ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1070/2544)

PIZZA Z PATELNI 1318

jest bez dodatku drożdży, powstaje w kilka minut i szczerze powiedziawszy jest tak pyszna, że spokojnie może konkurować z tą pieczoną. Moi synowie oszaleli na punkcie tej pizzy na cienkim, chrupiącym spodzie. Wypróbujcie i Wy.  Składniki: ciasto: 150 g mąki 80 ml wody 2 łyżki oleju sól, szczypta łyżka czubata ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z Majeczką w kuchni
Pączki wiedeńskie 3080

Przekładamy do szprycy do dekorowania ciast. Przygotowujemy kawałek papieru do pieczenia, który należy posmarować olejem. Na tak przygotowany papier wyciskamy koła z ciasta, ja wyciskałam po 2-3 warstwy, wtedy pączusie będą wyższe. Papier z pączkami delikatnie przenosimy na rozgrzany olej,  zsuwamy z papieru. Odchodzi bez problemu. Smażymy na rozgrzanym oleju, przez kilka minut z każdej strony

kulinarnyswiatdomi
Kisielowe ciasteczka 194

stopniowo dosypujemy mąkę i opakowanie kisielu,cały czas mieszając.Z gotowego ciasto formujemy kuleczki odrobinę mniejsze niż orzech włoski.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko zgniatamy dłonią ,na wierzch można dać żurawinę,kawałek czekolady białej lub ciemnej-co macie w domu lub zostawić bez niczego. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 15 min. Smacznego

Swojskie jedzonko
Placki z dyni 197

pieczenia i szczyptę soli. Na patelni na któej będziemy smażyć placki rozpuszczamy masło i wlewamy do naczynia Thermomix . Mieszamy czas 30s/obr.6. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Patelnie rozgrzewamy i kładziemy po łyżce masy. Pieczemy na rumiano z obydwu stron. Placki pieczemy na małym ogniu i pilnujemy czasu bo lubią się przypalić. Ja piekłam na patelni do naleśników bez

Themo przepisy
Francuskie ciasteczka orzechowe z polewą czekoladową 158

Ciasto rozkładamy na blacie, przekrawamy wzdłuż dłuższej części na pół. Z ciasta kroimy trójkąty. Każdy kawałek smarujemy masłem orzechowym Helio , zwijamy od szerszego boku do węższego, zwijamy na kształt rogalika, smarujemy roztrzepanym jajkiem, najlepiej pędzelkiem. Pieczemy w temp. 190 C przez minut. Pieczemy grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Polewę czekoladową Helio rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu, polewamy lekko

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowa tarta z kremem z mango i owocami, bez pieczenia (Crostata con crema di mango e frutta fresca, senza cottura) 161

kuchareczka prosiła mnie o ciasto z kremem z mango. Jak tu odmówić dziecku, które ma wielk ą  ochotę jeść a jeszcze większą piec i krzątać si ę  w kuchni :) Za oknem wciąż upały, wi ę c przygotowałyśmy  tart ę  bez pieczenia. Tarta na mocno czekoladowym spodzie z ciasteczek

La grande e la piccola cuoca
Szybki chleb z czarnym sezamem i babką plesznik 152

polubiłam chleb bez wyrabiania. Nie trzeba się męczyć aby ciasto wyrobić, wystarczy wymieszać w misce składniki i gotowe. A tak to wyrabiamy i wyrabiamy aż ręce bolą. Dziś dodatkowymi składnikami jest czarny sezam i babka jajowata. Chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 174

został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i powinna zawierać dania bez mięsa.  A powiedzcie mi jeszcze Wy wybieracie wersję gotowaną czy może pieczoną? Składniki na farsz: 1 słoik litrowy suszonych grzybów 2 kg kiszonej kapusty sól i pieprz 3 łyżki oleju 3 cebule Składniki na ciasto: 700 gram mąki + do posypania stolnicy 400 ml gorącej wody

Życie zaczyna się w kuchni
Prosty chleb pszenny 127

soli bezpośrednio do drożdży - Nie da się stworzyć idealnego bochenka bez wysiłku, ciasto chlebowe wymaga wyrabiania - Woda, której używamy do wypieku powinna mieć temperaturę ok 45 stopni - Ciasto na drożdżach najlepiej wyrasta w temperaturze 26-30 stopni - Formując bochenek nacinamy go aby zapobiec pękaniu w czasie pieczenia - Bochenki zanim trafią do pieca muszą koniecznie podrosnąć - Piekarnik dobrze nagrzewamy

Słodki Kompromis
Bezglutenowa wuzetka 384

Dzisiaj kolejna słodka bezglutenowa propozycja z naszej strony. To klasyk wykonany z mąk bezglutenowych czyli wuzetka :) Mamy nadzieję, że Ci którzy ją

Kuchenne Wariacje
Fit ptyś 235

Pyszny. Szybki. Idealny. HIT. Po prostu Fit Ptyś. Musicie zrobić!!! Ciasto: 1 jajko 2 łyżki mąki jaglanej i 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu - lub kakao (ja nie przepadam) słodzik - u mnie bez kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka miksujemy z proszkiem i pozostałymi składnikami :) Wstawiamy do piekarnika

Tetiisheri
Tarta Tatin z gruszkami w winie. 196

Pośrodku zrobić niewielki otwór. Wsadzić ciasto na dolną półkę piekarnika i piec około 25 minut. Po wyjęciu pozwolić ciastu 5 minut odpocząć. Przesunąć nożem po wewnętrznej stronie formy pomagając oddzielić się od niej tarcie. Przykryć górę talerzem, na którym będziemy podawać i delikatnie odwrócić - tarta powinna bez problemu wyjść! Przygotować polewę. Wino i cukier redukować na małym ogniu

zadanie-gotowanie
chleb z cebulką i kozieradką 187

ciasto, w razie konieczności podsypując odrobiną mąki. Odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągów na 30 minut. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić ponownie, przełożyć do natłuszczonej i wysypanej otrębami blaszki. Wygładzić wierzch, ponownie odstawić pod przykryciem na 30 minut. Wyrośnięty chleb wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 30 minut

6niebo
Klasyczne brownie i ... wielki bałagan 187

koniec dodać mąkę, delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia  formy o wymiarach około 30x20 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piec 10 minut.  Brownie podawać z sosem malinowym, owocami, bitą śmietaną, lodami ...lub zajadać samo, bez dodatków. Smacznego !  * post sponsorowany

kolorowotorcikowo
Szarlotka z orzechami i bezą 159

ktoś zrobi kawałek zjem nie więcej. Ta szarlotka to istna Bomba! Idealne ciasto kruche którego nie trzeba długo zagniatać, ponieważ proporcje są perfekcyjne, jabłka z kawałkami chrupiących orzechów i cynamon = połączenie idealne do tego chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku beza uwieńczona kroplami rosy! Istna poezja! Piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm, 45 minut w 170 stopniach. Czytaj

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania