cebula - 11518 przepisów (strona:491/768)

Kasza jaglana z cukinią, cebulką, czosnkiem i papryką 212

doprawiona odrobiną czosnku i słodkiej papryki. Zapraszam do wypróbowania takiego właśnie połączenia :) Składniki: 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1 mała cukinia słodka papryka pieprz sól 1 ząbek czosnku pół cebuli  Cukinię obieramy i kroimy w plastry grubości 1 cm. Wrzucamy na rozgrzana patelnię grillowa lub zwykłą. Posypujemy solą i smażymy ok. 3 minuty z każdej strony. Dodajemy posiekaną cebulkę

Chocolate Muffin Blog
Topinambur z piekarnika 280

spokojnie schrupać jak kalarepkę. Upieczony z orzechami włoskimi był pysznym uzupełnieniem drugiego dania. Składniki: topinambur 2-3 bulwy garść orzechów włoskich 2 łyżki oleju tymianek sól, pieprz czerwona cebula-opcjonalnie Wykonanie: obrany i osuszony topinambur osuszyć w papierowym ręczniku. Pokroić na plastry. Im grubsze plastry pokroisz, tym dłużej będzie trwało pieczenie. Obtoczyć w oleju z przyprawami. Rozłożyć na blaszce wyłożonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z owczym serem i marmoladą z czerwonej cebuli 209

Składniki na spód: 150 g zimnego masła 225 g mąki pszennej 3-4 łyżki wody szczypta soli Składniki na marmoladę: 50 g masła 2 łyżki oleju 500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka sól, pieprz do smaku 1 łyżka cukru 1 łyżka kminku, uprażonego na suchej patelni 70-80 ml octu balsamicznego Składniki na nadzienie: przygotowana marmolada 200 g śmietany

My Culinary Art
Sałatka z młodych ziemniaków i boczku 261

kroimy w dość dużą kostkę. Boczek kroimy w cienkie paseczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 min w temp 180 C. Szczypiorek i cebulę siekamy. Fasolkę płuczemy i odsączamy na sitku. Musztardę, jogurt i przyprawy mieszamy ze sobą. Wszystkie składniki wsypujemy do jednej miski, polewamy sosem i mieszamy dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Zimowy Flammkuchen z dynią i mięsem mielonym 230

łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Składniki na nałożenie : 200 g mieszanego mięsa mielonego 300 g dynii Hokkaido 1 ząbek czosnku 100 g śmietany kremówki pieprz 1/2 łyżeczki curry 1 cebula 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1/4 kapusty włoskiej parmezan Wykonanie: mąkę, wodę z solą i oliwą zagnieśc na gładkie ciasto. Zawinąć w folie i odstawić na 30 minut dynię pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa cebulowa 258

mnie to „jedzenie na pocieszenie”. Karmelizowana, brązowa cebula, soczysty, warzywny wywar, tymianek i biały pieprz. To wszystko, czego naprawdę trzeba do zrobienia doskonałej cebulowej. Podajemy z chmurką żółtego sera i chrupiącą grzanką. Proste, treściwe jedzenie. Dawno temu zupa spod strzech trafiła na salony i zyskała wyrafinowaną winną nutę

Gotuj z Blue Raven
Domowy burger z sadzonym jajem 309

kawałeczka. Częstujcie się moi drodzy, bo wystygnie! :)  Domowy burger z jajem sadzonym Receptura na jednego burgera: - 1 bułka wieloziarnista - 1 jajo od szczęśliwej kury -   1 cebula biała - miks sałat - garść - 4 plastry boczku parzonego - 3 suszone pomidory - papryczka jalapeno z zalewy - 3 sztuki dodatkowo: musztarda dijon, słodki sos chili, sos tatarski, oliwa z oliwek, wykałaczka DO DZIEŁA

Sajkofanka smaku
Sałatka z pomarańczą, serem camembert i orzechami nerkowca 388

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kolorowa, zdrowa i lekka sałatka. Użyłam do niej miksu sałat na którym ułożyłam pomarańcze, ser camembert i cebulę. Całość posypałam podprażonymi orzechami nerkowca i polałam pysznym winegretem. Sałatka doskonała jest na każdy posiłek, ja zrobiłam ją na kolację Smakuje pysznie, koniecznie zróbcie ją w swojej kuchni

Marta Gotuje
Szybka sałatka z jarmużem 288

także w witaminy C i K.  Moją propozycja jego spożycia to w formie sałatki z sosem winegret :) Potrzebujemy: pól opakowania umytego i pokrojonego jarmużu 2-3 pomidory 1 cebula 150g sera fety sos winegret --> klik Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i sałatka jest gotowa do spożycia. Szybko i smacznie :) Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony

Kolejny blog o gotowaniu
Currywurst, czyli przysmak kuchni niemieckiej 404

jest bardzo proste i szybkie. Przepis znalazłam na stronie ' Kulinarne Inspiracje '. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla dwóch osób: 4 małe kiełbaski (użyłam chudych śląskich) 1 łyżka oleju 1 mała cebula, pokrojona w piórka 200 ml ketchupu (3/4 szklanki) 100 ml wody 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka miodu 1/2 łyżki sosu Worcestershire (opcjonalnie

My Culinary Art
Hamburgery 183

patelni. Przyprawić solą i pieprzem. Krok 4Podsmażyć plasterki cukinii. Krok 5Podpieczone bułki wyjmujemy z piekarnika. Układamy na dolnej połówce sałatę, plastry pomidora, kotleta, ser, plasterki cukinii, na to cebulę i kiełki. Podajemy

CoolinarniePL
Śledzie po szwedzku 341

wykładamy masę serowo – śledziową, wyrównując. Wstawiamy do lodówki na ok. 4 godziny. Terrinę podajemy pokrojoną w kwadraty, na każdym układając piórko cebuli.Filed under: Krycha i Zdzichu na melanżu Tagged: cebula, kuchnia skandynawska, szczypior, twaróg, śledzie, żelatyna

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Śledzie w oleju. 248

kawałka ryby. Innego sposobu osobiście nie znam.Następnie przepłukujemy śledzie z mleka, odsączamy i kroimy na dogodne dla nas kawałki. Układamy je ciasno warstwami z pokrojoną w piórka/plasterki cebulą. Na koniec zalewamy olejem i odstawiamy na przynajmniej dobę w chłodne miejsce.U mnie w domu podawane zazwyczaj z ziemniakami, których nie tłukę tylko przed samym osuszeniem dodaję posiekaną drobniutko cebulkę

Malinowe Pocałunki
Łosoś z salsą awokado 196

osuszonego nacieramy oliwą z oliwek i mieszanką z 1 płaskiej łyżeczki soli i słodkiej papryki.Grillujemy z dwóch stron po 5-6 minut.Awokado obieramy i kroimy w kostkę.Dodajemy posiekaną cebulę, świeżą kolendrę, sok z limonki.Przyprawiamy solą i pieprzem.Łososia przekładamy na talerz i nakładamy po 2 łyżki salsy na rybę.Podajemy z bagietką :)SMACZNEGO

Kredowe Menu
Pasztet ze śliwką 268

suszone śliwkiGarść suszonych grzybówGarść suszonej żurawiny1 bułka kajzerkaPrzyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, 3 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego Do dużego garnka wkładamy umyte oraz obrane warzywa, cebulę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Dokładamy wołowinę i zalewamy zimną woda. Gotujemy około 20 minut na małym ogniu. Następnie dokładamy szynkę, karkówkę oraz boczek, gotujemy, aż mięso zmięknie (około

Kolizje Smaków