francuska zapiekanka z cienko pokrojonych warzyw. Najbardziej typowe to cukinia, pomidory, ziemniaki. Ale możecie dodać takie, które najbardziej lubicie. Lekkie warzywne danie. Polecam! Składniki na 4 tartaletki*: 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 ziemniaki 2 pomidory lub 1 większy 1 mała cukinia świeży tymianek tarty żółty ser (użyłam ser o nazwie Dziugas) oliwa sól, pieprz Piekarnik rozgrzać
Moja Galeria Smakułyżki oliwy rozmaryn, tymianek, natka pietruszki sól, pieprz 1. Ziemniaki wyszorować i umyć pod wodą. Ugotować przez 10 minut. Odcedzić. 2. Cukinię, paprykę, kalarepę pokroić na kawałki. 3. Cebulę i czosnek przekroić na pół. 4. Na dno brytfanny lub naczynia do zapiekania dać 2 łyżki oliwy. Dodać wszystkie warzywa oprócz pomidorków koktajlowych i oliwek. 5. Posypać świeżymi ziołami, doprawić solą
Moja Galeria Smakukuli. W ten sposób gotujemy 3 minuty. Po tym czasie wyjmujemy gotowe jajko za pomocą cedzaka. Posypać solą, pieprzem. Składniki na pieczone ziemniaczki: - młode ziemniaczki - 4-5 ząbków czosnku - cebula - oliwa z oliwek - ekstrakt z chilli lub w proszku *opcjonalnie: jogurt i koperek Ziemniaczki myjemy, szorujemy szczoteczką, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 10-15 minut. Cebulkę kroimy w kosteczkę
Be Fit Be Strongjuż nic więcej nie podjadać :) Składniki : filet z piersi kurczaka ok. 100g makaronu świdry pełnoziarnistego z orkiszem 1 duża pieczarka 1 cebula dymka razem ze szczypiorkiem 5 szparagów zielonych 2 rzodkiewki 2 łyżki oliwy z oliwek Przyprawy : zioła toskańskie pieprz ziołowy Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Polewamy oliwą
Parowar Facetadoprawiona odrobiną czosnku i słodkiej papryki. Zapraszam do wypróbowania takiego właśnie połączenia :) Składniki: 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1 mała cukinia słodka papryka pieprz sól 1 ząbek czosnku pół cebuli Cukinię obieramy i kroimy w plastry grubości 1 cm. Wrzucamy na rozgrzana patelnię grillowa lub zwykłą. Posypujemy solą i smażymy ok. 3 minuty z każdej strony. Dodajemy posiekaną cebulkę
Chocolate Muffin Blogspokojnie schrupać jak kalarepkę. Upieczony z orzechami włoskimi był pysznym uzupełnieniem drugiego dania. Składniki: topinambur 2-3 bulwy garść orzechów włoskich 2 łyżki oleju tymianek sól, pieprz czerwona cebula-opcjonalnie Wykonanie: obrany i osuszony topinambur osuszyć w papierowym ręczniku. Pokroić na plastry. Im grubsze plastry pokroisz, tym dłużej będzie trwało pieczenie. Obtoczyć w oleju z przyprawami. Rozłożyć na blaszce wyłożonej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki na spód: 150 g zimnego masła 225 g mąki pszennej 3-4 łyżki wody szczypta soli Składniki na marmoladę: 50 g masła 2 łyżki oleju 500 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka sól, pieprz do smaku 1 łyżka cukru 1 łyżka kminku, uprażonego na suchej patelni 70-80 ml octu balsamicznego Składniki na nadzienie: przygotowana marmolada 200 g śmietany
My Culinary Artkroimy w dość dużą kostkę. Boczek kroimy w cienkie paseczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 min w temp 180 C. Szczypiorek i cebulę siekamy. Fasolkę płuczemy i odsączamy na sitku. Musztardę, jogurt i przyprawy mieszamy ze sobą. Wszystkie składniki wsypujemy do jednej miski, polewamy sosem i mieszamy dokładnie
e-PrzepisyKulinarnełyżeczki soli 1 łyżka oliwy Składniki na nałożenie : 200 g mieszanego mięsa mielonego 300 g dynii Hokkaido 1 ząbek czosnku 100 g śmietany kremówki pieprz 1/2 łyżeczki curry 1 cebula 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1/4 kapusty włoskiej parmezan Wykonanie: mąkę, wodę z solą i oliwą zagnieśc na gładkie ciasto. Zawinąć w folie i odstawić na 30 minut dynię pokroić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mnie to „jedzenie na pocieszenie”. Karmelizowana, brązowa cebula, soczysty, warzywny wywar, tymianek i biały pieprz. To wszystko, czego naprawdę trzeba do zrobienia doskonałej cebulowej. Podajemy z chmurką żółtego sera i chrupiącą grzanką. Proste, treściwe jedzenie. Dawno temu zupa spod strzech trafiła na salony i zyskała wyrafinowaną winną nutę
Gotuj z Blue Ravenkawałeczka. Częstujcie się moi drodzy, bo wystygnie! :) Domowy burger z jajem sadzonym Receptura na jednego burgera: - 1 bułka wieloziarnista - 1 jajo od szczęśliwej kury - 1 cebula biała - miks sałat - garść - 4 plastry boczku parzonego - 3 suszone pomidory - papryczka jalapeno z zalewy - 3 sztuki dodatkowo: musztarda dijon, słodki sos chili, sos tatarski, oliwa z oliwek, wykałaczka DO DZIEŁA
Sajkofanka smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kolorowa, zdrowa i lekka sałatka. Użyłam do niej miksu sałat na którym ułożyłam pomarańcze, ser camembert i cebulę. Całość posypałam podprażonymi orzechami nerkowca i polałam pysznym winegretem. Sałatka doskonała jest na każdy posiłek, ja zrobiłam ją na kolację Smakuje pysznie, koniecznie zróbcie ją w swojej kuchni
Marta Gotujetakże w witaminy C i K. Moją propozycja jego spożycia to w formie sałatki z sosem winegret :) Potrzebujemy: pól opakowania umytego i pokrojonego jarmużu 2-3 pomidory 1 cebula 150g sera fety sos winegret --> klik Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i sałatka jest gotowa do spożycia. Szybko i smacznie :) Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony
Kolejny blog o gotowaniujest bardzo proste i szybkie. Przepis znalazłam na stronie ' Kulinarne Inspiracje '. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla dwóch osób: 4 małe kiełbaski (użyłam chudych śląskich) 1 łyżka oleju 1 mała cebula, pokrojona w piórka 200 ml ketchupu (3/4 szklanki) 100 ml wody 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka miodu 1/2 łyżki sosu Worcestershire (opcjonalnie
My Culinary Artpatelni. Przyprawić solą i pieprzem. Krok 4Podsmażyć plasterki cukinii. Krok 5Podpieczone bułki wyjmujemy z piekarnika. Układamy na dolnej połówce sałatę, plastry pomidora, kotleta, ser, plasterki cukinii, na to cebulę i kiełki. Podajemy
CoolinarniePL