Jeśli macie ochotę na potrawkę z żółwia, to świetnie trafiliście. Zaczynamy od zebrania kilku kolegów, zakupu wytrychów i wizyty w zoo. Ewentualnie, jeśli planujemy mniejsze spotkanie
slodkokwasnaplO topinamburze i podaniu go razem z tofu pisaliśmy już dwa lata temu, nim stał się modny. Teraz to ciekawe warzywo spogląda na nas ze stron
slodkokwasnaplZastanawialiście się może jak podać zupę cebulow ą żeby nie była taka tradycyjn ą zup ą ? A jak tak i to dość długo... no bo co
Bernika - moj kulinarny pamietnikZaczynamy akcje Gotuje z Julia Child, na którą wszystkich serdecznie zapraszam na portalu Zmiksowani, gdzie można dokładać swoje wpisy przez cały sierpień. Mam nadzieje, ze się
Bernika - moj kulinarny pamietnikObiecałam wam ze raz w miesiącu będzie pojawiał się przepis Julii Child. W zeszłym mi się to nie udało, ale ten miesiąc kończę jej przepisem na
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć :) Jednym z głównych naszych noworocznych postanowień jest jedzenie zup. Już przy okazji innego wpisu, mówiłam Wam, że za nimi nie przepadam, ale powoli zaczynam się
Pora coś zjeśćCześć! Jedliście kiedyś kotleciki łososiowe? Jeśli jeszcze nie, to polecam Wam je gorąco! Są bardzo smaczne, a dodatkowo ich wykonanie jest banalnie proste! Zapraszam! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćCześć :) Niedawno miałam okazję spróbować awokado... kiedyś dawno temu, jak miałam bodajże 6 czy 7 lat jadłam awokado, które było przystawką na przyjęciu weselnym. Niestety nie
Pora coś zjeśćCześć :) Tym razem zapraszam Was na pyszny obiad składający się z małych pulpecików z mięsa i ziemniaków w sosie na bazie sera gorgonzola! Danie jest przepyszne
Pora coś zjeśćWitam Was! Już za kilka dni w kioskach znajdziemy drugi numer Kukbuka, zatem chciałam Wam jeszcze zaprezentować przepis z poprzedniego numeru. Danie, na które przepis znajdziecie
Pora coś zjeśćWitam Was! Brassica oleracea gemmifera - brzmi dziwacznie? Chyba tak, aczkolwiek pod tą nazwą kryje się znienawidzona przez dzieciaki i wielką grupę dorosłych... brukselka (kapusta brukselska). Swoim
Pora coś zjeśćWitam ponownie! :-) Dzisiaj tak jak obiecałam drugi przepis, żeby zdążyć ze wszystkimi przed Świętami! Ostatnio było bardzo słodko, zatem dzisiaj propozycja śledzika z niewielką ilością miodu
Pora coś zjeśćWitam Was! Przy okazji wypadu do Warszawy na Food Blogger Fest, wybraliśmy się z mężem do Bistro de Paris, restauracji Michela Morana, aby wykorzystać voucher, który
Pora coś zjeść