ekstra w jajku na miękko z czarnym pieprzem i tymiankiem, Pieczeń Wereszczaka – pieczona żywiecka z duszonymi ziemniakami w sosie maślano korzennym z czerwoną cebulą i miodem pitnym oraz Kanapka Maillarda (Przypiekanka chlebowa) – przypiekany chleb na chrupko nadziewany omletem, sprażoną suchą kiełbasą krakowską, podany z sosem musztardowym i kiszonym ogórkiem w miodzie. Ponad to, idealnym uzupełnieniem lub alternatywą
Codogarapropozycję potrawy grzybowej, która pasuje do wielu dań – do placków ziemniaczanych, klusek, makaronów i mięs. Mnie najlepiej smakuje sos podawany z chlebem lub bagietką. Składniki : 1 kg grzybów leśnych, mieszanych 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 170 ml śmietany 30 % pęczek pietruszki sól i pieprz według upodobań Przygotowanie Grzyby oczyszczamy i myjemy. Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę kroimy
Kasia i jej kobiecy światwłaśnie zaczął się ciekawie zapowiadający się mecz Hiszpania-Irlandia. Zmykam szybko przed telewizor Szparagi zapiekane z szynką 1 kg białych szparagów 4 kromki chleba tostowego 4 łyżki masła 5 łyżek posiekanych ziół 1 cebula 2 łyżki mąki 350 ml bulionu warzywnego 50 ml mleka 350 g gotowanej szynki w plasterkach sól, pieprz, cukier Szparagi umyć, obrać i odkroić zdrewniałe końce
Pieguskowa Kuchniamasla (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chleb namaczamy w wodzie na około pół godziny, aż będzie miękki. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, odciśnięty z wody chleb, doprawiamy majerankiem, ostrą i słodką papryką i drobno pokrojoną cebulę i całość dokładnie mieszamy. Formujemy małe klopsiki, smażymy na rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek. Następnie przekładamy na talerz. Do tej samej patelni dodajemy łyżeczkę
Delusional TrineCoś dobrego do chleba Składniki • 1 konserwa szprotek w aromatyzowanym oleju • 1 mała cebula • 3 jajka gotowane • 2 ogórki kiszone • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Szprotki rozgnieść widelcem razem z olejem przełożyć do miski doda pokrojoną w drobną kostkę cebulę,ogórki kiszone i jajka doprawić pieprzem i solą
W królestwie smaków BeatySkładniki: 4 plastry boczku 90 g startego ulubionego sera żółtego 90 g sera brie, bez skórki i z grubsza pokrojonego 1/4 czerwonej cebuli, startej na tarce (opcjonalnie) miękkie masło do posmarowania kromek 4 spore kromki ulubionego chleba 2 łyżki konfitury cebulowej (opcjonalnie) 2 figi, z odciętymi końcami, pokrojone w grube plastry Przygotowanie: Umieść boczek na rozgrzanej patelni, podsmaż do chrupkości
karmelowywłaśnie w ten sposób polecam nie tylko jako dodatek do np. mięsnego obiadu, ale także jako samodzielne danie. Można je zjeść z kromką pysznego chleba. Składniki: 1 kg buraków duży por 2 duże czerwone cebule 1,5 szklanki bulionu 2 łyżki masła sól, pieprz natka pietruszki Sposób przygotowania: Buraki obieramy ze skórki. Kroimy w cienkie plasterki. por kroimy
Pobite gary BarbaryAromatyczny gulasz z dodatkiem czerwonej papryki i ogórków kiszonych. Można go jeść na różne sposoby, jak kto lubi z kaszą, ryżem, makaronem, świeżym chlebem czy plackami ziemniaczanymi , polecam. Składniki: 1 kg łopatki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 2 łyżki mąki pszennej 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego olej do smażenia słodka mielona
magiczna kuchnia Kasiakurat indyka, ale może to być inne mięso. Proste i smaczne danie, które można podać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub po prostu zjeść z chlebem. 200g grzybów boczniaków 300g gotowanego mięsa z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor 1 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% pieprz ziołowy tymianek sól pieprz czarny świeżo mielony Cebulę
https:KKuchniaMniambrukselki 1 puszka groszku 1,5 l wywaru wołowego 2 ziemniaki 10 cm pora 1 mała cebula 1 marchewka sól pieprz kminek szczypta papryki szczypta chili chleb i kiełbasa dobrej jakości Warzywa oczyścić , wrzucić do wywaru, dodać przyprawy, uzupełnić wodą tak by warzywa były zakryte, Ugotować do miękkości, Wszystko zmiksować na krem, doprawić i dolać wody w razie potrzeby, zagotować
Gotowanie jest łatwesmakuje ze świeżym pieczywem i ogórkiem małosolnym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 kotletów: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kromka chleba, namoczona w mleku szczypta chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku 6 trójkącików ulubionego serka topionego bułka tarta do obtaczania tłuszcz do smażenia
My Culinary ArtDomowe smarowidło - idealne z kiszonym ogórkiem i kromką razowego chleba. Składniki: 300-400 g pokrojonej słoniny bez skóry 1 cebula jabłko sól, pieprz suszona bazylia Do garnka dodać słoninę i podgrzewać ją na małym ogniu. W międzyczasie jabłko umyć, obrać i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Gdy słonina rozpuści się (a także pojawią się skwarki
Ugotowaćzłoty kolor. Wyłączamy ogień i przeciskamy do cebuli czosnek. Dodajemy odrobinę soli i całość wlewamy na odcedzoną z wody fasolkę. Dobrze mieszamy, aby cebula i czosnek okleiły fasolkę. Gotowe :) Proste prawda ? Podajemy z chlebem i ogórkami małosolnymi. Smacznego
vegetanieteż mam swój ulubiony. SKŁADNIKI: 4 małe piersi z kurczaka 1-2 główek sałaty cesarskiej 3-4 łyżki oliwy z oliwek 3-4 kromki chleba tostowego bez skórki 3-4 ząbki rozgniecionego czosnku małą cebulę czerwoną pokrojoną w piórka zioła prowansalskie parmezan 3-4 łyżki sól morska, pieprz do smaku sos: 1 opakowanie sosu czosnkowego (ja używam Knorra) jogurt naturalny
Kuchnia BeatyGulasz wołowy jest znakomitym dodatkiem do makaronu, pieczonych ziemniaków..jest również pyszny da solo z chlebem.Składniki* ok. 60-70 dkg mięsa wołowego b/k* 4 cebule
Z Kuchni Do Kuchni