ubita, bez pozostałości płynu na dnie naczynia. Sprawdź, dlaczego białka nie chcą się ubić i co możesz zrobić. Białka nie chcą się ubić – najczęstsze powody Pianę z białek możesz ubić ręcznie za pomocą trzepaczki albo z pomocą blendera czy miksera(...)będzie idealna. Aby uniknąć tego, że piana z białek opadnie albo nie ubije się prawidłowo, w połowie warto dodać odrobinę octu albo soku z cytryny. Jeśli robisz bezę albo ciasto z “chmurką”, konieczne jest dodawanie cukru podczas ubijania. Trzeba robić to stopniowo, aby struktura się nie zmieniła, a piana była idealnie sztywna i błyszcząca. Wszelkie aromaty dodaj

Rozdomowiona
Ciasto kruche z rabarbarem i kruszonką 80

budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 szkl. oleju 2 jabłka 600 g rabarbaru Kruszonka: 150g mąki pszennej tortowej 100g cukru 100g masła Na stolnicę przesiewamy mąkę. Wsypujemy cukier puder, mieszamy. Następnie dodajemy zimne masło, pokrojone na mniejsze kawałki. Składniki siekamy. Dodajemy żółtka. Wyrabiamy gładkie ciasto. W razie potrzeby dodajemy trochę kwaśnej śmietany. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i odstawiamy(...)odlewamy. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Ten krok polecam wykonać w momencie przygotowania pianki, lub skropić jabłka sokiem z cytryny, by nie ciemniały. Schłodzonym ciastem wykładamy spód blaszki (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Podpiekamy wstępnie przez około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ( ja tego nie zrobiłam, tylko piekłam od razu całość. Gdzieś

Smaki Na Talerzu
Pomarańczowe ciasto z kaszki kukurydzianej z palonym masłem 99

ciasto z kategorii jakie lubię najbardziej – prosto, bez udziwnień i pełne smaku. Mocno pomarańczowe ciasto na bazie kaszy kukurydzianej, z dodatkiem palonego masła. Można posypać cukrem pudrem ale wtedy osłabia to jego piękny słoneczny kolor- który o takiej porze roku dobrze robi na psychikę. Spieczona kasza i masło na wierzchu tworzą pyszną, chrupiącą powierzchnię. Na umilenie oczekiwania(...)wiosnę. Bardzo lubię takie ciast na bazie kasz, na blogu znajdziecie kilka z kaszą jaglaną, a z kaszą kukurydzianą też już się jedno trafiło, pyszne jesienne ciasto z winogronami . Pomarańczowe ciasto z kaszki kukurydzianej z palonym masłem Składniki: 180 g masła skórka z 2 pomarańczy (najlepiej użyć ekologiczne, a w razie braku dobrze wyparzyć i wyszorować zwyczajne pomarańcze) 3 jajka

Cooking for Emily
Sernik z czerwoną porzeczką 3705

Serniki to ulubione ciasta wielu Polaków i trudno sobie wyobrazić święta czy różne uroczystości rodzinne bez tego ciasta. Deser ten gości również na stołach całego świata. Jest wiele odmian tego ciasta i każdy ma swoje ulubione. Jednak mój mąż uważa, że najlepszy jest sernik tradycyjny, czyli na kruchym spodzie i bez żadnych dodatków. Ja natomiast lubię w kuchni(...)tego ciasta możecie również użyć mrożonych owoców, których nie trzeba wcześniej rozmrażać. Oprócz tradycyjnego sernika i sernika ze złotą rosą, sernik z czerwoną porzeczką będzie należał do ulubionych ciast moich domowników i upiekę go na pewno jeszcze nieraz! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm. Składniki na sernik z czerwoną porzeczką: Ciasto: 250 g mąki pszennej

Danka Pichci
Drożdżowe bułeczki z rodzynkami bez jajek 152

bardzo pyszne. Słodkie z mnóstwem rodzynek i bez jajek. Puszyste i mięciutkie. Długo zachowują świeżość. Idealne na podwieczorek czy piknik. Podajemy z kakao, mlekiem, herbatą czy kawą. Upieczcie.   Potrzebujemy: Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy pół szklanki cukru(...)żeby rozczyn ,,ruszył'' tak na około 15 minut. 2. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę i oba cukry, dodajemy masło lub margarynę, rozcieramy opuszkami palców aż powstaną male grudki, dodajemy rozczyn, rodzynki i zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia. 3. Do pieczenia: Wyrośnięte ciasto dzielimy na 16 części i formujemy

Izabelawkuchni
Orzechowe ciasteczka z gorzką czekoladą 123

bez problemu , część można wykorzystać do ciasteczek a resztę trzymać w lodówce .   Wystarczy na nie spojrzeć aby nabrać ochoty na ich upieczenie. Ich wykonanie jest bardzo proste. Składniki na dużą blachę ciastek: 20 dag mąki pszennej 1 duże jajko 15 dag pasty orzechowej 10 dag masła 10 dag trzcinowego    cukru muscovado 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)całej jajko, ponownie krótko zmiksować (2-3 minuty)na wysokich obrotach miksera. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do zmiksowanej masy razem z pokrojoną na małe kawałki czekoladą, całość wymieszać łyżką, aż do połączenia. Nabierać w dłonie porcję ciasta formując kulki wielkości   orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej pergaminem zachowując odpowiedni odstęp bo ciasteczka urosną podczas

Wanilia i Kardamon
Proste ciasto czekoladowe z jabłkami i kakao 92

HowToStep","text":"Surowe ciasto prze\u0142o\u017cy\u0107 do blaszki. Ciasto nie ro\u015bnie bardzo, wi\u0119c brytfanna mo\u017ce by\u0107 prawie pe\u0142na. Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 minut w temperaturze 180 stopni."}],"prepTime":"PT30M","cookTime":"PT50M","totalTime":"PT1H20M"} Proste do upieczenia ciasto jabłkowe nawet dla laika. Swoją strukturą oraz sposobem wykonania, przypomina ciasto ucierane. Przy zachowaniu(...)Dlatego daję 100 % gwarancję udanego przepisu. Ciasto upieczone w formie aluminiowej typu keksówka. Dzięki zawartości sporej ilości jabłek, jest wilgotne i ma doskonałą konsystencję. Idealne ciasto do porannej kawy, nie za słodkie i nie za suche. Pech chciał że przed samymi świętami popsuł mi się mikser elektryczny. Nie zdążyłam kupić nowego, więc ciasto ubijałam i mieszałam ręcznie przy pomocy rózgi

ProstePesto.pl
SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH 124

Sernik bez pieczenia w 20 minut. Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Formę o wymiarach 21 x 24 cm wykładamy folią Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękkie masło(...)którą przygotowujemy w następujący sposób: masło podgrzewamy razem z cukrem i mlekiem, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kakao i śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Wierzch dekorujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach

słodki bratek
Bananowa babeczka z kubeczka 205

zawiera mąki i można go zrobić bez dodatku cukru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zawiera za to same zdrowe składniki, dodające energii, bo banan, jajko i kakao. Ciasto można jeść na gorąco, od razu po przygotowaniu, lub na zimno. Ma fajną, niespotykaną konsystencję, jest wilgotne i nie przypomina tradycyjnego suchego ciasta. Przepis na to ciasto znalazłam na tej stronie: https://wiszniowka.pl(...)wystarczająco dojrzały i słodki, to można dodać łyżeczkę cukru pudru. Wszystko zmiksowałam blenderem na jednolitą masę. Masę przelałam do porcelanowego kubka i wstawiłam do mikrofali. Ciasto piekłam trzy minuty na mocy 750W. W trakcie pieczenia ciasto mocno rosło w góre, ale nie wykipiało mi z kubka. Po wyłączeniu kuchenki opada. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z kubka na talerzyk

Waniliowe Improwizacje
Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą 153

muszkatołowej sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto kruche: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, jajko, proszek do pieczenia, sól i zagnieść na jednolite ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, wylepić formę tarty o średnicy 24 cm, wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą.  Całe ciasto nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut na złoty(...)stopni i piec przez 20 minut. 5. Gotowy quiche podawać na gorąco lub zimno posypany rukolą. Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Wam łososia najlepszego z najlepszych – tylko takie ryby zaliczają się do Ekskluzywnego Klubu Łososia MOWI. #lososmowi To proste: w świecie bez alternatyw alternatywą jest MOWI

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka z białek z rodzynkami 129

Chociaż tegoroczne Święta Wielkanocne były u nas przepracowane, tak nie mogło zabraknąć babki! Preferujemy proste wypieki, bez kremów itd., więc wybór padł po prostu na babkę. Z racji zapasu białek w lodówce - na białkach z rodzynkami. Wyszła świetna. Szybka w przygotowaniu, zwarta i wilgotna. Dodatkowo polana polewą z mlecznej czekolady stanowiła świetny, ale nie bardzo słodki, dodatek do kawy(...)czekolady z 50ml mleka Przygotowanie Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Cały czas miksując stopniowo dodawać cukier, cukier wanilinowy, olej, mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia. Rodzynki oprószyć mąką. Dodać do ciasta i całość wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Przełożyć masę. Piec ok 50-60 minut w temperaturze 180st. Po ostudzeniu polać polewa, lukrem

Zielona Kuchnia
Pełnoziarnisty chlebek drożdżowy z cytryną i parmezanem 135

każdy początkujący. Lubię go za wyczuwalną nutę cytryny, mimo, że nie jest wypiekiem na słodko. Dzięki dodatkowi masła i parmezanu jest wilgotny w środku i ja lubię go jeść bez dodatków, ale podany w formie tradycyjnych kanapek też zda egzamin :) 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej 120 g mąki krupczatki 30 g świeżych drożdży 2 łyżki ciepłego mleka 2 jajka(...)niej mokre składniki oraz zaczyn. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość. Wyrośnięte rozciągamy na stolnicy na prostokąt o grubości ok 2 cm. Masło rozpuszczamy i mieszamy ze skórką z cytryny. Smarujemy nim ciasto. Posypujemy parmezanem i zwijamy jak roladę. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (25 x 10 cm). Odstawiamy jeszcze na chwilę. Piekarnik nagrzewamy

Mienta blog
Canestrelli – włoskie ciasteczka 131

dodałam do nich również szczyptę cynamonu i kardamonu. Dodatkowo udekorowałam je rozpuszczoną gorzką czekoladą i posypałam cukrowymi kuleczkami. Jeśli chcecie możecie udekorować je po prostu cukrem pudrem lub zostawić bez żadnych ozdób. Przygotujcie się jednak, że ciastka znikną w mgnieniu oka, pozostaną po nich jedynie okruszki Canestrelli – włoskie ciasteczka przepis na 16 ciasteczek 150 g mąki pszennej(...)ekstrakt waniliowy. Całość dokładnie zagniataj, aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. Uwaga, może być bardzo kruche. Gotową masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na ok. 0,5 cm grubości. Z ciasta wycinaj ciasteczka o dowolnych kształtach. Następnie układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

365 dni dookoła kuchni
BEZA Z KREMEM KOKOSOWYM, GRANATEM I MARAKUJĄ 184

Pyszne, lekkie i nie za słodkie ciasto (a właściwie deser), które wprost rozpływa się w ustach. Na dość cienkim spodzie bezowym, z warstwą delikatnego kremu na bazie mleczka kokosowego i bitej śmietany. Z dużą ilością pestek granatu i odrobiną frużeliny z marakui, która świetnie przełamuje słodki smak bezy. Blat bezowy można upiec z 3-dniowym wyprzedzeniem. SKŁADNIKI BLAT BEZOWY(...)marakuja 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody DEKORACJA: pestki granatu,  pralinki rafaello WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni C, bez termoobiegu. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. BEZA: Białka ubijamy ze szczyptą soli na lekko sztywną pianę. Cały czas miksując, łyżka po łyżce dosypujemy cukier, kolejną porcję dodając, gdy poprzednia dokładnie

cool and minty

Proponowane wyszukiwania