ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1063/2544)

Ciasto z truskawkami i budyniem 177

Składniki: ciasto –  2 szklanki mąki pszennej –  200 g masła –  szczypta soli –  ½ szklanki cukru pudru –  1 jajko budyń – 1l mleka bez laktozy – 2 łyżki masła – 4 łyżki skrobi ziemniaczanej – 2 żółtka – 6 łyżek cukru – 1 cukier wanilinowy nadzienie – 500 g truskawek – 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Przygotowanie: Truskawki płukamy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy(...)Przygotuj formę do pieczenia –tj.posmaruj masłem i opcjonalnie wyłóż papierem do pieczenia. U mnie forma o wymiarach 23 x32 cm. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Na stolnicę przesiać mąkę i proszek do pieczenia dodać pokrojone masło,cukier. Połączyć wszystkie składniki dokładnie siekając. Na koniec dodać szczyptę soli i wbić jajko. Wyrobić kruche ciasto. Podzielić na dwie

I LOVE LIFE
Czekoladowa beza z malinami i borówkami 313

Czekoladowa beza z malinami i borówkami – Dzisiaj zapraszam na pyszną, mocno czekoladową, słodką bezę. Ozdobiona jest niesłodzoną śmietanką i owocami. Bardzo aromatyczna, cudownie pachnie podczas

Mała Cukierenka
Szybka babka z kajmakiem (mieszana łyżką) 168

ciasto jest bardziej wilgotne. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kajmaku (płaskie stołowe) – użyłam Helio 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 jajka klasy M Do podania: cukier puder lub czekoladowa polewa Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do garnuszka(...)keksówki (wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną lub wyłożoną papierem do pieczenia). Babkę pieczemy w rozgrzanym piekarniku, na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, u mnie około 40-45 minut. Po wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą. Babkę przechowujemy pod przykryciem. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasteczka mega kokosowe 162

oleju kokosowego 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego Przygotowanie: Miksując jajka powoli wlewać olej i mleczko kokosowe. Gdy będzie jednolita płynna konsystencja miksując, stopniowo dosypywać mąkę wymieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Miksować do czasu, aż znikną wszelkie grudki. Dodać wiórki kokosowe, ich ilość może być(...)łyżeczką ciasto, robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, kulki z góry spłaszczać, nadając kształt ciasteczek. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 15 - 20 minut. Studzić na kratce. Ciasteczka najlepsze są na drugi dzień, jeśli oczywiście zostaną. Zaraz po wystudzeniu są lekko miękkie. W przepisie można pominąć proszek do pieczenia

Kuchcik gotuje
Tarta z jabłkami i bezą 558

masła - duża łyżka mąki ziemniaczanej Beza: - 3 białka - pół szklanki cukru Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wałkujemy, najlepiej miedzy foliami, wykładamy do formy wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułka tarta lub mąką, wyrównujemy brzegi, nakłuwamy widelcem spód i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni(...)ubijamy ok 5 minut, masa bezowa będzie dość sztywna, wykładamy ją na jabłka  wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni,  pieczemy 35 minut, po 10 minutach pieczenia przykrywamy wierzch folią aluminiową żeby beza się nie spiekła za szybko, na 5 minut przed końcem pieczenia ściągamy folię. Po upieczeniu studzimy i Smacznego

Wypieki Rene
Miodowiec z powidłami i masą budyniową 322

Ciasto podzielić na 3 części. Spód formy (21x37 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić 1 częścią ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut w temperaturze 180*C. Pozostawić do ostygnięcia. W ten sam sposób upiec drugi placek. Pozostawić do ostygnięcia. 3 część ciasta wykleić w formie i odstawić. Masa orzechowa: Margarynę roztopić z miodem(...)ciasto. Całość piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Krem: 2 szklani mleka zagotować z cukrami. Do pozostałego mleka wsypać mąki, dodać żółtka i dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko. Zagotować. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Do formy przełożyć pierwszy placek (bez

Malinowo w kuchni
Chleb z ryżem 146

ryżu , który gotowałam do gulaszu [bardzo szybki pomysł na obiadek] i w końcu postanowiłam wypróbować przepis na chleb z ryżem, a znalazłam  tutaj ..Ja co prawda piekłam w multicookerze, ale to bez różnicy..pyszny chlebek, smaczny nawet na drugi dzień ..na zdjęciu krojony na ciepło... 350 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki drożdży instant(...)ryż i wystudzić.Mąkę wymieszać z solą i drożdżami, dodać ryż i powoli wlewać wodę.Zagnieść ciasto i przełożyć do misy multicookera ,ustawić program Yogurt - na 1 godzinę do wyrośnięcia .Ustawić program Bake na 2 godziny ,temperatura 180 stopni. Po połowie czasu pieczenia chleb przewrócić na drugą stronę.Po upieczeniu wystudzić na kratce. Przepis zacytuję też  za autorką

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 727

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 160g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki suchego maku Krem kokosowy: 900ml mleka 250g cukru pudru 1 budyń waniliowy bez cukru 80g mąki pszennej (użyłam(...)gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mak i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika

Mała Cukierenka
Dietetyczna tarta z serem na słodko 145

sera chudego białego Emilka 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru aromat śmietankowy/waniliowy 20 (rozkruszonych) tabletek STEWII/fruktoza Spód: 6 łyżek otrębów 4 łyżki mleka 0,5% 1 jajko 1 łyżeczka kakao 4 (rozkruszone) tabletki STEWII/fruktoza 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Spód: Jajko roztrzepujemy, dodajemy otręby, mleko, kakao, proszek(...)STEWIĘ i mieszamy masę odstawiamy na bok na około 10-15 minut aż otręby spęcznieją Masa serowa: Wszystkie składniki na masę miksujemy Cała tarta: Ciasto otrębowe wykładamy na dość małą (około 20cm średnicy) okrągła blaszkę pokrytą papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika na około 10 minut, temperatura 200 stopni, po upływie 10 minut wyciągamy ciasto

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dyniowy chleb na zakwasie z dodatkiem sepii z mątwy 66

godzin przed wyrabianiem ciasta na chleb  mieszamy w misce wszystkie składniki na zaczyn, przykrywamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej. CIASTO DYNIOWE Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki na ciasto, oprócz soli. Mieszamy tylko do połączenia składników, przykrywamy miskę folia spożywczą i odstawiamy na godzinę do autolizy. Pod koniec autolizy posypujemy ciasto solą i wyrabiamy około 2 -3 minuty(...)kształcie i pozostawiamy tak na około godzinę, bez przykrycia. CIASTO Z SEPIĄ Sepię mieszamy z 330 g wody, dodajemy pozostałe składniki na ciasto, oprócz soli. Mieszamy tylko do połączenia składników, przykrywamy miskę folia spożywczą i odstawiamy na godzinę do autolizy. Dalej postępujemy tak samo, jak przy cieście dyniowym. FORMOWANIE I PIECZENIE Po godzinie odpoczynku na desce wszystkich porcji

Tajemnice Smaku
Chleb na zakwasie z dynią i sepią z mątwy 90

godzin przed wyrabianiem ciasta na chleb  mieszamy w misce wszystkie składniki na zaczyn, przykrywamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej. CIASTO DYNIOWE Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki na ciasto, oprócz soli. Mieszamy tylko do połączenia składników, przykrywamy miskę folia spożywczą i odstawiamy na godzinę do autolizy. Pod koniec autolizy posypujemy ciasto solą i wyrabiamy około 2 -3 minuty(...)kształcie i pozostawiamy tak na około godzinę, bez przykrycia. CIASTO Z SEPIĄ Sepię mieszamy z 330 g wody, dodajemy pozostałe składniki na ciasto, oprócz soli. Mieszamy tylko do połączenia składników, przykrywamy miskę folia spożywczą i odstawiamy na godzinę do autolizy. Dalej postępujemy tak samo, jak przy cieście dyniowym. FORMOWANIE I PIECZENIE Po godzinie odpoczynku na desce wszystkich porcji

Tajemnice Smaku
Ciasto Cassis wg Aleex 147

kwasowatością konfitury – razem tworzą doskonałą całość. Cassis pasuje na wyjątkowe okazje, taką, już jutro będziemy świętować – Gwiazdeczka i Dominik obchodzą pierwszą rocznicę ślubu. Do prezentu przygotowałam dla nich ciasto. Zostawiam Was z tym przepisem, a sama biegnę szykować się na studniówkę. O 19.00 zaczyna się w mojej szkole wyjątkowy bal. Nie mogę się spóźnić, bo przecież muszę wygłosić znaną maksymę(...)połączenia składników. 10. Białka wyłożyć na papier do pieczenia położony na dno odwróconej do góry nogami blaszki, w której wcześniej piekł się biszkopt. 11. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 90 stopni C i piec z termoobiegiem jeszcze 30 minut. Bezę wystudzić. 12. Przygotować krem: dobrze schłodzony serek mascarpone

W mojej kuchni
Greckie chlebki pita – miękkie i elastyczne, bez kieszonek 350

dnem, która nadaje się do smażenia bez dodatku tłuszczu (ceramiczną, teflonową, żeliwną). Na bardzo gorącą patelnię wykładamy rozwałkowany placek i pieczemy przez 2,5-3 minuty na jednej stronie, po czym przekładamy na drugą stronę i dopiekamy jeszcze 1,5-2 minuty. Zdejmujemy upieczony placek na talerz, przykrywamy bawełnianą ścierką, wałkujemy i pieczemy kolejny. Gorące placki układamy jeden(...)ścierką – dzięki temu zostaną miękkie.   Można jeść je ciepłe, zaraz po upieczeniu, smakują też na zimno. Bez problemu można je odgrzać, np. w opiekaczu czy na grillu kontaktowym. Zaraz po upieczeniu można też je zamrozić – przełóżcie chlebki warstwami papieru do pieczenia i włóżcie do woreczka z grubej folii przeznaczonego na mrożonki. Odmrażamy je w lodówce i odgrzewamy

Karo in the Kitchen
Przepis na ciasto czekoladowo-pomarańczowe bez mąki i tłuszczu 130

wyrzutów sumienia *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Najlepiej rozłożyć przygotowanie ciasta na dwa dni – pierwszego dnia polecam ugotowanie pomarańczy. Pomarańcze umyj pod gorącą wodą, włóż je bez obierania do niedużego garnuszka – tak tak, całe ze skórką i zalej wodą do takiego poziomu, by były całe zakryte wodą. Doprowadź(...)tego powodu polecam przygotować pomarańcze wieczór wcześniej. Po dwóch godzinach odlej wodę i wystudź całkowicie pomarańcze. Przygotuj formę o średnicy 20 cm – wyłóż ją papierem do pieczenia. Przygotuj ciasto – przekrój pomarańcze na ćwiartki, nie obieraj ich (skórki nadadzą niesamowitego aromatu), wrzuć je do blendera i lekko zmiksuj. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj aż do ich połączenia

Eat me! Fit me!
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniową pianką 148

dłużej do lodówki (ponad 1 godzina). Rozgrzewamy nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Większą część ciasta wyciągamy i wykładamy na spód formy (jeśli włożyliście ciasto do zamrażalnika należy je zetrzeć na tarce). Spód dziurkujemy widelcem. Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika. Podpiekamy spód na złoty kolor około 12-15 minut (czas może być różny(...)cukier. Następnie dodajemy proszek budyniowy, cały czas miksując. Pod koniec dolewamy cienką strużką olej, miksujemy. Naszą budyniową piankę wykładamy na śliwki. Na wierzch ścieramy resztę kruchego ciasta. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35-40 minut do ładnego zarumienienia wierzchu ciasta. Po przestudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego Inspiracja z bloga „Po prostu pycha

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania