burgery - 2381 przepisów (strona:54/159)

Konfitura z czerwonej cebuli 224

smak, bo jest to wytrawna słodkawa konfitura o bardzo głębokim, dymnym smaku, idealnie nadaje się jako dodatek do wszelkiego rodzaju klusek jak i na bułę w towarzystwie warzywnych burgerów. Misiek widząc mnie dwie godziny mieszającą tą ciemną maź stwierdził, że wygląda mało zachęcająco, ale przepraszał mnie solennie, gdy podałam mu bułę z dyniowym burgerem w towarzystwie tej konfitury. Polecam szczególnie

greenscarf
Sos czosnkowy z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) 251

bazie oleju, podczas diety tłuszcz jest całkowicie zakazany, więc trzeba sobie radzić jakoś inaczej. Ugotowany kalafior jest bardzo fajnym spoiwem, dodaje się go między innymi do  wegańskich burgerów z kalafiora . Mój sos przygotowałam z dodatkiem wody, ale możecie go zrobić na bazie wywaru, będzie wtedy bardziej aromatyczny. Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie   podstawowe zasady diety warzywno-owocowej(...)granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety z indyka i kaszy jaglanej 170

Kotlety z indyka i kaszy jaglanej to zdrowy i lekki obiad, który posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Soczyste kotlety, czy raczej burgery z indyka świetnie smakują z surówkami i warzywami gotowanymi na parze. Kotlety z indyka i kaszy jaglanej to takie danie, które syci, ale nie obciąża naszego organizmu, gdyż jest lekkostrawne. Dodatek do mięsa z indyka suszonych pomidorów(...)jednolita masa. Przed formowaniem kotletów masę odstawić na 10 minut, wtedy kasza wchłonie wilgoć z mięsa i kotlety będą łatwiej się formować. Kotlety dobrze się formują praską do robienia burgerów. Jeśli masa na kotlety jest zbyt sucha, należy dodać do niej kilka łyżek wody po moczeniu pomidorów. Formować kotlety o grubości 1 - 1,5 cm i obtaczać w mące pełnoziarnistej

Kuchcik gotuje
Domowe bułki do burgerów 231

moim domu często pachnie domowymi wypiekami. Chałki, chleby, bułki to przecież klasyka, której nie może zabraknąć. Bułki do burgerów charakteryzują się tym, że są delikatne z duża ilością sezamu. Koniecznie się kiedyś na nie skuście :) Domowe bułki do burgerów Składniki: 250 g mąki pszennej typ 500 13 g świeżych drożdży 1 jajko 125 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Burger z głogu i soczewicy czyli kajzerka pomyślności 164

spore pestki, przecieramy go przez sito. W wyniku tego powinna nam powstać gęsta pasta. Niektórzy robią z niej ketchup, ale ja postanowiłem użyć jej jako lepik do soczewicowych burgerów. Łączymy pastę z soczewicą, formujemy płaskie okrągłe kotlety i pieczemy je w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku jakieś 15-20 minut. Bułkę kroimy na pół, a następnie wkładamy burgera oraz

Kryzysowa Książka Kucharska
Jak przygotować grilla 191

każdej strony.  Kiełbasa na grilla powinna być ponacinana w poprzek. Nie musimy jej marynować, ale moim zdaniem zamarynowana smakuje lepiej. Grillujemy około 5 – 8 minut z każdej strony. Burgery wieprzowe lub drobiowe w zależności od grubości grillujemy na niezbyt gorącym grillu, przez około 3-5 minut z każdej strony, burgery wołowe wymagają nieco dłuższego pieczenia. Skrzydełka i udka

Cztery Fajery
Burgery z soczewicy i marchewki 114

Wegetariańskie burgery z soczewicy i marchewki to mój świeży eksperyment, jeżeli chodzi o dania bezmięsne. Z podstawowych dodatków postawiłam na rukolę i ser pleśniowy, którym mogłabym zajadać się non stop. Do tego nie mogło zabraknąć sosu – przygotowałam pomidorowy. Przepyszna opcja nie tylko dla wegetarianów. Sądzę, że nawet Nam mięsożercom przyda się czasem coś innego, […] Artykuł Burgery z soczewicy

Pink Envelope
zdrowy burger z awokado 137

Czasami każdy ma ochotę na burgera. Można oczywiście wyjść z domu i udać się gdzieś na miasto. Ale można również zrobić sobie takiego burgera samemu w domu. Wtedy możemy sobie wybrać takie składniki jakie nam odpowiadają. Co prawda możliwość taką nam dają kanapki w punkcie na S, ale ta jest zdrowsza ;) Mając w zanadrzu awokado powstał zamiast majonezu

Gotowanie z pasją
Bułki do burgerów 138

Dzisiaj domowe bułki do burgerów z sezamem, czyli podstawa dobrego burgera. Bułeczki są mięciutkie, maślane i pyszne. Sprawdzą się również na śniadanie z ulubionymi dodatkami. Polecam Składniki (na 10 bułek) : 2 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 1 jajko 60 g masła 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka cukru Dodatkowo: 1 roztrzepane jajko (do posmarowania

Oryginalny smak
Wegański sos tatziki – dip do wszystkiego ;) 139

bazą jest gęsty jogurt z dodatkiem startego ogórka, czosnku i koperku. Oczywiście ja robię go w wegańskiej wersji, a zagęszczam kalafiorem! A fantastycznie pasuje on do potraw z grilla, burgerów, kotletów, a aktualnie w sezonie uwielbiamy sos tatziki z ugotowanym bobem. Pychotka! Polecam Składniki: 1 szklanka jogurtu o smaku naturalnym (np. sojowego) 100 g mrożonego kalafiora 2 ząbki czosnku(...)oraz odciśnięte z wody ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. I wegański sos tatziki mamy gotowy! Możliwości podania jest całe mnóstwo! Do kotlecików z fasoli<klik> , burgerów<klik> , czy do wegabów<klik> . W sezonie, sos taziki świetnie komponuje się z ugotowanym bobem! Smacznego! Artykuł Wegański sos tatziki – dip do wszystkiego ;) pochodzi

Lamarida.pl
Jak przygotować grilla 210

każdej strony.  Kiełbasa na grilla powinna być ponacinana w poprzek. Nie musimy jej marynować, ale moim zdaniem zamarynowana smakuje lepiej. Grillujemy około 5 – 8 minut z każdej strony. Burgery wieprzowe lub drobiowe w zależności od grubości grillujemy na niezbyt gorącym grillu, przez około 3-5 minut z każdej strony, burgery wołowe wymagają nieco dłuższego pieczenia. Skrzydełka i udka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sos chimichurri 197

różne wariacje na temat chimichurri . Z wyglądu może przypominać on pesto, jednak jego smak z popularnym włoskim sosem ma niewiele wspólnego. Sos chimichurri to idealny dodatek do grilla, burgerów, sałatek, czy kanapek. Przygotowałem z nim dla Was kilka interesujących przepisów, które pojawią się już niebawem. A Wy z czym chcielibyście zjeść chimichurri ? * SKŁADNIKI na 1 słoiczek sosu  chimichurri(...)oliwy, uzyskując żądaną gęstość sosu. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Sos  chimichurri   możesz przechowywać do 2 tygodni w lodówce. Serwuj go z potrawami z grilla, burgerami, czy używaj jako dressingu do sałatek

Food Square
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 524

surówką z kopru włoskiego i rzodkiewek.  Rady: Do przygotowania kurczaka a'la Gaston Gerard wykorzystujemy śmietanę oraz ser, który pozostał po zrobieniu makaronu w czwartek.  Niedziela - Burgery z fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów Po tradycyjnym sobotnim obiedzie z mięsem i surówką, na niedzielę zaplanowałam zdrowy, domowy fast food. Kotlety zmiksujecie w robocie kuchennym w dosłownie kilka chwil. Polecam(...)podać je w pełnoziarnistych bułkach z dodatkiem rukoli, pomidora, ogórka konserwowego oraz sosu przygotowanego z jogurtu naturalnego z czosnkiem.     ➤ Kliknij - Przepis na burgery z fasoli i suszonych pomidorów *** PROSTE OBIADY NA 7 DNI - POBIERZ PRZEPISY I LISTĘ ZAKUPÓW W PDF Odbierz przepisy oraz listę zakupów w PDF do druku i dołącz do newslettera Chilli Czosnek i Oliwa

Chilli Czosnek i Oliwa
Chodźmy do Restauracji Steak N' Roll na Restaurant Week! 156

Jeleniem. Jak twierdzą założyciele, ma ono oddawać nowojorski klimat i pokazać kuchnię amerykańską z najlepszej strony. W karcie znajdziemy steki, słynne kanapki Reubena (z pastrami i mostkiem wołowym) oraz burgery. Menu jest krótkie i na temat. To taki Nowy Jork w wersji instant. Mamy do wyboru kilka sandwichy, różne rodzaje steków, dwa burgery i klasyczne dodatki typu frytki i sałatki

Food Square
Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week! 152

która specjalizuje się w kuchni polskiej lub regionalnej? Myślę, że większość z Was  wybrała by  modny  ramen , nieustannie popularną pizzę, czy  hipsterskiego  burgera rodem z food trucka. Ba! Sam pewnie wytypowałbym jakąkolwiek opcję z powyższych, a rodzimą  „ polszczyznę ”  zostawiłbym pewnie co najwyżej jako opcję nr 4. Czasami  zastanawiam się, skąd się(...)daniu głównym zdecydowanie widać fantazję szefa kuchni i to, że lubi myśleć on nieszablonowo. Na pierwszy rzut oka moglibyśmy pomyśleć, że mamy do czynienia z amerykańskim burgerem podanym w dość ekstrawaganckiej formie. Jednak szybko odejdziemy od tego wrażenia, bo to danie jednak ma znacznie więcej wspólnego z kuchnią polską, niż można by się spodziewać. Na talerzu dostajemy bułkę własnego wypieku

Food Square

Proponowane wyszukiwania